Skolar om!

Min B-ponny Mr Polo, ni vet? En tjej som heter Erika har honom på foder och tävlar o tränar honom i gymkhana eftersom jag och min mamma är så löjliga och inte kan sälja honom, haha!
Anyways, igår hade jag privatlektion för hans medryttare Ebba 8 år gammal, jätteliten tjej som kommer bli riktigt bra, igår hoppade vi för första gången på riktigt (Ebba o Polo då alltså) och jäklar vad grymmt de kommer bli!
Med lite träning kommer dom o bli ett grymmt litet hoppekipage, de är målet iaf!
Att få se någon tävla min lilla grymma B ponny i hoppning och plocka rosetter!

Polo skolar alltså om till hopponny, iallafall på deltid! ;)

//Caroline


Rock n' Roll

Tänkte bjuda påen go låt medans jag är o tävlar idag! :)



//Caroline


Tävling igeeeen!

Ett ner första, tänkte ni ville veta! :) Nöjd o glad häst, nöjd o glad Caroline! Mer update senare, puss!

//Carro


Go kväll!

Sämst uppdatering, alltså shit... förlåt! Jag har verkligen varit rikigt dålig de sista, och måste sova i tid idag för ag ska ju tävla imorgon, så de blir inte särskilt mycket mer än detta ikväll heller! Ni får stå ut, förhoppningsvis hinner jag med lite mer imorgon, även om jag har skitmycket o göra kan jag ju uppdatera från telefonen o så! Idag har jag bara inte hunnit, har vart hos mormor som fyller år idag, Grattis! Och så har jag ridit bägge hästarna (hoppträning på P) och mockat och slitit! Är verkligen helt färdig nu och har knappt någon energi alls, har ust därför ingen jättestor lust och sitta o blogga när min säng ropar på mig! ;)

Therese är förövrigt och tränar för Claes idag och imorgon så hon har säkert lite rolig update och komma med när hon kommer hem, personligen ska jag ju tävla både imorgon och på söndag, så har säkert lite o berätta om i helgen jag med! ;)

Sleeptight and dont let the bedbugs bite! Puss o Kram //Caroline

                                                         

Sugen!

Är så sugen på en unghäst att jag typ inte kan släppa tanken, jag vet att jag inte kan skaffa mig en nu! Men sugen kan man väl få vara, gaah! Snygga unghästar med de där finns de några på hastnet iallafall, kolla denna ex!

       Topp stam val f 08 e Carland-Escudo ll. Hästar säljes

Skitsnygg, och välstammad - Carland-Contender-Escudo II -Wilhelm Tell
Cinzano heter han och är 4 år, snygg!

      

Och jag som bara smälter för gråskimmlar! Slänger upp lite fler hästar jag fallit lite för när jag kommer hem sen igen!

//Caroline

Morrn!

Hehe kul igår kväll, tror Therese hade roligast! Men frågan är om de är lika roligt idag....? ;) För er som inte hängde med i svängarna så fyllde Therese 18 i onsdags och igår gick vi ut för o fira henne lite! Mer blire dock!

Men nu blir de jobb iallafall, rida båda hästarna (om Ninja inte haltar som hon gjorde igår) Patriks har jag hoppträning på ikväll, kul kul!! :) Vad gäller Ninja tror jag bara hon har sträckt sig men man vet faktiskt aldrig, hoppas inte de är något allvarligt! :(

Ha en fin dag så hörs vi senare!
Puss o Kram! //Carro


Gör allt för dig!

I hjärtat är du mitt allt och de finns ingen som du, och aldrig någonsin kommer någon kunna ta din plats! <3

//C


Utvärderar träning!

Kom på att jag glömt o skriva om träningen i tisdags! Gick riktigt bra och ganska dåligt, träningen börja bra och sen gick de bara bättre o bättre, hon gick jättefint och lugnt och verkligen lyssnade på mig, skithärligt! Längesen vi hade en så bra träning där de mest flöt på!

Sen kom snedsteget ;)....
Hon började bli ordentligt trött och när Björne höjde sista gången skulle hon prompt bryta ut på sista hindret... Och envis som de lilla stoet är så ger hon sig inte när hon väl börjat! Efter mycket om o men och väldigt mycket hjälp från den grymmaste tränaren jag någonsin ridit för så löste de sig, och hon var verkligen skitduktig, men trött som ett as, haha! De bara skummade svett om henne, lilla räkan!

Björne tyckte själv att de var den bästa träningen vi gjort ihop för att den var så givande, han tyckte att de var bra att de inte gick som en räkmacka hela träningen igenom utan att vi fick lite och jobba med också!
Massor med cred till min grymma tränare, guld! Så blir de träningsläger för honom i Skåne i sommar också, wiho!!

//Caroline

                            

Hjälp mig.....

Världens jäkla bloggtorka, de står still i huvudet, tips!!
Jag blir verkligen tokig! :(

//Caroline


Birthday gifts,

Quiltad Jacka från Lexington

Jeffrey Campbell Lita Crochet

 

Rosa tröja från GANT

Glas från Sagaform

Jag är såååå glad och lycklig!

/ Therese

 


18 år

ÄNTLIGEN!

Det känns helt sjukt. 18 år. Åldern man sett fram emot typ hela livet.
Jag är nu myndig, får boka resor helt själv. Får ta körkort. Det känns helt jävla sjukt för att vara ärlig!
Jag är så van vid att alltid vara yngst (och det är jag ju fortfarande iofs, haha), men nu är jag iallafall lika vuxen som alla andra. Typ. 

Dagen har varit riktigt bra, började i skolan med massa fina vänner som sjöng för mig och var glada. Sedan iväg på lite hemligheter för att efter det åka till stallet och nu sitter jag här med min bästa vän och ska snart äta lite middag.

Jag lovar att komma med ett inlägg om vad jag har fått för fint idag senare ikväll!

/ Therese


Gissa vad!

En bild säger mer en 1000 ord, gissa vad jag har i kikaren? ;)

//Carro


Stipendium

Igår var de årsmöte på klubben och varje år i slutet av mötet delas blommor och sponsring ut till de ryttare med bäst resultat under föregående år! Sponsringen är då till licensen för de nya året! Och delas ut till den bästa ponnyryttaren i hoppning och dressyr, den bästa hästryttaren i hoppning och dressyr och den bästa gymkhanaryttaren! Eller jaa bästa o bästa, den med bäst resultat som sagt! I år plockade Rebecca hem vinsten i ponnydressyr, Sandra i ponnyhopp, Therese i hästhopp ingen i hästdressyr, och jag i gymkhana!

Men efter licensutdelningen så började Cattis läsa upp ett tal till en person som skulle få ett stipendium,

Alleby Ridklubb vill särskilt uppmärksamma en ryttare som under året utmärkt sig på ett alldeles speciellt sätt
Med följande motivering

"Att vara ensam om att under ett och samma år genomföra de tre största tävlingarna i Sverige på ett mycket framgångsrikt sätt och tagit "hat-trick" i SM och blivit
Svensk Mästare individuellt
Svensk Mästare i Par i Gymkhana
Svensk Mästare i lag i Gymkhana
Samt
Förutom alla SM-titlarna under år 2011 har våran ryttare även lyckats med bedriften att bli klubbmästare i både hoppning och dressyr"

När du nu valt att avsluta din karriär som gymkhanaryttare
Caroline Claeson!
Vill klubben gratulera dig till dina fina insatser och uppmuntra din fortsatta
tävlingskarriär som hoppryttare och överräcka dig ett stipendium på

************ Svenska Kronor ****:-

Som kan nyttjas till tex hoppträning för att bidraga till fortsatta framgångar
i din karriär som hoppryttare.
Lycka Till!

Snacka om att jag blev chockad, oerhört glad, men chockad!
tack än en gång Alleby Ridklubb's styrelse för er fina gest!

//Caroline


Svar på tal

Ellen frågar:
Har en fråga då jag tycker att ni har lite erfarenhet om olika bett osv,
det är så att min häst Barcelona är väldigt stel och seg i munnen, jag rider på ett helt vanligt tredelat. Carro, du sa ju att Ninja var sådan i munnen och tänkte att du kanske kan tipsa om något bett som kan hjälpa ? :) Såklart så går det att träna bort vilket jag försöker men det blir inga framsteg ! Sen beror resultatet från häst till häst, men känner att det är värt att testa iallafall ! Tacksam för svar !

Hej Ellen, ja precis som du säger så har Ninja varit sådan, men hon har också varit väldigt tjaffsig mot bettet! Funderar på om du skulle testa ett waterford, detta funkade skitbra rent ut sagt på marken! Hon blev lite för känslig för de i hoppningen men annars var de ett bra bett som hästar som blir lite stela o sega i munnen eftersom de är mycket rörelse på bettet! Och eftersom de är vanliga ringar på de så är de ju ingen hävstång som på ett pessoa eller pelam, tycker absolut du ska testa waterford bettet! :)

//Caroline

Lyxliv?

Vad är de vi kallar lyxliv?
Är de mycket pengar och en snygg bil?
Eller är de vårt liv så som vi helst vill leva de?

Jag lever inget lyxliv i mina egna ögon men jag är glad o nöjd med mitt liv och de är ju en annan typ av lyx? Eller? Inget lyxliv, men de är lyxigt att få vara nöjd o glad! Jag anser att man måste sluta vara perfekt i andras ögon och istället bli den perfekta versionen av sig själv, när du är de så kan du leva ditt lyxLIV!

För o bli de då? Vad krävs? Äsch, tänk efter vad du vill göra med ditt liv dina mål och framtidsplaner försök och nå dom, redan där är du på en bra start till din egna perfekta version! :))

Tycker bara de tål o tänkas på! :)
//Caroline


Nordhallands Ridklubb

Här kommer lite härliga bilder från helgen,
tack Elin för dina fina bilder!








Framhoppning



110

110

haha! 110..

110

110 ser dock ut som 50 när P hoppar hihi!

110

110

Stilig och snygg häst!





Framhoppning

Framhoppning

Framhoppning

100

100 här travhoppade han haha!

100

100

100

100

Har fler, men kände att de räckte såhär!
Hoppas ni gillade dom, kommentera gärna! :)

//Caroline


Detta har ni väl inte glömt??!!

HALLÅ DÄR!!
Ni har väl inte missat vad ni har att tävla om?

http://tacc.blogg.se/2012/march/tavlingsdags.html#comment

Ni behöver ju bara kommentera o länka så är de färdigt!!!!

Kom igen nu! ;)
Sista chansen, nästa vecka avgörs de!

//Carro o Therese


Träning på schemat m.m....!

Såg att de vart dåligt med inlägg igår, och jag skulle egentligen fixat massa till er igår när jag var hemma på lunchen, men har skadat min axel lite grann, så när jag var hemma på lunch hade jag så ont att jag var tvungen och lägga mig o vila, sedan sprang tiden iväg och jag var tvungen och hjälpa Belinda med en sak som ni ska få veta lite senare idag, för idag serrni! Har jag planerat massor med goa inlägg till er som ni kommer få njuta av under dagen, de är redan färdiga och förbedda som tidsinställda så ni kommer nog inte o bli besvikna!

Jag kommer inte hinna sitta vid datorn så mycket idag då jag nämligen har en hel del på dagens schema (om jag hinner med allt vill säga haha) Träning för Björne står först på dagens schema och de ska verkligen bli gött o få träna igen, 4 veckor sen sist!!!! Inte ok... Eventuellt tror jag att jag har dressyrträning idag också? Jäklars de har jag helt förträngt och kommer på nu när jag skriver... Bra jobbat! Måste kolla de så fort jag är klar här! Jag ska försöka hinna med och slutmäta min lilla ponny Mr Polo, sen ska jag har lektion för min hoppkids, och därefter är de årsmöte på Alleby! Fullspäckat idag med andra ord, helst om jag ska träna dressyr! Jäklars ... Aja, får försöka lösa detta snarast! Hoppas hon kan komma vid 2 eller något så jag hinner!

Förberett bland annat bildbomb från helgens tävling här idag så glöm inte kolla in senare igen! :)

Hoppas ni andra har en mindre hektisk dag än jag själv och att ni njuter av solen!
Puss o Kram //Caroline

                               

Helgens ritt,

Hej allihopa!
Här har ni ett klipp från helgens 1,10 runda. Är relativt nöjd med denna då jag tyckte Misti hoppade bra och vi hade ett bra flyt igenom hela banan fram tills jag missade vägen i omhoppningen. Suck. Jaja, sånt som händer!

Enjoy, och lämna gärna en kommentar!
/ Therese



v.13

Måndag igen, och vecka 13 startar, påsk nästa vecka! Sjukt vad tiden går fort alltså! Vaknade iallafall med världens huvudvärk idag, inte kul! Tog precis en ipren som jag hoppas hjälper! Ska strax upp o jobba och jag orkar verkligen inte med huvudvärk då! Dimmigt som sjutton ute nu, hoppas de spricker upp o blir sol senare idag! Ser fram emot och få rida i paddocken!

Ska bara rida Ninja idag, Patriks ska få massage och sedan vila! De är han värd efter igår när han var så oerhört duktig! Ni kommer få lite roligare inlägg under dagen, men första på morgonen är alltid lite segt, helst när jag alltid sitter och är stressad när jag skriver på morgonen, men känner att jag vill hinna med de, helst efter vår dåliga uppdatering igår!

Hoppas ni får en go dag, så hörs vi sen! Puss
//Caroline

                                                         

Jag skulle inte ens vara hälften utan det jag gör,

<3

/ Therese

Idag

Förlåt för kass uppdatering, när vi kom hem somna jag som en sten i sängen, är verkligen helt sjukt trött haha! Så jag ber om ursäkt, men de gick verkligen inte o hålla ögonen öppna! ;)

Patriks var i vilket fall sjuuukt duktig idag, första klassen var han nervös o lite spänd men hoppa runt checkt med ett stopp, o jag tror han stanna bara för han var så jäkla nervös, för de var inget titthinder eller något, men en bred oxer på en lite svårare linje blir jobbigare när man typ travar nästan hihi, han var nervös som sagt! La en volt iallafall och så hoppa han sen, hoppa runt hela grunden jättecheckt, dock fick vi 2 olydnader för efter första hindret var de en sväng precis vid utgången till 2an, där stanna han till o tänkte "nää nu går vi ut", haha! Men de var ju inget stopp på hinder, dock får man ju fel för de iallafall! Men var faktiskt riktigt nöjd o stolt över honom!

Andra klassen gick han helt suveränt, ett stopp på 6an som jag o bara jag orsaka.. Han ville hoppa, men jag toka de till de ganska ordentligt, han var verkligen jätteduktig andra klassen, pigg o glad och tyckte de var så roligt, ni får bilder ikväll eller imorgon, och man kan säga att han är långt ifrån o riva! ;) hihi lillkillen! <3

Ska försöka slänga upp bilder idag, väntar på att Elin ska skicka dom bara då hon var fotograf idag!
Puss o Kram //Carro

                            

???

Hoppas, hoppas, hoppas!

/ Therese

Dags igen!

Sticker till Nordhallands Ridklubb idag och tävlar lokal 100-110 med Patriks, spännande spännande! Haha, nja inte så spännande har inga förhoppningar eller förväntningar utav honom idag, när de gått ett halvår sen man tävla och speciellt han som är lite speciell, så tänker jag inte sätta någon press på varken honom eller mig, får göra vårt bästa helt enkelt bara! :)

Lastade honom själv igår, har har ju varit ganska svårlastad efter kastreringen, eller jaa han har inte gått på alls utan lina men ganska snabbt med lina, så lite svårlastad får man nog kalla honom! Men som sagt, lastade själv utan lina igår! Gött! :) Men ni skafå veta lite mer bakom de där sen, för nu måste jag upp och ge honom frukost innan lastning! Uppdaterar er sen så mycket jag kommer ihåg och hinner under dagen! Annars får ni en ordentlig uppdatering ikväll!

Puss o Kram //Caroline

   

Pruffen!

Lille Patriks gick riktigt bra idag, kände mig så jäkla nöjd! Skänkelvikning i galopp - duktig häst! :)

Elin fotade så ni får säkert dom bilderna imorgon, så galet härligt att man kan rida ute i vårsolen i lasso Ken nu! Blir mycket bättre bilder än inne i tråkiga ridhuset ;)!!

Nu ska jag sova, tävling imorgon! Puss o Kram //Carro


Bildbomb

Dags för ytterligare en bildbomb, ett utplock av bilder från ridpasset på hackamore på Ninja igår!






haha glömde pannluggen!











bråkfia!

ojojoj.. snygg hand! ;)

buuuusig! :)

Mitt hjärta! <3

//Caroline


Från tävling till shopping

Hej allihopa!
Det blir ett supersnabbt inlägg nu eftersom jag har lovat att följa med mamma in till stan för lite shopping. Ska bli riktigt trevligt, jag behöver lite nya kläder såhär lagom till min 18 års dag.

Såg att Carro hade uppdaterat er om hur det hade gått i 1 m, i 110 lyckades jag klanta bort mig lite och glömde av banan i omhoppningen och sedan fick Misti ett ganska ordentligt frambensfel på en oxer i omhoppningen. Sånt som händer!

Måste kila, ger en mer utförlig update ikväll.

/ Therese

Troya

Sitter på Troya och kikar på tävlingarna just nu, och Therese knep en 6e plats i 1m klassen! Skitbra runda - trots att hon knappt fick hoppa fram!

Dom hade gjort lite fel så hon fick komma in precis innan hon skulle in på banan.. Bra! Och fick därför bara hoppa fram 1 språng på framhoppningen, tur att Mips är så rutinerad så de löste sig ändå! Hur som, Therese gjorde en snygg runda!

Men visst blir man galet irriterad på virriga tävlingsplatser och orutinerade funktionärer! Sånt händer ju tyvärr alldeles för ofta! :/

Grattis till Therese, så hörs vi sen! :)
//Carro


In bed..

Trött som bara den och imorgon ska man visst upp tidigt, gräjt! Men ska bli kul o se Therese iallafall!

Jag är supertrött och orkar inte skriva mer än de just nu, så vi hörs nog imorgon! Puss o Kram //Caroline


Sjukhusbesök..

Vart på sjukhuset med min stackars mamma idag, hon har skadat handen ganska illa! Hur illa vet vi inte exakt ännu, men de är inte bra! Ush, min stackars lilla mamma! Man är så ovan o se sina föräldrar sårbara liksom de är ju alltid dom som räddar en själv så man blir helt förvirrad när dom skadar sig! Vet liksom inte vad man ska göra för o vara till hjälp, stackars lilla mammsen!

Hon skulle hålla emot i stigbygeln på andra sidan när en tjej skulle sita upp, hästen skutta iväg och mamma fastnade med sin ring (?!!) i stigbygeln och blev släpad i fingret ett par meter innan ringen släppte från stigbygeln, jag tänker bara smäääärta! Kan ni tänka er o bli släpade i fingret i en liten metallring bakom en häst som galopperar iväg? Fyfasen, kan inte vara skönt!

Läkarna trodde iallafall när jag var där att senor o ledband kunde gått av och att de var en fraktur på fingret/knogen - men detta var ju innan röntgen sen åkte jag ju därifrån så vet inte hur de har gått ännu, hoppas på de bästa! Och tycker verkligen jättesynd om min lilla mamma!

Så nu har ni lite förklaring till att jag inte uppdaterat på så många timmar också..
Puss o Kram ses senare! //Caroline

                                                  


Hackamore..

Hmm, jag red på hackamore igår, och testade även o hoppa 2 språng, rätt spännande kan man säga! Ska nog inte testa och hoppa på de mer, haha! Hon var helt tokig! Gick väldigt bra o rida på de på marken, hon blev lite stark och ibland hade jag svårt o styra också ;)! Men förutom de så funkade de helt okej för o vara andra gången jag rider på ett hack i hela mitt liv!

Men hoppningen var väldigt spännande, första gången hoppade vi i trav och de var inga problem direkt, andra gången försökte jag hålla henne i trav.... Försökte! de gick inte hon körde ner hövvet och drog i en jäkla fart, snacka om att attackera hindret! och sen efter hindret var de hövvet mellan benen och bocksprång på bocksprång på bocksprång, tur att hon hade rätt hög fart annars hade de nog blivit desto värre tror jag haha!

Jag dissar ganska stark hoppning på hack men hissar detill markarbete! ;)
//Caroline

                                              

Målmedveten

Är målintriktad och målmedveten.. De är nu de gäller, vi lever den här gången och de är då vi måste köra, du har inte en andra chans på och gå tillbaka och rätta till dina misstag eller felgjorda val. Du har nu,deär nu du kan rätta till de val du håller på o göra fel, de är nu du kan välja rätt väg istället för fel, dags o följa hjärtat för att nå dina drömmar. De är de jag gör nu, jag tänker inte göra de halvdant utan de ska gå hela vägen, vad som än krävs - inget är omöjligt. Vi går genom livet och typ väntar på saker hela tiden, istället för o ta de i egna händer och bara köra järnet, vad har man att förlora?

Tycker inte att de finns något o förlora på o försöka, du förlorar mer på att låta bli och ännu mer på att ge upp, för varje dag som går känns de som att jag har mer kämparglöd än igår, och de känns hela tiden som att man vill mer o mer, de här är att leva i din dröm, att kämpa för den och till den. Drömmen är inte bara att åka räkmacka in och ha allt serverat, vägen dit är ju ett sätt att visa att du kämpar för att nå dit du vill och ett sätt att visa att du gör dig förtjänt av de!

"What some of us would'nt do to live in out dream"
-Haley James Scott

//Caroline

Här igen!

Nu är jag tillbaka efter min i ärlighetens namn glömska igår, jag glömde helt av mig att blogga! Jag var inte hemma så kunde inte skriva på datorn men jag har ju faktiskt en Iphone jag kan skriva från, förlåt! Absolut inte meningen att glömma av mig på de där viset, jag får skylla på att jag var så trött att jag knappt visste vad jag hette igår kväll! Även om de är vår och superhärligt väder (verkligen helt underbart) så är jag så jäkla trött, och får ingen sovmorgon i helgen heller för den delen.. bläää..

Eftersom Therese ska tävla imorgon och jag vill kika och jag själv ska tävla på söndag så blir de upp med tuppen hela helgen, snark! Jag får försöka sova tidigt helt enkelt! Så min helg består alltså av tävling och tävling och lite mer tävling typ.. Inget annat, spännande liv man har nu för tiden haha! ;)

Men visst är det härligt med helg nu äntligen?
Puss o Kram //Caroline

                             image description

Mindre än en vecka kvar

Jag terroriserar varenda person jag bara kommer, och därför även er. Nu är det bara 5 dagar kvar, tills det är min dag och då steget som vuxen börjar. Jag har fått höra av så mycket människor att "fylla 18 är inget speciellt, det är överskattat", men det är en sån himla stor grej för mig. Delvis för att jag länge har varit den enda som inte har fått gå ut, ta körkort, boka resor osv. men också för att jag typ så länge jag minst längtat efter den här dagen. Och snacka om att jag längtar nu!

Red ut en sväng på Mips idag med Rebecca, hon var pigg och glad som vanligt. Det var riktigt härligt! Imorgon blir det ett lite lugnare dressyrpass för att sedan åka till Troya Horsearena (hemmaplan nästan ju!) på Lördag för att hoppa 1,00 m + 1,10 m. Dessutom är detta den första regionala tävlingen jag gör i hela mitt liv! Men det ska nog gå bra.

Nu ska jag plugga körkortsteori, ska försöka hinna blogga mera ikväll.
/ Therese
Misti och jag, träning Troya Horse Arena

påväg hem - mobilblogg

Hej allihopa! Sitter just nu på bussen hem och kikar ut över det vackra soltäckta Göteborg. Älska solsken! Dock förstår jag mig inte på folk som har solglasögon på sig på bussen, och det kommer jag nog aldrig göra. Möjligtvis om man är bakis eller sjuk, men annars kan dom gott sitta på huvudet när man åker buss. Snart hemma, lovar o blogga mer då! /T

Tävling i DK spikad!

Dags för en tripp till Danmark igen för o tävla, och jaapp precis som ni tänker - gymkhana! Jag och Olivia ska över för och tävla par 21-22 April, och de ska faktiskt bli skitkul! Ser fram emot de! Träningen vi hade ihop sist gick faktiskt riktigt bra trots att vi aldrig växlat ihop förut eller äns ridit ihop, de har liksom inte hänt att vi vart i samma lag någonsin, men nu händer de! Så den här säsongen blir nog riktigt kul! Chack och Buzan var på hugget sist också så dom är nog lika taggade som vi!

Vi har lite fler gymhana tävlingar inbokade och de flesta är i Danmark, så de blir nog skoj! Dom har ju så mycket gymkhanaryttare där nu och desto fler som är med o tävlar desto roligare är de ju, Sverige har tyvärr tappat fler o fler ryttare, jag har dock uttryckt mina åsikter kring detta i ett tidigare inlägg så de får ni inte nu! ;)

Anyways, kul med internationellt igen! Puss o Kram
//Caroline

                            
                      Jag o Chack på DK pony cup i Danmark, förra året!


Igeeeen?

Vad händer med tiden? Torsdag igen? Jag hänger ju inte änns med längre, tiden går så jäkla fort! Tiden går alltid fortare när de är sommar och vår och värme,  bara för att man trivs så mycket bättre då! Man ska bannemig njuta av varenda sekund! Inte låta något gå till spillo! :)

22 Mars idag då, snart är de 1 årsen vi köpte Patriks, (tiden går fort) vi fick hem honom 3 mars, vilket är lite ironiskt för 30 Mars har jag haft Ninja i 5 månader, helt galet! snart ett halvår, känns som jag fick hem bägge 2 i förrgår! Ojoj, lång dag framför mig idag, rida bägge hästarna, Patriks ska hoppa! Ska hämta mitt hackamore på MyOne och så ska jag antagligen träna gymkhana ikväll.. Får se, ska prata med mamma om de!

Men nu måste jag upp o jobba! Puss på er!
//Caroline

                                 
                         Jag o Patriks, här hade jag haft honom 1½ vecka
                        och han var fortfarande hingst då!

Home sweet home

Hemma efter denna långa dag, äntligen! Är så trött i kroppen efter idag att jag inte änns orkar stå upp! Så snart blir de hopp i säng, jag köpte inga skor idag, för jag har tappat bort mitt presentkort som jag tänkte shoppa för (a) lalalala... Bra Carro, 1000 kr borta, hoppas jag hittar de snart! Borde ju vara här någonstans, köpte dock ett linne på MQ från sunshine, ett vitt sommrigt väldigt enkelt, lääängar tills man kan använda jeansshorts och linne utan o frysa, wiihoo! :)

Sommaren är verkligen underbar, jag uppskattar skarpa årstider, de är härligt som sjutton! Men sommaren är bannemig oslagbar, inga frusna tår o fingrar, brun och härlig i ansiktet, massa roliga resor, tävlingar och utflykter! Heeelt underbart, gud vilken underbar säsong vi har framför oss nu! Och på söndag - SOMMARTID! :D

Weeeeehoooooo!!!!!!!!
Puss o Kram //Caroline

                                 
                                                 SOMMAR!!!! <3

Tripp tillbaka i tiden

Bilder från min och Mistis första tävling tillsammans, hösten 2010. Lite har hänt sen dess kan man ju lugnt säga...

/ Therese

Ridsportsförbundet gör de igen

Dom är superbra och ha givetvis, men de här med licens till alla hästar är rent ut sagt råkorkat egentligen, jag kan förstå att alla privatägda hästar som tävlar ska ha de, absolut! Men lektionshästar? De är ju ett skämt! Förstår dom inte att de är dyrt nog att tävla som lektionsryttare? Helst när du rider lektionshäst för att du itne har råd med en egen! Egentligen borde de inte krävas på lokalnivå överhuvudtaget! Dom sätter regel på regel som kostar massa pengar och sedan undrar dom varför de lägre nivåerna har så få starter? Haha.. Ja de kan man ju verkligen undra?

Våra lektionsponnys som ska vara med och tävla nu behöver alltså licens, något som inte görs på en dag utan man måste fota passet eller kopiera de för o skicka in till Ridsportsförbundet som måste godkänna de och sedan ska du sätta in pengar och betala hästens licens, jaa något som tar minst 2 veckor iallafall! eftersom pengar ska hinna överföras och license ska godkännas!

OCH TILL ER GYMKHANARYTTARE SOM LÄSER DE HÄR!
Detta gäller alltså era ponnys också, de måste ha en licens för att få tävla - redan på söndag!

Så vad säger vi om de här nu då? Hissar vi eller dissar? ;)
//Caroline

                                       

Mitt nästa inköp,

Kommer utan tvekan att bli en Eric Le Tixerant gjord. Dessa gjordar är specialdesignade för hästar med sadeltvång (som min lilla prinsessa lider av), och jag har googlat runt lite och läst om flertalet med samma problem som helt "magiskt" har blivit symptomfria med hjälp av denna gjord. 

Priset är rätt saftigt, 2350 kr - men funkar den är den värd alla pengar i världen. Sadeltvånget innebär en risk för mig när jag sitter upp varenda dag och jag har tyvärr redan blivit skadad allvarligt en gång på grund av det. Och en gång är en gång för mycket!

Hur funkar då denna gjord? Med hjälp av en stor gummiliknande platta fördelas trycket över bröstbenet och ger hästen möjlighet att vidga sitt bröstben och röra sig fritt. Eftersom den dessutom är mycket elastisk lindras känslan av att hästen känner sig instängd, vilket ofta är triggern till att sadeltvånget löser ut. Gjorden förhindrar också att sadeln flyttas framåt eller bakåt, och ökar dessutom hästens möjlighet för syreupptagning.

Förutom priset finns det självklart en annan nackdel med gjorden, och det är att den är så fantastiskt ful. Men som sagt: Funkar den är den värd alla pengar i världen. Jag kommer att beställa en med mörkbrunt läder och svart resår så fort jag sparat ihop tillräckligt med pengar.

/ Therese


Ni har väl inte missat?

Ni har väl inte missat vår tävling hoppas jag???
Många som lyckats glida förbi den, och de är inte okej ;)! Haha, klicka på länken, kommentera inlägget och pang - du ahr chansen att vinna massa fina produkter från Espree!

http://tacc.blogg.se/2012/march/tavlingsdags.html#comment

Bland annat, Sommarspray, som är en flugspray mot alla möjliga läskiga kryp på sommaren!
Liniment Schampoo, ett superbra schampo för en häst som gått och ansträngt sig hårt!
Aloe Vera Jelly, en gelé du lägger på småsår för att snabba på läkning och undvika infektioner o annat!
3 in 1 sårspray, lite liknande aloevera gelen, fast den lägger också en läkande hinna ovanpå såret så smuts inte ska komma in!
Stain Remover, perfekt till den vita hästen eller till din hästvita strumpor och tecken, spraya på torka av och smutsen går bort! Perfekt till tävlingshästen som gärna skitar ner sig under natten!

Detta är ett superbra kit som ni kommer ha stor nytta av, jag har de mesta själv faktiskt och är supernöjd med produkterna! TÄVLA O VINN!

http://tacc.blogg.se/2012/march/tavlingsdags.html#comment

//Caroline

Visste ni att...

Misti är döpt efter en vulkan i södra Peru som heter "El Misti"? 
På vintern är vulkanen snötäckt men på sommaren är den helt bar, precis som Mistis "stjärn" i pannan. Denna är på sommaren mörkbrun men på vintern i princip helt vit. 

Ganska häftigt va?
Jag tycker dessutom att det finns en hel del övriga likheter mellan Misti och en vulkan när hon får sina små utbrott...

ojdå..

Förlåt för att jag var så negativ av mig igår, hade en dålig dag! Inte så mycket att saker gick emot mig eller så.. Bara mådde dåligt och kände mig arg o nere typ, skönt att de är borta idag! Och de kan ju jämföras med vädret faktiskt.. Jag skrev ju att de var så grått o tråkigt igår? Idag är de strålande sol och ganska vindstilla, hääärligt! Ska se om någon vill rida ut med mig tidigt idag! Hade vart rätt nice :)!

Mer än de så ska jag också åka in till stan idag eftersom de inte blev gjort i lördags då Ninja hade tappat en sko.. De löste ju sig men drog ju ut på tiden så att jag inte hann åka till stan innan de stängde, sådant som händer! Nu får ju jag och Olli en helkväll istället, också roligt! Roligare än att stressa in på en lördageftermiddag för att hitta ett par skor! Har egentligen inte pengar till o shoppa nu men defår lösa sig på något sätt! :)

Hoppas ni får en fin dag, ät en glass o njut av vårt goa Göteborg idag! :)
Puss o Kram //Caroline

                                                  


Fångad av en stormvind

Godmorgon allihopa!
Det blåser en hel del ute idag, och därför den lite carolabaserade rubriken haha. På schemat idag står ett par lektioner i skolan och sedan vidare ut till fröken Misti som jag ska rida första gången på bett sedan tandläkaren var här. Snacka om att det ska bli härligt! Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med det som Claes gav mig tips att arbeta med i söndags, jag har förresten helt glömt av att utvärdera den träningen.. Herregud, det får jag se till och göra i eftermiddag. 

Sedan ska jag även begrava mig själv i plugg och körkortsteori, men jag börjar se ljuset i tunneln nu. Snart är det klart - och fatta vad glad jag kommer vara när jag står där med studentmössa och körkort i handen!

Vi hörs senare i eftermiddag, och ni har väl inte glömt att vara med och tävla om goodiebagen från Espree?
Destå mer tävlande - destå sugnare blir vi på att arrangera fler tävlingar för er våra fina läsare. Så ta och tipsa kompisen och var med och tävla!

/ Therese

Snart så!

Plugg plugg plugg

Hej allihopa!
Jag känner mig verkligen som världens sämsta bloggare just nu, men jag har något så extremt mycket och göra. Börjar kännas att jag går sista året på gymnasiet nu med projektarbeten och inlämningar hängandes över en varenda sekund, men gud vad härligt det ska bli när det är klart!
Håller just nu på att döda mig själv med teoriplugg, för jag har bokat uppkörning till nästa vecka... Vilken dag säger jag inte, men ni lär märka om jag klarar det! Haha. Känns iallafall som att jag börjar kunna teorin nu, eller vad säger ni? ;)

Jag lovar att uppdatera mer imorgon, då är allas favorittherese tillbaka igen!

/ Therese



Duktig tjej!

Ninja har varit duktig tjej idag, eftersom hon bryter ut till höger när hon bryter ut så har vi kämpat med högerbogen, och kommer och få fortsätta med de ett tag, något hon tycker är jobbigt eftersom hon är så svag i den sidan, men vill man vara fin får man lida pin! Nu handlar de kanske inte så mycket om att hon vill vara fin, snarare att jag vill att hon ska vara de och att hon ska gå bra! Haha ;)

Naej, men framsteg känner jag iallafall, men de är ju bara ett par myrsteg på de mil vi har kvar till toppen, haha löjligt de låter, men de är sant! Vi har ju inte kommit särskilt långt om man jämför med vad vi strävar mot! Hon har myyycket kvar både på marken och hoppningen, något jag själv givetvis också har! Men snart är det dressyrträning för B-tränare Tora Marie Thorwaldsson (???) är inte säker på att de är hennes exakta namn men tror de, hihi! Fast på Patriks men min ridning får nog ut mycket av de!

Iallafall så var Ninja duktig idag, de var egentligen bara de jag tänkte säga, hihi!
Ha en fin fortsatt dag, så hörs vi sen! :)
Puss o Kram //Carro

                               
                                                   Min fina tjej <3


Vad gnäller vi över?

Funderade igår på varför vi är så negativa, varför är vi som människor så rädda? Vi är rädda för och följa vårt hjärta, vi är rädda för att följa våra mål och drömmar, rädda för o leva?

De är inte klokt, de känns så typiskt svenskt på något sätt att nöja sig med hur saker är men ändå gnälla över att vi inte har de bättre än vi har? Varje dag råkar människor och familjer ut för hemska saker som bryter ner dom, men varje dag kämpar dessa människor för att komma tillbaka till verkligheten, tillbaka till ett normalt liv, deras dröm är att få leva som vanligt..

Men vi, vi som lever vanligt vi är rädda för att följa våra drömmar? Vi är rädda för att följa våra drömmar bara för att vi är rädda för att misslyckas.. Vad spelar de för roll, är man inte en större förlorare om man inte änns försöker? Jag är trött på att människor slutar försöka, jag har själv inte världens bästa självförtroende direkt, men jag jobbar på de, alla borde jobba på de..

Något att tänka på! //Caroline

                                   

Trist...

Trist väder Göteborg hade och bjuda på idag alltså, blåsigt och molnigt, inte alls så kul! Och så ska man upp och jobba i de! Triiiist! Men men, jag har ju sovit helt urkasst inatt så varför inte fortsätta på samma spår.. hmm, känner ni hur positiv jag är? Förlåt för att jag är så negativ men jag hatar att sova dåligt! :(

Ska rida bägge hästarna idag, blir nog tight men får försöka hinna helt enkelt! Ont i magen har jag också! :(
Naej nog med gnällandet, dags o jobba.. Hoppas jag piggnar till om en stund, såhär gillar jag inte och må!

Vi hörs iallafall lite senare, puss!
//Carro


Finisen! <3


Stegrande häst

Okeeeej, kul häst jag hade idag! Supertaggad efter att ha stått i 3 dagar, haha! Skulle skritta ut med Therese och Felicia innan ridpasset och P var lite taggad, ehm "lite".. Takta hela rundan, kasta sig för eh ja ingenting egentligen, men han hittade anledningar och försöka dra iväg, och sist men inte minst stog han på bakbenen, rakt upp haha, jag hängde kring halsen på honom, och hästen har så jäkla starka ben att han stog ju där en bra stund innan han valde att gå ner igen, tokiga häst! Blev rätt chockad och faktiskt skraj! Men han har ju aldrig gjort så innan så de är nog ingen fara! :)

Tänkte bara dela med mig av galenskaperna han hittar på haha, hoppas han är färdig med de innan söndag bara! Men risken är väll inte överhängande, haha! God Natt på er iallafall!
Puss o Kram //Caroline

                            


Första sidan!

Var med på första sidan i Torslanda tidningen för ett tag sen, hihi lite kul!

//C


Regional hoppning Alingsås Ryttarförening 18/3

Bilder, Anna Nord - fotograf!
Tack för dina fina bilder Anna!

















Den sista bilden är rätt rolig, för United är så himla snäll och lasta, mamma har till o med lastat henne själv, men igår när vi skulleåka hem ville hon verkligen inte, vi stog typ 10 minuter och hon rörde sig inte ur fläcken haha! Knäppa häst! :)

Alla bilderna är från 110 rundan!

//Caroline


Tävlingsdags!

Var med och tävla om en goodiebag från Espree, endast här hos tacc.blogg.se i sammarbete med ridsportsbutiken MyOne!

I goodiebagen ingår:
- 946 ml Liniment & Bodywash,
Ett kombinerat liniment och schampoo, optimalt på den hårt tränande och tävlande hästen men även som en lyxig vardagsbehandling som värmer och mjukar upp stela muskler. (Favorit hos Misti!)
- 946 ml Aloe Herbal Horse Spray,
Din bästa vän i sommar! Ser till att hålla alla flugor borta och samtidigt vårda din bästa väns päls med härlig aloevera.
118 ml Aloe Vera Jelly,
Perfekt på småsår, hudirritationer och skav. Underlättar läkningen och ger huden näring på djupet. Absorberas snabbt av huden och lämnar inga kletiga fläckar.
- 118 ml 3 in 1 wound spray,
En mjukgörande spray som inte bara påskyndar läkningen av småsår, hotspots och hudirritationer - den lägger sig dessutom som en skyddande hinna och förhindrar att bakterier kommer in i såret.
- 118 ml Stain Remover,
Perfekt på tävlingsmorgonen, inför träningspasset eller bara som en del av vardagsgroomingen. Tar effektivt bort fläckar utan en massa söl med vatten. Ett måste i ryktlådan!

Totalt ett värde av 465 kr.

För att var med och tävla ska du:

- Gilla MyOnes sida på facebook. Denna hittar du här.
- Svara på frågorna:
1. Hur många av Esprees produkter för Häst finns att köpa hos MyOne?
2. Hur många delar vatten ska Espree Coat Conditioner and Detangler blandas ut med för bästa effekt?
(Tips: Ta en kik på MyOne.se)
-Skriv ditt namn och mailadress tillsammans med svaren på dessa frågor i en kommentar på detta inlägg.

För att öka dina chanser att vinna kan du även dela detta inlägg på din facebook eller blogg. Skriv isåfall "delat!" samt en länk till ditt inlägg tillsammans med namn, mailadress och svar på frågorna i en kommentar på detta inlägg.


En vinnare publiceras här på tacc.blogg.se söndagen den 8nde april.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!
/ Therese & Caroline



Idag så

Idag händer det grejjer, klockan 10 släpps en liten bomb här hos oss på TACC, hoppas ni kommer att gilla den! Jag käkar just nu frukost och satt o fundera på tävlingen nästa helg, jag hoppas ju såklart att Patriks ska gå bra, men efterom han inte vart ute på väldigt länge så är jag ändå inte särskilt säker på att han sköter sig.. haha!
Nåja, de gör väl inget i sådana fall, han lär ju sig mer o mer hela tiden! :)

Ska försöka rida igenom honom ordentligt idag, är strålande sol så blir nog paddocken om de slutar blåsa så kraftigt! Annars får de bli ridhuset! Aja,nu babblar jag bara om en massa ointressanta saker som ni inte änns vill läsa haha, har ingen aning om vad jag skriver eller varför! Nu ska jag sticka upp till Alleby för o jobba!

MISSA INTE 10.00!

Ni får bilder från igår senare idag också! :)
//Caroline

PA

Lång dag avslutas i sängen efter go middag med efterätt som min bästa mamma har gjort! Har kollat Desperate Houswifes i ett par timmar (köpte säsong 3 förut) men nu ska jag strax kolla ponnyakuten innan de är dags att sova!

Lär somna rätt gött efter den här dagen, är så nöjd med min lilla snäcka! Hon har varit jätteduktig idag, tänk att jag bara haft henne 4½ månad ändå, ser verkligen fram emot att utvecklas med henne, jag litar på henne mer och mer för varje gång jag rider henne, och inte nog med att hon var duktig på banan idag, hon var duktig på framridningen och framhoppningen också! Min lilla skorpa! <3

All kärlek till United idag, nästa helg får hon vila upp sig och de är de Patriks tur att åka o tävla! Då sticker jag och Jenny och hoppar lokal tävling! Ska bli skitkul faktiskt, klart att jag vill åka med United varje helg, men hon kan behöva pusta ut lite emellanåt också, haha! :)

God Natt på er, nu väntar ponnyakuten!
Puss o Kram //Caroline

                             
                        Kanske borde skola om lillgrisen till hopponny? ;)
                                               Någon frivillig? ;)


Tandläkarbesök!

Mysiga bilder? ;)
Haha! :P



//Caroline


Hemma

Så var jag hemma efter en riktigt bra tävlingsdag! Ni vet ju att jag hade 4 fel i första men inte varför! Skarp tillbaka sväng till ett snett hinder (sjukt svårt och förklara vad de stog), men de stog som att du gjorde en volt tillbaka typ.. Som sagt svårt o förklara.. Maxad oxer som hon bröt ut på bara för jag red dåligt, helt mitt fel! Hon behöver ju ridas hela vägen, inget gratis! La en volt och sedan hoppade hon, inga konstigheter! :)

Andra rundan hade vi 2 ner, 1 pet på ett räcke och så rev hon planket med vattenmatta under (också mitt fel haha), jag är fortfarande väldigt osäker på titthinder och om hon tänker hoppa dom eller inte, hon har ju hittills inte stannat på något titthinder men de sitter ändå i hjärnan.. Så var de ett blått randigt plank med blåa torn jämte och en vattenmatta under, och då får jag för mig att hon ska stanna (tack patriks) och litar inte på henne vilket grunna sig i att jag var kvar i handen när hon gick av så hon fick inte med sig bakbenen, mitt fel! Men hon hoppa iallafall, och var verkligen superduktig!

Så de gick allt mycket bättre idag än sist, och rom bygdes inte på en dag, vi får kämpa på och jobba vidare så ska de nog bli bättre, men jag är absolut jättenöjd med idag!

Och vilken skillnad de är på Regional och Lokal, folket har helt plötsligt bättre koll på sina hästar (dom kan rida haha) och banorna är mycket svårare, mycket mer maxat och fler starter, naej tror jag håller mig till Regionalt nu, såklart man får blanda, men åker hellre på regional! :)

Tror Anna har lite bilder ni kan få sen! Puss o Kram
//Caroline

                                     


Klockrent!


Bra dag!

Hej allihopa!
Nu har jag äntligen landat på datorstolen igen efter en minst sagt hektisk - men riktigt bra - dag. Misti skötte sig super på träningen trots hackamoret, jag kände dock inte att jag hade kontroll i alla lägen men vad gör väl det. Haha. Avslutade iallafall med att hoppa en bana på 110-120 cm och hon kändes riktigt fräsch. Alltid lika roligt att träna för Claes!

Nu ska jag springa ner och käka litegranna, och så lovar jag att komma med en mer utförlig utvärdering senare.

/ Therese

Första

4 fel i första för ert info, snart bangång till andra! Puss! //C


Helt slut

Hej allihopa!
Sitter just nu med två fina vänner och är alldeles dåsig i huvudet efter matteplugg och ivrigt guitarhero-spelande. Jag är då sämst i hela världen på det spelet, men jag kan ju iallafall få låtsas att jag är rockstar ibland. 

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i min säng faktiskt, för imorgon väntar en dag fylld av träning av min favorittränare Claes Peterzén. Även om jag är tvungen att rida Mips på hackamore på grund av den borttagna vargtanden så är jag otroligt taggad och förväntansfull. Det finnsingen tränare som är så bra som Claes i mina ögon! Mycket av detta ligger självklart i att han kan Misti utan och innan (det är han som har fött upp henne), men jag tycker också att han har bra övningar och är rolig att rida för.

Vi hörs imorgon fina läsare!

/ Therese

Kuddax!

Dags för kudden, ska upp 05.00 imorgon, yes! Ser jag väl inte direkt fram emot, men vad gör man inte för att få tävla! haha.. Naej så nu måste jag allt krypa i säng, har haft en otroligt mysig kväll med mina bästaste vän!

Imorgon kommer de bli lite halvtaskig uppdatering under förmiddagen från min sida för jag har inte hunnit göra några tidsinställda! Tyvärr.... Men ni får uppdatering när jag kommer hem! Bra va? ;) Förhoppningsvis är Therese på alerten här imorgon också, och jag tror hon jobbar med en ny design! :)

Puss o Kram o God Natt och allt sådant, håll tummarna imorgon!
//Caroline

                       

Tappsko........

Jahopp, lägligt ändå Ninja! Tappa en sko dagen innan tävling! Tur att man har världens bästa hovslagare som kommer ändå från älvängen bara för och slå på en sko så jag kan åka o tävla imorgon, tack Jocke!!!!!!!!

Men först kände jag mig lite uppgiven, varför i hela fridens namn ska hon komma på de dagen innan tävling att de är dags och tappa sko, typ en timme efter hovslagaren redan åkt också, haha bra! Naej, så lätt kom hon inte undan iallafall, imorgon lastar vi 06.00 och åker till Alingsås ryttarsällskap för och hoppa lite regionala banor för första gången! Jag hoppade en del regionalt på ponny, typ bara regionalt men detta är debut med häst, så de blir spännande! Gjorde faktiskt min ponnydebut reginonalt på ponny på Alingsås också, men de gick inte så bra..

Vi gick omkull efter första hindret i första klassen, och andra vägra vi ut oss.. Haha! Vi vägra ut oss för att han stanna på 2an (pga att jag spände mig o gå omkull igen) sedan hoppade han hela banan fram till sista hindret där de står en liten unge och krattar (!!!!) när vi kommer emot de.. Ja jag kan förstå att han stannade då! haha.. Så man kan väl säga att jag hoppas de går bättre denna gången! ;)

//Carro

                                                   
                           Jag o Camelot, min gamla hopponny! :) <3

Fynda!

Var på 3 hästar igår, och fynda! ;)
haha, verkligen snyggt schabrak, inte sant?


Kommentarer på de? ;)

//Carro


Går över till nova

Dags att byta bett igen, lika roligt som alltid! Ninja hade ju en del vassa kanter o lite sådant som tandläkaren raspa till, sedan har hon förslitningar på tänderna vid bettläget, ganska ordentliga!

Därför måste jag rida på Nova och Hackamore! Hack - 50% av ridtiden och nova så mycket som möjligt, måste jag hoppa på annat bett så måste de vara gummiklätt, bra hästen! Jag red på Nova förut och de funka ju, men jag tyckte hon blev seg och stark i munnen, men har tydligen inte mycket och välja på, tänker inte hoppa henne på hackamore, haha! De är förenat med livsfara!

Sedan har jag ju ett bett till Patriks som heter Poponcini, typ gummibett som ska kännas som silke i munnen på dom, men de jag har är snäppet skarpare än ett vanligt så de passar inte heller min lilla dam riktigt, och dom är verkligen skitdyra som där betten så har ingen lust o köpa ett till om de inte skulle funka! Snacka om ilandsproblem egentligen! Men de är ju faktiskt jobbigt, tips råd? Jag behöver verkligen lite hjälp haha!

Så nu är de bara o försöka lägga upp en ny strategi i hoppningen, och försöka hitta broms på nova, nåja! Jag får göra det bästa utav situationen! Göra så gott jag kan! ;)

Har ni tips till hackamore, tips till nova eller tips o råd på andra gummibett så är jag all ears!
Puss o Kram!

//Carro

                                           
                                                             Nova
                                      
                                                               Poponcini
                                              
                                                                 hackamore

Nästa inköp

What the F*ck Is This Full-Body Horse Suit From Hell?
Så, vad tycker ni? Något att införskaffa till Misti?
Den ska tydligen ha enorm effekt på blodomloppet och öka cirkulationen i kroppen. Min nästa fråga är bara.. Hur får man på den?
Det här var då det sjukaste jag sett på länge...

Blir ni också sugna på en? För 900 dollar - alltså ca 7000 kr- är den eran.

/ Therese

Lördag dårå

Så var de lördag igen, veckorna går helt sjuuukt fort nu för tiden, hinner inte änns reagera! Ni vet ju redan vad jag ska hitta på för skoj idag, och jag tänkte ta med kameran om inte mamma hinner före o tar med den till bröllopet.. Ville iaf hitta någon som kunde ta lite kort när jag och Olivia tränar idag, kanske ta lite ridbilder, för de var verkligen längesen!

Vi får se vad kameran hittar på för kul ;)!
I övrigt önskar jag er en trevlig dag och så är jag tillbaka ikväll, tidsinställda under dagen dock!
Missa inte de, Kram!

//Carro


Rätt längesen nu, Oktober typ! Prutten <3


Weekend

Tänkte eftersom min hjärna är så trött och även jag att vi snart somnar på tangentbordet och de blir såhär gtyyguhasefdfjfkd haha, berätta hur helgen ser ut! Rätt fullproppat med saker som ska göras men de spelar väl ingen roll? ;)

Helgen,
-Imorn ska bägge hästarna ridas
-Måste packa inför söndagens galenskaper
-Jag ska träna gymkhana med Olli
-Jag ska åka in till stan och köpa skor
-Måste tvätta imorn
-Hinna med och äta!
-Och sova tidigt,

-Söndagen blir de upp med tuppen (kl 5)
-Lasta och åka till Alingås
-Tävla och inte bli nervös som sist
-Vänta igenom sjukt många ekipage mellan klasserna
-Hoppa igen
-Komma hem och försöka vara en social flickvän till min pojkvän som vart bortrest en vecka!
-SOVA!

Förlåt att jag inte håller mig uppe mer och underhåller er, men är verkligen helt slut!
Ni är så bra läsare så de är inte klokt, och på måndag kommer tävlingen så ni får chans att belönas med att ni är så bra, inte sant? ;)

Natti Natti
//Carro

                            


Jag är sämst..

Crap, vad jag suger! Helt urkass uppdatering idag, my bad! Jag försökte slänga upp bilderna från tandläkaren igår förut, men så ville de inte och telefonen höll på o jobba sig, så tänkte jag de värsta man kan tänka, "äh jag gör de sen", sen blir ju typ alltid aldrig eller hur? Jag ska slänga upp dom, men telefonen måste vilja bara, eftersom jag inte får in dom på datorn så blir de så svårt utan telefonens hjälp!

Håller på o fixar och ska ge er lite annat kul ikväll en bara detta, och så tror jag Therese jobbar på en ny header, nice eller hur? Känns som att de börjar bli dags i bli av med den där vintriga och göra något nytt nu! ;)

Red förövrigt ut med Erika och Jenny idag, de var minst sagt spännande, Ninja försökte bocka av mig och hästarna kastade sig för allt, och jaaa de var bara kaaaoos! Haha men roligt hade vi! Efter de fick hon massage av padden, och de älskar hon verkligen! Nog om de, nog om de...

Well, back to work! Måste fixa fler roliga inlägg till er!
Puss //Caroline


Nudå?

Okej, Ninja var hos tandläkaren igår då - överlag var munnen bra, men ni får mer om de där sen, de blir ändå lite omställning nu när jag äääntligen hittat ett bett som funkar, nåja!

Idag har jag bägge hästarna, med andra ord är de fullt upp som gäller, måste rida båda, och mocka och hinna med lite annat smått och gott! Gårdagen bar också rätt hektisk, fast ändå slapp liksom! Bra förklaring där, alltså mycket och göra men roliga saker dårå! Var bland annat på 3 hästar igen och MyOne igen (känns som jag bor där snart på bägge ställena) åkte till MyOne för och köpa ett bett, och så blev de istället något helt annat! Haha, jag tyckte nämligen att Ninja ville ha en present nu när hon varit så duktig hos tandläkaren!

Så när jag såg detta så blev jag helt såld (helst när de var ett riktigt bra pris på de),
Equline Honeysugarcomb heter de (eller något i den stilen haha) och finns på MyOne för 579:-,
helt gaaalet snyggt, ska ta en bild och slänga upp åt er senare när jag slutat vara så lat och tagit en bild på de!
Svinsnyggt iallafall, så de fick Ninja i present och Patriks också såklart, när hon hade varit så duktig! Haha..



                                                          


Luddigt inlägg, men de får ni leva med, hörs senare!

//Carro

 

Godmorgon!

Vaknade precis och ska alldeles strax ge mig av till körskolan och köra en lektion innan det är dags och ge sig av till skolan. På schemat idag står även att hålla mina kära lektioner under eftermiddagen och även att motionera lilla Mips. Ska prova rida på hackamoret idag, håll tummarna att hon funkar på det och inte springer åt helskotta haha.

Jag tänkte även försöka sätta mig och pilla lite med en ny design här till bloggen, har ni några förslag på hur den ska se ut?

Vi hörs senare ikväll!

/ Therese



Tävling på gång!

Och här har ni ett litet tips på vad vinsterna kommer bestå av denna gång...
Kan iallafall lova att det är perfekt både för tävlignssäsong och betessläpp!

/ Therese & Caroline


Full fart hela dagen!

Hej allihopa!
Landade precis här hemma på datastolen efter en helt sinnessjukt lång dag. Men gud vad mycket jag har hunnit med!

Bland annat kom ju som sagt tandläkaren till stallet, och Mistis mun var kort sagt... speciell. Hon hade bland annat en vargtand (alltså en form av missbildad tand som ofta placerar sig i bettläget) som störde henne i höger sida så den fick vi ta bort. Hon sliter dessutom väldigt ojämnt på sina tänder och har därför något som kallas för vågbett eller trappbett, kort sagt att hästens tänder är väldigt olika stora. Detta hindrar henne från att tugga ordentligt och Korpe trodde att det kanske kunde vara en av anledningarna till att hon alltid har varit lite tunn - om hon inte kan tugga ordentligt kan hon inte heller tillgodose sig näringen i fodret. Men nu är detta påbörjan till tillrättat iallafall, även om det kommer ta lång tid innan det är bra!

Sedan åkte jag och Carro till Tre Hästar i Kungälv där jag inhandlade mig ett Hackamore som är ett "bettlöst bett", alltså i stället för att verka i munnen rids hästen med hjälp av tryck på nosryggen. Eftersom Misti nu har ett sår där vargtanden har suttit kommer jag att rida på detta lite över en vecka för att försäkra mig om att det läker ordentligt. Efter detta åkte vi till MyOne där jag bland annat köpte världen snyggaste täcke, och också fick en del saker som ni nog kan vara intresserade av... ;)

Jag lovar att skriva mer om båda delarna senare, nu ska jag kila ner och äta!

/ Therese
Bild på ett vågbett, ser ni hur olika höga tandytorna är? Detta är dock inte Misti!

Vart går gränsen?

Tänkte idag skriva om internetmobbning, och lite om mobbning i största allmänhet.. De är tydligen ett ganska hett ämne just nu. Och tråden i ämnet är just, vart går gränsen?

I mina ögon finns de ingen gräns för detta, allt elakt och vidrigt folk skriver är mobbning, ingen är bättre än någon annan bara för dom skriver färre kommentarer eller mindre elaka saker. De här måste verkligen vara något utav de värsta jag vet, när du kan gå in och läsa någons blogg och skriva precis vad du vill och skita i konsekvenserna.. Vad är problemet? Är du avundsjuk eller tycker du bara dessa hemska saker?

Är du avundsjuk så är de bara dags att växa upp och istället försöka på egen hand och bli lika bra, är du så vidrig att du skriver vad du tycker så börjar de definitivt bli dags och lära sig hålla saker för sig själv. Du tjänar ALDRIG något på att skriva så till någon annan. Jag kan tänka mig att kändisbloggare som Linn Olsson eller Dressyrmupparna får elaka saker kastade i ansiktet varje dag, bara för att dom har lyckats. Givetvis är de lättare och lättare och resa sig efter varje gång du får meningslös skit kastad på dig men de är ändå inte rättvist.

De är inte rättvist att vem som helst ska kunna gå in och skriva vad dom vill, det är inte rättvist att man ska behöva ta illa vid sig av all skit! De är inte rättvist att ungdomar skär sig och tar livet av sig vardagligen för att andra skriver onödiga saker som dom inte har någon anledning att kläcka ur sig. Hur hade de kännts som dom själva lyckades med sin blogg eller hemsida och någon skrev skit till dom istället? Knappast gött?

När ska vi fatta att de inte hjälper och trycka ner varann?

Slänga ur sig dumma kommentarer som inte hjälper dig någonstans?
När vi var på Scandinavium på söndagen i år så hade jag hjälmen kvar på huvet en bra stund efter vi ridit, först för att jag glömde och ta av mig den, och sedan för att jag bara inte orkade släpa runt på den, sedan hör jag en kvinna "viska" till sin väninna när dom går förbi mig, -"Varför går hon omkring med hjälmen fortfarande, tror hon att hon är något då eller?" Haha, okej! 2 sätt att tolka de på, antingen bli ledsen och ta åt mig av henne löjliga ord, eller skratta åt de och tänka idiot.. Den personen jag är i nuläget kan skaka av sig de, jag blev förbannad över hennes ord, men tog inte åt mig.. Men den jag var för 4 årsen och innan de hade blivit ledsen och kännt mig töntig och korkad.. Tänkte hon på de? Knappast.. Ååååh jag blir så gaalet arg över sådanna idiot saker, så för guds skull, tänk efter innan ni skriver att någon har fula ridbyxor eller inte kan rida, snälla!

Tack för de.. //Carro


Moget....

Volvo

Igår var volvo här och förberedde någonting för en säkerhetsbroschyr! Alltså på alleby då, och dom ville filma eller ta lite bildereller något sådant, United fick iallafall äran och vara med! Något hon tyckte var galet onödigt och helst hade sluppit istället för att stå i hagen och käka med kompisarna! Haha sötis!

Så nu är hon volvokändis iallafall, finaste hästen! Tjejerna som var här och grejjade vågade till o med klappa henne föratt hon såg så snäll ut tyckte dom, haha! Tur dom inte skulle rida! Hon är ju inte dum på något sett men lite tossig! hihi!

Så får ni någon volvobroschyr någonstas med en brun häst på eller i, så är de lilla Ninja! :)

//Carro

                                

Tandläkarbesök

Godmorgon allihopa!
Ska snart sticka iväg till skolan för ett par lektioner, och sedan väntar tandläkarbesök. Men inte för mig utan för Misti! Christer Korpe kommer och ska titta igenom hennes tänder lagom inför tävlingssäsongen, ett helt perfekt upplägg om du frågar mig! Vi får väl se vad Misti tycker om det hela bara...

Jag vet att det finns en hel del blandade åsikter om vad människor tycker om hästtandläkare - vissa tycker det är helt obligatoriskt för att kunna ha en häst som mår bra medans andra menar att hästen sliter på sina tänder själv och att vi bara förstör genom att lägga oss i.

Vad tror ni kära läsare?

/ Therese


Grey's Anatomy

Kollar på Grey's just nu, och de är verkligen superbra men såå sorgligt alltför ofta, tex nu när den stackars pojken ska dö, ush! Man undviker och tänka på att de är människors verklighet alltför ofta!

Har i varje fall ridit ut idag på en ordentlig tur med min bästaste vän, hur kul som helst! Vi skulle galoppera rätt mycket, men glömde av de hela tiden bara för vi hade så mycket och prata om haha! Facinerande att vi inte pratar i mun på varann ändå, och nu när jag sitter här minns jag ändå inte vad vi pratat om? Rätt komiskt att de är så viktigt och prata om de men sen minns man de inte ändå, lite galopp blev de iallafall, uuuurmysigt! Vi har en asgo raksträcka som sedan svänger av och blir en brant backe. Där gallopperade vi iallafall och hästarna var verkligen supernöjda med de! Naej, bästa uteritten på gaalet länge!

Ojojoj, nu började de där djungelprogrammet på kanal 5, och en från min skola (min före detta bästa väns plastsyster) är med där, galet pinsamt! För henne alltså.. Detta är något utav de värsta jag sett!

Imorgon får ni ett sjukt intressant inlägg kan jag tänka mig, hett ämne som jag drar upp till diskussion och åsikt. Ett ämne som gör en kort sagt vansinnig, missa inte de! Och med detta säger jag God Natt för ikväll!

Puss o Kram //Carro

                               image description

Svar på Tal

Heej!!
Älskar eran blogg!!! läser den varje dag!
Men undrar om du therese har en racesafe väst eller någon annan snygg? kan inte riktigt se det på bilderna!

Kram sara


Hej sara!
Vad kul att du tycker om våran blogg!
Det är ingen racesafeväst jag har, utan istället en från Riders Company.
Valde denna eftersom jag personligen tycker bättre om den bruna färgen och dessutom är den ett par tusenlappar billigare!
Västen finns bland annat att köpa här: http://hepshop.e-butiken.se/?cat_id=34

Kram

/ Therese

18 år

Hej allihopa!
Det känns helt sjukt, men om två veckor fyller jag faktiskt 18 år. Hör ni själva liksom, 18 år? Åldern då man helt plötsligt räknas som vuxen och man måste börja ta ansvar för sina egna handlingar. När man får börja köra bil (jag har förresten bokat uppkörning nu...) helt själv och får gå ut och festa på krogen. Det känns verkligen helt sjukt!


Tänkte iallafall dela med mig av vad jag önskar mig på min dag, även om det mesta faktiskt inte är hästsaker.

/ Therese


Top från F.A.V, 399 kr. Finns att köpa på Raglady

 

Jeffrey Campbell Lita Shoes, de med spets eller de svarta. Finns att köpa på Raglady, 1599 :-
Scarf med döskallar. Helt slutsåld överallt, så jag lär kunna glömma detta.
Loafers från Jeffrey Campbell (nej jag avgudar inte alls detta märke...). Finns att köpa på Raglady, 1799 :-
Eric Le Tixerant Sadelgjord, storlek 130 cm. 2499 :-
Armband från Marc Jacobs, 1099 kr. Finns att köpa på Raglady.
Schabrak från Schockemöhle i färgen ovan fast allroundmodell, 359 :- Gärna med matchande lindor ;)

En GPS! Så jag inte kör vilse överallt i framtiden.

Nyinköpt!

Detta är alltså mina ny införskaffade dressyrsaker!



Dock är de ett dressyrschabrak jag köpt inte hopp! :)

Älskar Schockemöhle, delvis för att de gör så galet snygga grejjer, men också för att de mesta av deras prylar är oerhört prisvärda och inte alls så farligt dyra, exempelvis detta!

Lindor: 220:-
Scahbrak: 375:-

Alldeles lagom!
Visst är de snyggt iallafall?
P blev världens snyggaste dressyrkille i detta hihi!

//Carro


Jorå, så att eeh..

Red bägge hästarna igår men tänkte bara skriva lite om P från igår, vi red dressyr i paddocken (GO CARRO! haha) och jag gick verkligen in för de! Dressyrsadel på med brunt Schockemöhle schabrak och matchande bruna schockemöhle lindor, och passade på att rida i paddocken när de var sådant uuunderbart väder utomhus igår!

Han vart verkligen suuuupergo igår, jag har fortfarande kraftiga problem med att sitta i traven, de blir bättre o bättre men är verkligen svårt, helst övergångarna galopp - trav, haha shooot vilken kraft han har i steget då alltså, tror man hade kunnat studsa ur om man inte var beredd! Men han var faktiskt riktigt duktig igår, jämfört med i måndags när de verkligen gick skit och ännu mer skit.. Spänd och jobbig.. Stor skillnad i vart fall!

Han vart riktigt go i galoppen helst, tränade mycket på raka spår och ändå ha kvar honom i samma tempo liksom, red på 3 kvartslinjerna och han behöll takten och var rak i båda varven! Annars är han ju väldigt bra i höger men svagare i vänster, men igår gick de bra i båda varven, snacka om att de är då de är kul och rida dressyr! (Något ni inte kommer få höra mig säga eller se mig skriva så ofta haha) Neej, är riktigt nöjd med honom, kanske går och sälja honom som dressyrhäst efter sommaren annars? Hehe, vi får väl se vad som händer! Vi ska iallafall vara med och hoppa bohuscupen han och jag, tror han kommer vara väldigt spänd första hopptävlingarna eftersom han inte tävlat sen i september, men de räknar jag med så kommer inte bli besviken om de inte går bra liksom! Han är ju lite valpig på tävling! :)

Naej, nu får de vara nog med skryt om min snygga häst hihi!!
Puss o Kram på er!

//Caroline

Fick förresten 2 bilder av Hanna Ek från vår sista tävling i höstas (divII omg 2 på Bulycke)
Dessa får ni här! Tyckte de var rätt passande när jag ändå nämnt tävlingen!





En från banan o en från framhoppningen, tack Hanna! :)


Brakfrukost!

Mm, är de inte de bästa som finns med frukost då eller? Jag bara älskar frukost! Te, flingor, rostat bröd, youghurt, ägg, frukt, jaaa man kan äta precis vad man vill! Hihi, idag käkar jag 2 rostade mackor, äter youghurt och dricker en kopp te! Helt underbart bra start på dagen!

Gäller och äta ordentlig frukost om man vill hålla sig frisk, jag kände igår att jag var lite hängig så försöker ändra på de idag och äta ordentligt! Och visst orkar man mer sen på dagen? Typ om man åker och tävlar, då är de ju mycket lättare att rida bra och orka ordentligt om man käkat! Jag är en av dom som äter mer när jag är nervös, min nervositet brukar istället vara hunger så jag äter som en häst när jag ska tävla, haha!

Naej, hoppas ni också käkar en ordentlig frukost och får en lika bra start på dagen som jag!
Förövrigt är de 11.8 grader ute nu, och klockan är bara strax över 9, heeelt underbart!
Puss o Kram!

//Carro


Vårsol och galet vacker häst! ;)

Bilder, Vänersborg!

Här kommer bilder från helgen,
Tack Anna Nord för dina fina bilder! :)





















Tyvärr inte så många, förstod på Anna att de var svårt och få bra bilder inne i ljuset så många hade hon valt och inte lägga upp! Men visst är dessa fina ändå? :) hihi

//Carro


Blir så trött!

KUL! Hade förberett tidsinställda till er idag, 2 stycken! Och när jag kommer hem nu har dom inte kommit upp, kontrollerade att jag klickat i rätt datum och tid, och japp! De hade jag gjort, ändå funkar inte skiten rent ut sagt! Blir riktigt arg nu, så den här gången får ni skylla på blogg.se inte på mig :(!!

//Carro

Surprise

Ni vet att jag sagt att jag lägger ner gymkhanan men ska ändå tävla lite individuellt?
Jaa, till viss de stämmer de.. Men nu ska jag också tävla par.. För att göra en lång historia kort!

Olivia har ridit i vårat Alleby 2a lag i 3 år nu och i år blev hon borttagen, något jag personligen inte lägger mig i efter som jag lämnat den delen bakom mig men tycker ändå är bedrövligt dåligt! Men hon vann på de i längden, hon har nu fått chansen och rida på Eva-Lena häst Buzan, ni vet Chack som jag rider? Hans dotter dock är hon väl 8 i år tror jag! Anyways, de har hon blivit erbjuden = Olivia överlycklig, Och för att Chack och Buzan går väldigt bra ihop så har jag lovat och rida par med Olivia på Chack, alltså blir de några par tävlingar för mig också! Känns rätt bra och inte lämna gymkhanan helt o hållet utan att faktiskt få ha kvar den lite. Och de är ju lagtävlingarna jag inte vill rida egentligen så de blir ju inte bättre än såhär? Eller hur ?? :)

Jag kommer alltså att rida lite gymkhana iallafall, men släpper inte hoppningen för 5 öre, den kommer inte bli lidandes! I promise! :)
Vad säger ni nu om detta? Bra/Dåligt?
Släng gärna in en kommentar så jag vet vad ni tycker också? Alla åsikter är välkomna!
Puss o Kram! //Carro

                                


Tisdag idag

Tisdag idag och jag såg att ni fick filmerna igår, härligt!
Jag vet att de går lite fort för mig och Ninja i 110 men ville verkligen ha fram henne så hon kände sig säker och nöjd! Vilket hon var, 2an river vi för att jag går fram för tidigt när hon klämmer inte ett till, 3an är slarv från henne sida! Sen var hon skitduktig resten av banan och jag känner inte att 2 nedslag våran första tävling och 110 tillsammans är något o hänga upp sig på! :) Sen att hon stanna i första klassen de får vi ta på oss tillsammans och, vilket vi gjorde, och rättade till i andra klassen! De var ju faktiskt inte för att vara dum som hon stannade lilla skorpan! :) Nää, jag är nöjd med 110, och klart att jag inte är nöjd med 105 men vi lärde oss iallafall något på de!

Ni kommer få bilder från tävlingarna om en stund här idag, Anna var med och fota, vilket jag är jättetacksam för!
Har lite annat smått o gott och berätta för er, men ni får helt enkelt läsa de senare! ;)
Upp o jobba! Puss o Kram!

//Carro

http://tacc.blogg.se/2012/march/helgens-ritter.html#comment
Missat dessa? Kolla här!

Helgens ritter,

Therese - Misti 105 cm
Caroline - United 110 cm
Therese- Misti 110 cm

hoppsan!

Här var de dåligt uppdaterat idag från min sida, sorry about that! Nu är jag iallafall hemma, har ridit o mockat och fått massage och sådant idag! Gött med massage nu men de gjorde ooont idag.. Ush o fy, idag har iallafall varit en bra dag! Med sådant underbar väder som vi haft idag kan man ju inte ha annat! Provat dressyrsadeln och den ligger verkligen super bra på lillkusen! Nöööjd!

Therese skulle egentligen slängt upp filmerna idag, men hon verkar ha glömt de! Så ni får helt enkelt stå ut med sådan här urkass uppdatering från oss idag, förlåt förlåt förlåt! :( Blir så när jag inte hinner kvällen innan eller på morgonen! Men imorn är det bättre! :)

Sov Gott! Puss o Kram!
//Caroline


Bild: Evelina Friman


Nöjd!

Min häst är rätt nöjd med livet idag!

//C


Årets första!

Årets första glass avnjuter jag tillsammans med Sandra i årets hittills härligaste vårsol!! :) Snart åker jag till 3 hästar, puss o kram! //Carro


Lång dag,

Hej allihopa!
Efter en riktigt lång dag är jag äntligen hemma igen. Har precis slängt i mig lite mat och tagit en dusch, och det är inte förän man sätter sig ner och slappnar av som man inser hur trött man egentligen är. Med andra ord: Helt slut!

Men jag är inte slut i onödan, för satan vilken bra dag detta har varit. Vi gick dubbel 0:a i både 1,05 och 1,10, var 7 hundradelar utanför placering i 1,05 och placerade oss som 7:a i 110. Duktig Misti!

Kommer med en mer nogrann utvärdering imorgon, just nu ser min säng väldigt inbjudande ut.

Vi hörs imorgon!

/ Therese

Några bilder från dagens framridning fotade av världens bästa Pappa.

Galet trött

Efter att ha varit på tävling i 11 timmar, vaken 15 timmar och sovit 4 timmar inatt är jag helt slut! Får bli bättre uppdatering imorgon helt enkelt, sov gott godingar! Puss o Kram!!

//Carro


Ojojoj

Märktes idag att de var min o Ninjas första riktiga tävling ihop, hon var skitduktig i andra klassen, men vi är ju inte jätte samspelta ännu tyvärr! Men men, så är de ju för alla med ny häst så får bli o ta nya tag o fortsätta kämpa haha!

Första klassen gick käprätt åt h-vete, vet inte vad vi syssla med någon av oss, red i sloooow motion och var helt cp nervös?! Haha anyways, 110 klassen gick mycket bättre! Då banne mig hade vi taggat till, då gick de istället lite väl fort haha! Så vi toookrev 2an hihi och peta 3an med bak tror jag! Thereses pappa filmade mig andra rundan så hon slänger nog upp de sen :)! Är nöjd med förbättringen från första rundan till andra rundan men som sagt vi har myyycket att jobba med! Och så får de givetvis vara! :)

Bilder borde komma ikväll eller imorgon! Puss o Kram //Carro


Klipp från tidigare tävlingar

Här har ni något och roa er med medans vi är iväg och tävlar i Vänersborg, nämligen klipp från tidigare tävlingar!
Kom gärna med kommentarer.

/ Therese




Vad gör vi, nu kör vi!

Påväg till tävlingen, sitter i bilen just nu! Är allt lite nervös kan ja säga! Och galet trött haha, gick sådär och sova i tid igår! Gick och la oss 01.30! Fint haha.. Men får skylla mig själv! :)) Lovar att hålla er uppdaterade så fort jag eller Therese hoppat, åtminstone på vägen hem!! Ha en fin dag!! :))

Solen skiner, enjoy! Puss
//C


Nu kör vi!

Wohoo! För en gångs skull har Sverige röstat fram rätt låt som vinnare, och jag tror faktiskt att Euphoria kan ha en chans även internationellt. Man kan säga vad man vill om Loreen, men hon sjunger fantastiskt och gör ett intryck på människor - precis det Sverige behöver!

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i min säng, och jag känner redan nu hur taggad jag är inför morgondagen. Inte förän det är dags igen inser jag hur mycket jag verkligen älskar och tävla, och det ska bli så roligt att få ta ut Misti på tävlingsbanorna igen - för hon älskar det precis lika mycket som jag gör!

Vi hörs imorgon, ska försöka hålla er uppdaterade under dagen.

/ Therese


Göött!!!!

Blir en go kväll med 2 av mina awesome vänner!
Först go mat, sedan blir de kanske en rolig rulle eller något!
Vi har världen inför våra fötter! Haha... lattjo!
Skriver mer sen, ha en go lördags kväll folks!

Puss //Carro


Back in buisness

Hej allihopa,
saker börjar ordna sig och lugna ner sig, och jag kommer kunna börja lägga lite mer energi på bloggen igen. Härligt va? Jag har saknat att kunna dela mina tankar med er.

Idag blev det iallafall en heldag i stallet och Misti + utrustning står just nu blänkande i stallet. Jag älskar verkligen att putsa och fixa dagen innan tävling och det är egentligen först då som jag blir riktigt taggad inför morgondagen. Ser verkligen fram emot tävlingen imorgon och hoppas att Misti kommer sköta sig (som vanligt).

Nu ska jag åka ner och köpa lite godis, tycker jag är värd det.
Ikväll är det ju trots allt melodifestivalenfinal och jag kommer sitta bänkad framför tvn. Vem är eran favorit? Jag är helt kär i Loreen och hennes låt Euphoria. Så himla bra!

/ Therese



Hoppeti

Utvärderar gårdagens ridpass!

Eftersom vi haft det någorlunda jobbigt i hoppning en tag så har jag haft sjukt dåligt självförtroende.. Något Björne faktiskt lagt märke till och vi har jobbat med! Så nu är de bättre, men inte helt tillbaka!
Därför valde jag under uppvärmningen igår att bara rida mjukt och lugnt, bara hitta takten och i galoppen jobbade jag myyyycket 2 punktsits och bara försökte få takt o balans i stigbyglarna utan att lägga mig i Ninja för mycket. Hon var lugn och fin, hade en bra takt och lyssnade bra.. Dock var formen inte något bra alls, men eftersom jag inte fokuserade på de så kände jag att skit samma helt enkelt! Gjorde lite tempoväxlingar, och i traven försökte jag bara få henne mjuk o följsam.

När vi började hoppa försökte jag få till halvhalterna innan hinder, och behålla samma takt gick bra ibland och mindre bra ibland, men de tar sig och hon accepterar de mer och mer! Vi hoppade på ett litet sockerbits hinder i båda varven och hon var riktigt check! Sedan hoppade vi ett räcke snett igenom, där hon faktiskt tog halvhalterna snäppet bättre! Härligt, och så hoppade vi en kombination räcke - oxer 2 galoppsprång på andra långsidan. Mot kombinationen gick hon iväg lite grann men rättade sig ändå fint, och gick på 2 jämna på 11.5 meter! Duktig häst! Hela ridpasset, helst hoppningen gick ut mycket på att jag skulle växla sits och hitta rytm och framförallt balans och trygghet mot hinder.. Och de var absolut inget dåligt ridpass, hoppade typ bara 75 cm högt, men de gör inget! Inte de som var grejjen, och jag kände mig nöjd där! :)

//Carro

                        

Dressyr nästa!

Haha, titeln är inte så allvarlig som den låter! Meeen, har faktiskt gått o införskaffat mig en dressyrsadel, härligt! Den är till Patriks, och är av märkte Frank Baines, något som säger er dressyrläsare där ute något säkert? Personligen har jag ingen koll på dressyrsadlar alls! Haha..

Men är ändå nöjd och glad över min dressyrsadel! Blir ju ännu roligare då såklart, så nu ska Patriks finslipas och sättas i trimning o hårdträning för nu jäklar ska ha bli en snygg dressyrhäst! Känns som om vi får mer koll ihop på markarbetet så kommer även hoppningen bli mycket bättre, då han är svår och hålla ihop för lille mig!

Naej, är störtnöjd! Så nu blir de nog någon dressyrtävling för mig också faktiskt! Och Rebecca då såklart! :)
Puss //Carro


Har ingen koll på vilken modell de är och bilden är lånad, men ser typ ut sådär!
Och så är den ju svart, så nu behöver P ett svart dressyrträns också!
Någon som har ett Schockemöhle till salu? (A)

Förberedelser osv...

God Morgon!!!!

Idag blir de ridning, förmodligen ett besök till 3 hästar för o betala sadeln och lämna in den andra som inte passa (mer om de får ni i eftermiddag), förbereda inför morgondagen, besök till elgiganten för o köpa ny laddare till min filmkamera och chilla i stallet tyyyp! Kvällen består av kvalitétstid med min bästaste bästa vän och sängdags relativt tidigt! Roligt eller hur? haha ;)

Hur förbereder ni er inför tävling, något särskilt ni brukar tänka på?
Själv brukar jag bara borsta hästen extra noga och putsa lite, resten gillar jag och göra på morgonen innan jag åker, ex fylla hönät o sådär!

Ha en fin dag! Massor med Kramar!!!! :)

//Carro

                        

Bilder i stora lass!

Sara har alltså fotograferat och jag hjälpte till o redigera! :)


Jenny o Revors


Rebecca o Patriks


Caroline (jag själv haha) o United









































Det var allt för den här gången! :)
Puss o Kram!

//Carro


Redigerar!

Kom precis hem och ska precis börja redigera bilder, för Sara fotade oss när vi hoppa ikväll!
Är inte supermånga bilder, men tillräckligt för att ni ska få en gå bildbomb och kolla på sen! :)

//C

Markarbete

Idag står markarbete/ lätt hoppning på schemat! Ninja måste få skutta lite innan söndag för att inte dra på sig alldeles för mycket energi, haha! Ska rida med Jenny o Rebecca framåt 7 tiden! Så blir ingen uppdatering igen försen jag kommer hem, jag tänkte bara varna i förtid, haha!

See ya later! Puss o Kram

//Carro


Wales!

Igår satt jag o Mamma och kolla på flygbiljetter till Wales, och de ska bli så himla roligt och åka dit i sommar även om de betyder att jag inte kommer vara hemma särskilt mycket! Haha..

Självklart känns de lite tråkigt och inte vara med och tävla men man kan ju faktiskt ha roligt ändå!
Måste erkänna att de känns jobbigt överlag och inte vara del av Allebys gymkhanalag nu när dom börjar planera inför alla tävlingar.. Ush ush, jag avstår helst att tänka på de helt..

Men Wales iallafall! Awesome! Jaaa såklart, haha glömde säga vad jag ska dit o göra!
De är VM i gymkhana i Wales i år, vilket betyder massa härligt folk och party! Wiiihoooo!!!!
Men nu måste jag kila, har asbråttom! Puss o Kram!

//Carro

                                         

Juste!

Mötet skulle jag ju berätta om! Det var alltså ett Lagledar möte med Göteborg Bohusläns ditrikt från Svenska Ridsportförbundet! Då vi helt enkelt skulle gå igenom regler, speciellt nya regler, och om någon undrade något och sådär! Ganska basic, och rätt kul faktiskt! Trivdes bra där! haha..

Reglerna i sig var väl egentligen inte de som tog sådan tid, men när folk skulle ställa råkorkade frågor, jaaa då tog de rätt lång tid! Ex, "Varför måste man ha en lektionshäst med i laget i bohuscupen om man vill starta med 4 ekipage" Men skojjar du? För att tävlingen är ansedd för lektionshästar från början, detta är deras enda chans (oftast) att få komma ut o tävla? Får man byta överdomare mitt i en dressyrklass" Va? Nej! Och varför skulle du göra de? Dyrare för de första, och sjukt onödigt?.... Varför kan man inte få åka med ett lag på två och räkna de lägsta resultatet dubbelt? Haha.. För att de är toppning som sker till 99% i de fallet!!

Alltså de här är bara några.. Så jaaa, de fanns en del nötter på mötet men annars var de intressant och roligt! :)
Puss o Kram

//Carro

                          image description

Helg, nästa!

Snart är de heeeelg! Fredag känns ändå lite som helg bara för att man är ledig när man jobbat klart liksom! Vilket jag bara älskar, ska vila på lördag så mycket de bara går!!!! Och leka med Olivia såklart, vi har inte lekt på sålänge nu så vi har massa tid o ta ikapp! Och söndag - tävling! Puhf... Varför går veckorna så fort? Haha!

Anyways, see you later alligator!
Puss o Kram
//Carro


Ääääähh...

De här håller inte, jag kan inte komma hem 23.00 såhär ofta! Jag hinner ju inte blogga då ju! Nu har ni fått stå ut med 2 lama inlägg från mig idag, bara för att jag är hemma sjukt sent! Vilket absolut inte är okej, och jag ska verkligen försöka ändra på det! Men de har bara varit helt galet mycket nu denna veckan, så tänkte försöka hinna andas nästa vecka också! Men vi får väl se! haha ;)

Tänkte bara tala om vad som är planerat för mig och Patriks i slutet av månaden! Eftersom jag måste ha ett hopp och dressyrintyg till min ansökan till Flyinge så behöver jag rida för en A eller B tränare i dressyr, därför ska jag träna 26 & 28 mars för Tora Marie Thorwald! Hon kallas bara Tora, och är en B tränare i dressyr! Och de ska faktiskt bli riktigt rolig!!!! Haha, jag vet! Jag sa precis att de skulle bli kul med dressyr, men vad sjutton! De blir vad man gör de till! Och sedan har jag ytterligare en liten överraskning om något jag ska göra i nästa månad förhoppningsvis! Detta får ni dock inte veta försen i slutet av mars / början av April! ;)

Och för och avsluta de här inlägget slänger jag upp 2 bilder jag fick av fam. Gunnergren/Karlsson på Patriks från 2 tävlingar förra året, tack för de! Puss o Kram!!!! :)

//Carro
P.s. Översta bilden från Troya bohuscup finalen! Understa är från vårt Hoppmeeting på Alleby! D.s. :)
                        
                        

...

Jag vet knappt vad jag heter, och jag har något helt sinnessjukt mycket och göra. 
Bloggen blir tyvärr inte prioriterad då (vilket ni säkert har märkt) men jag lovar att försöka bättra mig imorgon...

/ Therese





Bilder från en gammal tävling på Bulycke, visst var Misti supersnygg i denna luvan?

ESPREE

Mina hästar har haft otroligt mycket mugg nu när de vart en sådan mild vinter här i vårt kära Göteborg, valde därför att testa en produkt från Espree!


"ESPREE är en serie hästprodukter från USA baserade på naturliga råvaror från växtriket, utan kemiska tillsatser. Detta speciellt för den känsliga hästens och sin ägares bästa. Nu kan du äntligen bada din häst i ett effektivt vitschampo utan kemiska blekningsmedel, och behandla allt från regnskållor till solsveda på ett skonsamt sätt. Du finner produkter såsom schampo, balsam, glansspray, sårspray, liniment, solskyddspray och många fler. ESPREE är uppbyggt på Aloe Vera och ytterligare ingredienser såsom kokos, arnica, kamomill, goldenseal, druvor, eucalyptus mfl som ger serien en kvalitet i världsklass."

Produkten jag använde heter
Espree Natural Anti-bactrial Healing Spray



Detta är en spray som ska funka på allt från småsår till mugg och utslag, och är en produkt som rengör såret och hjälper till att skynda på läkningen av såren!

HISSAR!!!!

Produkten hittar ni på MyOne för endast 149:-


//Caroline


Favoritdagen!

Torsdag igen, haha vad händer med tiden?
2 hästar på schemat idag, lira ordentlig dressyr med Patriks och bara jobba på i samma mönster med Ninja som jag gjort de senaste dagarna, få henne och dämpa sig och vila på steget, lyssna och endå hålla en sänkt form! Hehe, projekt!

Också idag är de jobb, och inte så mycket mer än de, blir en lugn och go dag i stallet bara! Inget att stressa iväg till, bara få ta min tid och rida bägge 2 i lugn o ro, sådana dagar ser man inte så ofta.. Oftare på sommaren så såklart, när man kan rida ute mera! Nu hoppas jag bara att snön regnar bort idag så man kan rida ut igen redan till helgen, jag vill ha sooool! :) Naej, men ha en bra dag godingar!

Nu - jobb! Puss o Kram
//Carro

Trött....

Okej, nu är jag hemma och i säng efter mötet, förstår ni hur länge de höll på då? Haha, visst de var ju i Stora Höga (kungälv typ), men mötet höll på nästan 3 timmar.. Sjukt intressant dock, lovar och dela med mig mer om det imorgon, men nu är jag bara så trött och måste få gå o lägga mig om jag ska orka jobba imorgon!

Red Patriks idag också, och han gick verkligen riktigt bra! Behöver inte longera honom längre då han börjat dämpa sig! Skit kul och känna framsteg, har lite saker planerade för oss 2 längre fram i Mars också, även de får ni mer om imorgon!

Sist men inte minst, SNÖ?! Vad i hela &¤##/&#¤"#"¤"%&&¤ !!!!!!!!
Älskar snö, men nu är de Mars, och då är de vår.. Då älskar jag inte snö så mycket!
Naej, nu blire kudden! Puss o Kram på er!

//Carro

                                

Möte

Möte möte möte.... Bloggar väl hemma igen! Dumdidum....

//C


Nervös!

Har gått o stressat upp mig lite och lyckats bli ordentligt nervös inför söndagens tävling! Inte riktigt okej då jag brukar ha riktigt bra tävlingsnerver.... Har mina senaste tävlingsår knappt vart nervös för en enda tävling! Därav riktigt kass på o hantera nervositet.. Tips? :p

Puss o Kram //Carro


Idag väntas möte!

Idag blir det möte med ridsportsförbundet angående Lagledare ett möte min mamma tyckte jag skulle följa med på då jag är lagledare för Alleby's ponnylag i hoppning, och har tidigare också varit för vårat andra lag i gymkhanan, vet dock inte hur de ser ut med de i år! Hoppningen har jag iallafall, de trista med hoppningen är ju att man förlorar tjejer till stor hästarna när dom är över 18, vilket vi gjort i år.. Två stycken som blivit för gamla för o hoppa sina ponnys, men de är så de är! Bara o leva med, dock har jag en hel drös med tjejer kvar som e skitduktiga, dom vann förra årets Bohuscup i totalen, 1a omg. 1, 2a omg 2, och 1a i finalen och 1a totalt. Skitgrymma! Tror de bästa Alleby kommit i bohuscupen hoppning ponny har varit 2a innan dess och de var inte igår, haha de var liksom när jag fortfarande hoppa ponny! Känns som ett annat liv sen! ;)

Well, nog om de! Jag ska försöka uppdatera så bra de går idag, men är inte säkert de blir jättebra!
Nåja, puss o kram! //Carro


En av våra duktiga hopptjejer! Rebecca o Drumcong Lady!

Go kväll!

Heeeela dagen har spenderats i stallet, eller ja jag åkte iväg till min Pappa på Volvo under lunchen och grejja en sak med bilen, annars har jag vart där hela dagen! Jobbat, ridit, haft lektion för mina grymma hoppbarn, och sedan ridit igen, och nu är jag hemma! Äntligen typ, haha!

Nää, har verkligen haft en jättebra dag i stallet! Men de är ändå skönt o få komma hem! De är ju alltid goast o komma hem när man har kämpat en hel dag, vilket vi verkligen har gjort idag, jag o Sandra (och även Nisse o praktikanten såklart) gjorde båda stallarna idag... Och de var kämpigt, men så är de när de fattas folk tyvärr! Ingen som behöver göra båda stallen annars! Men all cred till Sandra o Kristin (praktikanten) som kämpat i båda stallen med mig idag, och Nisse kom lagom till stora så vi iallafall fick hjälp där! Grymmt jobbat, faktiskt! Så är rätt välförtjänt av att få sova ikväll känner jag haha! Plus att jag ridit båda hästarna och haft min lektion, den som säger att hästliv är för latmaskar kan slänga sig i väggen! haha :)

Nää, nu ska jag käka pannkakor som min snälla mamma gjort till mig, sedan sängen!
Imorgon lovas mer uppdatering, då ska jag bland annat på lagledarmöte med Ridsportförbundet, kan bli kul!
Näej, nu får jag sluta! Puss o Kram! :)

//Carro


Förresten, ni har väl inte missat mina draw something skills? haha!!


Dagens hiss,

Går till företaget ride-with-style.se där jag har beställt mina stövlar. Jag har velat fram och tillbaka mellan storlekar och modell, och trevliga Linda som äger detta företag har kommit med sina åsikter och hjälpt mig på bästa sätt. Även nu när de stövlarna jag bestämde mig för inte passade är det inga problem, och hon ska göra allt hon kan för att ett par nya ska sys upp till mig så fort som möjligt. Här snackar vi personlig service!

Dom har dessutom mycket snyggt på sin webshop av lite unika märken, finns inte mycket där som jag hade tackat nej till... Bland annat hittade jag detta sinnessjukt snygga tränset och riktigt fina schabrak.

/ Therese

Fagerdesign, "Maia" 949 :-

Schabrak från Herve Godignon, 849 :-

Bilderna är lånade från ride-with-style.se


Jag blir så trött



Från början skulle detta inlägg ha rubriken "ÄNTLIGEEEN!" och innehålla en massa glada smileysar och utropstecken. Men efter att ha provat stövlarna visar det sig att dom är för stora... Suck... Har nu gjort en ny beställning och kommer att få vänta ytterligare 4-6 veckor på ett par nya. Love life!

Får iallafall se det från den ljusa sidan, stövlarna är verkligen to die for. I rätt storlek kommer dom att vara helt enormt snygga!

/ Therese

Lite bilder

Michelle har lagt upp bilder från Scandinavium,
här har ni dom! :)















//Caroline


God morgon!

Godmorgon allihopa! Sitter just nu och tar tag i en del plugg som jag behöver ha färdigt, känns bra att börja beta av lite grejer så man slipper stå där lagom till studenten med jobb uppöver öronen.

Senare i eftermiddag blir det ett besök på körskolan där jag ska plugga lite teori och köra en lektion, ser verkligen fram emot att få klart mitt körkort så man slipper vara så beroende av andra människor. Hatar att behöva be min pappa köra mig överallt hela tiden, men när man har så mycket och göra som jag för det mesta har finns det helt enkelt inte så mycket och välja på...

Pratade även med Linda på ride-with-style.se, och mina stövlar kommer idag eller imorgon. Gud vad jag längtar!

/ Therese


Näääj...

Ush, vaknade idag o trodde de var torsdag, men insåg rätt fort att de bara var tisdag, buhu! :(
Då blir man så ledsen, tror dock veckan går ganska fort ändå.. Snart Söndag, och då Vänersborg!
Går de bra så ska de bli superkul, går de dåligt är de inte lika kul haha.. Fast såklart, man har ju sett fram emot o längtat lite efter tävlingssäsongen, så nu ska man ju faktiskt bara njuta av att den är här!

Ni som tävlar själva har väl inte missat att de är hoppmeeting Alleby Ridklubb andra helgen i juni! Precis som vi hade förra året, fast den här gången från 100 cm - 130 cm, alltså Lokal-Regional, lördag o söndag! Så Lokal på lördagen och Regional på söndagen! Bra va? De få ni komma och hoppa! :)

Naej, nu måste jag upp o jobba.. Försov mig lite idag till o börja med så är nog bäst och inte sitta här och skriva för länge, då blir dom ledsna på mig! Puss o Kram!

//Carro

                                                           

Från katastrof till oslagbart

Misti var helt skogstokig idag när jag skulle rida henne, från att jag satt upp var det verkligen full rulle. Hon var väldigt på tårna och rädd för allt ifrån sandkorn till hundar, detta resulterade i att hon slängde sig och stressade upp sig. Hon busade runt som satan och la en rad galoppsprång både här och där, och det var mer tur än skicklighet att jag satt kvar kan jag lova!

Började att trava ganska direkt för att få spänningarna att släppa, det gick sådär. Hon sprang runt och blåste fara för allt och ingenting och var verkligen helt ofokuserad på mig. Efter en stund lugnade aktiviteten på gården ner sig litegranna och jag valde att lägga henne i galopp för att öva lite byten. Ofokuserad Misti = ofokuserade byten. Hon bytte väldigt rent och fint fram men har ibland svårt att få med sig bakbenen. Detta har nog mest med lathet och göra, för inne på banan byter hon alltid rent. Ska lägga mycket fokus på att få henne att alltid få med sig sina små söta bakben.

Efter galoppen släppte hon efter litegranna, tillräckligt för att jag skulle våga lägga upp stigbyglarna och rida utan en stund. Jobbade med att minska och öka volterna i traven, och helt enkelt få henne att slappna av. Efter en stund var det som att något bara sa "klick" i huvudet på henne, och helt plötsligt var hon helt fantastisk. Jag tränade på övergångar trav -> galopp och galopp->trav, och hon var hur stadig som helst i formen och riktigt trevlig och rida! Avslutade med att rida på en 8-volt och få henne att släppa efter ordentligt även vid rakställning, höja/sänka formen och riktigt få henne att slappna av. Nöjde mig när hon kändes riktigt trevlig, ska spinna vidare på samma spår imorgon.

/ Therese


Nytt foder

Hej allihopa!
Idag har varit en minst sagt hektisk dag, men också väldigt intressant och lärorik. Påbörjade dagen med lektioner i skolan som vanligt och min sista lektion kan vara något som intresserar er. Vi hade nämligen foderlära för häst i ett ämne som jag har valt till, och det var minst sagt intressant. En expert kom och berättade för oss hur hästens matsmältningsapparat fungerar och även hur man utfodrar en häst på bästa sätt.

Precis som hos människan behöver hästen en balanserad mängd av allt, och alla behov av kolhydrater, fetter och proteiner måste tillgodoses. Men redan där försvinner hästens likhet med människan. Vill ni att jag ska berätta mer om detta och hur man utfodrar en häst på bästa sätt?

Denna föreläsare gav mig iallafall ett exempel på foder som skulle kunna funka på Misti eftersom jag har problem att få i henne tillräckligt mycket mat utan att hon antingen exploderar mentalt eller slutar äta för att hon tröttnar. Jag har därför provat ett foder som heter Iform, Misti får just nu Cool Müsli som innehåller massa byggstenar utan att göra hästen piggare. Innehåller även havreolja och linfrökaka som han sa var optimalt för hästar som har svårt att gå upp i vikt.

Lovar att utvärdera detta foder så småningom, just nu går Misti på invänjningsperiod i ca 1,5 vecka! Hon fick några nävar i sin kvällsmat idag och åt med god aptit, så jag hoppas att hon kommer att gilla detta foder.

/ Therese


Smart häst!

Skulle skritta ut o kanske trava lite en sväng innan jag gick in o red i paddocken idag med Ninja, hon hade myror i benen redan i stallet, och när jag satt upp var hon överallt.. Sådan är hon ibland när hon har lite för mycket energi men de lättaste är bara o rida vidare så tröttnar hon efter en stund.. När jag skrittat en stund lugnade hon sig, TRODDE jag.... Stannade för o släppa förbi 2 bilar, bil 1 gick bra.. Bil 2 gick också bra egentligen, bara att när den åkt förbi så tänkte hon att jag vänder nog efter den där bilen, något jag INTE var med på.. Men istället för o bara kasta sig runt som hon brukar så ställde hon sig på bakbenen rakt upp! Hon var alltså inte många centimeter från o stegra över, något jag fruktat sen länge o behöva uppleva (sen Esmeralda typ..)! Men hon slog inte över, istället slinter hon på asfalten när hon står där o jobbar sig så att hon nästan välter, alltså jag var inte långt ifrån marken när hon äntligen fick fäste med framhovarna, PUH! Sjukt obehagligt, helst när man typ hänger på hästens rumpa redan innan eftersom jag inte var med på att hon skulle ställa sig..

Låter kanske inte så farligt, men de var jäääkligt obehagligt och jag blev jättearg på henne! Lyckligtvis tror jag hon blev lika skärrad själv så förhoppningsvis gör hon de inte igen, jääääkla korkskalle! Vart kom den där nedrans stegringen ifrån liksom? Vad tjänade de till? Puuuh... Knäppa häst! Tur för henne att hon skötte sig superfint resten av turen, och var såå duktig när vi galopperade i paddocken väl hemma igen! Tur för henne!
Och även tur för henne att hon gick snällt förbi tjurarna idag utan o vara mongo, haha! ;)

Naej, ibland känner man att livet ligger på sin spets med dom här tokiga djuren, haha men visst älskar man dom ändå? Såklart man gör! Nåja, vad är livet utan lite äventyr ibland haha!

Puss o Kram //Carro


Förståeligt varför stegrande hästar skrämmer mig nu va?
Åtminstone okontrollerat..


Taggar upp!

Låten som taggar upp mig inför tävlingssäsongen!



Ni som inte hört den förut måste lyssna på hela, de är först då den är bra! :)

//C


Frågestund del 1

Första delen av mina frågestund har ni här! :)


Favorit färg?
Min favoritfärg är mörkblå, och Lila! Men helst blå!

Favorit färg på hår?
Beror på vem de är, men personligen passar jag bäst i blondt!
Tycker dock att alla borde vara lite ljusare på sommaren! (:

Högsta önskan just nu?
Just nu? Och komma in på Flyinges unghästutbildning!

Vad kommer hända med Patriks nu?
Just nu ska han få vara kvar hos mig, men han ska säljas längre fram, antingen till sommaren eller direkt efter, beroende på hur bra han går under denna säsongen! (:
 
Ska du kvala 120 denna säsongen med Ninja?
Jaa, de är tanken men måste såklart se till att jag känner mig redo!

Vilken höjd är drömmen att komma till?
Vill komma till 150, alltså svårklass!

Vilka höjder tror du Maya hade klarat med rätt ryttare?
130 utan problem, tror absolut hon o hennes nya ägare kommer nå dit med rätt träning!
För er som inte vet är Maya min gamla häst o Klara är hennes nya ägare! (:

Vem litar du på allra mest och vem vet mest om dig?
Min mamma, utan tvekan! Jag kan tala om allt för henne, och hon vet allt om mig! Har inga hemlisar för min mamma för jag vet att hon aaaalltid finns där för mig! Utav mina kompisar är de Olivia jag litar på mest, tror dock inte hon vet mest om mig.. De är nog Josefin som vet mest! Men alla mina kompisar är väldigt betydelsefulla iallfall!

                             

//Carro

This or That

Elin gav mig lite This or That


Jacson / HV polo
Blått
/ rött
Svart vitt / personlig färg - Blå/Lila
Natt / Dag
Party / Hemmakväll - Beror ju på!
Dressyr / Fälttävlan - Tror jag är för mesig för fälttävlan!
Oxer / Räcke
Små stenar på pannband / Stora stenar
Choklad
/ Godis
Glass / Tårta
Kingsland / Whitaker


Coolt, men tror ändå inte jag vågat göra de på storhäst! ;)

//Carro


Provar mina egna vingar

Vad ska du plugga i örebro? Är det inte jättejobbigt att åka ifrån alla nära och kära och tryggheten, speciellt när man har häst också? Men jag tycker att det är riktigt bra, att man vågar prova något nytt! Lycka till med det!

Som det ser ut just nu är det framförallt två linjer som jag är intresserad av, nämligen Juridik och personalvetarprogrammet. Juridik vet nog de flesta vad det är för något, men personalvetarprogrammet är ett lite speciellt program som kombinerar socionom/jurist/psykolog. Efter denna utbildning får man oftast jobb inom HR, alltså den del på företag som står för anställningar, eller som personalchef.

Självklart känns det jättejobbigt att behöva åka ifrån mina nära och kära, och framförallt tryggheten. Men jag är en människa som hatar att stå still och inte utvecklas, och jag tror att ett miljöombyte är vad jag behöver för att fortsätta att utvecklas som människa. Jag vill prova hur det känns att flyga med egna vingar, hur det känns att inte alltid ha mamma och pappa ett telefonsamtal bort. När det gäller Misti så är jag redan (förutom den ekonomiska biten såklart) ganska självständig, och eftersom jag snart tar körkort kommer även transport av henne inte vara några problem. Jag ser fram emot att se lite nytt, och att möta en ny vardag fylld av nya möjligheter och nya människor!

/ Therese


Jag vill jag vill jag vill!

God Morgon urhärliga läsare!
Idag väntar en dag med jobb, ridning och lite andra vardagsgrejjer, visst är jag intressant?
Haha, yeah right.. Meeeen, för varje dag som går utvecklas man som människa, varje dag lär man sig något nytt! Inte sant? Haha, jag vet inte om jag tror på de där, exakt varje dag är nog inte riktigt true. Men visst lär man sig nya saker ofta, och om inte annat kan du nog slå ut de för i helheten blir de nog en sak per dag eftersom man vissa dagar lär sig massa saker! Haha, de där lät töntigt, men de är ju sant!

Nåja, till titeln! För varje dag som går så vill jag mer o mer till Flyinge och plugga. De lockar mig helt galet, har verkligen fått en nytändning som heter duga för min ridning och hästarna, jag längtar ihjäl mig rent ut sagt till allt jag ska få lära mig i Skåne. De ska bli så sjukt roligt! Lite läskigt, men roligt! Så nu håller vi tummarna! :)

Dags för jobb, tidinställda under dagen!
Puss o Kram //Carro

                                   
                                                                          Älska din vardag!


Stolle!

Han överhoppar sig inget va? Haha! ;)







Såå, de var bilder från idag! :)

//Carro


Idag

Red ut på Ninja idag själv till o med, och de gick riktigt bra, har bara ridit ut på henne en gång tidigare, fast då med sällskap! Så detta var alltså första gången själv, hon betedde sig riktigt bra! Dock ledde jag henne förbi dom stora tjurarna eftersom hon tyckte dom var hemskt läskiga haha! Och hade ingen lust o trilla av på asfalten, men sen var hon hur duktig som helst resten av turen! Skutta omkring lite när vi gick förbi ett par stora stenar men inte överdrivet, haha! Duktig tös, vi travade o galopperade lite och hon var verkligen störtnöjd med livet idag! Även jag såklart, helt underbart!

Sedan var de dags för hoppning med P, sikken kille jag har! Idag hoppade han vattenmattor, vågplank, grindar o plank! Utan att stanna någonting! Duktig baby! Var lite vinglig och ostadig emellan hinder, men inget märkvärdigt så sätt, vi har ju inte hopptränat på jättelänge så de är inte så konstigt! Wiii, blir så glad när han verkligen skärper sig och är duktig häst! Och de är faktiskt första gången han hoppar vattenmatta utan att stanna en enda gång! Stolt är jag då! hihi!

Anyways, nog om de! Tror Anna har tagit några bilder som ni kan få se så fort hon lagt upp dom på facebook!
Puss o Kram

//Carro

                             

Euphoria

We are here,
All alone in our universe,
We are free,
Where everything is allowed and love comes first.
Forever and ever together,
We sail into infinity,
We're higher, and higher and higher,
We're reaching for divinity.

An everlasting piece of art,
A beating love within my heart.

Välkomnar framtiden



Hela onsdagen kommer att ägnas åt att köra till min (förhoppningsvis) framtida bostadsort, Örebro. Ska besöka 3 olika stallar där jag är intresserad av att ha Misti, och även besöka universitetet som har öppethus 7-8 mars.

Tänkte att jag skulle ta med mig kameran och fota lite, är ni intresserade av att se hur jag och Misti kommer att bo de närmaste tre åren?

/ Therese

Man mår som man förtjänar

Hej allihopa!
Har försökt uppdatera hela dagen idag, men har verkligen ingen ork i kroppen. Det blev lite mycket av det goda igår och jag mår för tillfället som jag förtjänar. Men det är ju faktiskt bara 100 dagar kvar tills vi är i Alanya, och det kan behöva firas! Finns så himla mycket i livet som vi bara låter passera men som egentligen ska firas, varje dag är en ny dag och bjuder på nya möjligheter. Man får inte glömma att uppskatta dom där små sakerna som gör vardagen lite enklare.

Såg att Carro har hållt er uppdaterade idag, och tur är väl det! Hade fått lite frågor som jag tänkte svara på, fortsätt gärna att ställa frågor i inlägget nedanför så lovar jag att svara.

Favoritfärg på håret?

Oj vilken svår fråga. Det beror självklart på vem och i vilken nyans det är. Jag tycker själv att jag passar bäst i en gyllenbrun hårfärg, ungefär som jag har nu. Det känns fräscht och härligt!

Favorit tävlingsoutfit?
Just nu är det mitt blå Anna Scarpatiset tillsammans med CWD sadel och förbygel, Dyónträns, hjälm från Charles Owen Ayr 8, Riders Company Säkerhetsväst, vita ridbyxor från CRW, Swarovskiskärp, Pikeurkavaj och Equiline Tävlingsskjorta!

Vad är din högsta dröm?
Min högsta dröm är att jag ska kunna sitta på ålderdomshemmet 98 år gammal och titta tillbaka på ett liv fyllt av lycka och uppnådda mål.
Höjden du vill komma till?
Jag antar att vi syftar på hästhoppning nu då? Isåfall är mitt mål att så småningom tävla 140 cm. Självklart hade även världscupen suttit fint, men man får ta och vara lite realistisk...
Vem litar du allra mest på och vem vet mest om dig?
Jag har många som jag litar på, men jag måste nog säga att jag litar allra mest på min vän Sandra. Vi har sedan flera år tillbaka mer eller mindre suttit ihop och hon vet verkligen allt som är värt att veta om mig.

Jag och Sandra i Turkiet hösten 2011.

Hur gammal är El Misti?
Misti är född i juni 2002 och fyller alltså snart 10 år!

Har du någon pojkvän Therese?
Nej, det har jag inte.

Hur lång tycker ni att man ska vara max för att få rida en maxad D-ponny?
Självklart spelar det roll hur ponnyn är byggd, en grövre ponny klarar av att bära upp en större ryttare utan att det blir obalans, och även vad ponnyn är tänkt att användas till. Men upp till 170 cm är nog inga problem alls för en D-ponny att bära runt på, jag är själv runt 172 lång och kan rida D-ponny utan problem. Ska man tävla höga klasser i exempelvis hoppning bör man dock vara lite kortare för att inte skapa onödig obalans.




Nostalgitripp 2


Lyckans stund, när vi fått veta vi vann i Scandinavium 08'

Innan inridning i Hannover Horse Show, Tyskland 07' November
Vi vann även där

Jäkligt trött på o vara vilse i Verden, i Tyskland.
Seriöst, jag, Jossan o Hanna gick vilse i typ 5 timmar, så började de ösregna (se mitt fina hår haha)..
Här är typ en timme innan vi hitta hem haha!

Bad med hästarna, Danmark 08' Nordic League final innan färd mot EM i Tyskland.

Flyingedagarna, red för Alingsås!

Innan inridning på Scandinavium 08' inte trodde vi att vi skulle vinna då inte!

Mer bad med hästarna! Hihi så härliga bilder!

Ärovarv segrare Nordic League final i Danmark innan EM i Tyskland som jag nämnde tidigare!

Haha, Jag o Rory bild från Nord Irland när jag var över o testa Esmeralda!

Utridning från ett Heat av Tyska Paren 09'
Sjuuuuk som bara den var jag där.. Ush!

Bild från NEC 2009, svingrymm tävling!
Helt otränat lag o så vann vi! (:

Jag o Jossan ... eh... vet inte vad vi gör faktiskt?
Från individuella typ 09'

Vinnare Nisse Cup, 2009!

Jag o Hanna åkte flygskärm bakom båt i Bulgarien 09'

Haha hopp o skutt, tror detta är Nisse Cup 10'

På galoppbana o kollar fullblodsgalopp i Wales! 2010!
Räääätt coolt!

Jag o Hanna är fina på Ridskolan! typ 2006? eller 2007?

Laget som vann NEC 2009' SVINGRYMM TÄVLING!

Jag o Melde Nisse Cup 2006 tror jag!
15 år gammal ser inte särskilt stor ut på melde 142 hög haha!

Jag o Johanna på Skruttan o Lilla Gubben från Spring Pairs 2007!
Haha såå söta!

Jag o Klara rider fram innan Vårcupen 2010

Haha jag o Olivia från ett ridläger, borde vara typ 07? kanske 08?

Prisutdelning i A-final, EM Wales 2010!

Ridning i Scandinavium 2010
Obs ett par dagar innan tävlingarna!

Uppvisning i Tibro 2007, Polo var aningens taggad i starten!
Och japp jag trillade av!

Haha dressyr KM på Katja, vann faktiskt haha!

Shopping i Kungsmässan typ 08!
Haha snyggt eller hur? (;

SM 2007, GULD!

Polo stilar, vårcupen 2009!


Enjoy! Säg gärna till ifall ni gillade de! :)
//Carro


Frågestund!

Frågestund önskat!
Eftersom vi fått önskemål om frågestund tänkte jag att de var dags o ta de igen!
Så ta chansen och fråga EXAKT vad ni vill!
Nu endast hos TACC ;)!

//Caroline & Therese

                             


Hoppning på schemat

Känns som de inte var alls längesen jag o Patriks hoppade, men de är typ 2 veckor sen, och vår senaste hoppträning var någon gång under mellandagarna, awesome.. Haha, inte väldigt.. Man behöver träna ofta för o bli bra, åtminstone varannan vecka.. Men men, han har ju fått stå lite bakom Ninja de senaste eftersom jag lagt allt krut på henne i hoppningen nu! Och de har ju varit oerhört välbehövt! Menmen, kan man så ska man träna bägge hästarna, helst eftersom jag har så dålig koll på vad som ska hända med Patriks!

Ninja får nog hänga på en sväng ut i skogen idag, om de går! Hon är ju envis som en röd gris ibland och då går de inte o få henne o gå dit man vill.. Så får väl se först om de finns någon jag kan rida ut med! De underlättar ju lite!

Nää, nu har jag bråttom om jag ska hinna rida Ninja innan hoppningen!
Btw! Jag är inte helt färdig med nostalgiinlägget, så har sparat de i utkast! De fattas fortfarande lite bilder, men ni har de sen när jag kommer hem, de lovar jag! Så håll ut, puss o kram!

//Carro

                     

Sista för dagen

De här blir sista dagen för mig.. Oj, menar sista inlägget för dagen för mig, haha fail! Hoppas inte de stämmer, nåja sista inlägget för dagen, eftersom min rygg håller på o ta kol på mig! Måste lägga mig ner och vila..

Har förberett lite inlägg tills imorgon, iallafall ett nostalgiinlägg till! Haha, ni verkade ju uppskatta de rätt gött?
Jag är bara glad så länge ni gillar inläggen, annars känns de rätt onödigt! Dock bygdes ju inte Rom på en dag, men framsteg vill ju man ju åtminstone se, och de har vi fått göra, de går upp o ner - men de är ju så.. Jobba på dock! Jag hoppas inte ni tröttnar, är de något ni vill ha mer av i bloggen, eller något nytt så måste ni säga till! :)
Några förändringar? Kanske? Jag vet inte, vad som helst, bara o önska på o fråga på!

Nää, godingar! Jag gillar er, hur många ni än är eller hur få ni än är så är ni mina favoriter! :)
Nåjaaa, imorgon har ni mer! Puss o Kram!

//Caroline

                           


Meeeer!!!!

Haha, ni är för goa! Och jag lovar att slänga upp ytterligare ett inlägg med bilder!
Men inte försen imorgon! hehe.. Så ni får hålla ut ett tag till!

Snart väntar tacos här hemma, och efter de ska jag baka äppelpaj till la familia!

Tänkte dock bara passa på o nämna att Ninja var jätteduktig även idag, vet inte riktigt vad som hänt med min häst? Hon har blivit riktigt lugn (allt är ju relativt) och harmonisk de senaste, alltså hela denna veckan har hon vart som en dröm! Galopparbetet är helt annorlunda, hon har verkligen börjat sänka sig och arbeta med rumpan och ryggen, vilket är bra för hennes rumpa är så liiiten hihi!

Och med de menar jag att den är väldigt omusklad! Efter ridpasset skrittade jag ut en kort sväng med Erika o Fillan som promenerade sin lilla häst! Och de tror jag Ninja gillade, för när vi vände hemmåt gick hon helt plötsligt i slow motion, och ville inte alls gå hem, haha! Sötnos!

Den här hästen växer på mig mer o mer för varje dag, såklart jag blir arg på henne ibland när hon bara fjantar omkring, men de är mer typ av syskonkärlek, vilket de flesta av er garanterat känner igen? ;) Haha annars är hon helt underbar!

Imorgon väntar hoppträning på P, och kanske en tur i skogen på Ninna bus! :)
Ses senare godingar! Puss o Kram på er!

//Carro

                     

Nostalgitripp

Har hittat massa bilder från dagar bakom oss, är de uppskattat slänger jag upp fler,
men här kommer första delen iallafall! :)


VM, England 09'

Par SM, 09'

Individuella 08'

England 09' charmig bild!

Träningsläger 09' haha!


Sommaren 08' kundvagnstjuvar på G!

Sommar 09' jobba läger med godingar!

Scandinavium 10'

Hehe bild till tidningen MinHäst efter vinst i Scandinavium 2008!

Swedish Pairs, jag o Sofie vann 2010!!

Defilering EM i Wales 2010, juniorer till vänster o seniorer (vi) till höger!
Bästa tävlingen i mitt liv!

DK ponny cup segrare i Danmark, 2010!
Första tävlingen jag vunnit pengar i gymkhana!

Bohuscupen 2007! Vi vann ;) haha

Haha fint! Mellanstop i England påväg till Wales 2010!

Vårcupen 2011! Segrare!

Vill ni ha mer?
//Carro


Härliga solsken,

Hej allihopa, och godmorgon!
Efter en jobbig kväll igår med mycket tvivel och ovisshet har jag efter en god natts sömn insett att livet inte är så tokigt iallafall. Det härliga solskenet utanför dörren bidrar en hel del! Ska alldeles strax klä på mig och åka iväg till min kära Misti, ett dressyrpass står på schemat idag och tänkte även skritta ut en sväng i det härliga solskenet. 

Ikväll blir det som sagt 100-dagarsfest med fina vänner, ser verkligen fram emot detta! Lovar att uppdatera er mer senare idag.

/ Therese

Ledigt!

Asså herregud vad skönt med sovmorgon o ledighet! Ska strax smita upp till stallet och rida i paddocken under vår härliga vårsol, shit ser ni positiviteten? Haha, grymmt ju! Och allt bara för de är lite sol ute!
De är helt sjukt vad glad man blir när våren är på ingång, nu måste vi bara hålla tummarna att de håller sig såhär o inte kommer massa mer snö! :)

Dagen består nog till större del endast utav stallet, förhoppningsvis hinner jag med något annat ikväll, men vi får se vad jag orkar, har änna behov av att vara soffpotatis efter förra veckans galenskaper! Ska väl iallafall försöka orka mig ut och fira min pojkvän som fyller år imorgon! Om han hinner för han har väldigt mycket med sina kära båtar i nuläget, om han inte hinner så sticker jag nog till Therese en sväng bara för att checka läget! Är inte på partyhumör över huvudtaget just nu, och helst inte med folk jag inte känner.. Jaa joo jag känner Therese, men inte alla hennes polare!


Nää, nu blir de mysig frukost och sedan stallet, wiho!
Puss o Kram!
//Carro

                             

Jag hade inte ens varit hälften utan det jag gör,

<3

Lilla landet lagom

Hej allihopa!
Springer just nu runt och städar hela huset, som med sina tre våningar för tillfället känns gigantiskt. Och hur kan det egentligen bli så stökigt? Suck... Imorgon är det iallafall dags för 100-dagars fest, vilket betyder att det bara är 100 dagar kvar tills vi åker till Alanya! Kan knappt vänta, är så trött på Sverige så det finns inte.

Men innan dess återstår 100 dagar av plugg, hästar och härliga tävlingsstunder. Man får faktiskt inte glömma bort att leva livet i nuet!

Har verkligen ingen inspiration för att blogga idag, är trött på allt i största allmänhet och framförallt trött på att bli tagen förgiven. Jag tror inte att det finns någon värre känsla faktiskt.

Peace out

/ Therese


Ajajaj...

Ush, jag känner mig som en 60 åring i kroppen, minst! Har svinont i rygg o nacke, axeln o armen på högersida är inte heller någon barnlek, känns som jag förtjänar en hemmakväll!

Tycker dock att jag får skylla mig själv lite grann, man är så himla nogrann med hästens välmående, massagemaskiner, liniment efter hårdridning, massage o akupunktur med jämna mellanrum, noga med fodret, noga med motion o arbete, uppvärmning och avskrittning.. Jaaa alltihop!
Och med sig själv då? Inte lika noga direkt.. massage? Njaa inte särskilt ofta.. Liniment vid överansträngning? Pfff.. Streching o uppvärmning? Joo men eller hur jätteofta! Inte... Ordentlig träning utanför ridningen? Aldrig.. Och maten? Jaa man slänger väl i sig en macka påväg upp till stallet i all hast ungefär..!

Bra jobbat.. Tror allt de jag nyss beskrev är ganska typiskt för en ryttare, eller hur?
Vi är så nogranna med våra hästar att vi glömmer av oss själva. Och hur ska de se ut sen när hästen står där välmusklad o fin och vi är alldeles för utslitna för o rida själva? Neej.. Detta är ett ganska stort problem, och knappast något som gynnar någon..

Jag vill verkligen bli bättre på o ta hand om min egen hälsa bättre, givetvis går mina hästar alltid först men de är ju inte klokt att jag ska glömma av mig själv helt o hållet för de, måste verkligen börja underhålla min egen kropp så att jag faktiskt klarar av o rida livet ut och inte bara 5 år till.. Säkert inte många av er som vet men jag har en jaa jag vet inte om man kan kalla de skada egentligen men kanske ryggfel då? Jag har ett ryggfel, så säger vi! Som iallafall heter Sculios, ryggraden är något komprimerad och vridd på ett sätt som inte en ryggrad ska vara vridd på, för ett tag sen gick jag hos sjukgymnast som rådde mig att gå till ostiopat vilket jag gjorde ungefär varannan vecka ett tag.. Sedan rann de ut i sanden, vilket är oerhört korkat då min rygg behöver underhållas annars kommer jag inte kunna rida särkilt länge enligt min sjukgymnast..

Så nu ska jag verkligen skärpa mig, göra mina övningar och gå till min ostiopat, de är ju faktiskt värd besväret för o slippa ha ont, eller hur? Jag ska verkligen försöka skärpa mig! Och råder er och göra desamma! Ta hand om er själva, så har ni mer ork o energi till era hästar! :)

//Caroline


Obs, jag har väldigt svag sculios, inte så illa som på bilden! ;)
Men ont gör de iallafall, haha!

Ponnyakuten!

Sitter o käkar o kollar ponnyakuten efter en lång dag i stallet, haha!
Ponnyakuten är störtskön, tycker de är riktigt roligt faktiskt! Mogen jag är för min ålder visst?
Haha nee, så farligt är de inte! Och helt ärligt så är de riktigt intressant ibland! :)


Här har ni ett kort klipp från säsong ett, eller ja 9 min långt!

Tro mig de här programmet är absolut sevärt!
Missat avsnitten på tv? Kolla in de från början här!
http://svtplay.se/v/2699845/ponnyakuten/del_4_av_16?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,2715122/sb,p173842,1,f,-1

//Carro

Uteritt med dårarna!

Har vågat mig på o rida ut med dårarna i vårt stall idag! Skriver alltså senare OM jag överlever detta.... Pust!

//Carro


.


Ja, då hade jag faktiskt tänkt och försöka skriva något seriöst för en gång skull. Och idag blir det ett ämne jag funderat på länge, när vi köper vår nya utrustning eller våra nya kläder, är det märket vi tittar efter eller är det något som faller oss själva i smaken?

Vad jag har reagerat starkt på det senaste, och som faktiskt är min inspiration till detta inlägg, betalar människor ungefär tre gånger priset av ett vanligt schabrak för att få en logga på 5*5 cm på schabrakets högersida. Som exempel kan vi börja med att jämföra dessa två schabrak:
equiline, 498 :-

Om ni nu bortser från färgen, och att båda schabraken är otroligt fula, haha, ser ni då någon annan skillnad mellan dom? Det finns en, det pyttelilla märket som pryder det vänstra schabrakets kant; det är nämligen från Equiline. Och prisskillnaden går inte ens att jämföra, Equilines schabrak har en prislapp på 495 :- (här), medans det vita schabraket från hööks blir ditt för mer överkomliga 179:- (här). Vad jag då får för åsikt om den här märkesepedimin är inte så svår att lista ut, emellanåt betalar folk alltså ungefär det tredubbla priset för att kunna "visa upp" en logga på i detta fallet 2*2 cm. Håller ni inte med mig om att detta är fullkomlig idioti?

Men ta mig inte fel nu, det finns också många fall där märkesgrejerna håller högre standard och dessutom har en snyggare design. Till tävling använder jag mig själv i princip bara av produkter just från kändare märken, eftersom jag litar på kvalitéen och gillar designen. Men hemma till vardags, där jag skulle gissa att schabraken ovan skulle användas, vem bryr sig om du rider runt i ett schabrak från börjes eller om du har lindor som inte är från pikeur?

Om vi nu ska dra en pararell till något skulle jag göra det till alla bastoppar klädkedjan Gina Tricot säljer. För vem av oss äger inte ett enfärgat linne från Gina, som med sin billiga prislapp på 99:- gärna slinker med till kassan. Och inte skulle väl någon vettig människa betala det tredubbla priset för att få ett linne med tommy hilfigers logga på, när det ändå inte är en top som du visar upp för någon? Nej, någon gräns på idiotin måste det väl få vara.

Anledningen till att det från början uppkom olika märkesskillnader tror jag beror på att det hela tiden har funnits olika kvalitée på produkterna. Ett märke med bra kvalitée och hållbara produkter fick många goda ord, och genom mun mot mun metoden fick de ett gott rykte, och alla investerade i produkter just från detta märket för att det håller. Men när man idag betalar dyra pengar för att köpa exempelvis en sadel från ett känt märke, rider i sadeln i några veckor, för att sedan upptäcka att sömmarna spricker? Så ska det ju bara inte få lov att vara. Ska märkesgiganterna kunna hålla sina skyhöga priser får dom iallafall satsa på hållbar kvalitée.

För att avsluta ett ganska kritiskt inlägg mot ridsportens giganter positivt lägger jag nu upp några jämförelser på liknande produkter, där jag faktiskt tycker att märkesprodukten är snyggare.

Schabrak från Lamicell Collage, 549:- (här) Schabrak från Hööks, 279:-

Stövlar Tretorn Advance, ca. 3000:- (här) Stövlar från CRW, 1699:- (här)

Täcke från Kingsland, 1980 :- (finns på MyOne) Täcke från Horsepower, 799 :- (här)

/ Therese

Våååriga våren!

Sitter just nu på lunch med goa vännen Sandra! Och de är heeeelt underbart väder, solen skiner och de är riktigt varmt! Så de blir garanterat uteritt idag igen! Kan inte låta bli!

Man måste ju passa på, vet ju aldrig när de kommer snö igen i de här landet! Haha, hoppas dock vi slipper de! Är inte så pepp på snö nu när man fått sådana otroliga vårkänslor!

Så uteritt står på schemat idag! :)
Puss o Kram!

//Carro


Utvärdering av ridpass - Misti 29/2

Dagens mål
Skapa en lösgjord och sammarbetsvillig häst som hoppar igenom sig i kroppen och som är lyhörd för hjälper såväl emot som efter hinder. Fokusera mer på lydnad än på höjden på hindrerna.

Uppvärmning
Under uppvärmningen jobbade vi mycket med upphöjda bommar i travarbetet, till och börja med bommar som var upphöjda från liggande sockerbitar men mot slutet även bommar upphöjda från stående sockerbitar (ett halvt kryss typ). Fokus låg på att hela tiden hålla samma rytm och takt, och på så sätt förhindra att hästen tycker att det blir jobbigt och börjar hoppa sig igenom serien. Misti lyssnade riktigt bra och hade ett bra tramp igenom övningen. Stundtals kändes det som att vi stod på stället och trampade, haha! Dock behöver jag jobba mycket på att hela tiden behålla mitt tramp i stigbygeln och på så sätt ha lättare för att hålla balansen. 
Vidare i galopparbetet jobbade vi med stuts på böjt spår, vilket var betydligt svårare än det låter kan jag lova! Speciellt i högervarv där jag har en tendens att falla lite utåt och som dessutom är Mistis svagare sida, men efter några gånger fick vi till det riktigt bra. Hon rundade sig bra i ryggen och hoppade verkligen igenom kroppen.

Fokus

Under "fokusdelen" av passet jobbade vi mycket på böjda linjer, relaterade avstånd och dolda hinder, alltså när hästen får kort betänketid på ett hinder. Misti var supertrevlig och hoppade som en hel miljon! Dock slarvade hon lite med benen emellanåt, men vid repition av övningen rättade hon sig riktigt bra. Även här måste jag jobba på att skapa mer tramp i stigbygeln och på så sätt få lättare för att hålla balansen.




Full fart,

Hej allihopa!
Satte mig precis ner för första gången idag typ, herre gud vad jag har haft mycket och göra!

Började med ett par lektioner i skolan, slutade vid 1 och stack då direkt iväg till körskolan. Där gjorde jag klart lite pärmar som ska göras för att man ska få lov och göra halka osv, och blev faktiskt klar med allihopa! Så himla härligt! Så halkan är nu bokad, och det börjar även bli dags att boka teori och uppkörning... Pirrigt som satan haha, men jag tror att det går bra.

Sedan stressade jag vidare ut till stallet och red ut en härlig runda med en tjej i stallet, det var verkligen uppskattat från alla håll! Misti såg lite trött ut idag så jag tror att detta blev alldeles lagom för henne. Imorgon ska hon få vila litegranna tänkte jag och så laddar vi upp inför en ny vecka med tävling osv. 

Efter det delade jag ut lite hästar till mina elever som jag ska ha imorgon så jag slipper stressa ut till stallet, otroligt skönt! Och nu blir det soffläge hela kvällen, är helt slut och ser verkligen fram emot ett par timmar i min härliga säng. Tittade förresten igenom bilderna från igår, och det var typ en bild som var något att lägga upp här i bloggen, resten var bara suddigt... Men jag slänger upp den och en ordentlig utvärdering av gårdagens pass innan jag kryper ner i sängen!

/ Therese


Flyinge Hingstar

Satt o bläddra lite bland hingstarna på flyinge igår, och hittade några av mina favoriter!
Här har ni dom!





 

 

Chacco-Blue

Brun, född 1998, 172 cm, Mecklenburger
En exceptionell hingst från en extremt framgångsrik modersstam, en toppatlet i Grand Prix med bland annat en tredje plats i Aachen Grand Prix.




Alligator Fontaine 1140

Alligator Fontaine har med framgång tävlats i internationell hoppning. 1996/97 var han bästa franska tävlingshingst i sin årgång, 1999, bästa tävlingshingst och fransk champion, 2000 och 2001 vann han 16 respektive 8 internationella klasser . Alligator Fontaine har sammanlagt vunnit över 1,5 miljoner francs. Han har lämnat flertalet tävlande avkommor. Hingsten är sedan tidigare godkänd i Frankrike. Född 1988 med fortfarande i snyggt skick!



Crelido DVH 752

Vinnare av 4 års Championatet hoppning Danmark
Placerad Svår hoppning, Msv Dressyr.
Född 1996, e Calido - Raimondo - Cantares



Toulouse

 2009 blev Toulouse premiehingst vid hingstkoringen i Oldenburg. 2010 gick han en suverän 35-dagars test med 892 poäng. Detta kombinerat med hans moderna typ och spännande stam gjorde att han blev årets avelshingst i Dansk Varmblod 2011.



Vivant

Vivant har sett hela världen! Bara i Australien vann han med Chris Chugg fem världscupskvalifikationer och blev sedan sjua i världscupfinalen i Genève. Vivant van de Heffinck härstammar från en lovande blandning mellan gener från Frankrike och Holstein. Pappan Fuego du Prelet var redan som unghäst framgångsrik vid världsmästerskapen i Lanaken 1998 och 1999.
Född 1998.

ÄLSKAR DESSA SNYGGA HINGSTARNA!
Finns såklart fler sjuuukt snygga hingstar på Flyinge, men dessa är bara några av mina favoriter!
:)

//Carro

 


Herregud!!

Här var de tomt! Ber tusen ggr om ursäkt, jag jobbar just nu på några goa inlägg ni ska få ta del av ikväll, och även några tills imorgon!

Har idag för övrigt ridit ut för första gången på alldeles för länge! Var heeeelt underbart, red i eftermiddags solen på Patriks och bara njöt, de blir banne mig inte mycket bättre än så! Alltså de där kan man verkligen kalla njutning för själen! De är verkligen helt underbart väder ute nu, de är dagar som dessa som man är så oerhört tacksam för Sverige, och Göteborg! Inte alla som får uppleva såhär fina årstider! Och jag är såå nöjd!

Imorgon blir de uteritt igen kan jag lova om de är lika fint väder, älskart!
Puss o Kram

//Carro


                  Min fina i sina söta toffsar, hihi!

Redan igen?

Shooot, redan torsdag igen? Sjuttsingen vad fort den här veckan har gått, helt tokigt!
Tänk att de är en hel vecka sedan Göteborg Horse Show började? Och snart en vecka sen de tog slut..
Och de är inte 51 veckor kvar för de inte, nää snarare typ 61 veckor eftersom Horse Show ligger i April nästa år.... Jaajaa, de är roligare när de är i April men de är så segt o vänta sååå länge!

Nåja, galet vad fort tiden går ändå så jag antar att vi snart är där igen! :)
Får dock se om jag lyckas ta mig dit ordentligt o så? Om planeringen går som den ska så bor jag ju i Skåne vi den här tiden nästa år? Vi får väl se på de antar jag!
Apropå de så har vi beställt personbevis till mig som behövs för ansökan, jag ska mejla om min betyg idag för dom har jag ju lyckats slarva bort haha! Och så är de bara Dressyren som behöver fyllas i i ridintyget då! Hoppningen är färdig! :)

Nu blire jobb! Puss //Carro

                                      

RSS 2.0