Bilderna från i söndags!

Nu är dom på plats! ;)
Förlåt för dålig bildkvalité.. Inomhusbilder... Längtar till utomhussäsongen kommer!


Sandra o Iwa

Rebecca o Lady

Jossan o Katja

Sandra o Iwa

Jossan o Katja

Jossan o Katja

Olivia o Russin

Olli trillade av ;)

Katja

Sandra o Iwa

Jossan o Katja

Jossan o Katja

Rebecca o Lady, favoritbild 1

Olivia o Russin

Olivia o Russin

Olivia o Russin, favoritbild 2 ponnyn hoppar så jäkla bra!

Olivia o Russin

Olivia o Russin, sjukt rolig bild! ;P kapat huvud bra caroline..

Sandra o Iwa

Sandra o Iwa

Enjoy!

//Caroline


Håller på.. Tack Patrik!

Jag skulle slängt upp bilderna igår, tror ni inte min intelligenta pojkvän stänger datorn när jag är på nedervåningen?! Jahopp.. Alla bilder borta och bara o börja om... :( suck...
Nu är dom snart här iallafall! :)

/C


Björne Carlsson

Har tränat för Björne borta på GFRK idag, såå grym tränare!
Jätteroliga övningar, och bara så roligt alltså! Ninja var aspigg (!!!) men skötte sig ändå, hon är dock odisiplinerad mot handen :P ... Fick massor med bra tips o hjälp o ser fram emot de 4 kommande träningarna vi har kvar! :)
Kändes som vi fick mycket bra feedback inför söndagens pay n' jump iallafall! Vi har mycket kvar innan vi är ihopslimmade men de känns ändå att vi har utvecklats sen jag fick hem henne! Min lille tös! :)

Hoppade lite studs, böjda spår relaterade och orelaterade avstånd, korta och långa anridningar, alltså de var verkligen allt i ett idag! Sjukt lärorikt!

Gick inte som en dans, en del saker blev riktigt hejkonbacon medans andra saker gick riktiga bra! :) Blir ju så när min lilla fröken har noll tålamod och oerhört mycket energi på de, haha! Lillan <3

Nåja, Puss o Kram! :)

//Caroline

                         

Tänker ni på vad ni äter?

Hej allihopa!
Som jag nämnde i gårdagens inlägg hade vi på Specialidrotten (som är ett ämne jag läser i skolan) besök av två personliga tränare från ett nyöppnat gym: Skönhetsfabriken.
Dessa hade i uppgift att försöka övertala ett gäng slappa tävlingsryttare till att börja äta nyttigt, och vet ni vad? Jag tycker att dom lyckades ganska bra. 

Till och börja med kommenterade dom hur slappt vi satt allihopa. Och vi tittade oss runt, och visst stämde det. Slokande axlar och korsade ben. Och där sitter vi, flera timmar i veckan på hästen och strävar efter en perfekt hållning, medans vi resten av veckan när vi sitter i skolan motarbetar detta arbete. Det låter som en klyscha, men att sitta med båda fötterna i marken och pekandes rakt fram gör bara det en hel massa för hållningen. Tror ni mig inte? Prova på bussen imorgon!

Efter att dom hade delat ut lite övningar som var väldigt bra för att stärka ryttares lite sämre muskler började dom snacka lite kost. Och där satt jag och var helt övertygad att det skulle bli det gamla vanliga "kolhydrater-är-dåligt-undvik-fett" snacket, men snacka om att jag blev chockad! Framför mig stod alltså den mest vältränade bruden jag sett i hela mitt liv och poängterade hur viktigt det var att äta ordentligt och aldrig hoppa på några konstiga dieter. Dessa försämrar nämligen matsmältningen och du gör dig egentligen en stor jäkla björntjänst. Vi behöver äta, speciellt vi som utför så stort arbete med våra kroppar varje dag, vad som däremot är viktigt att tänka på är att försöka äta lite mindre mål uppdelade på fler tillfällen. Visionen är att försöka äta 6 mål per dag, hur jag nu ska hinna med det är nästa problem..

Nej tack!
/ Therese

Dagens planer:

07,30 - 08,30 Morgonträning (Powerwalk)
10,45-11,55 Skola (visst har jag en riktigt lång skoldag? haha.)
12,40 - 13,30 Körlektion @ Z-Motor & Trafik
15.00, Hovslagaren kommer och skor Misti
16,30 - 17,30 Skritta ut en sväng
18,30 - 19,30 Zumba!

Här emellan ska jag lyckas äta 6 gånger med tre timmars mellanrum. Good luck!
Haha. Känns som att jag har liite mycket och stå i just nu. 

Hörs senare i eftermiddag!

/ Therese


Utvärdering av ridpass - Misti 30/1-2012

Hej allihopa!
Förlåt för riktigt dålig uppdatering men har haft såå mycket och göra. Bland annat har jag varit på ett väldigt intressant specialidrottsmöte som jag lovar att berätta mer om imorgon!

Efter mötet som handlade om kost&träning åkte jag direkt ut till Misti, och eftersom dagens manegetid redan var slut valde jag att rida med på en lektion. Och hon gick så himla bra! Hon har varit riktigt trevlig att rida ett par dagar nu, men idag stämde verkligen allt. Gud vilken härlig känsla.

Passet började med att vi jobbade mycket på serpentinbågar vilket verkar väldigt mjukgörande på hästarna. På den raka delen på serpentinbågarna (när man korsar medellinjen) jobbade vi även med att flytta hästarna undan såväl höger som vänster skänkel. En övning som Misti snart fattade och gjorde riktigt bra i båda varven. Dock måste vi jobba mer på skänkelvikningarna då hon har svårt att släppa ner mig i sadeln och gärna spjärnar emot i såväl kropp som mun, men när hon väl lyssnar så gör hon övningarna riktigt jäkla bra.

Väl framme i galopparbetet jobbade vi med att böja och ställa hästarna på såväl fyrkant som voltspår. En nyttig övning då vi fokuserade mycket på att hålla hästen rak och endast böja från bålen och framåt. Snart övergick vi även i att förändra steglängden i galoppen, och här kom ett riktigt halelujah moment. Det kändes som att Misti läste mina tankar, och hon gjorde alla övningarna extremt bra.

Är så himla nöjd med min pärla!
Dagar som denna är hon verkligen värd hur många miljoner som helst.
Påminn mig om att gå tillbaka och läsa detta inlägg så fort jag säger något annat.

Håller just nu på att ladda upp med tidsinställda inlägg inför morgondagen, missa inte det!

/ Therese

Oopps!

Här var de tomt på inlägg idag! Tänkte att Therese skulle uppdatera lite bättre idag som hon lovat så jag slarva lite, med icke! :P Haha.. Har försökt få upp ett inlägg från telefonen men de verkar inte riktigt ha viljat funka :(

Ska stra rida iallafall, blir mest ett motionspass inför träningen för Björne imorgon, och P ska få vila efter gårdagens hårda pass för hans del! :) Hoppas Ninja inte är för pigg imorgon, inte som hon var i torsdags iallafall, de är ju skönt om de går o bromsa? :P Även om hon inte är stark tar hon halvhalter o förhållningar som ett lufthopp istället för en inbromsning? ;) Bra där..

Men utvärdering kommer ju imorgon, så ni behöver inte vara oroliga ;)!
Har ju glömt åsiktsinlägget jag tänkte lägga upp i helgen också?! Snurrigt värre.. Men de kommer i dagarna här istället, med lite tur har ni de redan ikväll, får se vad jag hinner med bara innan jag lovar för mycket!

Nää nu måste jag ut o rida, puss o kram!

/C


FAILBILD! ;)

Strul...

Ååh... Har kämpat med bilderna hur länge som helst så jobbar sig bloggen.. Får inte upp bilderna, lovar dom tills imorn! Okej? :( :( :(

//C


Förlåt!

Bilderna är påväg... Förlåt förlåt förlåt.. :( Jag e långsam jag vet! Men kämpar med lite inställningar i Photoshop, så de krånglar lite.. Men de är på gång!! Jag lovar, så försök o hålla er vakna en stund till, annars får ni kika in på dom imorgon :) pussss

//C

Jag orkar inte,

Hej allihopa! Förlåt för helt värdelös uppdatering idag, men jag har verkligen inte känt någon lust att göra någonting idag. Ni vet den där känslan när det känns som att allt går en över huvudet och man bara har alldeles för mycket och göra? Just precis den känslan gör sig typ påmind hela tiden. Har ett projektarbete på 25 sidor som ska vara klart inom tre veckor och tio tusen andra inlämningar att göra. Det känns verkligen att det här är sista terminen!

Hopptränade iallafall på min Misti idag, första gången på 2 månader som hon sett hinder över huvud taget. Det var minst sagt intressant haha! Hoppade varken högt eller advancerat, och tur var väl det för hon har de inte direkt supermycket fokus på mig... Det blir bättre!

Nu ska jag begrava mig i allt plugg igen. Lovar att uppdatera tusen gånger bättre imorgon! Tur att Carro är så bra och underhåller er iallafall. Teamwork!

/ Therese

Aotsh!

Har haft gymkhanaträning idag, gick helt okej! Verkligen ett bra lag med bra ryttare o hästar! Sjukt kul! Vi har beställt svin snygga tröjor från ridsportförbundet också! Eller ja, Ulle beställer (; !! Hade dock ett litet missöde på träningen idag, bild visas längst ner i inlägget! (; haha! Gör rätt ont när sånt händer, men nu svider de bara lite (:!! Hihi.. Ska snart duscha, efter de kommer inlägg från hoppträningarna på Alleby idag, måste bara redigera dom o de kan ju ta lite tid! :) men de kommer! Jag har bara vart fotograf idag inte hoppat själv :) men skriver mer sen, så jobbigt att skriva på telefonen :)! Puss

//Carro


Fortitude

Fortitude.Fortitude.Fortitude.
Fortitude.Fortitude.Fortitude.
Fortitude.Fortitude.Fortitude.
Fortitude.Fortitude.Fortitude.





//C


Bildbomb, träning inför Scandinavium

Goa bilder från Michelle, träningen inför Scandinavium i söndags!


Jag o Sophie

Ploppan!

<3


Ulle o Blomme

Ulle o Blomme :)





Kim o Castor

Eva o Gipzy



//Carro


.

10 dagar!


Vet ni?

Har ni någonsin kännt er ledsna eller nere för att ni blivit svikna av en vän?
Jag tror på äkta vänskap, vänskap man månar om och faktiskt lägger vikt vid.
Inte vänskap med stämpelkort, alltså där du bara umgås ibland, hörs ibland och bryr dig ibland..
Jag tror verkligen på att vänskap behöver vårdas.

Vänskap är något av de viktigaste som finns, så bryr man sig och den betyder något så lägger man vikt i den, jag tycker att de räcker med o strunta i o höra av sig på ett tag eller att liksom inte bry sig för o visa att man inte lägger någon vikt vid vänskap.. Hur som.. Har på senaste dagarna kännt mig lite sviken av en vän, jag vill inte säga något för man vill inte vara till besvär liksom?

Jag hoppas bara saker o ting reder ut sig, hon är oerhört viktig för mig och jag vill inte att våran vänskap ska blekna.. De är de absolut mest skrämmande som finns, att försöka leva vidare sitt liv utan någon man älskar.
Jag menar inte att de är så de kommer bli, men de är skrämmande o tänka så!

Ta därför vara på varann, o kom ihåg att ibland är de bättre o "ha fel" än o vinna! :)

Kram på er!

//Caroline

Tävlingssäsongen 2012

Har ju inte bestämt mig helt o hållet, så de är en ganska preliminär "startlista" ! :)

*v.5, 5/2 - Pay n' Jump - Billdals RK Lokal 100 & 110 cm - eventuell, beroende på väder.

*v.10, 11/3- Marshoppet - Varbergs Ridklubb Regional 100 & 110 cm

*v.12 24/3 Stenungsunds Hoppryttarförening Regional 100 & 110 cm
eller,
*v.12 25/3 - Nordhallands RK Lokal 100 & 110

*v.13 31/3 - Bohuscup omg1. Göteborgs Fältrittklubb Lok/Reg efterklasser 100/110 cm elr 110/120cm

*v.14 7/4 - Påskhoppet - Råda RK Lokal 100 & 110 cm

*v.15 13/4 - Aprilhoppet - Trolhättans FK Lok/Reg/Nat 100/110cm elr 110/120cm

*v.17 28-29/4 Meeting - Ale Jennylunds RK Regional 110-110-120 cm

*v.18 5/5 Sveland Cup - Lilla Edets RK Regional 110-110 cm

*v.20 19/5 Sveland Cup - Stenungsunds Hoppryttarförening Regional 110-110 cm

*v.22 2/6 - Uddevalla Ryttarförening Regional 110-120 cm

*v.23 9-10/6 Meeting - Alleby Ridklubb Lok/Reg 110-110-120 cm

*v.25 24/6 Midsommarhoppet - Herrljunga Ryttarförening Regional 110-120 cm

*v.26 30/6 Essunga Ryttarföreningen Lok/Reg 110-120 cm

Nu har jag planerat 6 månader framåt, givetvis kommer jag inte åka på alla dessa tävlingarna, men de flesta i varje fall! Hoppas de blir en bra o rolig tävlingssäsong! :)

Puss o Kram

//Caroline


In love,

Har hittat mina vita ridbyxor!
Dessa är från John Whitaker och kostar 799:-
Hur snygga?
Ska helt klart köpas på mässan. Wohoo!

/ Therese


Waterford

Hallo!
Har idag ridit på de där bettet jag pratade om här om dagen, waterford.
Funkade riktigt bra, Ninja är ju tjaffsig o kaxig mot bettet o handen, inte stark men kaxig. Och jag har hittills ridit på Nova, funkat okej men inte i hoppningen, för hon blir för kaxig liksom, gör lite som hon vill och känner helst inte för o lyssna försen de behövs. Idag la hon sig mycket schysstare, och tog mina halvhalter på ett mycket bättre sett, så de kändes bra! Ska rida på de ett tag till och se om de funkar lika bra!
Jag hoppas verkligen de! :)


Waterford-bett

Visst ser de lustigt ut?
Som en kedja fast inte lika skarp ;)!

De är ett såkallat kulbett, många anser de vara skarpt har lag läst, men personligen tycker jag inte de verkar skarpare än ett vanligt 3delat, stora bettringar, och mycket rörelse? Ingen hävstång eller kedja? Så förstår faktiskt inte gnället! :) Åsikter?

//Caroline


God Morgon!

Ska alldeles strax upp till stallet o rida en sväng på Ninja, har fått lite bilder av Michelle från träningen från förra veckan, vill ni se dom?
Isåfall slänger jag upp dom senare i eftermiddag! Har lite bloggtorka för tillfället så vet ni varför de kommer mycket såkallade "faktainlägg" typ.. Hoppas ni tycker de är okej! Har iallafall varit inne o kollat upp lite tävlingar, så tänkte slänga upp min preliminära tävlingssäsong senare också! :) Låter väl kul? ;) Haha.. Ni får stå ut under bloggtorkan! :)

De börjar dra ihop sig mot både Trysil o kort där efter Göteborg Horse Show!
Vilken är eran favoritshow? Och varför?
Bästa svar och då menar jag att ni ska skriva ett ordentligt svar vad de är o varför ;) vinner en länkning i kvällen inlägg! Sen har jag veckans åsiktsinlägg på G också! Låter väl ändå helt okej? ;)

Puss o Kram

//Caroline


Smakprov.

Trevlig kväll!

Har en trevlig kväll med några Goa vänner o pojkvänner! Helst min fina Josefinis! Som jag lovade o nämna ;)!! Ber om ursäkt för kvällens sämsta uppdatering! Men måste vara lite social ikväll!! Imorn händer de grejjer!! Puss o Kram!!

//Carro


Ni missar väl inte..



Att det idag, Imorgon lördag samt på söndag är helt galen rea på Svensk Ridsport i Kungsbacka?
Har hört att dom rear ut märkesprodukter med upp till 70 % rea. Kanske är värt ett besök?

/ Therese

Snyggt under 500-lappen



/ Therese

Fredag!

Härligt med fredag igen!
Vad bjuder eran kväll på? Själv ska jag med några kompisar till en restaurang/hamnkrog som heter Jungman Jansson! Får väl se om de händer något kul!!

Är för övrigt ganska hästledig idag, ska bara mocka hos United, Rebecca har P o så ska United vila! Hemskt gott! Faktiskt, är så trött idag så de kunde inte komma lägligare!

Imorgon ska jag prova ett nytt bett på Ninja, de kallas waterford och är typ massa ihoplänkade kulor med lösa bettringar. Hoppas de funkar eftersom hon har blivit lite väl kaxig på Nova bettet nu ;)!

De var allt för stunden! Fler inlägg väntas under eftermiddagen. Puss o Kram!

//Carro

P.s. 12 DAGAR KVAR!!!! D.s.
med bland annat lillen på den här bilden :D


Yoooo!

Wazzup!
Hur är allt såhär på kvällskvisten? ;)
Själv är jag galet trött men kan ju inte sova utan o säga godnatt till våra underbara trogna läsare (; !

Efter en lång dag ligger jag nu äntligen i sängen iallafall, har inte vart hemma på hela dagen.. Upp i morse, jobba. Mockade sedan hos hästarna, red P sjuuukt länge! Fick i mig lite käk, hopp"tränade" United, drack en festis och tränade sedan gymkhana på Sophie.. Och nu är jag hemma! :P härligt (; !! Haha, så nu hoppas jag på en go natt med härlig sömn, hihi.. Puss o Kram på er!!

//Carro


Svar på Tal

"Postat av: julia

Jag undrar lite hur du hinner med häst, skola och jobb (om du har det). Och vad ska du göra efter skolan? Om du ska plugga vidare, vad ska du göra med hästen då?
Jag kolla nu runt på hästar men vet inte riktigt om jag kommer få någon tid över med häst, skola och helgjobb :/

Super bra blogg! :)"


Hej Julia!
Jadu, hur jag egentligen hinner med allting är en fråga som är otrolig svår att besvara. Jag antar att det har och göra med att jag under många år har levt på sättet jag gör, och jag har lärt att göra allting fort och effektivt. Det är helt enkelt en del av den jag är! Dessutom är jag otroligt lyckligt lottad och har ganska lätt för mig i skolan, så jag behöver inte lägga ner någon enorm tid på detta.Självklart blir det jobbigt att ha häst vissa perioder, det tänker jag inte ljuga om, men det är verkligen värt det. Att ha såpass mycket och göra som jag har driver mig dessutom framåt, de dagarna jag inte har häst eller plugg ligger jag mest kvar i sängen! haha.

Jag har valt att plugga vidare, och jag har då faktiskt fått möjligheten att ta med mig Misti upp till Örebro där jag antagligen kommer att studera. Kan inte tacka mina föräldrar nog för den här möjligheten kan jag lova.

Tänk noga efter om du hinner, och framförallt orkar ha häst innan du ger dig på att köpa en. Det är inte bara ett heltidsjobb utan också en livsstil, och ett enormt ansvar. Önskar dig all lycka till i framtiden med ev. hästköp!

/ Therese

En stor fet DISS,


Till min älskade schockemöhle väst.
När den väl anlände var den helt fel brun färg, hade VÄLDIGT blått foder och såg allmänt äcklig ut. 
Usch och fy, det blir retur med en gång!

Riktigt besviken är jag, på bilderna var den ju bara så sjukt snygg! Jaja. Får helt enkelt bli en annan väst.
Funderar på en beige eller brun kingsland..
/ Therese

Pia Lotta

Rolf Görans riktiga karriär startade med den underbara hästen Pia Lotta!
Hans absoluta favorithäst genom tiderna, och jag förstår honom till 100% hon är jättefin och hoppar ju som en hel miljon plus några till ;)!

Såhär skrev aftonbladet när Pia Lotta såldes år 2002..

Stjärnhästen såld - en månad före VM

Rolf-Göran bengtsson och hästen Pialotta splittras. Rolf-Göran bengtsson och hästen Pialotta splittras.

Bengtsson missar festen - nu spricker svenska medaljdrömmen

Svenska hopplandslaget drömmer om medaljer i VM.

Men i går splittrades lagets mest framgångsrika ekipage - Rolf-Göran Bengtsson och hästen Pialotta.

Sex veckor före mästerskapet.

I måndags kväll meddelade holländaren Jan Tops och Kees van Opstal som ägde hästen att den är såld. Rolf Göran Bengtsson kunde bara se på när hans arbetsgivare sålde hans VM-häst.

"- Jag är besviken, speciellt när det är så nära VM. Men det är klart, jag vet ju om att det är så. Detta är ett handelsstall och hästarna är vår handelsvara, säger Rolf-Göran Bengtsson.

- Förhoppningen var ju att vi skulle vara med och kämpa om medaljerna, men om vi hade lyckats vet jag ju inte, säger Rolf Göran."

Resten av artikeln hittar ni på aftonbladet.se

Rolf Göran och Pia Lotta kunde i min meningen har gått hur långt som helst, han har tur som hittat så bra hästar som Ninja & Casall att rida på nu. Då han är en fantastiskt ryttare!

Rolf Göran & Pia Lotta


Världscupkvals-seger i Paris 2002.



Scandinavium


//Caroline


words.

"Receptet på framgång; Viljan att lyckas måste vara starkare än rädslan att förlora"

Med dessa visa ord åker jag till posten och hämtar ut ett paket, för att sedan åka vidare till stallet och min fina Misti.
/ Therese

Ridsportbutiker!

Tänkte dra lite åsikter kring ridsportsbutikerna jag använder mig utav!

Ridsport 3 hästar, Kungälv
Bra stor butik med jättetrevlig personal och rimliga priser. Tyvärr inte jättebra utbud av hästutrustning, mest ryttarutrustning och stallutrustning, så som ridkläder, stövlar, hjälmar mm. Och hinder, foder, skottkärror spån osv. Men som sagt mindre bra utbud till häst, lite tråkigt. Annars en väldigt bra butik!

3.5/5 toasters!


MyOne, Hisingen
Bra butik, stor och bra utbud av de mesta! Priser till alla typer av plånböcker och även massor med utrustning till hund o katt! Ligger också väldigt behändigt till! Dom har verkligen blivit bättre, oftast trevlig personal, tyvärr inte alltid. Annars är de en riktigt bra butik som jag absolut rekomenderar!

4.5/5 toasters!


Ridsport, Kungsbacka
Mycket utrustning, mycket mycket sadlar i alla priser, mycket snygga saker, dock bara för den snobbige tävlingsryttaren! Och endast för den större plånboken, alltså mycket höga priser. Alltid trevlig personal, väldigt välkomnande och hjälpsamma. Tyvärr lite slarviga vid beställningar och reklamationer.

3/5 toaster!


Hööks Hästsport, Kållered
Trevlig personal, inte särskilt hjälpsamma men trevliga, ganska litet utbud av varor. Men större delen är för alla typer av plånböcker, sällan höga priser, utan snarare väldigt schyssta priser på fina saker! Tyvärr inte mycket som faller ju mig i smaken. Massa cred till deras träns utbud dock! Fina och prisvärda!

2.5/5 toasters!


lånade bilder.

//Caroline


Hiss eller Diss?


Haha, dessa får fetaste DISSEN av mig!
Riktigt gräsliga! Men sjukt roliga, har dock svårt o se att någon använder dom för att dom är snygga, snarare för att sticka ut isåfall! ;)


HISS! Sjukt snyggt med färg bara de är anpassat till hästens färg,
men dessa är ju i alla färger så man kan ju verkligen hitta något till alla ! :)

//C


Utvärderar

 

Fiiina United!!!
Hon gick så himla bra idag, la sig på bettet (???) första gången någonsin hon har gjort de sen början av ridpasset, lyssna fint, sänkte sig och gick bara såå fint! Nöjd! :)

Imorgon blir det hoppning lite lätt och nästa vecka sticker jag o tränar för Björne Carlsson igen! :D
Jag hoppas hon håller sig sådan här nu som hon var i dressyren idag, för de var verkligen så himla kul! Snäckan!
Patriks har vilat idag, mest för att jag behövde få vila, imorgon ska han ridas igen. Men han kan behöva vila ibland också, helst nu när han har så himla mycket mugg! :(
Jobbar på o tvätta bort de nu, hoppas de går snabbt! För de märks att han har ont av de, de är väldigt svullet också, Ninjas är ju mycket bättre nu på ett ganska kort tag så förhoppningsvis går Patriks lika fort! :)

Patriks ska få en ordentlig genomkörare i dressyren imorgon! Ser faktiskt fram emot de riktigt mycket! :)

Puss o Kram

//Carro

Foto: Evelina Friman!

 


Chill

 

Sitter nu hemma hos pappa o har ätit kvällsmat o kollat på tv en stund, bara slappat! Så skönt o rymma iväg till pappa ibland, släppa allt vad hästar heter några timmar, bara glömma allt drama på stallet och få koppla av! Och först nu när jag gör de som jag känner hur trött jag faktiskt är! Ouff, ska snart krypa i säng trots att klockan inte änns är 9 !! Haha, nåja är man trött så är man!

Först ska jag fixa lite roliga inlägg tills imorgon då jag har fullt upp hela dagen imorgon, såvida jag inte blir sjuk vill säga, känner mig rätt hängig, hoppas bara de är trötthet men vi får se..

Har iaf fixat så P o Ninja blir omhändertagna när jag är i Trysil v.6, känns skönt! Nu ska jag bara hitta på lite roliga tidsinställda som ni kan få läsa under den veckan, några önskemål? ;)

Puss o Kram

//Carro

Fick denna bilden av Michelle idag, jag o Peppe för typ 2 årsen :) <3

 


Hunger..

Sitter i bilen påväg till min kära pappa! Ska uppdatera bättre ikväll, måste bara köra dit först! Så håll ut!! Puss :)

//Carro

Min bil!


Uno Donna Unique

Hej allihopa!
Visste ni att Patrik Kittel, sveriges stora dressyrstjärna, har fått hem en ny häst? 
Stoet heter Uno Donna Unique och är just nu 8 år gammal. Har bland annat meriter som VM guld i Unghäst VM för två år sedan. 
Patrik satsar nu på att göra stoet startklar för OS i Rio de Janeiro 2016.
Ska bli spännande att se vad dessa två kan åstadkomma tillsammans!

/ Therese




Bilder från Patrik Kittels hemsida.


Donna med sin tidigare ryttare, Andreas Helgstrand. Visst är hon fantastisk?

Inköpslista GBGHS 2012

/ Therese

Recept-tips!

Hej allihopa!
Kom precis upp efter att ha tränat Zumba och ätit kvällsmat.
Men visst är det svårt att komma på något som är gott och nyttigt att äta när man egentligen inte behöver mer än en macka?

Här har ni ett superbra tips som mättar, är riktigt gott och dessutom ganska nyttigt! Detta lärde jag mig när jag var iväg på träningsläger i sommras hos Claes Peterzén.

Tonfiskröra - Till ca. 4 mackor
- En halv burk tonfisk
- 2 ägg
- 1 msk majonäs
- 3/4 hackad lök (gul eller röd efter smak! jag brukar dock ha gul lök)
- 2 msk lätt creme fraiche

Börja med att koka äggen hårdkokta (ca 8 minuter). Under tiden finhackar du löken och blandar detta med majonäs, creme fraiche och tonfisken. När äggen är klara skalar du dessa, skivar dom och "mosar" sedan ihop dem med resten av röran.

Servera på macka tillsammans med några gurskivor, och voilá! En riktig god kvälls- eller mellanmålsmacka.

(Ps. Röran är ännu godare när den har fått stå i kylen över natten)

/ Therese

Lånad bild

Vad ni inte visste om.....

Vad ni inte visste om Zetterman bröderna!

Daniel Zetterman,
Namn: Daniel John Zetterman
Ålder: 26
Favorithäst: Glory Days
Om han fick välja en häst han ville ha av vilken som helst i världen skulle de vara: Milton!
Hans framtidslöte hästmässigt: Hingsten Avon 1177 (eQuidam de Revel - Cortez)
& Zibon (eIndoctro - Corland)


Daniel & Glory Days- favorithästen!

Alexander Zetterman,
Namn: Alexander Zetterman
Ålder: 21
Favorithäst: High Yummy
Om han fick välja en häst av vilken som helst i världen: Hickstead!
Hans framtidslöfte hästmässigt: Flecu (eHip Hop - Flamingo)
& Arbitrage (eArmitage - Zeus)


Alexander och High Yummy!

Daniel och Alexander räknar skarpt med att dessa 4 hästar kommer och gå Grand Prix inom 2 års tid, Flecu vann bland annat 7års finalen i falsterboi somras och alla 4 gick unghäst VM för sjuåringar i September.
"-De har gått bra i år. De har blivit lite som att de pushar varandra, säger Daniel"

Förut hade Alexander ytterligare en tophäst, detta var Royne Zettermans Isaac, men Royne sålde Isaac till den norske juniorlandslagsryttaren Per Ulven. Alexander känner blandade känslor kring förlusten och försöker och fokusera på unghästarna och framtiden.

Alexander är den yngste ryttaren någonsin att ha ridit världscupen, men nu känner han för o vänta lite innan han rider de igen då han vill satsa mer på träningen o tävlingen steget innan för att bygga upp både sig själv och hästarna, han säger att han inte vill gå in i världscupen och känna sig nöjd med en 14e rankning, han satsar mot toppen!

Tycker de är roligt och läsa om så pass unga killar och deras drömmar, mål o ambitioner! Helst när killarna är svenska! All lycka till till Alexander och Daniel, vi lär få se mer av dom i framtiden! :)


Lika som bär! ;)

//Caroline


Springfield Farm, killarnas hem och jobbplats!


Hur snygga?

Nyhet från allas vår favorit, Dyón! Chapsen med croco var riktigt läckra tycker jag.
1999 :-, finns bland annat på Svensk Ridsport i Kungsbacka.

/Therese

Tävlingsoutfit 2012,

Dock har jag inte riktigt bestämt mig för vilka ridbyxor jag vill ha...
/ Therese

Ridgymnasium i Kungsbacka!

 

Lisa frågade mig om jag hade gått på Sveriges Ridgymnasium i KBA och om jag kunde berätta lite om de.

Jag kan givetvis berätta om hur det var och gå Ridgymnasium i Kungsbacka, men tyvärr inte om Sveriges Ridgymnasium, då jag inte gick där! Dock har jag hört ryktesvägen att Sveriges Ridgymnasium har tagit över Kungsbacka ridgymnasiums gamla skola och lokaler o såå åtminstone till häst!

Anyway, kan berätta om de lite ändå! Att gå på ridgymnasium var skitkul, jag gick i världens underbaraste klass och hade rent ut sagt asroligt! Vi var i stallet 1-2 dagar i veckan och resten av tiden var vi i vanlig skola, de där med stalldagarna gjorde de lite bekvämare med gymnasiegången eftersom de inte var 5 dagar vid skolbänken. Jag har alltid varit en praktisk person och långt ifrån bra i den teoretiska delen, därför passade de mig mycket bättre med ridgymnasium där man fick jobba lite också.
På de så lärde jag mig väldigt mycket under mina 3 år på KRK, vi hade 2 bra tränare och fick vara med på Elittävlingar och hjälpa till och även en del gästtränare kom o hade träningar för oss! Ja de var minst sagt lärorikt! Plus att de är en stor fördel och gå i en klass med hästtokiga tjejer, man har alltid något o prata om, helst i början när man är nervös o tetig för gymnasiet (; ! Plus att vi gick 18 tjejer i en klass, mycket bråk tänker ni då? Njaa asså klart de var gnabb, men mer än något så blev vi som en stor familj! Alla umgicks med alla, alla tyckte om alla och vi trivdes galet bra ihop!

Kungsbacka är ju en häststad också, helt underbar stad med vettiga människor och mycket häst o hästfolk! Så vill man gå ridgymnasium blir de ju inte bättre än o gå i just Kungsbacka! :)
Många tror att om man går hästgymnasium får man dåliga betyg, dåliga kurser på schemat och ingen högskolekompetens, FEL! Vi hade alla de vanliga ämnena, man får givetvis lägga till om man vill, och vi hade visst högskolekompetens betygsmässigt när vi gick ut! Sen får man ju plugga upp om man har sämre betyg till studenten än vad som krävs, men de måste du ju göra oavsett vilken linje du går i gymnasiet om du har dåliga betyg o vill gå högskola! Så att nee, lyssna inte på negativa människor ifall du vill gå hästgymnasium, de var lätt 3 av de roligaste åren i mitt liv. Jag ångrar inte för 5 öre att jag gick där jag gjorde, de kommer du inte heller o göra tro mig!
Lycka till! :)
//Carro
Större delen av klassen på studenbalen! Fina tjejer!!! :)

 


Önskemål - Linn Widmarks häst rasade genom golvet

"Hästen rasade genom stallgolvet
2008-01-31: Genom stallgolvet och ner i källaren. Den osannolika olyckan drabbade Gråboryttaren Linn Widmarks nya tävlingshäst för drygt två veckor sedan.
Nu är han tillbaka från djursjukhuset och förväntas bli helt återställd.


En ovanligt snäll och lugn patient med gott lynne. Så beskriver veterinären Linn Widmarks häst Milchen Gerry. 

Nu är han tillbaka i familjens stall på Rydskärrsvägen i Gråbo, och verkar oberörd av den dramatiska händelsen.

– Han är cool. Det var förmodligen därför han inte skadade sig värre än han gjorde, säger Linns mamma, Agneta Widmark.

De båda tog emot det chockartade beskedet via telefon i Stockholm, på söndagsmorgonen för två och en halv vecka sedan. Kvällen innan hade de varit på årets stora hästgala, där Linn tillsammans med övriga juniorlandslaget i hoppning var nominerad till årets bragd av Svenska ridsportförbundet. 

Upptäckten gjordes av Linns farfar. Han blev förvånad när han kom till stallet vid halv niotiden och såg att en spilta var tom. Han upptäckte det knappt meterstora hålet i golvet, kikade ner, och fick syn på Milchen Gerry som med lugna ögon tittade tillbaka.

Exakt vad som hänt är oklart. Men troligt är att hästen på något sätt trampat igenom golvet och därefter sparkat upp ett tillräckligt stort hål för att ramla igenom. Sedan blev han ståendes i jordkällaren.

– Jag tror att det gick så pass bra eftersom han är så lugn. Hade han fått panik skulle det ha kunnat ha gått mycket värre, säger Agneta Widmark.

Linn och Agneta kastade sig in i bilen utan frukost. Agneta ringde till grannen Eva Andersson som genast kom till undsättning och tog kommandot över situationen. 

Med telefonkontakt blev de därefter underrättade om dagens händelseförlopp under den i ovädret långsamma resan hem. 

Räddningstjänsten som kom till platsen ställdes inför ett knivigt prov. De försökte först att vinscha upp den 620 kilo tunga hästen, men utan framgång. Därefter försökte de leda den uppför jordkällarens trappa, då tog manken emot. Ett större hål krävdes. 

Efter sju timmar såg Milchen Gerry ljuset igen och kunde för egen maskin, lätt linkandes, ta sig in i hästtransporten för färd till djursjukhuset. Han blödde på ena benet och fick sys, men klarade sig utan svårare skador.

Milchen Gerry återhämtade sig förvånansvärt snabbt och har alltså redan fått komma tillbaka till en lättad ryttare i Gråbo.

– Det är synd. Vi skulle precis sätta igång med den riktiga träningen efter jul när det här hände, säger Linn Widmark, om hästen som köptes från Irland i början på hösten och hann med tre tävlingar med goda resultat innan olyckan.

Träningen nu består av promenader. Nästa vecka ska veterinären undersöka honom igen och förhoppningsvis ge klartecken till att han får ridas.
– Vi trodde mycket på honom redan till den här säsongen. Det är en häst med stort hjärta och hög kapacitet, förhoppningsvis lyckas vi i framtiden.

Hur hålet kunde uppstå i golvet är ett mysterium. Tjocka brädor och plywoodskivor i det material som används i hästtransporter låg tätt packade.

– Vi hade en konstruktör som var här och kollade dagen efter att det hände. Det borde vara omöjligt, säger Agneta Widmark.

– Nu är det barrikaderat med stålbalkar och Gud vet allt. Det ska inte kunna hända igen."
LT - Gråboryttaren Linn Widmark fick via telefon reda på att hennes nya tävlingshäst rasat genom stallgolvet. Foto: Daniel Elfvelin
fullständiga artikeln hittar du här
Helt sjukt, eller hur?

/ Therese

Gött!

Fick ju som sagt massage igår! Och de var såå gött, behövde de absolut och hon ville jag skulle komma tillbaka, för har tydligen massa skit kvar i nacken hon vill massera bort! Så blir väl att åka dit om ett kort tag igen! :)
Jag klagar inte på de! (;
Men shit vad yr jag var efteråt! Yr o vimsig haha, kände mig typ yrvaken som när man vaknar mitt i natten och inte vet varken ut eller in x)!! Haha, fick lite vatten o åkte sedan till stallet för o göra Ninjas foderspänner men var tvungen och dricka mer vatten för o känna mig som mig själv innan jag orkade gå ut i stallet haha!
Fast de var exakt samma sist jag fick massage men då idrottsmassage! Man blir tagen typ, men de är ju bara för att blodcirkulationen går igång något sjukt! :P
Well, upp o jobba nu! Stay tuned, tidsinställda förberedda! Puss o Kram! :)
//Caroline


Negativ?

Har på senaste vart en sån galet glad person inombords, har känt mig lycklig och positiv och pillemarisk typ!
Har verkligen kännt att vad som än händer så ska jag försöka vända de till något bra, försöka och stärka min självkänsla, inte självförtroendet, utan självkänslan.

Självkänslan ska bli såpass bra att skitsnack rinner av som vatten på en gås, är så trött på o ta åt mig av skitsnack, blickar o åsikter! Jag är trött på o läsa negativ blogg inlägg dör andra människor tycker att folk är äckliga, dumma och själviska. Jag vill bara läsa härliga glada inlägg! Sån som jag känner mig just nu! Och ska därmed försöka mig på de själv! Bara vara positiv, den negativa energin är bortom alla gränser! Hoppas jag! (;

Ska försöka leva mera och sluta tänka på alla konsekventer, bara köra på om de går! Göra den glada energin till något ännu positivare och sluta vara rädd för o stöta på hinder. Gör man de får man väl försöka jobba sig över dom eller hur? Men du gör de aldrig bättre än med ett leende på läpparna! Om du stöter på en elak människa eller en person som kanske inte tycker om dig så stör de henne eller honom så stör de nog den personen mest om du är glad och lycklig, svartsjuka! Jag menar inte att jag är ute efter o göra någon mer irriterad på mig om någon känner för o vara de, jag menar bara att om dom vill mig något ont så får dom skylla sig själva när jag ser glad o lycklig ut! Deras förlust alltså.

Ödsla energi på o känna sig ledsen och arg och bitter är ju aldrig kul! Jag vet att dom minuterna som man ser tillbaka på och saknar minst är dom där man gått o surat eller varit ledsen.
De tjänar ingenting till! Man mår bara sämre själv.

Nee, glada o positiva tankar så länge de bara någonsin går! De är grejjer de!
Jag har 2 underbara hästar, en sjukt bäst familj, bor på en jättemysig hästgård, världens bästa vänner, 2 härliga ponnys en superfin pojkvän och så har jag mig själv. Vad jag väljer o göra med de är ju bara upp till mig! Så langa fram era hemska blickar o töntiga kommentarer elaka människor, de biter inte på mig! För jag vägrar låta de göra de!

Klart slut o god natt!

//Carro


        

Blogg?

Fått frågan om vilka bloggar jag läser och följer och vilka jag tycker om..
Mjo, de är ett ganska kort o lätt svar!

Jag följer en blogg dagligen, sen kan jag smita in på någon annan blogg emellanåt o titta lite.
Men följer som sagt va bara en.

http://linnolsson.se

Följer Linn's blogg då hon verkar var en sjukt härlig person med fötterna på jorden, hon skriver härliga inlägg och snoffsar inte upp näsan bara för att hon är en duktig ryttare. Utan istället skriver hon snälla saker om andra yngre ryttare, hon är ödmjuk gentemot ridning och hästar överlag och försöker inte spela någon överklass snobb, utan hon är Linn o ingen annan. Jag känner inte Linn och hon är ett par år yngre än mig men ändå har jag fastnat totalt i hennes blogg, den är sjukt bra!
Även om hon är ett par år yngre har hon också blivit något av en förebild, hennes tankesätt o inställning är något o se upp till! Följ den, ni kommer inte bli besvikna!

Är även inne o kikar på lite andra bloggar emellanåt, ex dessa.

http://gennes.se

http://ponnyfotografernaa.blogg.se

http://evesfoto.webblogg.se

3 helt olika bloggar som jag ibland kan vara inne o snurra lite på! :)

Vad jag tycker om skvallerbloggar?
Visst kan de vara ett snabbt o checkt vis o få reda på massa skvaller, men skvallerbloggar faller mig inte i smaken alls, dom får köra sitt race, de har jag inget emot och ibland skriver dom säkert riktigt roliga saker och intressanta, men jag har personligen inget intresse för o läsa skvaller alls, inte änns skvallertidningar ;)!

Kram på er!

//Caroline

Lyx vs. Budget

Här har ni två liknande produkter, nämligen säkerhetsvästar av "plattmodell" (alltså att de är uppbyggda av plattor, även kallade "skölpaddevästar"). Båda två är godkända enligt BETA level 3, och uppnår de högsta europeeiska säkerhetskraven och är med andra ord godkända att tävla i.

Jag har precis köpt en ny väst eftersom jag byter över till brun utrustning, och jag valde faktiskt att köpa en Riders Company. Jag tycker helt enkelt inte det är värt en bit över 1300 kr extra för att få glänsa runt med ett litet "racesafe" märke längst ner, någon större skillnad är det nämligen inte i varken säkehet eller modell på dessa två. Har tidigare haft en Riders Company väst som nu efter ca 4 års aktiv användning börjar bli dags att byta ut, har varit fantastiskt nöjd med denna. 

Så vad hade ni valt kära läsare? Lyx eller budget?
Skriv gärna varför också!

/ Therese

Vita ridbyxor?

Denna säsong är det dags för mig att investera i ett par nya vita ridbyxor. Paret jag rider runt i nu (CRW från HÖÖKS, fantastiskt sköna!) har hängt med sen jag började tävla Katja (2007 eller 2008), och börjar se lite slitna ut... haha.

Tänkte därför be er om hjälp, vilka tycker ni är snyggast?

GPA, 2095 :-
Kingsland, 2399 :-
Animo, ca. 2500 :-
Equiline, ca 2500 :-
Min personliga favorit. Dock är dessa ridbyxor nästan omöjliga att få tag i... Suck.

/ Therese

Linn Widmark

Hej allihopa!
Hoppas eran dag har varit trevlig, jag har precis ätit lite lunch och ska snart åka iväg till stallet. Igår nämnde jag ett namn som några av er säkert reagerade på: Linn Widmark. Många av er känner säkert igen henne från sitt lag EM-guld i junior EM 2005, eller om den tragiska händelsen som hände med en av hennes tävlingshästar när den rasade ner genom golvet i stallet.

Linn ska iallafall vara våran lärare i Specialidrott som jag läser på mitt gymnasium, Kitas. Vi har första mötet på måndag där vi ska ha ett möte med en kille och en tjej från ett nyöppnat gym som heter Skönhetsfabriken, och vi ska gå igenom mat och träningsvanor för ryttare. Jag lovar att dela med mig av det dom går igenom här sen! 

Visst låter det super?

/ Therese
Linn under EM 2005.

FÄRDIG!

Lite skillnad, ellerhur?
Godnatt!
/ Therese

Music

Grymmaste låten på galet länge, sjukt härlig! Blir på stört gott humör av den!



Lyssna o häpna! ;)

Med de säger jag godnatt för ikväll! Puss o Kram

//Caroline


Sophie <3


Tog en bild på Sophie innan träningen förut, ponnyn strålar lycka och jag blir lycklig bara av att kolla på henne!
<3


DK pony cup

Lite utkast, inte alla bilder men några stycken iallafall!
Sofia & Chack Matt, Hålta

Fredrik o Buzan, Hålta

Jag, Fredrik o Sofia, Hålta

Johanna o Andy, Alleby

Erika o Mr Polo, Alleby

Johanna o Andy, Alleby

Erika o Polo, Alleby

Kim o Castor, Sverige

Olivia o Melde, Alleby

Jack o Silver (tror jag den hette), Monmouthshire

Eva o Gipsy, Sverige

Johanna o Andy, Alleby

Nathalie o Flogging Molly, Alleby

Jag o Chack Matt, Hålta

Josefin o Baby, Sverige


Alla namnade bilder har jag fotat o redigerat, alla onamnade bilder har min mamma fotat o jag redigerat! :)

Jag rider normalt sett för Alleby Ridklubb eller Sverige, och Nathalie på Flogging Molly brukar rida för landvetter RS, men på dk pony cup hade vi väldigt mixade lag! Massa strul som inte jag orkar sitta här o skriva ner! ;) hihi..

Puss o Kram

//Caroline


Sådär ja,

Färdig! Nu har jag ätit o allt sånt så nu kan jag blogga på ;)!!

Träningen gick bra, dock är min rygg i riktigt kasst skick gjorde redigt ont nästan hela tiden.. Red färdigt träningen och de gick rätt bra ändå, blir nog ett bra lag de här de tvivlar jag inte en sekund på! Ville inte pressa tanten idag så hon fick gå i sitt eget tempo, men de spelar ju ingen roll faktiskt hon är ju så duktig ändå! :)
Ulle red på Blomme idag men ska ha Nanno på Scandinavium, hon är sjukt duktig Ulle alltså! Massa cred till henne, helst idag, hon löste de så himla bra! :)

Gjorde dock inga upphopp då ryggen spökar.. Imorgon ska jag till en massör hoppas hon hjälper mig o bli bättre, är öm o har ont som tusan! Så nu är de bra om de blir bättre.. Strax blir de filmmys o sen natti natti!
Om en stund kommer bilderna upp från DK pony cup.
Michelle har inte lagt upp några bilder från träningen ännu, men så fort jag fått dom så ser ni dom här! Promise!

//Caroline


Storstädning,

Med Kent och Avicii (härlig mix, visst?) dunkandes ur högtalarna väntar nu en storstädning av mitt rum. Det ser rent ut sagt för j-ä-v-l-i-g-t ut! Usch, haha. Det blir helt enkelt så när man prioterar andra saker, och denna veckan har minst sagt varit fullknökad med olika aktiviteter...

Bjuder på lite "efter" bilder sedan, här har ni några "före" bilder iallafall!

Lovar att bjuda på massa minst sagt speciella inlägg i eftermiddag.
Vad säger ni till exempel om jag säger Linn Widmark? ;)

/ Therese

ouff.. !!

 

Hej hej hallå! Sry för halvtaskig uppdatering under morgonen, jag har precis kommit in från träningen, och känner mig så äcklig, måste ta en dusch o något o äta innan jag berättar mer om dagen! Och ska ju även slänga upp lite bilder från DK pony cup efter önskemål! Meen, måste som sagt äta o duscha först! Ingen tävling för Patriks o Rebecca idag, pga väglaget, is snö o lite regn o minusgrader blir inte så bra, inget man känner att man vill ut o köra med sin häst i i onödan iallfall! Så vi skippar de o siktar in oss på finalen istället, eftersom Becca är bortrest omg 2.
Well, ska berätta mer om träningen o mitt "ouff" sedan, måste bara göra de som ska göras först! Luktar så mycket häst att de själv inte änns står ut! Anyway, puss o kram sålänge!!
//Carro

Gissa bildvalet! ;)

 


Imorgon...

Imorgon väntar dressyrtävling, gymkhanaträning och lite annat smått o gott..
Jag lovar o ta bilder på dressyren om vi åker (beror på snön), och förhoppningsvis blir de lite bilder från gymkhanan också! Sen har jag spenderat eftermiddagen idag med o redigerar lite bilder från DK pony cup i maj förra året, bättre sent än aldrig! Haha ;)
Vill ni se några av bilderna från DK pony cup?
Eller några från dressyren?
Eller eventuellt gymkhanaträningen?
Vill isf ha minst 10 kommentarer!! :)
Med detta säger jag god natt för idag! Hoppas ni sover gott, de ska jag försöka göra :D !!
Puss o Kram!
//Caroline
smakprov.


Gött!

 

Nu är dom hemma! Och så snöar de! :D
Blir inte mycket bättre :D!
Mamma o Nisse kom hem igår kväll, härligt! Allt blir liksom som vanligt igen, och de är så skönt. Man orkar inte med att dom är borta för länge för de är så mycket som händer då.. Folk tar sig friheter o gör saker de inte gjort om dom vart hemma, bland annat.. Nåja! Nu ska de nog bli bra hoppas jag :)!
Imorgon är de dags o träna gymkhana, jag kan inte göra några upphoppsgrenar med min rygg, men ska försöka mig på o träna iallafall! De är ju inte så långt kvar till Scandinavium nu så kanske börjar bli dax ;) hihi..
Hoppas Eva, Ulle o Kim kan ta sig hit nu bara med hästarna när de snöar så mycket! :(
De löser sig nog, men vill såklart inte att folk åker ut o med sina hästar i ovädret om de är en skaderisk! Hästarnas hälsa går ju först, träning är inte lika viktigt som de på långa vägar! :)
Anyway, mer update om de får ni imorgon, tror Michelle kommer o fotar också! Så får ni lite bilder imorgon också, hoppas ni gillat alla mina bildbomber de senaste dagarna, vet inte varför de blivit så många på en gång men de är alltid kul med bilder! :)
18 dagar till Trysil!
Puss o Kram!
//Carro

 


Lillis!

Idag har en av mina fina vänner Sandra ridit på United, eftersom jag skadade ryggen ganska ordentligt i torsdags.. Inte kul men värt de, han har skött sig sen dess i varje fall! :) Anyway, tillbaka till Sandra o United! Sandra red en sväng i stora ridhuset o de gick alldeles utmärkt! :) United är inte helt lätt o hitta knapparna på men Sandra löste de fint, de är verkligen Ninjas typ av ryttare, mjuk o försiktig och lugn.. De måste man vara, precis som Sandra är! På de var United lite extra pigg idag när de snöa o allt så massa Cred till Sandra som stod ut med den lilla busan idag! Och stort tack till Sandra "lillis" !! För din otroliga hjälp :)
//Carro


Bildbomb

Okej, elin har nog inte vart på fotohumör, bilderna är sisådär, no offence elin ;)!
Här kommer dom som var lite godkända iallafall hihi!
Claes Peterzén kursen.

















//Carro


Bästa hästarna i mina ögon genom tiderna

Några av Världens Bästa Hästar om ni frågar mig



          










Milton
*1977-1999
e. Marius    u. Aston Answer


Hickstead
*1996-2011


Baloubet du Rouet
*1989-
e. Galoubet A    u. Mesange du Rouet


Cardento 933
*1992-
e. Capitol I   u. B-Estelle


//Carro


Nu var det min tur!

Hej allihopa!
Ni vet att Carro berättade att hon ramlade av en lektionshäst igår kväll? Idag var det min tur. Lilla Zingo var det som fick agera åkattraktion, och jag lyckades tillochmed få med mig tränset av i fallet. Haha! Alla på läktaren fick sig ett gott skratt iallafall, och jag klarade mig bra.

Har ju som sagt även varit på intervju på liseberg idag, och det kändes faktiskt jättebra! Verkar vara en trevlig arbetsplats och väldigt trevliga medarbetare. :)

Har haft en riktigt lång dag, så nu ska jag skala några morötter, göra en god dipp och krypa ner i soffan och inte röra mig mer på hela kvällen... Imorgon ska jag unna mig en ordentlig sovmorgon innan jag ska till stallet och hålla lite lektioner.

Vi hörs imorgon!

/ Therese

Special,

Fick önskemål o skriva om min ponny Special, eller "Peppe" som han kallas!

Peppe är en C-ponny på otroliga 134,6 cm!! ;) Han är en ponny med mycket krut o personlighet. Han är en av dom absolut vackraste hästar jag någonsin sett med utstrålning som får alla andra hästar o se ut som medelmåtta.. Förlåt för dissen, men sanning! Han är otroligt vacker och drar ögonen till sig!
Helst med sin härliga färg, han är gulblack står de i passet och antar att de stämmer då!
Tyvärr ingen stamtavla, men är Holländsk import.
Född 1998.
Alltså hela 14 år i år lille grisen! Jag köpte Peppe i november 2008, i tanken att ha honom som min nästa gymkhanaponny, tyvärr har vi haft våra motgångar emellanåt vilket har hållt oss från o bli lika tighta som mig o Polo. Har ju såklart haft en del framgångar också, men Peppe är en utomhusponny som inte tycker om o vara inomhus i ridhuset, därav har vi bara tävlat utomhustävlingar.. Men emellanåt har han gått som en kung, men vi har också haft våra sämre tävlingar när han blivit för stressad o jag har avbrutit för o inte pressa honom för hårt. I höstas eller ja slutet på augusti fick vi veta att Peppe har spatt, första besöktet var bittert och veterinären gav honom dåliga chanser o klara sig ur spatten levande. Men Peppe slog oddsen på näsan och efter en behandling hade han redan börjat läka och reagerade ingenting på böjprov eller böjt spår.
När vi kom tillbaka 3e gången blev han friskförklarad o vi fick ett igångsättningsprogram, Spatten höll alltså på o läka, underverk. Veterinären var lika chockad som vi. Och glädjetårarna sprutade på både mig o mamma när vi fick de goda nyheterna, nu är Peppe nästan helt hundra igångsatt o spatten nästan helt ihop läkt.
Special, the one and only!
Nu är vi galet försiktiga med honom, och sjukt nogranna o sätta på backontrack på haserna varje natt!
Special ska tyvärr säljas när han är fullt igång och ridbar igen. Men jag är övertygad om att han kommer göra någon lite tjej lika lycklig som han gjort mig. han är så galet fin.

Här kommer lite bilder på världens vackraste ponny of all times.













Min fina <3

//Carro


Bänkvärmare..

Har ett åsiktsinlägg på tungan efter ett par dagars tänkande.. Och de handlar om de underbara kritikerna som hänger på läktaren under tävlingsäsongens dagar!

När du åker på tävling, helst som nybörjare eller åtminstone ny i tävlings"branschen" så har du oftast sjukt mycket nerver, och tankar som bara snurrar runt i huvudet, sånt som ofta växer bort efter ett par år på tävlingsbanorna, väldigt sällan helt o hållet! Men oavsett, dessa nerver o tankar kommer ju fram pga att man är orolig att de ska gå dåligt o vad ska folk tycka o tänka.. Hmm..

Där kommer våra kära bänkvärmare in, eller ja.. Läktarfolk! Folk som sitter på läktaren o har åsikter om ekipaget på banan.. "Oj vad hon har höga händer" "Varför styr hon inte hästen" "Lär dig rida snorunge" osv.. Vi har alla hört de, eller hur? helst på tävling, men säkerligen även träning! Man brukar säga att folk rider bäst från läktarn, och de är tydligen sant! Eller? Nää faktiskt inte!! Seriöst, så länge ponnyn eller hästen på banan inte far illa så behöver vi inte lägga oss i! Vad vet vi om hästen? Den kanske kräver lite högre hand eller lite längre sporrar!

Min senaste tävlingsäsong inefattade Patriks. Min fina älskling som är rädd för titthinder på tävling. En häst jag lägger min kärlek på, mer än någon kan ana. Och om jag fått veta att någon sett oss vägra ut oss på en tävling och suttit o hackat på min ridning på läktaren när jag kämpat som ett djur för o få honom o änns komma runt grunden utan o bli uteslutna så hade jag blivit sååå ledsen! Om de går dåligt eller sämre på en tävling så vet man de, de behöver inga främlingar på en läktare tala om för mig eller andra. Tro mig, alla ryttare vet de.. Och allvarligt? De som sitter på läktaren hade sällan gjort de bättre. Ge sjutton i de! Jag o alla andra tävlingsryttare har tränare som hjälper oss o talar om hur vi ska göra för att saker o ting ska bli bättre.



Sen finns de undantag när du ska säga ifrån, när du ska gå till överdomaren o säga till.
När en ponny eller häst far illa.
Ofta om vi ser någon behandla sin häst dåligt på tävlingsplats eller på banan säger vi "oj vad håller hon på med" o sen är de bra typ? Varför? De är ju här om någon gång vi ska säga ifrån, säg de till ryttaren själv, eller till överdomaren, sådana saker måste tas tag i !

Men var jäkligt försiktiga med o sitta på läktaren o hacka på någon annans ridning. De kommer ofta tillbaka 10 ggr värre.

Summering, håll dina åsikter om andras ridning för dig själv, eller prata om de när du kommer hem om du tycker de är så viktigt o kommentera. Men se till o göra din röst hörd i de lägen när du gör de för hästens bästa! Och glöm inte att vi har rätt skickliga överdomare i de här landet som du kan säga till om något går snett..

Tack på förhand till alla som tar åt sig och bättrar sig i form av läktar-kritik..!

//Caroline


Gick sådär..

Min rygg kände inte som jag, den hade alltså många protester mot att gå o stå o röra sig överhuvudtaget.. KUL! Så nu ligger jag i sängläge, ska ha Therese knattelektion kvart i 4, kommer ta mig minst en kvart o gå till bilen så får börja jobba mig ur sängen om en timme i varje fall! Haha.. Shit, har bara mer o mer ont också, trodde de skulle bli bättre o bättre.. Så mycket för o försöka göra en god gärning o bonka runt ridskoleponnysar lite för barnen ska slippa ramla av så mycket. Hmm, får nog ge de några försök till på ponny kräket! Så fort ryggen är på bättringsväg så får han lida lite till, även om de innebär att jag åker in i väggen ytterligare ett par ggr!!

hehe, men nu vet ni iallafall att jag kommer se ut som en sengångare de närmaste dagarna! ;)
Hehe well, anyway - Dags o försöka få på sig normala kläder o satsa på o vara på alleby till halv 4 så har jag en kvart på mig o ta mig bort till ridhuset också! ;) Haha.. Puss o Kram!

Åsiktsinlägget är tidsinställt och kommer upp senare ikväll!

//Carro


Kan tänka mig att de såg ut ungefär såhär haha, fast med en vägg jämte! ;)


im walking on sunshine

Godmorgon! Dagen påbörjas med lite plugg över en chai latte på espressohouse. Life is good! Idag väntar intervju på Liseberg samt ett antal tränigar. /T

Freeedaaaag!

Åh vad härligt med fredag!
Idag kommer mamma o Nisse hem om allt går som planerat också, sååå skönt, jag ska ha en slapphelg! Bara gotta mig hemma framför tvn, har ett åsiktsinlägg planerat till er senare ikväll/eftermiddag o de vill ni väl inte missa? :) Blir nog riktigt mycket uppdatering i helgen om jag bara chillar hemma, så håll er vakna! :)

Beccis ska ju tävla Patriks på söndag förhoppningsvis också, hon är anmäld som reserv, men får hon plats så åker vi på söndag, och då ska jag ta kort på henne o min vacka snygga häst P! Bilder från förra helgen utlovas också så ni har massor o kolla på här under helgen, gott va? ;)

Nää nu ska jag se om jag klarar o röra mig med min rygg idag, går de så blir de arbete! Puss o Kram!

//C


Missa inte!

Helgen består av massa godis i bloggen!
Missa inte bland annat veckans åsiktsinlägg imorgon m.m.!!
PUSS O KRAM! //Carro

Här kommer en liten bildbomb från en individuell tävling i sommras.
Bild o redigering-Beatrice Fälth














De här är alltså bilder på mig o Chack Matt från friendly international.


Beställt!

Schockemöhle Nancy Dunväst, 898 :-

ÄNTLIGEN!
/ Therese

Hahaha!

Shit, förlåt för helt värdelös uppdatering! Hoppas ni kan förlåt mig? :)

Har något kul o berätta iallafall, tror ni kommer garva! ;)
Vi har en liten elak ponny på Ridskolan som heter Harry, C-ponny med en stor räv bakom örat! Han har på senate slängt av alla barnen genom att stanna i galoppfattningen slänga ner huvudet o skjuta av dom med rumpan upp i vädret! Så idag tröttna vi på honom, Felicia satt upp medans jag var o kolla på hopplektion i stora ridhuset, Felicia är en rätt duktig tjej som rider gymkhana på alleby o hon flög av 3 ggr, slog sig rätt rejält o ville inte galoppera mer efter sista gången, enveten som jag är bestämde jag mig för att grisponnyn inte skulle få gå ut i stallet o vinna.. Och satt därmed upp, lägger första fattningen och åkte av direkt, haha! Var inte beredd kan man säga, fortsatte därför upp i sadeln igen eftersom jag inte slog mig o bara skratta av de! Galoppera o smiska på honom en stund, saktade av till skritt o sen galopp igen, tryckte till honom med skänkeln sen sa de pang.. Haha flög alltså av ridskoleponnyn en andra gång! x) Slog i hövvet i väggen o ryggen i backen rätt rejält! Satt upp igen efter jag kunde stå på benen, ryggen fick en fet smäll alltså.. galopperade tills jag vann över den lille skiten satt sedan av.. Olivia fick leda runt honom då jag inte kunde gå haha..

Känner mig just nu som en gammal gumma, kan varken gå eller röra mig särskilt hastigt .. ;) Men kul var de ändå! haha :) Kommer väl inte kunna gå imorgon! Men vad gör de ;)!

Nää, måste sova nu haha!
God Natt! //Caroline


Äntligen torsdag?

Jag vet inte om de är riktigt rätt egentligen säger man ju äntligen fredag! Fast personligen har jag alltid gillat torsdagar. Man vet liksom att de snart är helg, plus att torsdagar har liksom bara alltid varit en härlig dag! Kan nog inte förklara varför haha!

Idag är de torsdag iallafall! Och jag har en vanlig dag framför mig. Ska också ha gymkhanaträningen för småtjejerna ikväll som vi kallar dom! ;) Detta är då allebys andra-lag. Dom är skitduktiga, men blir lite nervösa emellanåt när Nisse tränar dom.. Men de tar sig! :)

Som ni vet är de min tur att träna på söndag.. Some comeback.. Nåja!

Dags att göra lite nytta! See ya later guys! Puss o kram
//Carro


Dags för gymkhana igen..

Jahopp.. Nu är tiden kommen när jag ska börja träna gymkhana igen, är inte gjort sen november då vi hade lag sm!

Härligt.. Eller? Alltså givetvis tycker jag de är sjukt kul o rida in på Scandinavium, finns inget bättre. MEN, träna gymkhana är så tråkigt just nu. Är typ bara kul med Johanna. (Johanna red jag med när vi vann par SM i höst 2011) vi har ridit ihop så länge jag kan minnas och finns ingen roligare människa att rida med på denna jord!

Anyway, på söndag börjar vi träna inför Scandinavium och jag är sjukt opepp.. Blir nog bättre på plats! Men kommer sakna Johanna som inte är med i laget i år.. Aja, dags o jobba! Puss på er!

// Carro


Dags för,

Körlektion! Se upp på vägarna.
/ Therese


Sluta med hästar? - bloggat från min mobil

Hej allihopa. Vissa dagar känner jag att jag bara vill lägga av med hästar, och börja spela innebandy eller något annat roligt. En sport där inte känslor hos en individ som inte har något sätt att uttrycka sig spelar någon roll. Igår var en sån dag. Det hände nämligen en liten olycka i stallet, Misti stod uppbunden i gången och fick panik (fråga mig inte varför). Av någon anledning släppte inte linorna som hon var fastbunden i, vilket de ska göra, och hon slet tillslut sönder grimman och kom loss. Ingen skada skedd fysiskt, men psykiskt var hon helt förstörd. Hon stod till och börja med och skakade i 5 minuter innan jag fick henne att flytta på sig, och sedan tog det ytterligaren en timma innan jag fick på henne grimman igen. Hon har nämligen sedan jag fick henne varit väldigt rädd om sina öron, men det har blivit mycket bättre och fram tills igår har jag nästan inte märkt av det alls. Nu däremot var det helt jäkla omöjligt. Räckte att jag tittade på dom för att hon skulle få panik och slänga sig in i väggen.
Suck. Tillbaka på ruta 1 igen. 

Love life

/ Therese

Det roligaste jag sett på länge,

/ Therese

Sommar

Ge mig Sommar nu! :(
Vill ha sommar nu!

Bild, Evelina Friman

//Caroline

Hur spenderar ni eran morgon?

God Morgon kära läsare! Sitter just nu i bilen, har precis kört min bror till bussen. Och nu väntar jag på Jossan som ska åka med mig till Alleby för o jobba! Är verkligen jättetrött idag, har sovit gott men vaknat mycket.. Och de gör ju att man inte får ut så mycket av nattens sömn.. Är oerhört hungrig med, ska snart äta frukost :)! Är iallafall bara 2 dagar kvar tills mamma o nisse är hemma! Ska bli skönt o få hela verkligheten tillbaka, snart trysil iaf!!!! Wiiiie :)!! Nää, nu blir de snart frukost! Fy tusan vad gott!

Puss på er! //Carro


Läs o häpna....

VEM FAN ÄR ROLF-GÖRAN BENGTSSON?

http://nyheter24.se/sport/647071-vem-fan-ar-rolf-goran-bengtsson
Kolla in den o häpna..

Sverige's "idrottsproffs" om man kan kalla dom de är ju helt sanslösa...

//Caroline


P <3

Fiina fiiina häst! Idag gick han som en hel miljon, gjorde några småskutt vid läktaren, men inget jobbigt, ökade mest farten, så fick han en skänkel i sidan lite grann sen var de bra. Idag tränade vi travökningar, och han gick så jäkla bra! Alltså guud, de är nästan så jag skulle kunna skola om o bli dressyrryttare, bara för o behålla honom! Han är o förblir bästa killen på jorden!

Gick stadigt, hela tiden, kunde samla o länga galoppen, o travökningarna satt som smäck! Satt ner o kämpade o de gick faktiskt riktigt bra, han rör sig MYCKET men jag lär mig allt! :) Har funderat, o kommit fram till att om inte Rebecca är med på söndag är jag med på honom istället, bara o anmäla ryttarbyte! Kan bli kul! :) Helst att Rebecca rider då, men eftersom hon skadat höften så får vi se hur de blir! Då ska vi köpa ett fint dressyrträns till lillen också! :)

Nää, nu måste jag sova! Puss o Kram

//Caroline


Här tävlar jag dressyr på en av Ridskolans hästar! -Brutus! haha...
Och ja han är lika klumpig som han ser ut, men vääldigt fin o trevlig o rida ändå :)


You're only as tall as your heart will let you be

Fantastisk söt låt som alltid får mig på bättre humör. Och som får mig att inse att världen inte alltid är så jävlig som den verkar.

/ Therese

Words.

Det är så mycket som man kan, borde och vill.
Men mitt i allt så ska man räcka till.

Cupcakes!

Cupcake-bak i stallet idag!
Fina va? ;D



//Carro


Dimma

Hej allihopa!
Fy vilken tråkig dag. 
Dimman ligger tungt över hela Göteborg, och tack vare allt biologiplugg även tungt över min hjärna. Känner ingen lust eller ork att göra någonting alls idag faktiskt, bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Men jag har lovat Yvette att hjälpa till när en sadelprovare kommer och tittar ut en ny sadel till hennes Artano, och självklart står även Misti och väntar på mig i stallet.

Hade tänkt att prova det nya bettet lite mer idag, red på det en stund igår men 95 % av passet bestod av skritt eftersom hon har vilat ett par dagar. Hon kändes riktigt käck igår iallafall, lyssnade bra och accepterade bettet. Traven ska vi dock inte prata om, hon var helt tokig! Så jag gav upp, hoppade av och tog in henne i stallet. Haha. Får hoppas att hon är lite mer sammarbetsvillig idag...

Vi hörs senare i eftermiddag!

/ Therese


Rolf Göran, mannen myten legenden

Hur stolta är vi inte över våran Rolf Göran Bengtsson?

Med 44,6 procent går våran grymma ryttare och vinner Radiosportens Jerringpris!
Tänk er själva! Av alla som rösta, så röstade 44,6 procent på Roffe!! Så galet häftigt!

"– Det känns helt fantastiskt just nu. Jag hade aldrig trott att det skulle gå ända vägen fram, jag är överväldigad och jätteglad, säger Rolf-Göran Bengtsson till Radiosporten."

Det är första gången som priset går till ridsporten och Bengtsson är även den äldste idrottaren som har vunnit priset. Totalt lades 214 333 röster på Hardebergas stolthet. Tvåa i omröstningen slutade Marcus Hellner med 28,9 procent av rösterna (138 662 röster). Alltså vann våran Roffe helt överlägset!! Trea slutade förra årets vinnare av Jerringpriset, Therese Alshammar. Det totala antalet röster var nästan en halv miljon (480 072).

"– Det här betyder att vi (ridsporten) är erkända inom de större sporterna och folket har accepterat att vi är med och är en sport på frammarsch, säger Bengtsson."

Rolf-Göran Bengtsson red felfritt i sista omgången i EM-finalen i Madrid, men han drabbades av tidsfel. Tre ryttare återstod, men alla inklusive ledaren Gerco Schröder rev bort sig. Allt avgjordes vid det sista hindret som tysken inte lyckades ta sig över.

EM red Rolf Göran på sin berömda Ninja La Silla som jag sagt förut är han bara fantastiska 162 cm hög. Och 16 år gammal, fräck liten häst som uppenbarligen gör precis allt hon kan för sin ryttare.

STORT GRATTIS ROLF-GÖRAN BENGTSSON!




Denna bild är från OS silver i Peking, på Ninja La Silla!

//Caroline


P o Ninja

P, var sitt gamla vanliga jag o rida idag, SKÖNT! Var längesen jag behövde driva på honom.. Han har vart helt cp pigg och jobbig de sista, men nu hoppas jag han håller sig sådan här så jag kan rida som vanligt, vi gjort mycket tempoväxlingar idag för o få igång bakbenen eftersom dom inte riktigt ville hänga på i början när han var så lugn, i galoppen tränade vi snett igenom och avbrott innan hörnet (UTAN BYTEN) .. Han byter ju gärna, så tränade de för Rebeccas skull om de blir tävling på söndag! Och även 15m volter vid E o B ! Han var faktiskt riktigt duktig, men hade behövt sporrarna idag egentligen för o få igång honom lite bättre! Annars - duktig P !!

Ninja, även där mycket tempoväxlingar i traven, försökte få henne o hitta harmoni på bettet. Red bara lugnt o kort, ca 4 varv i galopp totalt typ i 2 punktsits eftersom hon gått så hårt i helgen. Hon var dock aspigg ändå så kunde nog ridit ordentligt men hennes huvud förstår nog bara inte att hennes kropp är trött så tog de lugnt iallafall! :)

Imorn uppdaterar jag bättre, LOVAR! :) Missa de inte, antagligen kommer veckans åsiktsinlägg imorgon med!

Apropå åsiktsinlägg så blir de ibland svårt o komma på ämne, har dock förstått att åsiktsinläggen är populära så undrar om ni vill veta vad jag tycker o tänker om något? Vad är erat förslag o skriva åsiktsinlägg om? Vad vill ni läsa? :)

Hjälp mig på traven! ;)

Puss o Kram

//Carro


P i hagen i helgen, Elin fotade med min kamera! :)


IPHONE SKIT!

Förlåt för dagen! Alltså jag blir helt skogstokig, min kära iphone har lekt med mig idag och gjort mig spritt språngande galen! Jag har försökt uppdatera bloggen från den, HELA dagen.. Men den ville inte, och nu har den fått flipp, just nu säger den sen ett par timmar tillbaka att jag har headset i? Inget smuts i headsetintaget eller liknande, men tydligen så har jag headset i, därav inget ljud! AWESOME!! FASEN VAD JAG BLIR ARG !! :(

Får typ lite ångest när den inte fungerar som den ska, men men.. På måndag åker den in på lagning, får ta mammas ena telefon när hon kommer hem, så jag kan lämna in min! Någon som vet vart man lämnar in telefoner som man beställt på Tele2?

Hur som! Där av dålig uppdatering, eftersom jag inte vart hemma på hela dagen! :(

//Caroline

Sagt - Och gjort

Hej allihopa!
Var på MyOne en sväng idag, skulle köpa ett par stigläder men de jag var intresserad av fanns inte i mörkbrunt. Tråkigt, men sånt är livet! Som skulle beställa in ett par till mig iallafall.

Kikade även på lite sprengerbett, och bestämde mig faktiskt för att köpa ett haha.
Modellen heter Sprenger Dynamic RS och är framtaget för att ligga perfekt i hästens mun. Jag föll direkt för att bettet var ganska tunt då Misti har otroligt liten mun och därför inte kan gå med för tjocka bett.

Såhär står det om bettet:
"Ett ergonomiskt utformat bett som ligger perfekt i hästens mun. Ger hästen mjuka men mycket effektiva instruktioner.
Mittdelen är vriden i en 45 gradig vinkel och kan därför inte tryckas upp i hästens gom.

Bettet är ett material som är helt nickelfritt, nämligen Aurigan. Det innehåller 85% koppar, 4% silizium och resten Zink. Bettringarna är i rostfritt stål.

* Trycker inte mot hästens gom
* Anatomiskt utformat för hästens mun
* Genom att utnyttja tungans finkänsliga områden bättre får hästen mer exakta instruktioner via tygeln"


995 :-

/ Therese

Mitt nästa inköp,

Hej allihopa!
Hoppas att eran dag har varit bra. 

Sitter just nu bänkad med en massa biologiplugg, allt annat än roligt men det finns vissa saker i världen som man bara måste göra vare sig man vill eller inte. Tyvärr kommer bloggen därför att bli lite lidande denna veckan från min sida, men jag lovar att göra så gott jag kan!

Tänkte berätta lite om mitt nästa inköp, nämligen ett bett från Sprenger. Har länge varit sugen på ett bett från denna leverantör, men den lite höga prislappen har dock avskräckt mig. Har googlat runt lite och läst om en mängd människor som har märkt så stor skillnad när de ridit på ett sprengerbett istället för ett vanligt, så jag antar att jag får prova! Här nedan har ni modellerna jag väljer mellan.

Sprenger | HS Sprenger KK-Ultra 3-delat Bett
Sprenger KK Ultra, extra tunt. 995 :-
Sprenger | HS Sprenger bett 2-TYPE
Sprenger bett-2 TYPE, 1095 :-
Sprenger | HS Sprenger bett WH ultra med gummikula
Sprenger WH Ultra m. gummikula, 1295 :-

Jag tror att Misti hade fungerat bäst på det sistnämda, men prislappen känns väl saftig... Har ni några erfarenheter av sprengerbett? Vilket skulle ni föredra av de ovannämnda?

/ Therese



Åter till verkligheten - bloggat från min mobil

Resten av kvällen spenderas åt biologiplugg. Har en jobbig vecka framför mig och det börjar bli dags att förbereda sig inför denna. Checkar därför genom detta inlägg ut för kvällen, vi hörs imorgon allihopa! Räkna med att ni kommer få höra mig klaga mer än en gång över min fantastiska träningsvärk som redan kryper sig på...
/Therese

.


Mördande träningsvärk,

Hej allihopa!

Har så mycket att berätta att jag knappt vet vart jag ska börja. Kan ju iallafall börja med att berätta att helgen har varit fantastisk trots att Misti tyvärr inte kunde vara med och hoppa, utan jag fick glatt skutta runt på lite andra hästar. Men gud vad lärorikt!

Igår red jag som jag tidigare nämt på hästen Artano, och vi kan ju säga att han minst sagt var lite övertaggad. Såg att Carro hade berättat mycket om övningarna vi gjorde, och jag tänkte även rita upp dessa så ni kan få ta del av dom också senare. Iallafall, åter till Artano. Claes är väldigt mycket för långa och intensiva uppvärmningar och då Artano inte är så himla välutbildad ännu blev han snabbt väldigt trött. Lagom tills det var dags att börja jobba lite bommar osv. slog det slint i huvudet på honom och vad jag än bad honom att göra låg allt fokus på att försöka få av mig från ryggen genom att kasta sig in mot mitten och hoppa upp och ner samtidigt som han kastade sig från sida till sida. Inget jag är van vid att hästar hittar på direkt, haha! Det låste sig helt enkelt i huvudet på honom, och han blev helt blockerad för min hjälpgivning. Jag slutade då att ställa krav, blev överpositiv för minsta lilla som han lyssnade på mig och snart började han att fungera igen. När vi väl började hoppa var han riktigt trevligt, och trots några kommunikationsfel gick det riktigt bra.

Idag red jag istället på en lektionshäst som heter Lucy, och tro det eller ej - men hon var helt fantastiskt trevlig att rida! Jag kan ju direkt slå hål på myten att alla lektionshästar är stela och skänkeldöva, för denna dam var riktigt härlig och arbetsvillig. Men jag kan ju direkt säga att hon inte är riktigt van vid intensiteten på arbetet som vi hade idag, och hon blev väldigt väldigt trött. Innan hon blev detta hoppade hon riktigt trevligt och var mycket positiv på hinder, men när tröttheten slog till slutade hon suga hinder och blev väldigt passiv. Men det var riktigt roligt så länge det varade!

Tänkte bjuda på lite bilder snart om ni är intresserade att se, dock tog pappa mest bilder på alla andra i gruppen och typ inga bra på mig och Carro. Suck...

/ Therese


Vilken helg!

Har haft en sån awesome kurs i helgen, utvärderingen kommer här!
Dag 1.. Igår red vi mest markarbete, några bomövningar och väldigt lite hoppning på slutet, nyttiga övningar, med och utan stigbyglar. Ninja vart väldigt pigg o stidsig i början men dämpade sig efter hand och blev riktigt fin på slutet! I hoppövningarna skärper hon oftast till sig ganka ordentligt och de gjorde hon även igår. Vi fick till galoppsprången och hon lyssnade jättefint! Vi hade 2 hinder mer 21m emellan, 6 galoppsprång på låga hinder eller bommar, 5 galoppsprång på ex. tävling eller riktiga hinder. Hon lyssnade som sagt jättefint o löste de bra, min duktiga lilla tös! Har dock fortfarande problem med bettet, hon är inte nöjd.. Novabett är liksom sååå schysst, men hon utnyttjar de lite och tjaffsar emot, de är ju faktiskt så att ett nova bett är väldigt snällt, så hon får ju lite övertag när hon tjaffsar.. Funderar på vad jag ska hitta på.. Anyway, nöjd o glad ändå! :)

Dag 2..
Idag hade vi inte lika lång uppvärmning som igår, mycket focus på o kunna böja hästarna o få med yttersidan, mycket öppnor och tagen framdel, typ bogen in.. Inte Ninjas starkaste sida i högervarvet, hon är bättre på slutor o tagen bakdel! Hehe.. Anyway, lite travbommar på volt och sedan också galoppbom på volt! Hoppade 3 kombination och 21m övningen igen, en de luriga diagonaler och även hoppning på volt. Nyttiga övningar, Ninja vart lite pigg o blev lite springig, men skötte sig fint i övrigt! Ska se om de blev några bra bilder, tar o slänger upp dom isåfall! Filmerna hamnar på Facebook iaf, sen får vi se om jag lyckas med Therese hjälp få in dom här! Men tror inte jag lyckas, kanske! :) Senare isåfall!

Therese har nog lite härliga bilder som hon slänger upp senare också tror jag!

Puss o Kram
//Caroline

Claes Peterzén - de kommer!!

Hej läsare!! Lovar o slänga upp ett inlägg om kursen i eftermiddag, men är fortfarande kvar på stallet så får bli lite senare! :) Så fort jag kommer hem, lovar! Vill ni ha bilder också? Kommentera då! ;)

Puss o Kram

//Carro


Falsterbo-bloggat från iphone

Även om de är långt kvar så längtar jag allt till Falsterbo HS, party, hästar, sol o bad! Blir tusan inte mycket bättre än så, eller vad säger ni? Vi var bara nere 3 dagar i somras o ändå hann de hända så galet mycket grejjer, haha.. Saker som inte bör nämnas tror jag! Men, i år ska vi sticka ner 1 vecka ca, så kommer säkert bli ännu bättre o tokigare :D!! Nån mer som ska ner till underbara Skåne över Falsterbo veckan? ;) bilderna är från förra året! :) //Carro


Svar på frågestund, Del 2 - Therese

Vad har ni för sadlar?
Jag rider just nu i en sadel av märket CWD som är ett franskt märke. Är riktigt nöjd med denna!

Skulle ni kunna tänka er att sälja eran häst till en ridskola?
Med tanke på hur Misti är som individ och med tanke på hennes sadeltvång är ridskola verkligen inget alternativ att sälja henne till i framtiden.  Men om jag hade haft en häst som trivdes med mycket folk och rörelse och som var mer tänkt som läromästare än tävlingshäst så absolut. En "känd" ridskola med bra rykte känns betydligt säkrare än att slumpa iväg hästen till en okänd ägare som du har känt i några veckor.

Vad har ni för mål med eran ridning om man ser långsiktigt?
Jag vill självklart bli bäst, och målet (även om det är ganska ouppnåeligt) är att tävla svårklasshoppning tillsammans med världseliten.

Hur vill ni att erat liv ska se ut om 20 år?
Jag hoppas att jag är klar med min utbildning inom HR eller Juridik, har fått en bra anställning och drar ihop mycket pengar. Att jag har hittat den jag vill spendera mitt liv med, och att jag har ett stall fullt med avkommor från Misti ute på min egen gård. Drömma kan man, visst?

Hur skulle erat liv sett ut om ni inte hållt på med hästar?
Om inte jag hade hållt på med hästar hade jag antagligen pluggat betydligt mer och blivit lite av en "kaffe latte"-brud som hänger inne i stan och fikar hela tiden. Tack gode gud att jag har hästarna!

Hur var eran första kyss och med vem?
Min första kyss var när jag gick i 3:an, med killen som jag då var fantastiskt kär i - Edde. Han hade slått vad med en kompis om att jag inte skulle gå med på det, så jag var ju mer eller mindre tvungen haha. Men det var ganska romantiskt, mitt uppe på ett stort berg som vi brukade kalla för elefanberget i vårsolen.

Caroline svarar igen!

Ang. åsiktsinlägget om Ridskolor. Skulle ni kunna sälja era hästar till ridskolor? //Anonym

-Alltså de där beror ju lite på, elle hur? Självklart om jag haft en häst som klarat de så hade den gärna kunnat få säljas till ridskola för rätt pris. Men ridskolor har ju ofta en ganska låg budget på att köpa hästar o så att köpa privathästar är ju sällan möjligt, tyvärr. Plus att ingen av mina hästar hade nog passat som ridskolehäst.. Patriks hade inte klarat de då han är mötesskygg och oerhört mycket häst, så jag tror inte han hade vart uppskattad av eleverna heller, hur välriden han än skulle vara. United skulle nog klara de, och möjligt att de skulle gå för en ridskola o ha henne, hon älskar ju alla människor, o älskar o jobba. Tror dock de är samma där, lite för mycket krut för o passa som lektionshäst. Dom ska ju gärna kunna gå med nybörjare o så också.. Hon hade säkert klarat de, tänker dock att eleverna hade blivit mindre nöjda. Polo blir heltokig, de går inte.. Vi har provat, han är sjukt stark för sin minimala storlek också.. Funkar inte, tyvärr! Annars hade han nog gått lite på våran ridskola. Peppe funkar med dom medryttarna jag har på honom, han har gått lektion med dom. Men han är också oerhört hetsig o stark så hade inte passat som ridskolehäst då de är få som klarar av honom som är tillräckligt små för o rida honom. Tro mig! När vi försökte sälja honom var de ingen som klarade av honom.. Haha! Jag har lite tokiga hästar. MEN, för att svara på din fråga med ett rakt svar, så hade jag absolut inte haft något emot att sälja min häst till en ridskola om allt passat bra, temprament, pris o hållbarhet! :)

Kram!

//Caroline


Frågestund part 4

*jag rider just nu en häst som är rätt så gammal, hon älskar att hoppa hon har jätte fin teknik och bra kapacitet men får ganska lätt ont i benen om hon överanstränger dem, tror ni att de skulle bli bättre om man lindade dem innan varje ridpass? hon går även barfota så de skulle ju kunna påverkas av de!

-Jag hade absolut köpt ett par back-on-track skydd om jag var du, DOM ÄR GULD! Köpte sådana till Patriks då han kan bli lite gallig, dom har funkat ypperligt. Något annat du hellre kan tänka på än o linda innan ridpasset är att linda efter? Eller något som är superbra är Kylgele efter ridpassen på benen.. Jag är jättenoga med o linimenta eller kylgela mina hästars ben efter större ansträngningar! Lycka till :)

*den här hästen är också nästan helt skänkeldöv och jätte hård i munnen!finns det nått sätt att göra så det blir bättre? vad skulle ni gjort?

-Träna mycket övergångar, haltar o igångsättningar, blir din häst lite stum i munnen kan de vara bra o variera bett, kanske använda en liten sporre om hon/han inte tar skänkeln! Man måste se de som ett hjälpmedel o inte vara rädd för o använda de i lagom mängd! :) Lyssnar hon inte på skänkeln kan man möte upp med ett litet pet med spöt direkt efter skänkeltillägg, till slut lär sig hästen att respektera din skänkel bättre! :) Dock försiktigt så man inte överanvänder de! :)

*på samma stall som den första hästen står på så står de även en häst som aldrig riktigt lärt sig att hoppa och därför är väldigt osäker när hon hoppar! t.ex när vi satte upp ett hinder på kanske 20-30 och hon gick om kull! nu har de förbättras lite och hon hoppar hinder på kanske 50-60 jätte bra men blir ändå väldigt tittig av sig är löshopping en bra sak så att hon lär sej hoppa på och så att hon får lite mer självförtroende!
hur långt mellan rum ska de isåfall vara mellan hindrerna(till en häst)?

-Löshoppning är jättebra, ta de lugnt bara så ni inte höjer för fort! Man måste vara försiktig när hästar är osäkra, så de inte händer något igen! :) 1 galoppsprång ska du ha 5.5m på ponny o 7.5 på häst, de är tävlingsavstånd så kan regleras lite om man ser att de behövs efter några hopp, vill du ha 2 galoppsprång kan du ha ca 8.5-9 m på ponny o 11-11.5 på häst. Hoppas de löser sig! :)

*jag vet att ni inte håller på med dressyr men caroline du vann ju allebys km så vad är ditt bästa tips på att få en häst som är jätte hård och väldigt gärna tar upp sitt huvud att få i form?

- Jobba mer med skänkeln, ta hjälp av en tränare så kommer formen! Koncentrera dig på grunderna, halter o igångsättningar även här så kommer formen automatiskt när hästen kommit igång med bakbenen o börjat arbeta! Skänkelvikningar o skolor är aldrig fel att arbeta med heller! :)

*kan inte ni göra lite videoinlägg?
-Hehe, Therese gör säkert gärna de, själv låter jag helst bli! ;)

*caroline: vad ska du göra med alla dina gymkhana ponnysar nu när du slutar?
- Peppe ska så smånigom säljas om de går, Polo är uthyrd på foder! Kommer inte säljas! :)

Många Kramar!

//Caroline

Frågestund part III

1: Vad är det pinsamaste ni har gjort?
Oj svår fråga, minns inte riktigt..  Haha gråtit på storbilden i Scandinavium, som sedan också sändes i tv.. Gött! Haha..

2: Hur tänker ni när ni köpte era hästar och vad gjorde att ni valde just dom? ;)
Väljer alltid hästar med känsla, köper häst som jag trivs o rida, som känns som mig, eller liksom, dom ska vara en "Carro-häst", de ska vara kul o rida dom, så man verkligen kan se sig själv rida hästen varje dag framöver liksom.. Jag valde Ninja för att hon hade sån livsgnista o energi, något jag älskar! O Patriks av samma anledning, plus hans galna hoppförmåga, hästen hoppar så galet bra! :)

3: Har ni något tips hur man hittar en medryttar häst?? :)
Tror de är lättast o hitta på kontakter, kolla även hastnet o andra sidor! Folk letar medryttare där hela tiden! :)


Tack för dina frågor Maria!

//Caroline


Meeeraaaa...

Till Caroline:
Hur fick du intresset för gymkhana?
Såg de på Scandinavium en gång när jag var liten sen hade dom gymkhana på GFRK när jag red där o hade även tävlingar där o så, där väcktes intressen, sen började jag med gymkhana som 14 åring, efter de växte de bara! :)


Hur fick du intresset för hoppning?
Har älskat o hoppa sen första gången jag gjorde de, var inget jag fick intresse för på de sättet utan har bara alltid älskat de.

Vart hittade ni P och Ninjus?
Patriks hittade jag på en annons på hastnet, shan stod på ESjumping i Varberg, där köpte jag honom sedan!
Ninja är direktimporterad ifrån Tyskland, köpte henne via Stefan Andersson i Hunnebo, Tossene.


Varför köpte du Maya? (inte ett dåligt köp) :D
När Therese letade häst bad mamma stefan hålla ögonen öppna, han fick hem Maya typ samtidigt som Therese bestämde sig för Misti, därför åkte hon inte o prova Maya, mamma tyckte vi kunde prova henne, de gjorde vi och bestämde oss ganska direkt för o köpa henne! :) Var egentligen inte ute efter storhäst då alls så de var ett impulsköp! Lyckat sådant :) Maya är en superfin häst!


Vad gillar du mest att göra på fritiden?
Haha, rida? Typ ;) tävla iaf!

Hur gammal trodde du jag var när vi lärde känna varandra eller vad man ska säga? ;)
Ca 14 ;)

Ska du sälja P?
Jaa, alltså kanske inte nu på direkten men han är till salu om någon skulle vilja ha honom, men han ligger liksom inte på annons just nu eller något! :)


Vad var det första lilla speciella du la märke till på: polo, Peppe, Maya, P och Ninjus?
Polo, hur jäkla grymm han var på gymkhana!! Peppe, hans vackra färg o utstrålning! Maya, att hon var väldigt vacker o söt, och sjukt välriden av han Igor, OS ryttare ;)! Patriks, utstrålning o hoppförmåga, hans stora hjärta! Ninja, hennes UNDERBARA livsgnista o vilja!


Tack Elin för din frågor! :)

//Carro


Svar på frågestund, Del 1 - Therese

Vad är det första du la märke till på Misti?
Okej, helt ärligt så var det faktiskt hennes gigantiska öron. Dom är så opropertioneliga till resten av kroppen så det inte är sant! Efter det så var det faktiskt gnistan i hennes ögon, som jag värdesätter väldigt högt vid val av hästar.

Hur gammal var du när du insåg att du ville satsa på hoppningen?
Det var ungefär samtidigt som jag började rida Katja, år 2007. Då var jag alltså 13 år gammal.

Vad har du fått ridintresset ifrån?
Ridintresset är faktiskt ingenting jag har fått, utan det är någonting jag helt enkelt fötts med. Som jag har berättat tidigare i bloggen var något av de första orden jag lärde mig säga "galopp", och bara några månader gammal satt jag och plaskade med små leksakshästar i badkaret. Visst är det sjukt att man kan skapa en kärlek till ett djur så tidigt?

Hur började du rida Katja?
Sommaren 2007 kom Katja till Carros stall eftersom de gamla ägarna då inte hade möjlighet att ta hand om henne. Tanken var först att Katja skulle bli Carros hopphäst, men då gymkhanan vid det tillfället tog upp mycket plats i Carros liv fanns det helt enkelt inte möjlighet för henne att hinna med alla hästar. Jag fick då möjlighet att börja rida Katja som medryttare, och från att rida någon enstaka gång i veckan red jag henne snart 7 dagar i veckan.

Vad vill du mest med ditt liv?
Oj vilken svår fråga. Faktiskt en av de få som jag inte kan svara på riktigt ännu. Hästdrömmen krockar just nu med utbildningsdrömmen, och vilken av dom jag kommer välja står inte riktigt klart.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Med fritiden antar jag att ni menar den tid som jag inte spenderar i stallet eller skolan, för det är ju "tyvärr" dit det mesta av min tid går. Jag älskar att spendera tid med mina vänner och antingen ta en fika eller bege mig ut och festa, eller bara sitta hemma och ha tvspels-kväll med några härliga brudar. Dessutom är jag en riktig bokmal och läser väldigt mycket varje vecka. Just nu är jag helt insnöad på en bokserie som heter "House of Night", rekommenderas!

Vad är det pinsammaste du har gjort?
Herregud, jag gör så mycket pinsamma grejer varje dag så jag vet inte ens vart jag ska börja. Dock minns jag en gång när jag var mindre, och min mamma fortfarande var lite religiös av sig. Hon tvingade oss då att gå i något som kallades för musikalverskaden i kyrkan, och jag hatade det verkligen. En gång stod jag i rummet bredvid kyrkan medans det var gudtjänst och pratade om hur mycket jag hatade prästen och den där gud. Det visade sig då att en mikrofon låg påslagen precis bredvid mig och alla i kyrkan hörde vad jag sa. Snacka om pinsamt! Jag fick vackert gå in och skämta bort allt jag hade sagt.

Hur tänkte ni när ni köpte era hästar, och varför valde ni just dom?
När jag letade efter ny häst efter Katja visste jag att jag ville ha en häst med mycket personlighet, jävlar anamma och vinnarskalle. Jag ville ha en häst med mycket kapacitet men som inte riktigt var färdigutbildad ännu. Jag sökte en häst för tävlingsbanorna men samtidigt en bästavän i stallet.  Där har ni också definitionen på Misti, och alla anledningar som behövs för att jag skulle köpa henne.

Har ni något tips på hur man hittar en medryttarhäst?
Fråga runt bland tjejerna i stallet, har dom några vänner som behöver en medryttare? Kanske behöver dom tillochmed medryttare till sin egen häst för att tiden inte riktigt räcker till? Åk runt och sätt upp lappar i närliggande stall. Man kan även annonsera på medryttare.nu och hastnet.se, där man också kan svara på annonser som hästägare lagt ut. Lycka till!

Är Sandra (din syster) intresserad av hästar? Skulle hon hjälpa till om det behövdes?
För er som inte vet det har jag en lillasyster född 1996 som heter Sandra. Hon har ridit en del när hon var mindre, men nu går all tid till gymnastiken som hon är riktigt bra på. Jag tror säkert att hon hade hjälpt mig om hon hade haft tid, men nu håller vi på med två helt skilda sporter och elitsatsar båda två. Så därför finns intresset hos henne men tiden räcker helt enkelt inte till.

Min kära systeryster.

Sa någon frågestund?

Anonym frågade oss lite roliga frågor, och den sista är ju helst lustig att vi inte berättat förut, men här kommer de iallafall!

Hur vill ni att ert liv ska se ut om 20 år?
Jag vill väldigt gärna ha en härlig hästgård, en bra karriär som hopptränare, hoppas fortfarande jag tävlar. Har träffat den jag vill spendera resten av mitt liv med o har 2 härliga ungar! 20 år är ju rätt långt fram i tiden, så mycket lär väl ha hänt innan dess! Vill gärna ha såpass mycket plats hemma att jag kan ha lite avel, gärna någon avkomma från min fina United, vill absolut att mina barn också ska rida. Vill ha en man som stöttar mig i de jag gör och gärna någon med delat intresse för de jag brinner för. Helst av allt vill jag vara lycklig och att min familj o släkt är lycklig o nöjd! :)
Jag vill gärna ha en Border Collie springandes runt mina fötter om dagarna också.. SÅ FINA! :)


Hur skulle era liv se ut om ni inte hållit på med hästar?
Ingen aning faktiskt, jag är väldigt tävlingsinriktad o går verkligen in för de jag gör till 110% procent, satsar alltid. Inget halvdant, de tycker jag inte om. Så är rätt övertygad om att ifall inte ridningen o hästarna tagit all min tid hade jag hållt på med någon annan sport eller idrott, kanske basket ;)! Som jag faktiskt gick i när jag var yngre, tro de eller ej haha!


Hur var eran första kyss och med vem?
Hmm oj, förmodligen väldigt nervös.. Och första "riktiga kyss" var med någon kille från Belgien, haha!! Minns ej namnet på den personen.. x)

Hur och när träffades ni två?
Jag o Therese har vart kompisar i rätt många år, och även om hon kanske blir lite förbannad på mig för att jag berättar de här nu, HAHA! Så gör jag de.. Rolig historia faktiskt haha..
Jag började rida gymkhana på alleby när jag var 14 år, därefter började mamma jobba där o hade bland annat Therese som en av sina ponnyelever på ridskolan, efter ca 1 år köpte vi ponny till mig, Camelot. Då hade min mamma en häst som hette Enya, som hon ställde på alleby i samma veva typ.. 2005 minns jag att de var iallafall! Therese började sköta mammas häst Enya, och hennes små kompisar ville sköta Camelot. Therese o co var typ RÄDDA för mig när dom var små.. Fråga mig inte varför, hade ju inte direkt sagt något haha.. Anyway, varje lördag när tjejerna var på stallet ville dom fråga om dom fick mocka, men ingen ville fråga så dom bråkade om de tills de tillslut alltid blev Kristin en kompis till dom som fick fråga.. Därefter började Therese rida på Enja ibland (tog sig även friheten o ta en tur på Camelot utan lov ;) ), Och iallafall, tiden gick o jag fick hem en kompis gamla ponny (Katja) som dom inte kunde ta hand om längre.. av olika skäl. Så jag hade 2 hästar på nacken, o även Sophie ellenåt, o när man går i skolan blev de lite mycket. Då började Therese rida på Katja ett par dagar i veckan, och därav blev vi bara kompisar liksom.. Vi har varit jätte tighta, riktiga bästisar, dock gled vi ifrån varandra ett tag, och sen har tiden liksom bara gått, nu är vi jättebra vänner och vet liksom vart vi har varann, ingen tvekan om att jag vet att jag alltid har Therese om något blir jobbigt.. Hon är en av mina ärligaste mest pålitliga och bästa vänner. De kommer hon alltid o vara då vi gått igenom så himla mycket tillsammans!

All kärlek till min fina vän! <3

Tack för frågorna! Och hoppas svaren var godkända! ;) Kramisar

//Caroline


Part 1 Carolines frågestund!

• Carro kommer du ha kvar Patriks eller ska han säljas???
Han ska så småning om säljas oavsett om han blir bätte eller ej, men kanske dröjer lite, får se! :) Vill så småningom väldigt gärna ha en 4 åring o jobba med så, aa efter hand kommer han säljas! :P

• vad för egenskaper söker man hos en gymkhana ponny??
Lyhörd, snabb, smidig, uppmärksam, helst väldigt cool i huvudet, och positiv!
Jättejobbigt o ha en negativ häst till gymkhana, slutar oftast med att dom vägrar springa osv. bättre o välja en ponny som tycker de är kul precis som i andra grenar ;) hihi..
 
• vad är era mål med er ridning om man ser långsiktigt :) ??
SM i hoppning till o börja med, svårklass också givetvis! :) Lite internationella tävlingar hade vart vädigt roligt!
Och drömmen är ju såklart Scandinavium, men aa som sagt bara en dröm ;)!


•vad har ni för sadlar???
Just nu har jag en Prestige Meredith som jag trivs vääääldigt bra med! Älskar den :)!

Tack för en jätte bra blogg :)
-Tack själv för du läser! :D

//Caroline


God morgon!

Godmorgon alla fina läsare. Vaknade precis av att solen lyste in i mitt rum, snacka om härligt!
Idag sätter Claeskursen igång och jag ska som sagt rida på lilla Artano. Det ska bli spännande och roligt, men jag hoppas att Misti snart är bra igen. 

Frågor från frågestunden kommer att besvaras under hela dagen idag, så glöm inte att lämna frågor i inlägget nedanför!

Vi hörs senare ikväll med utvärderingar om dagens pass osv.

/ Therese

Update..

Hej fina läsare!

Under dagen kommer de komma upp jättemånga inlägg vad gäller Frågestunden, vi har massor med tidsinställda så ni kommer kunna hålla er uppdaterade under hela dagen verkligen.. Så missa inte dagens härliga inlägg! :)
Och kom ihåg att ni gärna får fortsätta ställa frågor i frågestunden om ni vill! Alla typer av frågor är välkomna! ;)

//TACC


Wiiieee!

 

Tjooo!
Har då vart o shoppat idag! ;)

Blev så glad när jag fick sms av Therese att detta kommit till 3 hästar i kungälv! När hon var där igår fanns de 3 st kvar, idag fanns de 1 !! Shit.. Tur ;) !!!

Nu måste ni kommentera, snyggt? Fult?
Själv så ÄLSKAR jag de!! :)

DOCK I ALLROUND! ej dressyr!! ;)

För övrigt så har min Schockemöhle förbygel kommit!
Vilket betyder att Felicia Svensson kommenterat rätt i inlägget,
hennes blogg hittar ni här

ficso.blogg.se
http://ficso.blogg.se/

Massor med Kramar på er läsare! :)

//Caroline

 


Frågestund!

Hej allihopa!
Vi har fått en del önskemål om att ha frågestund igen, så därför tänkte vi att vi kan köra en sådan.
Nu har ni chansen att få reda på allt om våra framtidsplaner, om våra hästar och om oss själva.

Vad vill du veta om oss? Skriv en/flera frågor i en kommentar till detta inlägg!
/ Therese & Caroline

Söta läsare!

 

Tack söta läsare för de fina bilder o så jag får utav er, värmer mycket! :)
Fick en till på mig o P som jag gillade! :)


Tack Elin för denna fina bild!

//C

 


Överraskning...

Hej allihopa, och godmorgon!
Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort iallafall. Somnade fullständigt utmattad igår med alla universitetstankar snurrande i huvudet. Visst är det störande när man vet precis vad man vill göra, men inte om det går att nå dit?

Igår var Misti som sagt halt och efter snack med veternären som behandlat henne imorse kom vi fram till att jag ska skritta henne fram tills på söndag, är hon inte bättre på måndag så ska vi åka in och ev. öppna upp såret igen för att tömma det på vätska. Hoppas inte det, för det blir mer boxvila och det orkar jag inte med just nu.

Men hur blir det då med hoppkursen i helgen? Jo, en supersnäll tjej i mitt stall har erbjudit sig att låta mig rida på hennes Artano som ni har sett tidigare i bloggen. Det ska faktiskt bli riktigt roligt, och jag tror att jag kan lära mig fantastiskt mycket på detta. Självklart hade jag hellre sett att Misti skulle kunna vara med, men det är otroligt roligt att kunna vara med överhuvudtaget, så jag är väldigt tacksam att jag har fått möjligheten att rida på Artano.

Vi hörs senare i eftermiddag allihopa!

/ Therese


Imorn..

Imorn blir de shopping, har en särskild sak uppskriven på listan.. Vad de är får ni veta imorgon! ;)
Sen kan man ju alltid se om man hittar något annat roligt, eller hur ;)?
Hihi.. Nu är ni allt nyfikna!!

Ska hämta en sak i Kungsbacka också, någon som kan gissa vad?
Den som gissar rätt får en länkning i morgondagens inlägg! :)

//C


Hahahaha...

 

Hahaha, kan vara väldigt bra att beskriva dagens ridpass på United med! Hon var helt tossig..! Skritt o trav var väl typ som vanligt lite pigg o ryckig i handen för att hon gärna ville bestämma tempo själv, men de är ju som vanligt! Dock galoppen, de var en helt annan historia, haha! En kompis pappa satt på läktaren o bara skratta åt henne, hon studsa omkring som en liten räka, upp o ner med rumpan.. Alltså, tänk er att hon gick i vanlig galopp med framdelen o bakdelen försökte galoppera ikapp frambenen? Haha, de var sjukt roligt o sitta på kunde bara skratta, sån energi! Lite lufthopp passade hon på o slänga in emellanåt också, TOKFIA!
Ska bli kul o hoppa i helgen då hon inte änns gått över en bom sen mellandagarna, haha.. Shit, den utvärderingen vill ni inte missa.. Tyvärr har ju Therese häst gått o blivit halt! :( Dumma Mipsen..
Anyway, sleeping time!
Puss
//Caroline
Haha, tur att de är tävlingsäsong snart..
Behöver lite nya bilder ;)

 


God kväll!

Hej allihopa! Förlåt för dålig uppdatering idag, men har haft så himla mycket och göra.

Idag har varit både en bra och dålig dag, har fått riktigt mycket gjort iallafall så det känns ju rätt skönt.

Vi kan ju ta det dåliga först, Misti var tyvärr halt idag. Vet inte vad det kan vara som påverkar henne men hon har iallafall ont i det frambenet där hon har såret. Inte mycket halt alls men tillräckligt för att jag inte vill rida henne på ett par dagar. Ska ringa veterinär och rådgiva imorgon om vad jag ska göra med henne.

Men annars har det varit en bra dag, har bland annat varit på Tre Hästar och lämnat lite saker som jag ska sälja på deras begagnatavdelning. Hoppas på att få sålt det mesta, hade varit goa pengar att ha lagom till mässan detta året.
Just nu sitter jag och kikar på universitetsutbildningar, och jag blir galen på hur mycket det finns att välja på. Umeå? Lund? Uppsala? Örebro? Tankarna snurrar. Förhoppningsvis får jag en snilleblixt snart som talar om precis vad jag vill göra i framtiden...

Nu ska jag fortsätta googla runt lite, lovar bättre uppdatering imorgon!

/ T

Bloggar från Iphonen..

Hej goda vänner o läsare! Sitter o äter med min vän Erika, som praktiserar här idag! Smart tycker blir inte lika hårt arbete för mig då, skönt ;)! Funderar på vad jag ska hitta på med hästarna idag, de ösregnar ju trots allt ute.. Så måste allt rida i ridhuset! Har ni några förslag? :) //C

Uppe med tuppen!

Ush o fy, min energi på o gå upp såhär tidigt börjar ta slut.. Tur att mamma o Nisse bara har en vecka kvar i Thailand nu, nog för att jag saknar dom men saknar också o slippa gå upp 2 timmar tidigare haha.. Nedå, de är inte så farligt, uppskattar bara mina sovmorgonar som åtminstone brukar innefatta helgerna, men inte nu.. Nåja!

Upp o jobba strax, sedan ska jag rida hästarna.. Hade lite markarbets träning på Patriks igår, och han var riktigt duktig, har börjat ge honom ett tillskott som heter Equi-calm, de är B-vitamin med magnesium o Tribufan (eller vad de nu heter haha), de ska hjälpa till o ge lugnande effekt i stressade situationer, är inget dopingpreparat o hästarna får äta de hur nära tävling som helst o till o med på tävlingsplats, än så länge verkar de ge lite effekt då han inte kastade sig från Coco en enda gång igår ;)! (En vit ponny han är väldigt rädd för).. Jag hade fram lite sockerbitar o en galoppbom in på 2 blåa grindar på ca 50 cm höjd. och han tyckte dom såg lite läskiga ut när jag visade honom dom men han gick över iallafall, höll inte på o kasta sig eller något.. GÖTT! Blev superglad o var jättenöjd med honom igår. Behövde verkligen lite framsteg, har kännt mig så ledsen på honom de sista när han bråkat så.. Hoppas de börjar vända! :)

Nee nu måste jag kila! Puss o Kram

//Caroline


Partille RK, framhoppning till 110n, dock är oxern sänkt här ;)


Claes Peterzén

I helgen smäller de, för då är det äntligen dags för träningshelg för Claes Peterzén. Ninja stod ju inte änns en vecka och var ju inget halt eller så, och svullnaden är nu borta nästan helt o hållet sen ett par dagar tillbaka så hon får vara med i helgen trots allt.. Trodde verkligen jag skulle missa de, räknade helt o hållet med o få nöja mig att vara fotograf, men så blev inte fallet.. Eller ja just nu är hon ju frisk så vi får hoppas inget händer så jag kan vara med nu när de rättade till sig så bra! :) wieee!!

Claes är ju som Therese sagt redan Mistis uppfödare och var här o hade kurs för några månader sen för oss, SUPERKUL, riktigt rolig tränare med mycket erfarenhet o glöd! Blev glad av o rida för honom för han kunde liksom skratta o skojja också, inte vara yberseriös hela tiden. Och de tycker jag är viktigt, att en tränare är glad o positiv så man vågar slappna av liksom.

Första intrycket, mitt första intryck av Claes när han hade ponnygruppen innan oss i höstas var att han var lite sur, sträng och väldigt tyst.. För de var så de såg ut! Men tänk vad fel ett första intryck kan vara, han var glad, lättsam, lagom sträng kanske nästan lite mer åt de snälla hållet och pratglad! Härligt när man märkte de kan jag säga! Lättnad ;)

Well, lovar att berätta mer utförligt om kursen både på lördag o söndag! Och om jag kanske då ändrat mig åsikt om claes, även om jag inte tror de! :P

Puss

//Caroline


kaos

Fick precis ett argt samtal från min körskolelärare eftersom jag lyckats ta fel på dagar och därmed missa min tid. Lyckades dock övertala honom att hämta upp mig och köra resterande delen av min lektion. Kärlek till z-trafikskola! /T

fint väder = glad therese! - bloggat från min mobil


oh, kill me. - bloggat från min mobil

Hej allihopa! Sitter just nu i skolan på fysiklektion och dör lite. Det vi håller på med just nu utgör definitionen av ordet tråkigt. Försöker hålla mig vaken, och tankarna flyger iväg på vad jag ska bjuda på för blogginlägg ikväll. Har ni några förslag? kram sålänge / T

Lång dag..

 

Förlåt för halvkass uppdatering godingar, har haft en sån galet lång dag.. Upp tidigt, halv 8.. tidigt för mig ;)! Körde min bror till bussen, upp till stallet, jobba på.. Åka till naturnära o köpa hästfoder, tillbaka till stallet mocka hos mina hästar, sedan red jag Patriks, hade min lektion för ponny hoppspecialen, stod i cafet en stund o klockan 8 var de dags o rida Ninja för då var lilla ridhuset ledigt, red ca 1 timme o var hemma vid 22.00.. Har alltså precis hunnit knö in matpauser, därav dålig uppdatering, hoppas ni har överseende, imorgon blir de bättre! Promise :) Då är jag hemma tidigare förhoppningsvis! Borde vara, ska rida tidigt o sådär för vi börjar jobba lite tidigare imorgon.. Segt på morgonen men skönt o vara hemma i tid på eftermiddagen, hade verkligen kunnat behöva gå o lägga mig tidigt nån dag.. Ska nog sova hos min favoritpojkvän imorgon, vi har båda så mycket nu att de känns som vi aldrig ses o jag saknar honom så mycket just nu! :) Men lovar att ändå hålla er uppdaterade mycket o väl på bloggen, såg dock att Therese gjort ett grymmt jobb med de idag så ni har ju inte stått tomlästa så att säga! :)
Neee, god natt nu! Puss o Kram
//Caroline

 


Tävlingstermin 2012

Hej allihopa!
Kvällen har ägnats åt att titta på lite tävlingar och planerat hur min och Mistis tävlingstermin ska se ut, när det finns läge att lägga in vila osv.
Detta är vad jag preliminärt har kommit fram till, min tränare ska få kolla över detta också.
v. 6 Trollhättans FRK, 1,00 m + 1,10 m
v. 10 Varbergs RK, 1,00 m + 1,10 m
v. 12 Nordhallands RK, 1,00 m + 1,10 m
v. 13 Göteborgs FRK, (1,10 m + debut 1,20 m) beroende på hur dagsform osv känns.
v.15 Trollhättans FRK, 1,00 m + 1,10 m/(1,10 m + 1,20 m)
v.18 Sveland Cup på Lilla Edets RK, 1 m + 1,10 m
v.20 Sveland Cup på Stenungsunds RF, 1 m + 1,10 m
v.23 Meeting Alleby RK, 1,10 cm + 1,10 cm + 1,20 cm
Misti Vila ca. 1 vecka.
v.26 Essunga RF, 1,00 m + 1,10 cm (försvara titeln från förra året)
(v.28 Räkanhoppet Strömstad, meeting. Klasser ej bestämt.)
v.30 Granithoppet på Bohusläns Hästsportsklubb. 1,10 m + 1,20 m
v.31 Lilla Edets RF, klasser ej bestämt
(v. 33 Träningsläger hos Claes Peterzén, 5 dagar)

Efter denna period råder en viss ovisshet när det gäller tävlingar eftersom jag och Misti antagligen kommer byta ort pga studier. Därför har jag bara planerat såhär långt än så länge! Hur låter det tycker ni? Är så himla taggad inför årets säsong, känns som att detta kan bli något riktigt bra!
/ Therese

Time to shine

Pannband "Berlin", 720 kr.
Pannband "Tirana", 919 kr.
Pannband "Madrid", 799 kr.
'
Pannband "Sofia", 772 kr.
Pannband "Stockholm", 919 kr.
Alla dessa fantastiska pannband finns att hitta på innrider.
Själv blev jag väldigt sugen på pannbandet "Tirana". Vilket tycker ni var snyggast?
/ Therese

Skäck?

Inte jätteofta du ser en storhäst skäck på en tävlingsbana, helst inte på större tävlingar! Kollade lite på hastnet och hittade en galet söt skäck som tävlat upp till 110, vet att en tjej i vårt stall hade störtälskat den! Ser ut o va rätt pigg o har riktigt bra bakbensteknik! :) Kul tycker jag o se lite annorlunda hästar på tävlingbanorna! :)





//Caroline


Hur sjukt är inte detta?- bloggat från min mobil

/T

GHS

Snart är de dags för årets mest fantastiska dagar, nämligen Göteborg Horse Show. Har inte köpt några biljetter, men är ju med o rider så har sånt där ryttarkort eller vad de nu kallas. Verkar bli mitt sista år, så hoppas på ert stöd från läktarkanterna! ;) Vad gillar ni bäst med GHS läsare? Personliga favoriten är hoppningen, helst KRAFFT CUP, när de är så unga ryttare som går in o visar upp sina starka talanger. Förut var de gymkhanan utan tvekan, men kan inte välja de nu eftersom jag vart med o ridit de senate 4 året ;)!

Vill verkligen utnyttja GHS till fullo i år, kunna se massa hoppning o hinna spendera massor med tid på mässan! Favorit nr 2! Eurohorse, dom har så mycket o bjuda på och de är ju som o gå i en sjuuukt stor ridsportsbutik, blir inte mycket bättre än då, eller hur? haha.. Well... Hejja på mig i februari, please? ;)

//Caroline

          

Godmorgon!

Godmorgon allihopa!
Då har man en ny dag framför sig, förhoppningsvis utan snö.
Allt blir så mycket jobbigare när det ligger snö på marken, håller ni inte med? Speciellt vi som är så lyckligt lottade att vi har egen häst...

Här har ni ett klipp från min och Mistis senaste tävling att kika på sålänge, antagligen en av de bästa rundorna vi gjort på 110 cm nivå tillsammans. Kom gärna med kommentarer!

Enjoy!

/ Therese

I mitt vita vinterland,

Foto: Ida Rolandsson

/ Therese

Det bästa med Misti

  • Hennes giganiska öron, och faktumet att beröring eller försök till beröring på dessa innebär dödsstraff.
  • Den fantastiskt fula ovanan att buffa på allt med puls som går förbi.
  • Att mötas av gnäggningar varje gång man kommer in i stallet.
  • Hennes sätt att sortera ut havrekornen ur den livsfarliga lusernen på mindre än 2 minuter, och putta ut all lusern ur krubban.
  • Hennes otroliga klokhet på hinder.
  • Sättet hon tar tag i nya uppgifter, analyserar nya platser och möter nya upplevelser. Helt utan rädsla.
  • Hennes fobi för kossor (speciellt små håriga).
  • Den fixa lilla idén att allt hö måste doppas i vattenkoppen innan hon äter upp det. Ligger höet på fel sida boxen innebär det en jäkla massa spring fram och tillbaka.
  • Hennes kärlek och positiva inställning till livet.
  • Känslan av frihet som infinner sig varje gång jag fattar galopp.
  • Lyckan som strålar om henne varje gång hon får ryttare på ryggen.
  • Hennes lilla fjuttiga panlugg.
  • Hennes knepiga sätt att visa vad som är "rätt & fel".
  • Hennes otroliga kontrollbehov.
  • Faktumet att varje gång hon arbetar på riktigt drar hon upp överläppen och ser ut som att hon springer runt och ler.
  • Hennes otroliga sätt att grisa ner en nymockad box på en halv minut.
  • Att alltid vänta med att äta sin betfor tills hon fått havre "strösslad" över den. Tar det alldeles för lång tid äter hon självklart upp den, men ser fantastiskt missnöjd ut.
  • Henens förlåtande hjärta och förmåga att alltid rätta till mina misstag.
Varje gång jag känner mig osäker på varför jag har valt just Misti, eller om jag verkligen är bra nog för henne ska jag titta tillbaka här, för det ni ser ovan är svaret på alla frågor.

Jag avgudar inte denna individ för hennes fantastiska hoppteknik eller otroliga kämparglöd, utan för att Misti är Misti. För att hon är ett helvete att sitta upp på vissa dagar, och för att hon alltid ska vända sig om när jag kommer gåendes i hagen. Och vet ni vad? Vilken dag ni än frågar mig så kommer jag att älska varenda del av henne. Varenda millimeter av hennes kropp och psyke. För hon är den där lilla speciella för mig.

/Therese


Smile.

gäsp...

Rackarns, idag är jag riktigt trött! Försov mig lite imorse, hann i tid till de jag skulle ändå men de är ju inte så kul o vakna med stressen i halsgropen! Vakna iaf av att min underbara mamma ringde o ville kolla så vi var okej, hon är bäst! :) Saknar dom väldigt mycket och de är långt kvar tills dom kommer hem, men de är väl bara o härda ut I guess, vad ska man annars göra! ;) Är iallafall oerhört trött idag, men de är nog bra för då kan jag komma i säng i tid idag! Så jag slipper försova mig imorgon! :P

Ninja var mycket bättre idag, galopperade lite och då blev hon glad! Var jättego i galoppen! Var dock påväg o trilla av vid ett tillfälle, riktigt nära haha! Jossan hade lagt sin jacka på en sockerbit i hörnet, o den hade ju inte legat där tidigare så de var riktigt farligt när vi galoppera att hon var tvungen o kasta sig in på mitten av ridhuset typ haha.. Då var jag inte långt borta från o åka.. hehe! Men de gick bra, och som sagt hon gick mycket bättre än igår, dock tjaffsig mot bettet idag också.. Vi får se hur de löser sig! :)

Puss o Kram

//Caroline

  


Frustration och prestationsångest. Känner du igen dig?

Hej allihopa!
Jag läste nyligen ett inlägg på Sofia Gennes blogg (gennes.se), där hon tog upp hur man ska bete sig när man börjar tröttna på ridningen, eller om man känner typ ångest av att åka till stallet. Efter att ha läst detta inlägg tog tankarna fart, och jag hittade inspiration till att skriva detta inlägg.

För jag vet själv hur mycket frustration som finns gömt mellan alla lyckliga stunder på tävlingsbanan och det dagliga harvandet på ridbanan. Allt är inte alltid guld och gröna skogar, utan snarare tvärt om. Hur ofta känner man inte prestationsångest - att det man gör inte räcker till, och visst flyger tanken på att din häst hade haft det bättre hos någon annan förbi?

Precis innan Mistis skada, alltså för ungefär en månad sedan, gick vi igenom en såkallad "förändringsfas". Jag har med hjälp av tränare påbörjat en ny ridstil som passar mig och henne bättre, men att hitta alla knappar direkt är inte bara svårt - det är omöjligt. Så jag började tyst för mig själv att skylla alla problem på mig. Och tankar så som "Du förstör den här fantastiska hästen" skreks ur min undermedvetna varje gång vi kom fel på ett hinder eller när skänkelvikningarna inte satt som det skulle. Och som på beställning kom den här skadan. Ett litet sår som inte var mycket för världen, men som iallafall pausade våran framfart för en kort stund. Och denna perioden fick mig att verkligen tänka efter. 

Vad är det egentligen jag tycker är jobbigt? Känslan av att inte räcka till toppade listan direkt. Kort där efter kommer känslan som allt för ofta kryper sig på - att jag har tagit mig vatten över huvudet. Att det står en häst i stallet med mitt namn som ägare - men som egentligen är på tok för bra för mig. Och sist med inte minst - rädslan för att göra fel. Rädslan för att förstöra. Och dessa känslor löser i sin tur ut en mängd andra problem. Frustration som allt för ofta går ut över hästen och rädsla för att ta sig an nya utmaningar.

Är det någonting som ni känner igen er i? Visst känner man ibland att man inte räcker till?

Häromdagen vaknade jag, tittade mig själv i spegeln och tänkte "Vet du vad Therese, det är dags att rycka upp sig". Jag är inte personen som är rädd för att möta nya utmaningar, jag älskar att tappa lite kontroll emellanåt och att känna adrenalinet pumpa ut i blodomloppet. Och att jag, mitt psyke, får för sig att jag inte är bra nog ska inte få sätta stopp för det här.

Jag har därför valt att sätta upp lite "regler" för mig själv, och efter mycket suddande blev det utav 5 ursprungliga bara två kvar, och detta är det jag anser som det viktigaste.

- Jag ska alltid vara stolt över det jag åstadkommit.
- Jag ska inte vara rädd för att förlora.
- Jag ska se det bästa i alla situationer.
- Jag ska inte känna prestationsångest.
- Allt jag gör ska ske med ett leende på läpparna.


Har du det själv jobbigt med hästarna ibland?
Ta då till dig det jag skrivit ovanför.
Även toppryttare har såväl med som motgångar, men man blir inte bättre av att tänka att man inte är bra nog, eller att avsluta ett pass fly förbannad på hästen och med uppskavda fingrar.

Mitt "nya liv" börjar här. Och steg ett är att skriva det bästa i min och Mistis  sammanhållning, för att jag alltid ska kunna gå tillbaka och läsa detta och finna inspiration när allt känns jobbigt. Slänger upp det senare ikväll.

Tills dess, ta till er mina tips. Jag lovar er att varenda en av er kommer att möta framgång om ni bara lägger ner eran själ i det.

/ Therese



Benskydd

Dags och köpa nya benskydd? Här har vi några av de modellerna jag tycker bäst om just nu.

 

Veredus Carbon Gel, Pris för hela setet (senskydd + bakskydd) ca. 2500 kr. Finns i svart, brunt, vitt och grått.

Skydd från CWD. Finns svart och brunt. Gjorda i kalvskinn. Pris ca. 4000 kr för hela setet.

Benskydd från Prestige. Denna modell heter T-tech, hela setet kostar 3200 kr. Finns endast i svart.

Benskydd från Jos Lansink. Finns i svart, brunt och blått. Pris för hela setet är 979 kr, och hittas här.

Eskadron Pro Safe Memo. Finns i vitt, grått, blått, svart och brunt. Pris för hela setet är ca. 1600 kr.

 

Vilka är era favoriter?

 

/ Therese

Liseberg sommaren 2012...?

Hej allihopa!
Kollade precis in min Mail och såg då att jag fått ett väldigt intressant mail från Liseberg.
Jag har nämligen ansökt om att få jobba där i sommar, men tänkte inte mycket mer på det eftersom det är tusentals som söker varje år och chansen att få jobb är minimal. Men gissa vad? Jag har blivit kallad till en intervju! Denna förstaintervju som den kallas blir ungefär 1000 av de 8000 sökande kallade till. Av dessa 1000 är det sedan ungefär 700 som kallas på en andraintervju.

Men bara för några dagar sedan tackade jag ja till ett annat sommarjobb som passar mina intressen väldigt mycket bättre, ( jag lovar att berätta mer snart). Varför är det alltid så att man får allt eller inget? Jaja. Jag tänker gå på intervjun iallafall, om inte annat är det en riktigt bra upplevelse inför framtiden.

Har ni lite äldre läsare några planer på vart ni ska jobba i sommar?

/ Therese


snö? neeeej! -bloggat från min mobil

Dags att gå i ide?

/ Therese


Åsiktsinlägg, Skarpa Bett

Veckans åsiktsinlägg är här!
Tänkte tycka till lite o skriva vad jag tycker o tänker om skarpa bett..
Skarpa bett relaterar jag till Pelhambett, Pessoabett, Kimblewickbett, Kandar o säkert några till som inte riktigt vill finnas i hjärnan just nu.. ;)
Ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte ett dugg om vilket bett en ryttare rider på, de är upp till var o en, och jag har 100% förståelse för om man har skarpa bett, jag vet ju inte hur pass stark personens häst är..

Sen tycker jag definitivt inte man ska sitta o rida på ex ett Pelham eller ett Pessoa varje dag, rider man sin häst på marken ska man kunna rida på vanligt bett, sen om man behöver den lilla extra kontrollen på tävlingsbanan eller när man rider i skogen för  att verkligen ha säkerheten på sin sida så har jag full förståelse för de..
Vill du rida på pessoa så gör de! Låt ingen annan bestämma vad din häst fungerar på för bett!
Ta dock gärna hjälp av din tränare eller någon kunnig du litar på, och försök o variera dig, jag menar om man försöker rida på vanligt tredelat tränsbett så mycket som möjligt när man rider typ dressyr eller markarbete så kan ju de göra att du till slut kanske kan betsla ner din häst på tävling eller hoppträning också? Och de är ju givetvis de optimala! Att kunna rida på vilket bett som helst..



Jag är ju inte dressyrryttare, så de kanske förklarar varför jag tycker som jag gör om Kandar, men där har jag inte lika stor förståelse, jag kan acceptera att man rider med de på tävling för o bringa fram de lilla extra, men kan absolut inte förstå hur de är ett tvång o ha på högre nivå, är de inte bättre o kunna rida sin häst på samma sätt med ett vanligt tränsbett? Åtminstone på sådan hög nivå! Eller? De är lite dubbelmoral o de där kan jag tycka.. Fast som sagt är ju inte dressyrryttare, och jag tycker inte de är fel o rida på Kandar, de är bara den där regelgrejjen jag inte riktigt kan förstå? Kanske om jag visste mer, men som jag skriver.. Är ju ingen dressyrryttare så har inte riktigt koll på läget. Dock är de ju riktigt häftigt att folk som kan rida med de lyckas hantera 2 tyglar o 2 bett, personligen tycker jag de är svårt o rida med graman ;)!



"Eliten då, dom rider ju nästan alltid på skarpa bett, borde inte dom kunna rida sina hästar på vanliga bett om dom är så duktiga?" - Hmm, jag tycker definitivt inte de är konstigt att dom rider på skarpa bett, främst inte dom mindre ryttarna som Malin Baryard eller Meredith Michaels Beerbaum.. Nu snöar jag in mig väldigt mycket på hoppningen men de är bara för de är de som intresserar mig mest.. Joo, tillbaka till eliten.. Jag har full förståelse för de, de är ju för tusan hinder på 160 cm o högre ibland! De krävs maximal kontroll över läget och om man inte har de så kan de gå väääldigt fel, så vilket är viktigast, att ryttaren inte rider med skarpa bett eller att de inte händer några olyckor.. Givetvis händer olyckor ändå, och de är inte de allra bästa o rida på typ ett kimblewick, men för tusan.. Oavsett nivå så går säkerheten först, även om du rider på lättklass nivå, medelsvår eller svårklass så går säkerheten för ekipaget först, oavsett om de betyder att du tävlar på skarpt bett eller gummibett! Och för övrigt, är hästen stark så vad ska man göra?

Tycker också jag är ganska opartisk i detta läge då jag personligen rider min häst på nova bett, med andra ord gummibett gjort i silikon..

Så vad säger vi om hackamore då? Många tycker de är de värsta "bettet"  du kan rida på medans vissa väljer de hellre än bett i munnen för o lindra.. Jag tycker man ska rida på bett om man kan, använd bara hackamore om de funkar bäst för hästen, trivs hästen på hackamore är de givetvis de du ska rida på, så i min mening har hackamore inte fler för eller nackdelar än något annat bett, man ska bara försöka använda de av rätt anledning! :)


Sammanfattning, rid på de bett som funkar bäst för din häst, skarpt eller inte spelar ingen roll, men försök o variera dig o inte bara sitta o rida på skarpa bett dagarna i ända, desto bättre kontroll du hittar på ditt vanliga bett på marken desto bättre kontroll hittar du till o med med skarpt bett i hoppningen eller terrängen!! :)
Men som sagt, detta är mina åsikter, och smaken är som baken..

Vad tycker ni själva?

//Caroline


Måndag igen!

Måndag morgon o verklighet igen, de flesta börjar skolan nu igen! Själv jobbar jag imorgon men de är ju gjort på de "vanliga" dagarna här under julen också.. Men de är enda vardag nu igen liksom, lektionerna är igång, vårterminen börjar och tävlingsäsongen är bara runt hörnet.

Har inte kollat så mycket på tävlingar riktigt ännu, men de är en Pay n' Jump på Billdals RK den 29e Januari, funderar på o börja där med 1m, o 110cm.. Sen är de tävling i trollhättan någon gång i Februari, kan hända att de är när jag är i Norge o åker bräda men om de inte gör de vill jag åka dit o starta tror jag! :) Beror såklart på väder o sådär, är inte såå överförtjust o tävla hoppning när de är snö o minusgrader, och risken finns väl att de är de! Meeen, vi får se! Tävlingsäsongen ska utnyttjas till fullo i år! Har aldrig haft en fullständig tävlingsäsong i hoppning tidigare, har alltid vart gymkhanan som gått först! Men i år är de typ ingen gymkhana för min del! Så blir debut på hoppryttare "karriären" så att säga! Ska bli riktigt roligt :)! Främst med min fina United, och så har ni väl inte missat att Alleby har ett hoppmeeting andra helgen i juni? Från 95 cm till 130 tror jag! Vet att de är upp till 130 iaf, men vet inte riktigt vilken klass de börjar på kanske 100cm, men jag kommer o skriva om de längre fram..

Vad har ni själva för tävlingar planerade? Någon som har tips om någon rolig tävling snart, 100cm o 110cm vill jag kunna starta iallafall! :)

//Caroline

                             
                                            Min Prins kanske får tävla lite grann han med! ;)

Missar ni de?

Ni vill inte missa morgondagens åsiktsinlägg, kommer väcka många tankar o åsikter! Trust me, de är kring en väääldigt vanlig fråga som ofta blir missförståd och folk klankar ner utan att egentligen tänka efter.. Hur som! Ni vill läsa de, tro mig! :D Värt o läsas tror jag! ;)

Nu är klockan så mycket så blir o gå till sängs nu, men missa inte imorn! Massor med kramar!!!!

//Caroline


Nyårslöften 2012.

image
image
/ T

Går dåligt alltså..

Ingen header för mig, kan verkligen inte! Haha.. Om någon vill lära mig så är ni varmt välkomna!

//Caroline

Header

Haha okej.. Håll i er nu, ska försöka mig på o göra en header! Har aldrig gjort de förut, och vet faktiskt inte änns om jag kommer kunna göra en! Men tänkte jag skulle försöka, eller vad säger ni? Headern Therese har gjort e galet snygg o hon är sååå duktig, men vill se om jag klarar o göra en bara :D! Hade vart kul, några råd? Tips? Vad är snyggt? :) Pussar

//Caroline


United

Red första dagen på en vecka på min lilla prinsessa idag, och de var sjukt mycket energi i henne idag kan jag tala om haha! Helt galet, Vi skulle bara skritta o kanske trava några varv, mm försöka kan man ju när lilltjejen står o studsar på stället haha! Verkade inte som hon kände att trav var en lagom gångart, hon föredrog nog galopp, men näää!! Till slut fick jag min vilja igenom och Ninja gick med på o trava en stund. Från stund till stund studsa hon omkring på bakbenen som en tokig liten ponny också, men mestadels fick vi till trav.. Sen om de var en bra trav kan man ju diskutera haha, i både skritt o trav tjaffsade hon mot bettet och var stel som en gammal kamel.. Njaa okej de var nog o ta i..

Ninja är en väldigt känslig tjej, som är långt ifrån stark, just nu rider jag på en såkallat nova-bett, ett bett gjort i silikon och de är ett av de snällaste betten du kan hitta. Och tyvärr är de nog de enda bettet min lilla tös accepterar, än så länge har jag inte hittat något annat iallafall.. Provat mycket! Till o med hackamore.. Och hon är väldigt tjaffsig mot bettet, vill helst gå i sitt eget tempo, som sagt inte stark utan väldigt känslig. Men energin hon har gör att hon har svårt o acceptera att jag tar i henne för o fånga upp henne, försöker lära mig rida med så mycket säte o skänkel som möjligt men de är svårt.. Hon är riden på ett väldigt speciellt sätt gissar jag eftersom de är en av väldigt få hästar jag har svårt o anpassa mig efter.. Har annars ganska lätt o sätta mig på nya hästar, medans vissa ryttare bara kan rida några enstaka, de beror på hur kräsna o sådär vi är tror jag.. Hur som helst, jag älskar o rida henne men de är väldigt svårt, helt nytt sätt.. Nåja får hoppas de blir bättre snart, några tips? Och by the way! Jag skrev att hon var tjaffsig, missförstå inte! Hon är fin i munnen, tänderna är kollade ;)!

                           
                                                                             Bild på Nova bettet!

Har ni kanske några bra bett förslag på känsliga hästar eller några andra tips på hur tyska hästar är ridna ;P ?

//Caroline

Polisdrama @ my place

Hej igen allihopa!

Ska precis kila iväg på bio med min fina familj, vi ska se "The girl with the dragon tatoo", någon som har sett den tidigare?  Lovar att berätta vad jag tycker om den senare.

Skrev även några korta rader om polisdramat som hände här hos mig igår, det började med att jag hörde hur en bil tvärnitade så det tjöt precis utanför mitt fönster, och kort därefter hördes sirener. Jag tittar ut och ser hur polisen springer efter två lite yngre killar för att sedan tvinga ner dom på marken. Kändes verkligen som att titta på en tv-serie, haha. Poliserna står iaf med dragna vapen, lägger dom här två killarna på var sin sida om polisbilen och några minuter senare kommer ytterligare 2 polisbilar fyllda med poliser. Snart var det 9 poliser, 3 polisbilar och en stulen bil på min lilla lugna gata. Snacka om kaos! Får väl se om det står någonting i tidningen om detta de närmaste dagarna...

Kram på er!

/ Therese

Wiho!

Upp o skritta lite på min skrutt idag, kanske några travsteg om hon känns fräsch! :D Yippie! Hoppas svullnaden är ännu bättre idag också, är så orolig över henne :( !! Men igår såg de ju bättre ut, så förhoppningsvis går de bra, får skritta idag och se om de kanske hjälper också!

Blev inte så mycket vila för mig igår kväll för övrigt haha, fick sms av ett par kompisar som fråga om jag o Patrik ville följa med o bowla, först tänkte jag nee absolut inte de orkar jag aldrig, men fick ryckt tag i mig själv o gjort mig i ordning lite o stuckit iväg, o de var ju tur! För vi hade en jättetrevlig kväll, istället för o bara sitta hemma helt mobbad haha.. Jag ledde faktiskt hela bowlingen till sista slaget då Anton slog en strike, så blev delad vinst haha! Men fasen jag har aldrig bowlat så grymmt tror jag haha! Inte så många strikes men en hel del spärrar haha! Anyway.. Lovar o blogga mer seriöst ikväll, nu ska Ninja få sitt pyssel som hon förtjänar! Bästa hästisen :)

Pussar!

//Carro

                                 
                                     Jossan bowlar! :)

vad kan detta vara?


svenska mässan - bloggat från min mobil

Hej allihopa! Sitter just nu på en busshållplats och väntar på bussen som ska ta mig mot centrala göteborg och svenska mässan. Dags och dela ut lite flyers för myones rea igen! Igår var det förresten världens polispådrag utanföe mitt hus med biljakt och grejer, vill ni att jag ska berätta mer? / T

Så seg...

Haha asså helt ärligt, känns som jag har 3 dagars festande bakom mig, vilket inte är sanningen! För jag har ju bara varit hemma, och ändå känner jag mig febrig och trött o sjuk o äcklig.. Haha, vad ska man göra då? När man bara hoppas att klockan snart ska bli 22 ungefär så man får gå o lägga sig.. Sådana här dagar är inte okej någonstans! Haha, fyy! Har nästan inte änns energi o blogga men ni har ju fått några uppdateringar idag iallafall, och de får duga för idag, blir alltid bättre på vardagar tycker jag! Håller på o kollar för stamtavle inläggen jag tänkt o slänga ut men de är väldigt dåligt med information, eller så är de jag som är för trött för o anstränga mig!

Ska i varje fall gå o lägga mig o kolla på film nu, sugen på Harry Potter faktiskt men vi får se!
Imorn hoppas jag kunna skritta på Ninja som jag sa, bara jag inte blir mer sjuk här nu igen! :/

Puss o Kram

//Caroline


Tävlingsset



Tyckte detta var skitsnyggt, vet dock inte..
Vill så gärna ha de orangea, vad tycker ni?

//Caroline


Dagens Ridpass

Red dressyr på prinsen idag, åh tusan! Han var så himla fin, blir lycklig när han är så duktig! Han har verkligen stärkt sig, byggt nackmusler och orkar sammarbeta så mycket mer nu än tidigare! De är som en dröm o sitta på honom när han är som han var idag! Min bästa kille! Jobbade mycket med ställning o raktriktning, volt till fyrkantspår o sedan in på volt igen, han kan ofta vara lite stel i vänstersidan, men de lossnade bra idag efter mina små "övinngar", funkade riktigt bra! Man kan inget annat än o älska den hästen, han är så galet personlig, same goes med Ninja, men Patriks har liksom funnits i mitt liv längre jag har hunnit ta till mig honom på ett annat sätt, Även om Ninja växer in på mitt hjärta sååå mycket mer för varje dag som går.. Kan bara säga att jag älskar dom, mer än vad som är möjligt tror jag!

För övrigt så var Ninjas ben myyycket bättre idag, härligt! Ska börja skritta henne imorgon, längtar redan! Wiho :)
Min lilla sessa hon kommer vara skogstokig o börja rida på nu efter boxvila o skit haha, men får hoppas att de går bra, hon är ju oftast väldigt snäll åtmintone! :)

//Caroline


Runt gräspaddocken efter dagens ridpass, SNYGGVE!


Fredagsmys på en lördag

Hej allihopa!
Har precis ätit lite middag och ska nu krypa ner i soffan med min kära familj.
Grönsaksdipp och pyttelite godis står uppdukat, ser verkligen fram mot en härlig kväll hemma.

Har ni några speciella planer inför kvällen?

/ Therese

Lemon 769



LEMON 769

e: Modesto 622 e: Marlon xx 210385058 e: Tamerlane xx
u: Maralinni xx
u: Bizarre, Holst 210538865 e: Cromwell, Holst 1649
u: Kamille, Holst 1649
u: Lemona 14725 e: Favorit 476

e: Magnifique 409

u: Falkennetz 6217
u: Leona 9866 e: Portos 402
u: Lucy 7629

Ägare: Maria Gretzer

Snygging!

Obs! Lemon är pappa till hästen Al Farina som jag lagt ut bilder på, är ni intresserade av mer av henne eller kanske någon av mina hästarsstamtavla? Släng in en kommentar så lägger jag upp de med! :)

//Caroline

Back to reality

Idag börjar lektionerna på vår ridskola igen, trots att mamma o co är i Thailand så är de bara o stå i.. Alltså tillbaka till verkligheten efter juluppehållet! Jag älskar julen sååå mycket, de är sån ruggig mysfaktor! Därav är jag också en av dom som avskyr när den åker ut, slänga ut granen slänga bort adventsljusstakarna o all de där.. Ush, nää så tråkigt! Jag menar från de att julen åker ut tills dess att våren kommer är de ju bara grått o tråkigt överallt? Främst nu när de tydligen vägrar komma någon snö.. Nåja!

Får vara nöjd som de är för igår så bokade vi boende i Trysil, HELT AWESOME!! :)
Jag längtar så jag kan spricka, vi hade de så sjukt roligt förra året kommer o bli svårt o toppa! Men har alltid kul med min vän Thulin så fel går de knappast! Jobbigaste delen med o åka bort är att man måste hitta någon som tar hand om hästarna och någon som man kan lita på också! Jag är så nojjig o åka ifrån mina små tuffsungar vill inte att något ska bli fel liksom, är lite av en perfektionist, ryktar nästan varje dag och spolar benen o sånt.. Allt måste bli gjort o på samma sätt med.. Äsch, jag får helt enkelt lära mig o hantera de, värst på sommaren faktiskt när dom går på bete, då händer de lätt olyckor, så nee de är jobbigt. Men som sagt jag blir bättre o bättre på de hoppas jag! :)

Nu ska jag upp till stallet o rida prinsen, hoppas han är lite trött idag efter löshoppningen igår! :)
See ya later! Puss o Kram!

/Caroline


Hemligheten

Hej på er!
Många frågar vad de är som är så hemligt vad är de som händer och vad är de jag ska göra? ;)
Haha, saken är den att de är liksom inget som ska ut i de öppna o bland folk som inte känner mig riktigt ordentligt ännu! Meeen! Jag lovar o tala om läget och vad de är som händer så fort de finns info att dela med sig av, när de finns lite säkrare fakta osv. Ni får helt enkelt bara hålla ut! Jag lovar att ni får veta först här på TACC, vart annars liksom! ;)

Anyway, jag älskar att ni är intresserade! O de kommer hända grejer, förr eller senare! Hoppas saker o ting löser sig till de bättre, pussar o kramar!

//Caroline


BILDBOMB!

Här kommer massor med bilder från idag, awesome eller hur ;)?
Några är rätt kass kvalité, men ni får leva med de!


















Sist men inte minst, min vackra prins!!!



Älskar denna :) glad häst!

Slarvis....


Min OTROLIGT snygga häst!

//Caroline


Jobbar på de!

Ni ska veta att jag jobbar på att ni ska ha bilderna från löshoppningen ikväll,
Men har stött på lite komplikationer med mitt kära Photoshop, dock tror jag de ska lösa sig!
Jobbar och lovar att ni ska få bilder innan kvällen är slut! :))
Så håll ut! Puss o Kram
/Caroline

Lite sugen blir man ju...

5yrs. Showjumper KWPN by Tangelo vd Zuuthoeve. Hästar säljes

5 årig valack från Nederländerna. Inriden, bortskämd och trevlig, precis som jag vill ha dom! ;)
Priset för denna skönhet är ynka 43.000 kr plus transport till Sverige. Snälla pappa?

/ Therese


Mot Svenska Mässan,

Hej allihopa!
Ett snabbt blogginlägg innan jag beger mig till Svenska Mässan och My Dog.
Har fått i uppdrag av MyOne att dela ut lite flyers inför deras stora rea nu i helgen, så jag hänger väl där någon timma för att sedan åka hem och käka middag med min familj.

Vi hörs senare ikväll!

/ Therese

Löshoppning!

Hallojsan!
Idag står löshoppning på schemat, rätt kul främst när vi är många som är med o hjälper till med varandras hästar osv. Och de är vi idag faktiskt, en hel bunt med folk från stallet ska vara med på löshoppning idag! Superkul! :)

Så varför löshoppar man egentligen då?
En del hästar tycker de är så grymmt kul och blir helt tossiga så då kan man ju göra de utav den anledningen, men främsta anledning är ju att att hästen ska få en chans o hoppa o lösa de själv, utan ryttare på ryggen som försöker reglera avstånd eller lägger sig i o en massa annat.. Har en häst riktigt dåligt självförtroende så är löshoppning de ultimata för o bygga upp de, men då ska man givetvis jobba med låga höjder! Unghästar kan vara väldigt bra o löshoppa innan man hoppar dom uppsatt eller även efter, just för att dom får lära sig själva, och inte ha matte eller husse på ryggen som hjälper dom. Som ni flesta vet så är Patriks väldigt markskygg, därför tar jag tillfället i akt när jag löshoppar honom o slänger ut vattenmattor, grindar o annat konstigt för att han ska förstå att de inte är farligt, och främst förstå de utan att jag sitter på ryggen o försöker få honom o hoppa, jag jobbar mycket med låga höjder när jag har tittsaker under så han ska kunna hoppa de stilla stående om så är, principen är att han ska ta sig över utan att kunna kasta sig där ifrån, o förhoppningsvis förstå att vattenmatta faktiskt inte är så farlig! Sen är de oavsett häst alltid ett plus att man får se sin häst hoppa från marken, kolla in teknik o sådär! :)

Kan tala om att sen vi började jobba med tittsaker från marken och via löshoppning så har han blivit mycket modigare och de blir bara bättre o bättre! Mycket härligt :)!!

Vad tycker ni, ska jag ta med kameran upp idag o ta bilder? Vill ni ha bilder? ;) 10 kommentarer!!


//Caroline

 


Göteborg Horse Show

Snart smäller det! Endast 48 dagar kvar till årets höjdpunkt och igår köpte jag mina biljetter. Precis som de två senaste åren blev det Seriebiljetter, alltså biljetter till alla dagarna. Snacka om att jag kommer leva på Scandinavium!
Självklart kommer jag att vara där och supporta fina Caroline som ska vara med och representera Sverige i gymkhanan även i år. Visst kommer ni också vara med och stötta henne och Sveriges lag till seger?
Världscupen är något som jag ser fram emot väldigt mycket, och även young rider tävlingarna. Kan verkligen se mig själv galoppera omkring nere på banan med min fina Misti någon dag... Haha.

Mässan ser jag fram emot otroligt mycket också, och har redan skrivit upp ett par saker som jag har tänkt inhandla.

- Dyonträns
- Brun säkerhetsväst
- Gräddvitt Anna Scarpati tävlingsset (schabrak + huva)
- Orange Schockemöhle tävlingsset

Har ni något som står på eran shoppinglista? Och vilka dagar ska ni vara där kära läsare?

/ Therese

Min Prinsessa!

Hej igen allihopa!

Kände att det blev väldigt mycket uppdatering på en gång nu, men jag har ju lite att ta igen om man säger så...
Idag red jag Misti för första gången på en månad! Och gissa vad? Jag ramlade inte av en enda gång, haha!

Longerade henne en bra stund innan jag gav mig på att sitta upp, just för att underlätta sadeltvånget för såväl mig för henne. Hon verkade lite tveksam och spänd till en början (konstigt med tanke på att det blåste som satan ute), men efter en stund släppte hon upp mig i sadeln. Kan inte beskriva hur jäkla bra det kändes att sitta där uppe igen.

Skrittade runt och jobbade lite sidvärtes rörelser, kontrollerade även så att hon var lyhörd för både drivande som förhållande hjälper. Och tro det eller ej, men det kändes verkligen inte som att hon inte har blivit riden på en månad, hon var förvånardsvärt mjuk och tillmötesgående. Bestämde mig för att även känna på traven litegranna och jobbade då mest med att få henne att slappna av i en låg form i något övertempo för att stretcha loss bakbenen. Provade även att ställa lite i båda varven, hon lyssnade riktigt bra och var otroligt trevlig.
Snacka om att jag har saknat det!

Förhoppningsvis är hon fit for fight lagom till Claes Peterzén (Misti's uppfödare) kommer och håller träningar på Alleby nästa helg. Hade varit riktigt tråkigt att missa det... Han känner ju verkligen Misti utan och innan!
Det var allt jag hade och säga för tillfället, ciao!

/ Therese
Snart är vi där igen mitt hjärta, snart.

Utvärdering av ridpass - Artano 4/1 - 2011

Ridpassets mål
- Få en häst som är lyhörd för skänkeln och som bjuder fram på bettet utan att bli för stark.
- Genom arbete med bommar och små hinder bilda en uppfattning om hur hästen fungerar på hinder, samt känna av hur han ligger utbildningsmässigt i hoppningen.
- Skapa en respekt för skänkeln, och förhindra att hästen "dör" vid byte till en lägre gångart.

Planering av ridpasset
I uppvärmningen ska mycket vikt läggas på att skapa en respekt och lyhördhet för skänkeln. Övningar så som bogen in samt skänkelvikningar och formning runt de olika skänklarna ska användas mycket med mål att uppnå detta. Även jobba mycket övergångar med vikt på att ha hästen framme för skänkeln direkt efter den bromsande hjälpen har gått igenom. Längre fram i passet jobba mycket på galoppfattningar, och även skritt -> galopp samt galopp -> skritt utan att bjudning framåt går förlorat.  Efter uppvärmningen är genomförd är det tänkt att jobb på bommar ska påbörjas, med tanke på att jag inte vet hästens utbildningsnivå i hoppningen påbörja enkla övningar så som enkelt galoppjobb på volt med endast en bom för att känna av hur hästen arbetar genom den yttre bogen. Mot slutet av passet småskutta lite över ett hinder, känna av hur hästen reder ut uppgiften själv men också hur den reagerar på att bli mer styrd på hinder och med större påverkan av ryttaren.

Ridpassets genomförande
Trots att det blåste storm på utsidan ägnade inte Artano så mycket energi på att stressa upp sig, utan såg faktiskt stencool ut. Något som jag inte direkt är van vid, haha! Skrittade fram i ca. 10 minuter innan jag påbörjade skrittarbetet. Enkla övergångar skritt -> halt och halt->skritt för att kontrollera att han lyssnade fram för skänkeln redan från början. Fick jag inte den rekation jag eftersträvade av min skänkel skedde direkt en övergång till trav för att få honom att tänka framåt. Efter en stund började lillkillen fatta grejen, och funkade riktigt bra!

Arbetet i trav påbörjades med att jag jobbade mycket på 8-volter och fick igenom ställningen i såväl höger som vänster varv. I början var han stel och jag fick vid upprepande tillfällen höja min innerhand och "överställa" honom för inner skänkel och på så sätt strecha ut lite stela muskler. När han väl började bli varm i kroppen släppte han riktigt trevligt och fick igång sin väldigt fina trav med mycket såväl framben- som bakbensaktivitet. Jobbade även lite med tvärning på långsidorna, till en början skänkelvikning som snart övergick i en svag sluta och även en svag öppna vid några tillfällen. Rörelser som han svarade bra på och förflyttade vikten mer på bakbenen och blev stadigare i formen utan att hänga i handen vilket jag har upplevt att han har gjort tidigare gånger jag suttit på honom. Fin häst!

Väl i galopparbetet lät jag honom till en början rulla på längst spåret och la endast in lite tempoväxlingar för att se till att han var med på noterna. Började sedan att jobba lite på volterna, ställa igenom honom och även skapa lite mer bärighet i galoppen. Till en början, speciellt i vänstervarvet vilket jag upplever att han har svårare för, kändes han typ en kilometer lång, men efter mycket slit lyckades han samla sig riktigt bra. Härifrån jobbade jag med att få honom att tänka framåt och sedan samla sig igen. Jag nöjde mig efter han samlat sig ordentligt i båda varven, och gav honom en skrittpaus. Uppskattad ridtid var nu ungefär 35 minuter.

Efter ca. 5 minuter skritt började jag att arbeta på volten igen, nu på den volt där jag hade lagt ut en bom mitt på den öppna delen på volten. Efter några varv i trav påbörjade vi även galopparbetet, något som han visade sig ha väldigt svårt för. Då han har en tendens att kasta ut bogen när man ber honom att gå in på en volt var detta där mitt fokus låg, och han visste då inte riktigt hur han skulle bete sig när han kom fram till bommen. Jag ändrade då om mitt fokus, skapade en mer energisk galopp och la istället fokus på att hjälpa honom komma rätt på bommen utan att bogen flög åt helvete. Efter några varv lyssnade han riktigt bra även på detta! Men mycket mer jobb behövs för att stärka upp honom ordentligt och få honom att funka. Även mer rutin på bommar så han blir säkrare på sin uppgift.

Jag började nu även jobba honom på små hinder, max 50 cm höga. Med hjälp av en galoppbom fick vi ett flertal gånger till riktigt käcka språng, men mycket mer arbete måste läggas vid att hålla honom samlad hela vägen fram till hinder och inte bli lång. Trots några ryttarmissar är han otroligt förlåtande och tar sig åtminstånde över hindrerna, även om det inte alltid är med den bästa tekniken världen skådat! Haha. Fina Ärtan. Efter ett kanonsprång på en "oxer" nöjde jag mig och skrittade och travade av.

Var detta något ni tyckte var intressant att läsa?
Vill ni att jag ska fortsätta att utvärdera vissa pass jag gör med mina hästar?

/ Therese

Artano

Här kommer lite bilder från när jag red fina Artano.
Jobbar på en "passutvärdering" nu, så håll utkik!

Visst är han vacker?

/ Therese








Gina Tricot HÄSTkollektion?

Visste ni att Gina Tricot har gått ut med en hästkollektion, alltså inte HÖST utan HÄST! Har en del snygga grejjer, men tyvärr kommer dessa åtminstone till en början bara o finnas på Borås Grand Prix!
Jag tror dock dom säkert kommer märka att de lönar sig o därmed fortsätta till även Göteborg Horse Show osv.. Man kan ju hoppas iallafall, en del av sakerna ser faktiskt riktigt snygga!

Kolla här!



En hel del snyggt tycker jag, gillar helst tröjan o Schabraket faktiskt!
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
Kom ju lite som en chock tycker jag haha!

//Caroline


Svar på fråga!

En person skrev anonymt detta till oss o bad om hjälp! Jag kan ju bara skriva vad jag tycker o tänker men här kommer de iallafall!

hej, skulle behöva fråga en sak!
de har tyvärr inte mycket med inlägget att göra men antingen du eller caroline kanske vet svaret.
de är så att jag har ett sto på 7 år, som jag nu har ridit i ett år. rider henne som på foder 5 gånger i veckan, de andra gångerna går hon på ridskola med småbarn och skrittar så de är jag som tränar henne.
mitt problem är då att hon är väldigt hård i mun och springer ifrån mig i galopp fattningen.
hon är tung och hård i munnen, lägger sig gärna på bettet så hon kommer undan och slipper arbeta.
hon springer gärna ifrån mig när jag ska fatta galopp. När jag ska fatta galopp gör hon ett hopp i luften, kastar med huvudet, bockar lite smått och hoppar runt i cirklar. ju mer jag tar i henne desto mer kör hon upp huvudet slänger med de och ställer sig smått på bakbenen. De är så de brukar gå till när vi inte kommer överens. Ibland säger jag bara till henne att springa framåt så får hon springa om hon tycker de är så roligt.
Jag rider med graman tygel, men den lyssnar hon inte på i galoppfattningen. Jag är dock rädd för att ta för hårt i den, har redan gått omkull men är inte säker för på att de var för att jag höll för hårt i den.
Har någon av er någon ide som an hjälpa?
skulle vara hemskt tacksamm!


Hej! Jag kan ju inte påstå att jag blir förvånad när du skriver att de är ett sto! Haha dom har ju ofta lite mycket egen vilja, jag tror jag kan relatera till ditt problem ganska mycket då en av mina förra ponnys håll på väldigt liknande, dock bocka hon sällan och var aldrig stark men bråka liksom emot och ställde sig oerhört mycket.. Först o främst tänker jag att din ponny inte tar skänkeln, de är ofta de första problemet, ofta tror man att en häst är stark o framtung, för att den inte lyssnar på bettet eller handen, men de ligger ofta i skänkeln, tro de eller ej! Har du en häst som inte lysnar för dina åtklämmande ben så blir dom ofta bråkiga och främst starka. Då tycker jag du ska träna mycket mycket övergångar, jättemycket övergångar, öka o minska tempot, ponnyn sa alltså hela tiden ha något o tänka på, o lyssnar hon inte så får du inte vara rädd o vara bestämd, helst i början, var bestämd in i halter o övergångar o desto känsligare hon blir för dina hjälper desto mjukare blir du!
var noga att rida med sätet o vara mjuk i handen när hon ska gå fram, du vill aldrig ha en bakåt tänkande häst, de är ofta då som börjar ställa sig osv... Du skriver att du försökt koncentrera dig på att hon ska ha roligt, men ni har också gått omkull? Tänk på att din säkerhet kommer först! Skulle de inte lösa sig med henne är de viktigt att du ber om hjälp ! :)

Hoppas de duger som svar annars är de bara o fortsätta skriva!
Kram
//Caroline

Lite bilder på min lilla monsterponny som höll på o vara jobbig rätt så mycket varje dag!



Sista bilden är hon oerhört söt på, tänkte att jag behövde visa att hon kunde vara de med! ;)


Sjuuuuuk.....

Blir hemma idag tyvärr, mår inte så bra, förskyld o lite feber o sån go skit ni vet ju själva! Måste upp o kolla till lillan sen, svullnaden hade ju gått ner lite igår iallafall, men man vet aldrig.. Kan ju tyvärr bli värre! Awesome, not so much! Men vi får väl se, är hon inte bättre imorgon så blir de ingen Claes Peterzen kurs för vår del, vilket suger.. Den är nästa helg och vill hemskt gärna ha min egen häst denna gången då Patriks var halt förra gången så fick rida på mammas 5 åring, men vill verkligen ha min häst denna gången, annars skiter jag nog i de, känns ovärt..

Om inte annat har ju träningarna för Caroline Johansson dragit igång nu, dom började igår tror jag så är ju bara o välja sin onsdagar nu, kul! :) Så får vi väl hoppas att jag kan få komma iväg o träna för Emma Emanuelsson snart igen, o till våren kanske för Peter Eriksson, haha känner mig velig, men gillar alla dom tränarna så varför inte blanda lite o få olika tips o råd? Jag menar de är lätt att man fastnar hos en tränare annars när man egentligen utvecklas mer av o få mer råd, aight? Alltså bra o blanda lite, dock inte för mycket kanske haha..

Anyway, frulle nu, sen kolla till lillan och sen hem till kojs o köra mamma o nisse till flyget vid 4, efter de blir de chillkväll, har inget annat jag vill göra.. Måste försöka vila lite så jag kan bli frisk någon gång :P!

Pusspuss, har ett par tidsinställda så håll er uppdaterade!


/Caroline


Hade ju inte tackat nej till o åka utomlands nu alltså, eller åka bräda.. buhu!

Tja!

Förlåt för seg uppdatering under kvällen, har varit med min mor o hennes man, min såkallade låtsas pappa på nyspråk haha! För imorgon sticker dom till Thailand så kändes värt o spendera lite kvalitetstid hemma och käka mat tillsammans och så! Älskar o vara med mina föräldrar, både mamma o pappa! Såklart blir jag o mamma skogstokiga på varandra ibland, väldigt längsen jag hade en fight med min pappa men de hände förr de med haha.. Men iallafall, älskar o spendera tid med dom, de är trots allt personerna man älskar mest på hela jordklotet, min pappa bor i Kungsbacka nu så träffar honom inte superofta, men försöker mer o mer nu, saknar honom så mycket annars.. Hade jag haft pengar o fast jobb o allt hade jag nog gärna haft hästarna i Kungsbacka och bott hos pappa på mer heltid, eftersom jag STORTRIVS i Kungsbacka, "häststaden"..

Gick ju på Kungsbacka hästgymnasium (Elof Lindälvs gymnasium) där i 3 år så jag har ju spenderat lite tid i den underbara staden! Känner mig verkligen hemma där, som om man är skapad för att vara där på något sätt! De passar mig så himla bra, jag menar de är rätt typ av människor, rent o fräsht, mycket hästfolk o hästar haha, vilken nörd jag lät som där.. Men sant som de är sagt iallafall! :) Jag älskar KBA!

Vart hade ni själva helst bott eller vart tror ni att ni passar in?

Puss o Kram /Caroline


Jag o min pappa på studenten! :)


Släkträd à la Misti

Satt och googlade runt lite på Misti's stamtavla som faktiskt består av ett antal kända namn. Tänkte därför dela med mig  av lite delar av hennes stamtavla tillsammans med bilder på dessa otroligt snygga hästar.

Hittar ni några likheter mellan Misti och några av dessa? Berätta!


Mistis Pappa, Aston - DVH 668. En dansk hingst som tyvärr dog tidigt i tarmvred och därför inte hann använda sig av sin otroliga kapacitet fullt ut. Sägs ge avkommor med väldigt bra galopp, långa smäckra ben samt ett lite hetsigt temprament. Rekommenderas till smäckra och högresta ston. Två av hans avkommor syns idag på svårklassbanorna. Har ett rykte om att hans avkommor kan vara svåra att rida in.


Mistis Farfar, A'khan Z - DVH 543. Danskt halvblod född 1991. Tyvärr finns inte mycket information att hitta om denna vackra hingst mer än att han tävlade svårklasshoppning och är bedömd som elithingst. 


Mistis farfarsfar - Alexis Z. Född 1977 i Belgien och tävlades på elitnivå i hoppning. Halvsyskon till världsmästaren I Love You.

Far till Alexis Z hittar vi den otroligt kända hingsten Almé Z. Är bland annat far till kända namn så som Galoubet A, I Love You och Jalisco B. Detta är den enda hingsten i världen som är pappa till två världsmästare och tre os-hästar.  Själv tävlade Almé många EM och Världscupfinaler, och sägs vara väldigt entusiastisk och villig att göra sin ryttare nöjd. Det sägs att ägaren till Almé blev erbjuden 350 miljoner för denna häst under sin storhetstid men de tackade nej då de ansåg att hästen var värd mer.


Nimmerdor, Mistis farmors far. Blev utsedd till århundrades hingst år 2000 i Tyskland där han hade den största av sin verksamhetstid. Är bland annat far till kända hästar så som Heartbreaker och Glendale. Dog den 25 april 2003, då 31 år gammal. Sägs ge väldigt heta, skarpa och lite väl vakna hästar men som också bär på de goda hoppegenskaperna och driften att hela tiden rätta till ryttarens misstag.


Längst bak i Mistis stam hittar vi även hingsten Pilot. Detta gör att Misti och Carolines häst Patriks är släkt! Haha. Pilot är känd för att lämna skarpa och välhoppande avkommor, som ibland är lite väl skarpa för en "normalryttare". Dessa brukar också ha väldigt mycket temperament, precis som Pilot själv. Många utav hästarna vi ser i världscupen, och även en del av flyinges hingstar har Pilotblod.


Längst bak i Mistis stam hittar vi även något som jag minst sagt blev chockad av att se. Nämligen en hingst vid namn Farn. Denna hingst är känd för att bidra med väldigt mycket temperament i blodslinjerna som han finns med i, och även skapa hästar som är väldigt känsliga för allt möjligt - framförallt sadel. Kanske bottnar Mistis sadeltvång såhär långt bak i historien... ? För mycket Farnblod i en häst sägs skapa i princip okontrollerbara hästar, med så mycket temperament att de inte är ridbara. 

Al Farina !

Säger inget, bara slänger upp lite bilder så får ni gissa vad de betyder!













Nu är ni allt nyfikna va?! ;)

/Caroline


Tävlingsfärg?

Hej!

Till våren blir de min o Uniteds debutsäsong på tävlingsfronten, och om de inte går så bra vill man ju väldigt gärna se snygg ut iallafall, de har jag åtmintsone haft som motto, "gör de med stil"... Haha, alltså jag o P exempelvis, de har ju inte gått bra varje gång vi tävlat men vi har haft snygga grejjer på oss åtminstone haha! Eller jag tycker han har vart fin i sina saker i varje fall!

Nu är de såhär iallafall, jag vill ha eran hjälp! Har inte haft någon speciell "tävlingsfärg" tidigare någonsin, och är nu ute efter de! Ni vet ju hur Ninja ser ut, eller hur? Har ni några tips eller förslag på färg o set till mig, har aldrig använt luva, men de kanske är dags för de? Eller vad säger ni? Jag skulle tycka de var fräckt med en skarp färg som ex, orange! Men vad vet jag haha.. Tips? Förslag?

Är ju ett Schockemöhle fan, men får väl se vad ni tycker! :D

//Caroline & United ;)

En ny dag!

Godmorgon allihopa!
Älskar att vakna på morgonen och inse att jag har en hel dag framför mig, utan massa måsten och slit. 
Visst är det skönt att bara få ha dagar när man gör precis det man känner för ibland?

Idag står massa roliga saker på schemat, jag har bland annat fått i uppgift att hoppa lite på en häst i stallet som heter Artano. Detta ska bli riktigt roligt, och jag känner mig otroligt hedrad över att bli tillfrågad att göra detta. Lovar att slänga upp en utvärdering om passet senare, och förhoppningsvis även lite bilder!

Idag ska jag även försöka våga mig upp i sadeln på Misti, som fortfarande sprudlar av överskottsenergi. Självmordsuppdrag? Vi får väl se hur det går. Antingen går det super eller åt helvete, finns ju tyvärr inget lagom med den här hästen.

Hör av mig i eftermiddag om jag överlever!

Har fixat lite tidsinställda inlägg åt er sålänge, så håll er uppdaterade!

/ Therese

Kvällsmaten ropar!

Haha, jag är så töntig att jag inte går i lägger mig utan kvällsmat, så nu ska jag kila ner till köket ta en härlig kopp te, kanske en macka och sedan krypa till kojs med min bästa vän! Hon o jag har alltid sådana här slappkvällar, o de behövs verkligen ibland! Kämpegrejt!
Nee, men som sagt! Ska dra mig mot sängen, inlägg för imorgon förberedda! Så bara o kliva upp ur sängen väckla upp datorn och kolla in i bloggen, bra va? :)

Ni bör verkligen kolla in imorgon, behöver eran hjälp med en sak, sen kommer några ledtrådar upp från en
BIG SECRET!
Hehe, mer får ni inte veta just nu, men GOD NATT! :))

//Carro


Fyfan vad jag vill åka bräda NUUUUUUUU!!!!!


Lite färg i vintermörkret?

I "This or That" som jag startade igårkväll märkte jag att de flesta av er tycker bättre om färgglad utrustning än de i lite mer diskreta färger. Tänkte därför tipsa om ett märke som jag tycker har både supersnygga färgkombinationer och dessutom är otroligt prisvärda! Märket heter BR, och den snyggaste modellen på schabrak heter Event och finns i såväl allround som dressyrmodell.

BR har även ett gigantiskt utbud på färgade lindor, de färger de inte tillverkar är helt enkelt inte värda att använda!

Här kommer lite snygga färgkombinationer som minst sagt piggar upp i vintermörkret!
BR finns bland annat att köpa på tophorse. Ett schabrak kostar runt 320 :- och ett fyrpack benlindor ungefär 190 :-. Till schabraken finns även i vissa färgkombinationer huvor att köpa till, dessa kostar vanligtvis runt 160 :-.

/ Therese
Fleecelindor

Torslanda Tidningen

Samma vecka som julafton var jag faktiskt med i tidningen, tro de eller ej haha! Har hänt tidigare men aldrig haft en artikel tidigare som handlat om bara mig, lite spännande faktiskt hihi!
Torslanda tidningen,
gjorde ett reportage för att jag vunnit alla 3 SM i år. (i gymkhana)
Och de är första gången någon gjort de så de uppmärksammades väl lite, jag vet inte! Kul för mig iallafall!



Svårt o läsa texten? Här kommer den,


Caroline Claeson satsar högt 

På Alleby ridklubb finns många duktiga ryttare, en av dem är Caroline Claeson som tagit hem många rosetter och pokaler.
Caroline Claeson tillbringar varje dag på Alleby ridklubb, där hon har alla sina hästar. Hon har två ponnyer, Mr Polo som hon haft i 4 år samt Special. Caroline red sin första landslagstävling, då hon var 16 år, på just Mr Polo.

För ett år sedan köpte hon tioåriga Patriks och för en månad sedan sjuåriga United, det enda stoet hon äger. Ponnyerna har hon uthyrt på foder och rider bara de stora hästarna själv. Då Caroline bor nära ridskolan hinner hon rida båda sina hästar varje dag, förutom under deras vilodag.
Under åren har det varit mest gymkhana för Caroline, där hon har varit med i lag Sverige som  gjort stora framsteg. I februari kommer Caroline att vara med på sin sista gymkhanatävling för att istället satsa mer på hästhopp.
- Jag har haft mycket framgångar i gymkhana och har tyckt att det varit det roligaste, men känner att jag vuxit ut det nu. I gymkhana i februari kommer Lag Sverige att möta flera utländska lag på Skandinavium, men lagen kommer att bo på Alleby där de även tränar.

Vunnit många tävlingar.
Caroline har i år deltagit i 3 SM i gymkhana i individuellt, par- samt lagridning och vunnit i alla 3 SM gulden.
Hon har vunnit 6 Lag-SM totalt och tagit totalt 8 SM-Guld under de år hon tävlat. Under 2011 har Caroline vunnit alla SM med ponny i Chack Matt, lag-SM för Alleby samt par-SM tillsammans med Johanna Thulin. Nu senast vann hon lag-SM med en halv poäng vid Göteborgs fältridklubb.
Även KM har Caroline vunnit både i dressyr och hoppning. Nu tränar Caroline mycket hoppning och vann KM (KlubbMästerskap) i år på stilhopppning.

Caroline var sex år då hon började rida. Från 14 års ålder var det gymkhana som gällde.

- Jag tjatade troligtvis på mamma för att få börja i gymkhana för jag tyckte det såg så roligt ut.
Efter att ha vunnit både i Scandinavium och SM i gymkhana känner Caroline att hon vill satsa lika högt i hästhoppning. Caroline har gått på hästgymnasium i Kungsbacka och är nu instruktör och arbetar i stallet på Alleby ridklubb. Hon har drömmar om att bli tränare i hoppning men även att få rida i Göteborgs Horse show igen.  Caroline har en mängd rosetter hemma och plaketter och pokaler, men bara de finaste rosetterna hänger framme.
God gemenskap, De är ett gäng med tjejer i samma ålder som rider på Alleby.
- Vi är ute och rider, tränar och tävlar ihop.
Det är en god gemenskap mellan tjejerna även om det är lite konkurrens på banan.
- Vi är glada för varandras välgångar.
Caroline har flera saker hon tittar på då hon väljer ny häst.
- De ska ha gott lynne och ha trevligt uppförande. De ska vara trevliga och positiva mot hinder med mycket energi.

/Caroline


Anna Scarpati,

Gissade rätt gjorde:
Malin, http://swarovskiponnyn.blogg.se/
Helena, http://ponnyfotografernaa.blogg.se/

Idag anlände nämligen mitt efterlängtade Anna Scarpati set bestående av Huva och Schabrak. Jag har valt ett mörkblått schabrak med en smutsvit, beige och brun passpoal och beige kant. På huvan finns samma passpoaler och även en virkad beige kant.

Visst kommer Misti bli supersnygg i detta?

/ Therese
Ps. Förlåt för dålig bildkvalitée - Pappa har systemkameran så jag fick nöja mig med mobilkameran för tillfället. Lovar bättre bilder när Misti ska få prova detta fina set!





Dagen

Heej, nu är jag hemma och har lite tid över! Sitter i mitt rum och kollar på One Tree Hill (chock visst? ;) ) med min bästa vän Olivia Pyk! Great! Blir faktiskt inte mycket bättre.

Ni undrar säkert hur de är med Ninja, och jag kan tala om att benet fortfarande är rejält svullet, men de ser bättre ut för svullnaden har vandrat neråt på något sätt, nåja får fortsätta spola de med kallt vatten några gånger även imorgon, ser de inte bättre ut på torsdag så åker vi till Ale, mest för o vara på den säkra sidan!
Men i nuläget hoppas jag givetvis att hon ska bli bättre så jag slipper åka in och slipper vara orolig!
Ush, lilla snäckan, man känner sig så galet maktlös när änns häst eller djur överhuvudtaget är skadat eller sjukt, man kan ju liksom inte fråga dom vad som är fel o vad som gör ont?
Riktigt uselt.. Men men, man gör ju allt för dom små liven så de borde bli bra till slut, hoppas de iallafall!

Hmm, har inte så mycket mer o skriva om min dag, vädret har vart spännande, Patriks har Christel ridit idag o han verkar ha skött sig, såå jaa.. Rätt chill dag ändå för min skull! Känns som man förtjänar sådana dagar emellanåt.. ;)

Pusspuss
/Caroline



Dagens shopping

Hej allihopa!
Idag kom något väldigt efterlängtat som jag beställde för några veckor sedan.
Vad tror ni att det kan vara?

De två första med rätt svar vinner en länkning till sin blogg i nästa inlägg.

Här har ni en liten ledtråd,

??? ;)

/ Therese

Ringorm

Ringorm är en vidrig "sjukdom" hos hästar, ser äcklig ut, är väldigt äcklig och väldigt väldigt smittsam! De är en typ svampinfektion i huden.


Anledningen till att jag här väljer o skriva om ringorm är för att ett stall o Torslanda har fått de, och vi hoppas ju själva givetvis på o slippa denna jobbiga sjukdom.

Ringorm, eller revorm som den också kallas, är en hudsjukdom som kan smitta från djur till människor. Den orsakas av en svamp som ger utslag på huden eller i hårbotten. Ringorm är vanligast hos kor, hästar, marsvin och katter. Infektionen är däremot ganska ovanlig hos människor

Symptom, på häst visar den sig som runda och hårlösa fläckar av en enkronas storlek men även större och ibland uppträder klåda. Fuktigt väder gynnar spridningen. Ringorm är mycket smittsam och kan överföras till andra djur och människor. Unghästar är mest känsliga, medan en häst som har haft ringorm anses därefter ha ökad immunitet. Vid misstänkt ringorm bör veterinär omedelbart kontaktas.

Symptom människa, små röda och kliande, runda eller ovala utslag är det vanligaste symtomet på ringorm. Ytan är ofta fjällande eller småknottrig. Storleken på utslagen kan variera från någon millimeter till flera centimeter. När utslagen är större kan de börja läka i mitten och får då sin typiska ringform.

Behandling, de läker spontant utan behandling på cirka 8 veckor. Men eftersom ringorm är mycket smittsamt både för andra hästar och människor, bör infekterade djur behandlas för att förhindra smittspridning. För att behandla hästar brukar man använda Enilconazol, en tvättlösning som man tvättar med fyra gånger med 3-4 dagars mellanrum. Vaccin finns mot ringorm och det kan användas även som behandling på en pågående sjukdom.

Bilder på ringorm, människa o häst.












Mysigt va?

//Caroline


Ännu fler frågor o svar!

Haha superkul att ni frågar så mycket roliga frågor! Glädjer mig verkligen :)!
Fick alltså lite fler frågor igår i mitt frågor o svarinlägg, här kommer dom o svaren till dessa!

Hur är era stall vänner? Alltså har alla egna hästar?
Tävlar dom på eran nivå också? ? Kan ni inte berätta lite om de stallet era hästar står i? är de vid Alleby? Sist men inte minst, berätta lite om alleby? Tack! :D

Mina stallvänner är helt underbara, vi har nästan alltid roligt med varandra, hjälps åt o är omtänksamma. Jag skäms aldrig över ett dåligt resultat exempelvis eftersom mina vänner inte dömmer mig, vi har alla dåliga o bra dagar o de är väl de goaste med vårt gäng att de liksom är så jämnt fördelat, ibland går de skit för mig o asbra för någon annan men nästa gång är de tvärt om!
Roligt är också att vi glädjs åt varandras framgångar! Främst har alla väldigt härliga föräldrar som aldrig skulle hålla på som dom flesta ponnymammor typ, alla hjälper alla o alla glädjs åt alla! Helt underbart gäng, givetvis är man inte på bästa humör om de gått skit för en själv, men de betyder inte att vi inte är stolta över varann o stolta över andras framgångar.

Alla tävlar inte på samma nivå, en del hoppar Clear Rounder mest för att de är kul, medans jag o Therese o några till i stallet tävlat upp till Lätt B / 110cm.. Vi har ju dock en del på ponny också, därför jag skriver Lätt B! Medans andra kanske är på bohuscup nivå o lite annat, som sagt blandade nivåer på oss!

Vi har alltså våra hästar på Alleby Ridklubb, där finns 2 privatstall o 2 lektionsstall, ett mindre av varje o ett större av varje, de flesta privathästarna står i boxar, endast ett fåtal som väljer o ha sina i spilta för att deras häst / ponny trivs bättre så! Privatstallen består endast av boxar dock. Vill man ha spilta får man stå i lektionstallet, men de gör ju inget! :)
Vi har 6 boxar i ena privatstallet o 11 boxar i de andra, tillgång till 2 maneger, gräspaddock, gruspaddock, ridvägar som är helt ok, och alla typer av träningsmaterial. Har väldigt mycket hagar med större o mindre flockar i, en del går 2 o 2 andra går 3 o 3 o sen har vi 2 lektionsflockar med ponnys i ena o stor hästar i andra, även en privathäst flock där några av privathästarna går, inte alla men de flesta! I mina ögon är de bättre desto större flock de går i dock! :)

Hoppas jag svarat utvärderligt nog på dina frågor!

//Carro


Tack så mycket!

Tack kära bloggläsare!
Fick 2 jättefina bild av en av våra läsare, supergulligt!




/Caroline


GodNatt!

God Natt, nu ropar min säng på mig!
Massa tidsinställda färdiga till imorgon som ni inte vill missa, keep yourself up to date! så att säga..
Puss o Kram !!

/Caroline


This or that?

Inspirerade lite från Carros märkesinlägg, bortse därför från märkena från dessa produkter och välj istället med hjärtat. Vilket tycker ni är snyggast? Lämna en kommentar!

/ Therese

Livet leker,

Hej allihopa!
Fastnade nere i tvspelens värld med min mamma, haha. Någon annan som har en förälder som nördar tvspel på kvällarna? Synen är ganska skrattretande faktiskt, min mamma är vanligtvis världens buisnesswoman typ men framför tvn beter hon sig som en 13 årig tjej. Dock bör jag kanske nämna att det enda spelet hon tycker är värt att spela är något som heter Zelda, allt annat är ren skit.

Longerade Misti idag och trots att hon var ganska så stel syntes absolut ingen hälta. Verkar som att Ninja har tatt över allt Mistis onda? Usch, tycker himla synd om Carro. Jag vet ju hur det känns om man nu säger så. Håller alla tummar och tår för att hon snart blir bra igen!

Åter till Misti, jag släppte henne i slutet på passet och hon sprang runt som en jäkla dåre varvat med bocksprång. Kan ju lungt säga att lilla fröken fräken har lite mycket energi att bli av med. Känns härligt att se henne så fräsch och pigg på livet igen iallafall! Min fina Misti.

/ Therese
Ungefär såhär, en halvtimma i sträck. Love life?

Faaaan.... :(

Idag har de hänt en tråkig sak..
Red Patriks idag, var superfin, och blev efterhand väldigt lydig för mina förhållningar o la sig i en lagom låg form o rätt läge o inte bakom hand, skitduktig! Sedan var de dags för Ninja att få sig en genomkörare, eller?
Näää.. Borstar henne o kommer till vänsterbak o inser att de ser ut som en j*vla vattenballong, hela bakknäet o nedanför hasen är svullet o kokhett! Verkligen jättevarmt... Får lite smått panik o ringer min kära mamma, hon ska i sin tur försöka få tag på en veterinär, sedan traskar vi bort till ridhuset jag o Ninja, kollar efter hälta, ingen hälta, puh! Men vafan kan de vara då?

Går tillbaka till stallet och sätter på back on tracken, tempar o talar om för veterinären att hon är feberfri och ohalt, veterinären gissar på någon typ av inflammation i en muskel eller något sånt (mamma som prata med henne så jag minns inte exakt).. Ska spola med kallt vatten 10 minuter, även imorgon sedan har hon boxvila tills på onsdag, ska med jämna mellanrum spolas med kallt vatten och inte göra några ansträngningar.. AWESOME!

På onsdag ska vi se hur de ser ut o ringa tillbaka, ingen förändring? Då får vi åka till Ale Djurklinik på torsdag, Super! Framförallt eftersom mamma o Nisse åker till Thailand på torsdag, ska jag åka till Ale själv då? O kanske få dåliga besked? De löser jag inte.. :( Ush ush ush, hoppas allt går bra nu min lilla snäcka får inte ha ont o vara skadad! :(( Nu håller vi tummarna..

//Caroline


Prinsessan! <3

Tillfällig frysning av moment 151:2, SVRF

Har alltså fått mejl från Svenska Ridsportförbundet, eller ja min kära mamma har fått mejl av dom ang. allt rabalder om märken på utrustning på tävling, goda nyheter ett tag iallafall kära vänner, läs här!
(Varnar för långt inlägg)

"Information från Svenska Ridsportförbundet 2011-12-29

Tillfällig frysning av Mom 151:2

Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare, i TR I. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.
Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013.
Vi kommer under våren 2012 att ha en dialog med aktiva och andra nationella ridsportförbund i Europa samt med FEI, för att komma fram till vilka regler som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.
Det kommer att ge både aktiva och tillverkare 18 månader på sig att se över sin tävlingsutrustning enligt det beslut som då fattas.

Vad innebär detta för våra tävlingsekipage under åren 2012-2013?
- Alla tävlingsekipage får på tävlingsbanan under ritten och prisutdelningen ha reklam (innefattar även tillverkarmärkning) enligt storlekarna i Mom 151.1, se bifogat utdrag från Mom 151.1 nedan.

Varför finns det godkända reklamytor på våra tävlingsekipage och varför behöver dessa regleras?

Det finns ett intresse från sponsorer att synas tillsammans med framgångsrika idrottare/ idrottslag och varje idrottsförbund väljer hur mycket reklamyta man tillåter för sponsorer och för tillverkare av idrottsutrustning.
Denna fråga har blivit mycket mer aktuell inom ridsporten, då vi idag har stora framgångar i många av våra grenar och det börjar finnas ett stort intresse för flera företag att satsa på svensk ridsport!
Inom Svenska Ridsportförbundet har vi ett gemensamt reglemente för alla grenar, TR I, som bland annat styr reklamytorna för våra tävlingsekipage inne på tävlingsbanan.
På tävlingsområdet är det fritt för reklam på bland annat fordon, kläder och hästtäcken.
Vi kan ofta i andra idrotter se att man efter målgång snabbt sätter på sig en överdragsjacka eller byter mössa för att få visa större eller fler logotyper än vad som är tillåtet under själva tävlingsmomentet/tävlingsbanan.
På tävlingsbanan ska dock arrangören kunna ha exklusivitet på reklamen och kunna få sponsorer att finansiera tävlingen.
Under de senaste åren har ett förtydligande av Mom 151 efterfrågats av både aktiva, domare och tillverkare av kläder och utrustning för tävling. Därför har Svenska Ridsportförbundet under 2011 tittat över denna fråga och det förslag som presenterades för tävlingssektionen i oktober var att översätta FEIs regel för sponsorskap och reklam till TR I Mom 151.
Denna skrivning innebar ingen reducering av de tillåtna ytorna för sponsorer/reklam eller tillverkarnas märkning mot 2011 års regler, däremot har vi utökat med nya ytor enligt FEIs regler. Vi valde även att öppna upp för företagssponsring utan avtal genom att använda de reklamytorna som är godkända enligt Mom 151.1.
Dock gjordes det ett dåligt jobb med översättningen av FEIs text, vilket har medfört en otydlighet och osäkerhet under julhelgen, vilket vi beklagar!

Vänliga hälsningar
Tobias Mattsson, ordförande Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion
Wiveka Lundh, sportchef Svenska Ridsportförbundet


TR I Mom 151:1.1.1 > 1.6.2.2*
På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:
Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.2 Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus

1.3 Fälttävlan
1.3.1 Hopprov Se 1.1 hoppning
1.3.2 Dressyrprov Se 1.2 dressyr
1.3.3 Uthållighetsprov
1.3.3.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.3.3.2 Ridjacka/Motsvarande 200 cm² på en ärm eller 100 cm2 på varje ärm
1.3.3.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.3.3.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.3.3.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.3.3.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.4 Distans
1.4.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.4.2 Ridbyxor 80 cm² en gång på vänstra benet
1.4.3 Ridjacka/motsvarande 200 cm² på en ärm eller 100 cm2 på varje ärm
1.4.4 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.4.5 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus

1.5 Voltige
1.5.1 Backpad 200 cm² på varje sida
1.5.2 Kläder 100 cm² får endast användas en gång

1.6 Körning
1.6.1 Dressyrmoment, precisionsmoment
1.6.1.1 Vagnsida 400 cm²
1.6.1.2 Jacka/motsvarande 80 cm² endast en gång på sidan av jackan i höjd med bröstfickan
1.6.1.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.6.2 Maratonmoment
1.6.2.1 Vagnsidor, framstam 2 520 cm² på vardera av de tre reklamplatserna
1.6.2.2 Medhjälpares ryggar 1 260 cm² på vardera ryggen

* i samtliga discipliner inom Svenska Ridsportförbundet får även godkända hjälmar med befintlig tillverkarmärkning användas 
 
CC: förbundsstyrelsen, tävlingssektionen, ridskole- och utbildningssektionen, centrala ungdomssektionen, distriktsordförande, Svenska Ridsportförbundets distrikt och föreningar, centrala kansliet, förbundskaptener."


Låter ju bra, får väl se vad som händer dock, är lite förvirrad...
/Caroline



Frågor o svar

Hej!
Jag o Therese blev frågade idag om vi tävlat JSM eller har en tanke på o tävla sm i framtiden?

Mitt svar på detta är att jag har tävlat Junior SM men endast i gymkhana, alltså inte i hoppning.. Tyvärr!
Självklart är det ett framtida mål o starta SM i hoppning, en av dom stora drömmarna givetvis, men har ju långt kvar till dess men kommer inte sluta kämpa för de! :)

Frågade också, hur ser en vanlig "rycka" ut i stallet?

Gissar att du menar vanlig dag typ? Min vanliga dag i stallet är rätt basic, kommer dit mockar, tar in från hagen, spolar benen om de behövs, borstar känner över hästen o gör den i ordning, rider sedan ett pass olika olika dagar givetvis, pysslar om efteråt borstar av o liknande, har vi ridit hårt vart o tränat eller tävlat så kylgelar jag alltid benen, eller tar liniment för att som inte ska bli svullna eller så ifall de är några överansträngningar! Avslutar med o slänga på pyjamasen och ge berfor innan jag sticket hem! :) Som sagt, väldigt basic.. Träningar ser givetvis lite annorlunda ut om vi åker iväg och så vidare, mer o förbereda packa ihop, lasta o så!

//Carro

Veckans åsiktsinlägg, "märkesgrejjer"..

Okej, detta åsiktsinlägget kommer o handla om allt snack vad gäller märkesgrejjer, kläder som utrustning! Meningarna, "folk tror dom är något bara för dom har dyra saker", "man rider inte bättre bara för man har dyra grejjer", "folk tror dom är bättre än andra bara för dom har dyra saker", är ett par riktigt vanliga meningar kring märkessaker, en del kallar dig som har märkeskläder bortskämd snorunge som inte kan rida även om du är 20 år och tävlar med bra resulatat, visst är det komiskt? Nu syftar jag inte på mig själv, utan på detta trams överlag!

De är så fel så de är pinsamt att människor änns tänker de än mer säger de! Så bara för att man köper dyrare saker så är man inte duktig utan bara tror man kan rida? Är det någon som hör hur skruvad den logiken är? Dom som rider 120 klasser o uppåt är oftast ruggigt duktiga ryttare enligt mig, helst dom som rider svårklass tex! Och dom har ju oftast märkessaker, eller hur? Och även om du kanske inte är så duktig och säg tävlar på bohuscup-nivå eller kanske inte tävlar alls så får man inte använda märkesgrejjer? Varför? Varför ska du behöva bli stämplad för att du använder dyrare saker, som du kanske egentligen bara tycker är snyggare? Ska man behöva köpa saker som man tycker är fula bara för att man "tror sig" om man har dyra saker? Jag tycker de låter helt rubbat! Vilken typ av kläder eller utrustning du än har så har så väljer man de själv!

Dyra saker som mindre dyra, alla bär de dom själva tycker är snyggt o prisvärt! Och smaken är som baken, DELAD! Därav, låt folk ha på sig vad dom vill vilka dom än är! Man måste inte vara president för o bära Hugo Boss eller Ralph Lauren, därav inte elitryttare för o bära Kingsland eller Pikeur, eller hur?

Så snälla, inga fördomar mot ryttare utanför elitnivå som använder sig av märkessaker.

/Caroline



Går inte o beskriva med ord...

En del läsare har frågat om jag kommer sakna gymkhanan när jag lägger av, en del har frågat vad jag gillar mest, en del har frågat vad de bästa jag någonsin har varit med om är. Och här kommer svaret på alla de frågorna. Ja jag kommer sakna de men bara de som filmen visar, detta är de jag gillar mest med gymkhanan och detta är de bästa jag någonsin har varit med om.





/Carro

Körkort... eller?

Godmorgon allihopa!

Idag har jag mycket på gång, speciellt en sak som jag är rent ut sagt pissenervös inför. Idag ska jag nämligen köra på körskola för första gången! Jag fyller 18 år om 3 månader ungefär och vill verkligen ha mitt körkort den närmsta veckan efter jag fyllt, så det börjar bli dags att sätta igång på allvar nu. Mitt i det nervösa ska det också bli riktigt roligt att köra med någon annan än pappa som mest har en tendens att sitta och snarka när jag kör. Antar att man ska ta det som en komplimang att han litar på mig, eller?

Idag ska jag även påbörja Mistis igångsättning. Eftersom sadeltvånget förstärks när hon har överskottsenergi eller har vilat ett tag ska jag till och börja med bara longera henne ett par dagar med sadel på ryggen, för hennes och mitt eget bästa. Men förhoppningsvis är jag tillbaka i sadeln i slutet på veckan!

Det var nog allt jag hade och säga för tillfället, vi hörs senare!

/ Therese
Ute och kör lite bil. Smygreklam för saab?

Nostalgitripp,

En film gjord för många år sedan. Tillängnad världens bästa ponny, då som nu.

/ Therese

2011 i bilder

Här har ni de 5 händelserna som har betytt mest för mig eller påverkat mig som mest under det gångna året.
Vad tror ni att bilderna representerar? Vissa kan vara lite kluriga, medans andra är ganska självklara.

2011 kommer alltid vara en period i mitt liv som jag förvarar nära hjärtat, för under detta året mötte jag de värsta motgångarna i mitt liv - men också de största framgångarna hittills. Ska bli spännande vad framtiden har att bjuda på.

/ Therese

Lite snygga träns!

Hittade lite snygga träns på nätet, kanske något av dem är något för dig?


Aachenträns Ardfield Claridge House®
Aachenträns med ofodrat pannband, dekorerat med rundlänk av strass. Bred (4,5 cm) nosgrimma med mjukt foder och pullpackknäppning. Silverfärgade spännen.
Tränset hittar ni på Hööks Hästsport för 589:-


Pullarträns Poseidon Claridge House®
Pullarträns med cremefärgade dekorsömmar. Komplett med vävribbtygel. Silverfärgade spännen.
De jag gillar mest med de här tränset är de korsade remmarna som är såkallade flärphållare eller vad man nu säger..
Tränset finns på Hööks Hästsport för 429:-


Pullarträns Catena Gold Medal®
Pullartäns av europeiskt läder, ljusa sömmar. Svängt pannband med vita stenar i två rader. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket. Fårskinnsfodrad nosplatta. Silverfärgade spännen.
Hökks Hästsport för 689:-


Aachenträns Ceres Gold Medal®
Snyggt aachenträns i amerikanskt läder med pullback knäppning. Mjuk, ljus padding på pannband och nosgrimma. Anatomiskt format nackstycke. Avtagbart aachenfäste. Mässingsfärgade spännen. Komplett med lädertygel.
Hööks Hästsport 689:-
Just nu för 344 :- på Rean så passa på!!

TRÄNS MED MÖNSTERSÖM MÄSSING CHARLIES
Träns med mönstersöm Charlies
Ett fint träns med bra passform.
Vita mönstersömmar på pannband, nosrem och tyglar som förövrigt ingår.
Tränset hittar du på Charlies Häst & Hund för 499:-

MICHIGAN TRÄNS MED STENAR SCHOCKEMÖHLE
Michigan träns med stenar, Schockemöhle.
Ett träns med tillbakaknäppt nosgrimma.
Snyggt pannband med stora stena i swarowskikristaller.
En mjuk nackpadd medföljer.
Säljes komplett med tyglar i vävribb.
Brunt läder med mässingsspännen och guldiga stenar.
Svart läder med silverspännen och silvriga stenar.

Tränset hittar ni på Charlies Häst & Hund för 1999:-


HV - Poloträns med aachengrimma!
Sportigt träns från HV Polo.
Anatomiskt fodrat nackstycke med brodyr på. Även brodyr på nosgrimma och pannband. Mässingsspännen. Matchande vävribbtyglar ingår.
Finns på tophorse.se för 1099:-

/Carro


2012...?

Hej allihopa! 
Håller fortfarande på att återhämta mig efter gårdagens galna påhitt, och har därför inte riktigt hittat motivationen att blogga idag. Men Caroline har iallafall hållt er uppdaterade, snacka om teamwork!

Känns fortfarande himla ovant att skriva 2012. Men om det stämmer att man avslutar året som man påbörjar det, så kommer jag att avsluta nästa år på topp. Mitt nyårsfirande har varit helt fantastiskt med några av mina närmaste vänner. Bättre än så kan man inte ha det.

Jag har faktiskt lyckats klura ut några nyårslöften som jag tänkte dela med mig av till er, nyårslöften som har väldigt mycket och göra med min framtid. Har flera gånger försökt mig på såkallade "nyttighetslöften" där jag lovar mig själv att börja träna, sluta festa osv - men det funkar helt enkelt inte. Jag hoppas dock att jag ska kunna uppfylla dessa löften.

* Starta 120 cm på Misti.
* Komma in på Universitetet.
* Flytta ifrån Göteborg.

Har ni några nyårslöften? Berätta gärna!

/ Therese

Min stjärna!



//Carro

Häng med här nu!

tacc.blogg.se har tack vare er vuxit en hel del de sista, och de är vi oerhört tacksamma för! Nu är de dags att försöka göra något som gör att vi kanske syns ännu mer på kartan! Så nu hittar du oss även på facebook!

Tacc har sin egen facebookgrupp, tacc.blogg.se heter den och detta är en öppen grupp! Gå gärna in där och tryck på "like-knappen" eller lämna ett litet meddelande på vår vägg! Här har du nu en extra chans att lämna önskemål, åsikter eller frågor! Så besök oss på facebook idag!

Många Kramar!!

/tacc



Hv polo benskydd?


Visste ni att HV Polo gör benskydd?
Här har ni dom i varje fall!
Kanske inte riktigt min stil, men hade nog gjort sig riktigt snygga på en ponny!
Skydden hittar ni bland annar på tophorse.se för 513 :- i reapris!
Annars för 639:-


Nyårslöfte

Caroline Claeson's nyårslöften.

*
Starta 120 med United
* Hoppa minst 1 meeting
* Utvecklas

Är inte så bra på o hålla mina nyårslöften men de måste ju ändras någon gång! ;)


Nyårsdagen.......

Nyårsdagen alltså.. Haha, lika segt som vanligt, lite bättre idag än förra året dock. Men sjuk i år igen, skitskoj! Förra året var vi i Holland på Qountdown, och dagen efter nyår vakna jag med 40 graders feber o illamående o skit.. Underbart! Och i år har jag ju redan vart sjuk några dagar, men de är inte direkt bättre dagen efter man festat.. Haha! Well, blev iallafall väckt imorse av en mysig pojkvän som gjorde brakfrukost till oss innan han stack till Trysil för o åka bräda. Är inte alls avundsjuk.. Jooo!! Jag vill också åka? Någon som vill åka med i slutet av januari/början av februari (A)??

Förresten tycker jag ni ska vara på Therese mer hennes bloggande håller på o försvinna, som sist, och de är inte uppskattat eller hur? ;)! Hon är så duktig på o skriva så får absolut inte sluta för då har ni bara mina gnälliga inlägg kvar! Inte ok....

Well, nyårsafton var kul! Var hos en kompis som heter Marcus, han o hans lillebror hade gemensam fest, var la ca 30 pers där o käka sen kom de fler o sådär, hade superkul, med god mat o härliga människor! Gött 12 slag med raketer o champagne puss av pojken jag älskar och ja hade helt enkelt en go kväll!

Hoppas ni också hade en bra nyårsafton! Puss o Kram

/Caroline


Jag o en vän från igår! eller ja förra året ;)!


RSS 2.0