Och är vi så himla mycket bättre?

Hej allihopa!

Inlägget Carro skrev om Mounted Games har minst sagt fått mycket uppmärksamhet, framförallt av många som kritiserar sporten för att alla är för stora för sina ponnysar, och att alla ponnysar tar skada. Men också några få som väljer att inte generalisera och som istället hyllar gymkhanan för att det är en sport där alla är välkomna, såväl ryttare som ponnyer.

Min fråga är, är vi så jävla mycket bättre?
Titta er runt i hästvärlden, ett klockrent exempel är b-ponnyryttare som trots sina 165 cm glatt bankar på sina små ponnysar på hinder som är alldeles för höga. Är det okej tycker ni?

Eller dressyrryttare som vägrar släppa ut sina hästar i hage pga skaderisken. Istället får hästarna spendera sina dagar i en box på 3x3 meter, med 14 fodringar om dagen och ett stenhårt pass i manegen. Mår en häst bra av att bli behandlad såhär?

Men mycket viktigt att poängtera är att det finns riktiga rötägg inom alla ridsportens grenar, tyvärr.

Men att vissa b-ponnyryttare är för långa för sina hästar betyder inte att alla är det. Att vissa dressyrhästar inte får gå ut i hage betyder inte att precis varenda dressyrhäst står inne. Och att vissa gymkhanaryttare är för långa för sina ponnysar eller bär "skabbig" utrustning betyder inte att alla gör det.

Och om nu gymkhana hade varit skadligt för hästarna, såväl psykiskt som fysiskt, tror ni att det Svenska Ridsportsförbundet verkligen hade tillåtit tävlingar inom sporten?

/ Therese
Och om vi nu ska vara sådana, ser detta verkligen så harmoniskt och proportioneligt ut? Detta är ett b-ponny ekipage på SM nivå i dressyr.

Kommentarer
Postat av: Felicia

Bra sagt!

2011-12-22 @ 21:38:15
Postat av: Anonym

Och jag tycker att många dressyr ryttare som tävlar ponny är rätt stora för sina ponnyer med.

2011-12-22 @ 22:05:31
Postat av: Anonym

Vadå OCH?! är du inte nöjd med något eller? smartass!!

2011-12-23 @ 00:05:45
Postat av: Matilda

Bra skrivet!

Jag tycker att skabbig utrustning var ett väldigt dåligt argument mot gymkhana, egentligen är det ju inte utrustningen som räknas, (zålänge inte ponny och ryttare skadar sig)

Och varför skulle utrustningen vara skabbig just i gymkhana?

Jag tror folk kopplar ihop själva gymkhanan med skabbig utrustning, vilket är helt fel, det finns väl såväl hoppryttare och dressyrryttare med skabbig utrustning isåfall?

Jag har iallafall aldrig lagt märke till någon sabbig utrustning i gymkhana.

2011-12-23 @ 09:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0