Dag 20, något jag vill göra.

Finns mycket, jag skulle vilja göra, de mesta inom hästsport. Men de coolaste jag har sett är nog värlscup hoppningen i Las Vegas, kan verkligen inte föreställa mig något häftigare än de. Man måste väl få drömma! Något jag vill göra var ju frågan ;)!
Kolla bilderna bara o säg att ni inte hade velat tävla mitt i öknen, mitt i Las Vegas ;)!!



Kolla publiken! Publik är adrenalin för mig!!

Säger bara wow!


"This show is too good to give up," -Robert Ridland

/Carro


Late!

Hej godingar!
Hemma nu efter en mycket lång dag! Tänkte börja o prata om hoppträningen..

Framridningen vart sådär, hon har svårt att acceptera handen och går emot handen en hel del, vi jobbade mycket med raka spår när vi värmde upp igen och de har hon svårt för. Idag hade min lille prinsessa lite stofasoner också och tjura mot skänkeln och så. Dock som bortblåst när vi började hoppa. Travhoppa till o börja med och de märks att vi tränat på de då hon skötte sig väldigt fint. Började hoppa banhoppning efter hand, endast ett missförstånd idag o de är ju helt okej. :)! Skötte sig toppen fint på banhoppning, tog skänkel o hand, och kommunikationen fungerade riktigt bra. Är så stolt över min lilla sessa idag <3!!

Tidningen kom o skrev om mig idag också! Spännande o se vad de blir av de..

Och sist men inte minst så kom våra tröjor idag, ASSNYGGA! gissar att Therese redan lagt ut bilder på dom!
Filmer kommer förhoppningsvis från träningen idag också, om ni tjatar tillräckligt på Therese! ;)

Puss
/Carro

P.S. råka lägga inlägget i fel blogg, bra o logga in på fel blogg, därför de kommer så sent! puss d.s.

Min fina tjej!! <3

Top Ten Final.

Den 2 december, alltså nu i helgen avgörs tävlingen för eliternas elit. 
Då går nämligen Top Ten Final av stapeln i Paris. Denna klass är en del av tävlingen Gucci Masters.
Med i startfältet har vi bland annat våran Rolf-Göran Bengtsson som ska tävla om över 200 000 euro mot ryttare som Gerco Schröder, Denis Lynch, Ludger Beerbaum, Eric Lamaze och Edwina Tops Alexander.

Med i Gucci Masters har vi också de svenska ryttarna Malin Bayard Johnsson och Angelica Augustsson. Dock kommer de inte vara med och medverka i Top Ten Final.

Tävlingen kommer att sändas på Eurosport, och jag har letat fram tiderna till er!
Fredag 2 December : 22.00-23.30 LIVE
Lördag 3 December: 22.00-23.30 LIVE
Söndag 4 December: 16.00-17.15 LIVE

Jag vet iallafall att jag kommer att sitta bänkad! Självklart hoppas jag på att Roffe tar hem segern, men Ludger Beerbaum och Denis Lynch som ligger 6:a och 7:a på världsrankingen är två vassa ryttare vilka jag tror att han kommer få se upp med.

Vem tror ni kommer vinna?

/ Therese
Här står världens 10 främsta ryttare representerade. Rolf-Göran finner ni näst längst bak på högerkanten.

REA, nu måste man reagera!

Supersnygg jacka från Stil-Ikonen Pikeur som jag länge har varit sugen på. Förr 3195 kr, Nu 2876 kr :-


Pikeur kavaj Enja. Förr: 4595 kr. Nu: 4136 kr.


Pikeur Ciara Ridbyxa. Förr: 1695 kr, Nu: 1187 kr

Rean är hos Hastshopen.se

/ Therese


Dag 23. Hoppning eller Dressyr?

En bild säger mer än tusen ord.

/ Therese
Det är detta jag är gjord för att göra.

Förbyglar,

Finns flera tusen olika snygga förbyglar.
Här är top 4 av dom snyggaste enligt mig.
Vilken tycker ni är snyggast?

/ Therese

Förbygel från CWD. Detta är den förbygeln jag har på Misti just nu. Helt outstanding i kvalite. 2690 :-


Förbygel från Schockemöhle. Modellen heter Springfield och kostar 1960 :-

Förbygel från Antares med utbytbar flaggclips framtill. Kostar ca 2250 :-

Förbygel från Equipe. Kostar ca 2250 :-

Vi försöker igen,

Dags för ett icke hästrelaterat inlägg igen.
Klickade hem en ny nyårsklänning igår eftersom den andra fick åka tillbaka av diverse anledningar.
Hoppas denna blir bättre!
Tycker den är riktigt snygg iallafall.
/ Therese
Nelly.com för 349 :-

En vanlig dag i Göteborg,

Godmorgon!
Dags för en ny dag, taggad som vanligt, haha.
Ska in till skolan nu och ha en engelskalektion, sedan blir det hem och plugga till ett fysikprov jag har på fredag. Usch! Sån tur är har jag varit duktig och hängt med på lektionerna så fattar faktiskt det mesta. Guldstjärna till mig.

I eftermiddag, rättare sagt 15.20, ska jag och Caroline lasta våra små söta hästar och åka på träning på Troya Horse Arena hos Caroline Johansson som jag har tränat för ett par gånger nu. Tycker verkligen att hon är superduktig, och hon har alltid lika bra innehåll på sina träningar. Passar mig och Misti väldigt bra i det stadiet vi är just nu iallafall eftersom det vi behöver nu är lydnad, lydnad och ännu lite mera lydnad.

Pappa har lovat att filma när vi tränar, så räkna med lite filmklipp i eftermiddag!
Kram på er sålänge
/ Therese

När det är såhär mörkt kan man iallafall trösta sig med alla fina adventsljusstakar som lyser i nästan alla fönster runt om i vackra Göteborg.

God Morgon i stormen!

Ojojoj vad det blåser i vårt väderrika Göteborg...
Blåser o regnar så de känns som vårt hus ska trilla ihop, då de är 105 år gammalt i år så kanske ni förstår min oro, haha.. Naa, de är nog ingen risk ändå men ibland så låter de så när det blåser som värst..

Idag ska vi åka o hoppträna som sagt, sedan kommer tidningen och skriver lite om mig, lite pinsamt men så e de. Så blir nog inte överdrivet mycket bloggande för mig under dagen, men ska försöka hinna med de lite senare ikväll iallafall. Det borde ju absolut inte vara några problem! :)

Nu måste jag springa.. Ska vara på jobbet om exakt 3 minuter. Puss!!

/Carro

Vad är lycka?

För mig är det att kunna sitta upp i ridhuset för första gången sen olyckan.
Att hoppa höga hinder med en häst som ger allt.
Att klara utmaningar som man bara rös vid tanken vid för en månad sen.
Att klara av allt skolarbete trots att det är så mycket annat som skriker efter min tid.
Att ha en häst som står i stallet och mår bra. Det är lycka för mig.

Vad är lycka för er?
/ Therese



Dag 22. Någon jag vill träffa igen.

Någon som jag hemskt gärna skulle vilja träffa igen är min Farmor som tyvärr gick bort när jag var ungefär ett halvår gammal. Får alltid höra om hur klok hon var, vilken härlig syn hon hade på livet och hur lik henne jag är. Tydligen rör vi oss på samma sätt, har samma gester med händerna och pratar ibland så lika att pappa ibland undrar om vi är samma människa. Hade varit roligt att få träffa henne igen faktiskt, har ju tyvärr inga minnen alls av henne...
/ Therese

Sverige är bra på många sätt,

Men det här tycker jag bara är sjukt.
På Svenska Ridsportsförbundet släpptes idag ett förslag (remiss) från djurskyddsinstitutet om nya djurskyddslagar.
Om ni inte visste detta så är det idag inte förbjudet enligt lag att i Sverige använda djur i sexuella syften (tidelag som det också kallas), sålänge inte djuret tar skada av handlingen. Det fanns ett förbud mot detta fram tills 1944 då man valde att ta bort det, med argumentet att de flesta som utför dessa handlingar är psykiskt störda och därför inte kan stå till svars för detta. Du får alltså inte lov att gå mot röd gubbe, men det är fullt tillåtet att ha "sexuellt umgänge" med ett djur sålänge det inte tar skada.

Åter till ämnet. Idag släpptes alltså ett förslag att återinföra förbudet mot tidelag vilket jag tycker är helt rätt - djur kan användas i många syften men det ska verkligen inte vara lagligt att använda dom sexuellt för det är bara sjukt och strider mot naturens lagar. Jag satt precis och läste igenom remissen, och jag tycker att djurskyddsinstitutet formulerar sig ganska konstigt.

"Risken för att djuren far illa är allt för stor för att tillåta sådan användning".
Risken för att djuren far illa är väl självklar?
Djur är bra för att tjäna oss i många syften, men sexuellt är inte en av dem. Såväl psykiskt och fysiskt far ett djur väldigt illa av att bli sexuellt utnyttjat av en människa, och djuren har dessutom inget sätt att visa det på - dom kan inte prata med någon som lyssnar. Så vad är egentligen defenitionen på att djuret tar skada? Fysiskt eller psykiskt? Det är ju nämligen inte normalt för ett djur att bli utnyttjat på detta sätt, det kan vi nog alla hålla med om. 

Trots all kritik mot deras formulering ger jag iallafall djurskyddet en stor eloge för att de äntligen fått tummen ur och lagt fram detta lagförslaget. Självklart borde det vara straffbart med tidelag.

/ Therese

Dag 19, bild på min bästa vän och varför han/hon är de.


Olivia Pyk,
Olivia är min bästa vän, de skiljer några år på oss i ålder men för mig spelar de ingen roll. Många tycker det är konstigt men ärligt de finns folk som har ett förhållande med större ålderskillnad så vänskap ska väl för tusan inte spela någon roll. Nåja, Olivia är min bästa vän för att, hon får mig alltid på bättre humör hur nere jag än är så glömmer jag de när jag är med henne. Vi har samma humor så skrattar typ jämt, kollar på samma tv program och kan sitta en hel kväll o göra de utan att någon av oss tröttnar. Vi bara trivs så jäkla bra ihop. Jag kan berätta allt för pykis o hon dömer eller berättar aldrig. De finns ingen bättre vän. Jag tycker att man märker väldigt tydligen hur en vän är äkta, och de är om dom finns där när de är svårt som lätt för dig. Och jag har många vänner som försvunnit när jag haft de jobbigt. Men aldrig Pyk, hon har alltid vart där. Bästa bästa bästa vän. <3

/Carro


Howdi

Hej godingar, sorry att jag inte uppdatera igår. Fick inte igång mitt internet, segt.. Men nu är jag tillbaka iallafall o ska ta igen för en missad dag till o med.. Hände inte så mycket igår, var en ganska vanlig dag, red P, Ninja vilade tror hon var trött i både kropp o själ efter i söndags ;)!

Idag verkar också bli en vanlig dag, Christel har Patriks o jag ska rida Ninja, tänkte lina henne lite först så hon får mjuka upp sig utan min rumpa i sadeln i o med att hon vila igår kanske hon är lite småstel. Imorgon ska vi till Caroline Johansson och träna på Troya igen. Ser jag fram emot, lille felicia åker med mig och hjälper mig, sist var de lite joxit med en hästhållare o 2 hästar. Anyway, fillan följer med mig o de tackar jag för!

Patriks ska få hoppa lite imorgon med mig på ryggen, hoppas han blir glad då. Sålänge han får hoppa hemma är han ju rätt nöjd ;)! Resten av veckan består av lite ullaredshopping, stanbesök med min bästa vän som jag för övrigt ska skriva om lite senare, ska titta på några kompisars spelning på fredag o lördag o söndag blir nog väldigt lugna, är lite sugen på att gå på jul på liseberg i helgen men vi får se.

Imorgon kommer Torslanda tidningen och skriver ett litet reportage om mig, spännande! haha.. har aldrig riktigt vart med om de förr men blir väl spännande. Skriver lite om min bästa vän senare o lite annat smått o gott, håll er uppdaterade man vet aldrig vad man missar!

/Carro

P hoppar i paddocken! <3


regn, regn, regn... - Bloggat från min mobil

Godmorgon allihopa! Fy vilket tråkigt väder det är ute. Varför regnar det alltid i Göteborg? bläää... Sitter just nu på samhällslektion, pratar om ekonomi. Intressant och dötråkigt på en gång. I eftermiddag ska misti ridas igenom inför träning imorgon då jag p Carro åker till Kungälv och tränar för Caroline Johansson. Ska bli roligt! Vi hörs senare, pusspuss

Dag 20. Något jag vill göra & Dag 21. Någon jag vill träffa

Hej igen!
Glömde skriva "dagens" igår, så jag får väl skriva bådatvå idag. 

Jag börjar med dag 20, och något som jag vill göra och alltid har velat prova är att hoppa fallskärm. Verkar inte det så häftigt? Tänk att falla ner från flera hundra meters höjd, snacka om adrenalinkick!

Någon jag vill träffa är Rolf-Göran Bengtsson. Jag tycker att han verkar trevlig, och framförallt är det så mycket jag hade velat fråga honom! Tänk att få följa efter honom en dag, vilken dröm!
/ Therese
foto från www.kritto.se

Av med pälsen!

Hej igen allihopa!
Nu börjar det bli kallt ute, och många av hästarna sätter päls så man knappt ser att det är en häst under. Bland annat är Misti expert på att sätta päls, jag har redan klippt henne 3 gånger i år och det är dags idag igen!
När jag klipper brukar jag antingen Helklippa eller Filtklippa - då man lämnar päls på rygg och kors där hästen är extra känslig. Denna klippning funkar bäst på Misti trots att den inte är så himla snygg eftersom hon har en tendens att bli väldigt stel över ryggen när hon blir kall och då blir sadeltvånget värre...

Jag har en superbra maskin som är ganska stor av märket heiniger och klipper Misti på ungefär 1,5 timma om jag ska klippa hela hästen.


Ni som har egen häst, hur brukar ni klippa era hästar? Och hur lång tid brukar det ta?


Fina Caroline och Patriks


Helklippning, allt hår på hästen klipps av förutom man och svans. Klipper man hästen på detta sätt måste man vara nogrann med att täcka hästen ordentligt så den inte fryser eftersom den inte har någon päls att hålla värmen med. Vanligaste klippningen på tävlingshästar eftersom den är väldigt snygg.


Halvklippning. Här sparas pälsen på rygg och rumpa samt bakbenen och huvud. Funkar bra på hästar som inte rids superhårt varje dag eftersom de får behålla pälsen på de känsligare områdena.


Jaktklippning. En variant på helklippning där man sparar en ruta på ryggen för att förhindra skav från sadeln. Man brukar även låta bli att klippa ben och huvud när man klipper jaktklippning.


Filtklippning. Detta är min favorit förutom helklippning eftersom man klipper bort pälsen där hästen svettas som mest men behåller päls över rygg och kors som är hästens känsligaste delar för kyla. Inte alls lika snyggt som helklippning, men väldigt fuktionellt!
/ Therese

Dagens Vill Ha,

Såg denna jacka på en tjej när vi var på GFRK igår, så himla snygg!
Modellen heter Anca och kommer från HV Polo's vinterkollektion. Bilden gör den inte riktigt rättvis, väldigt mycket snyggare i verkligheten. Finns i färgerna brons, silver och guld och kostar 1899 kr. Klicka på bilden för att komma till en återförsäljare.

Här har ni lite fler godbitar från HV Polo's vinterkollektion, hade inte tackat nej till något av dom. Speciellt inte skritttäcket som ni ser längst ner i inlägget. Mums!

/ Therese

I skolan - Bloggat från min mobil

Godmorgon allihopa! Sitter just nu i skolan och har håltimma, lite smådeppigt men vad ska man göra. Fint väder är det ute iallafall, då blir man glad! Så ska ut o skritta en sväng på misti sen. Satan vad det har blåst inatt förresten. Fast det är rätt mysigt när man slipper bara ute i det. Nu ska jag vara lite social mot mina vänner istället. vi hörs senare! / Therese

Bilder från dagen!

.

Gymkhanaponnyn ThyWay som ägs av Kim Strach, här rider hennes medryttare

Jackie o Linda från Kungsbacka RK

JumJum o hans nya ägare, vet att de är en dålig bild men kunde inte låta bli då detta är GFRKs gamla lektionsponny som jag började tävla på för några årsen ;)

Josefina & Nikita, Alleby RK




Sandra o Little Good Iwa, <3 !! Grattis :)

Erika o Prinzess



Jenny o Revors!








Jag o United sry för mkt bilder på oss, skyll på min mor ;)

Therese o El Misti

/Carro


Resultat Pay n' Jump

Tjao

Josefina började våran dag med 4 fel ett stopp på 70 cm, sedan kom Beccis och felfri i 70 cm, sedan hoppade bägge 2 80 cm också, och ja där kom josefinas fina avfallning in i bilden hon fick hur som helst sitta upp igen och hoppa färdigt hihi.. Becca hade ett nerslag så 4 fel, och en jättefina rundor från bägge 2 så dom är nog lite nöjda ändå!

Sedan var de lillis tur, eller ja Sandra Ivestig hihi, hon hade 2 galet snygga rundor på 1 meter, båda felfria, och då menar jag inte bara resultatmässigt utan också fläckfria rundor i princip, skitsnyggt verkligen! 110 kommer inte vara några problem alls.

Erika, jag, Jenny och Therese hoppade storhäst, ni har redan Thereses resultat så drar bara mina o de andra 2 tjejernas. Erika hade 1 ner i sin första klass 70 cm, ett stopp i andra 80 cm. Jenny hoppade 90 2 ggr, hennes häst Revors är ju väldigt valpig men tog sig runt med några nedslag i bägge rundorna, han blir bättre o bättre, stärker sig för varje gång så de kommer nog och bli asbra till slut :)!

Sedan hoppade jag och United,
Första rundan 1m,
Pigg och taggad häst, väldigt nervös tjej på ryggen. Haha, jag har ju fått någon ultraskräck mot vattenmattor o titthinder så jag trodde ju givetvis att hon skulle stanna på vartenda hinder, vilket hon inte gjorde ;)! Hon hoppade jättefint första rundan, tog mina förhållningar och skänkeltillägg, jätteduktig var hon, men under 4an så låg de en vattenmatta och eftersom jag får för mig att hon ska stanna så håller jag lite för länge så hon petade med sig frambommen på oxern, inte hela världen de var ju bara mitt fel så vad gör de! 4 fel och supernöjd.

Andra rundan 1m igen,
Ninja var lite mer på och lite mer taggad så tog för sig lite för mycket, hon blev lite lång mot 3an, och då tog jag en försen förhållning borde tagit den tidigare, blev ett flackt språng och vi peta ner de, ett missförstånd helt enkelt, resten av banan lät jag henne gå på lite eftersom hon hade energin och då hoppa hon klockrent, var såå duktig min fina lilla tjej! Är verkligen jätteglad!

Duktig häst har jag iallafall nu måste vi bara träna så vi kan bli bra tillsammans också :) något o räkna med liksom. Well de va väl allt i resultatväg tror jag. Bilder kommer i nästa inlägg håller på o redigerar dom nu. Mamma har fotat stora hästarna o jag ponnysarna. Hoppas bilderna inte är allt för värdelösa :) Svårt inne på gfrk o få bra ljus o bra skärpa.

Puss

/Carro



Dagens tävling,

1,00 m
Något loj Misti som tyckte hon hade stått alldels för länge på bussen + trött Therese efter lång väntan och tidig morgon kunde slutat mycket värre än det gjorde. En hyfsad runda m. lite dåligt flyt emellanåt, lite missförstånd i kommunikationen och något hetsigt tempo för att vara inomhus ibland. Dock hoppade hon stundtals riktigt bra och dom små misstagen som finns tar jag på mig. Hittar inte riktigt avstånden och vi kommer lite nära ibland. Felfria iallafall, duktig Misti!



1,10 m
Här var hon mycket bättre fram för skänkeln och jag var mer taggad, fram till hinder nummer 4 går hon riktigt bra men mot hinder nummer fyra blir hon lite för pigg på hinder, jag hinner inte få ihop henne så hon hoppar av lite flackt och inte riktigt kommer upp sig.  Det resulterar i att vi river ordentligt. Men ska man riva så ska man väl göra det ordentligt va? ;) Resten av rundan flyter på bra, hon lär sig på sina misstag och lyfter ordentligt på tassarna resten av banan. 4 fel, men ibland blir det helt enkelt problem i kommunikationen. Tycker att hon skötte sig bra med tanke på att det var fullkomlig storm på utsidan.. haha.

Lämnar över till Caroline som ska få redovisa sina ritter sen!

/ Therese

Storm

Hej alla fina!
Förlåt för dålig uppdatering idag, men jag kom precis hem från GFRK och det första jag gjorde efter att ha slängt mig in i duschen är iallafall att uppdatera.
Misti har gått bra idag, lite loj men vi var iallafall felfria i 1 m och 4 fel i 110. Jag är nöjd!
Ska kila ner och äta nu, sedan ska jag slänga upp lite filmer från dagen.
Bjuder på ett smakprov sålänge!

Btw, satan vad det blåser ute. Höll på och flyga iväg när jag körde moppe hem från stallet förut. Crazy!

/ Therese
Rebecca, en tjej från klubben och hennes fina ponny Lady.

Sitter i bertil

Tja, slänger in ett snabbt inlägg medans vi är påväg hem och talar om att allt har gått bra idag, inget brutet o bara en avfallning i gänget! Vi är just nu påväg hem, Ninja har skött sig ypperligt och ser verkligen fram emot tävlingssäsongen nu! Lyckad dag kort o gott! :) Slänger senare upp ett inlägg med allas resultat lite senare då vi var 7 pers från alleby o hoppa! :) Kommer även lite bilder. Therese står för filmerna! Kram på er

/Carro

"Tävlings"morgon

Hej läsare!
Det är tidigt på morgonen och jag är trött haha, ska åka upp till stallet om ca 5-10 minuter men hinner slänga upp ett inlägg innan! Vi ska då som sagt till Göteborgs fältrittklubb o hoppa Pay n' Jump. Första start är 11, vi måste lasta 10 o jag tänkte åka upp o mocka och allting innan så man slipper stå med de efteråt. Ponnysar startar 11 därefter häst med 40 minuters paus emellan, eftersom vi åker ponnys o hästar i bussen måste vi åka ganska tidigt, annars hade jag kunnat få lite mer sovmorgon men icke... Bussen e 1000 ggr bättre än små transporter så de är de värt.

Ska börja med att packa när jag kommer upp nu, då jag har fått för mig att de betyder otur och packa i god tid och vara väl förberedd så gör jag de väldigt sällan dagen innan, om man inte ska lasta astidigt då vill säga, men idag har vi ju gott om tid.. Sedan brukar jag borsta av hästen och rykta lite, spraya i lite pälsglans i svansen o så, sätta på skydd och vara redo att åka. Ska vi där emot på större tävlingar ex EM elr VM då vi brukar vara borta ca 10-12 dagar så måste man vara väl förberedd o packad i tid, i o med att de ska med foder osv, same goes for 2 dagar eller 3 dagars meeting, men de är heller inte riktigt lika mycket o göra. Nee, nu måste jag upp till stallet :)! Kommer ha massa tid att uppdatera från GFRK så ska verkligen försöka komma ihåg att göra de :)! Ha en trevlig dag! Puss

/Carro

Jag som lagledare till bohuscupen laget i gymkhana för Alleby Ridklubb på Partille Ridklubb våren 11' Erika o Polo är med på bilden :)!

monopolspel och världscuphoppning

Hej igen allihopa! Förlåt för dålig uppdatering under kvällen, men vi har varit helt fast i monopolspel och andra galna påhitt. Självklart följde vi även hästhoppningen, och grattis säger vi till Rolf-Göran som lyckades knipa en fjärdeplacering i grand-prixen på Casall la silla. Nu ska jag krypa ner i min säng så jag orkar rida ordentligt imorgon. Alarmet är ställt alldeles för tidigt för min smak... Sov sött! / Therese

Visste du att...

  • Hästar sover mellan 5 till 7 timmar per dygn. Varje sovperiod är ca 10 till 30 minuter.
  • Hästens normala andning är 8 till 15 andetag per minut. Människor tar i snitt runt 17 - 20.
  • Hästens lungor blir lika stora som en fotbollsplan om man skulle veckla ut dom.
  • Hästens magsäck rymmer bara 8-10 liter, men tarmarna kan hantera upp till 130 liter föda på en gång.
Rätt sjukt va?



Dag 19. Bild på min bästa vän, och varför han/hon är det.

Min bästa vän, Sandra Ivestig - tillsammans med min andra bästa vän Misti.
Misti vet ni ju redan det mesta om, så jag berättar lite mer om Sandra istället. 13Jag och Sandra har inte känt varandra sålänge trots allt, ungefär 3 år nu, men det klickade verkligen direkt.
Vi är som dag och natt, helt olika, men det är nog därför vi kommer så himla bra överrens.
Så anledningen till att hon är min bästa vän är väl att vi kommer bra överrens, och sen att hon går att lita på i alla lägen och hon gör mig alltid lika glad :)

/ Therese

Då var det dags igen,

Godmorgon alla fina läsare!

Släpade mig precis upp ur sängen och ska snart kila ner och äta lite frukost innan jag åker till stallet.
Idag kommer hela dagen gå ut på att förbereda henne och all utrustning inför tävlingen imorgon. Tänkte ta med kameran och visa hur jag gör dagen innan tävling. Kan det vara intressant?

Vi hörs senare i eftermiddag!
/ Therese

Goodnight

Nu blire sängen, god natt på er! slänger upp lite blandade bilder att somna till! ;)




Haha sallys min alltså!




/Carro

Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad.

Hoppas detta är lika lätt som de verkar, jag gillar ju dock väldigt olika musiksmaker, men man lyssnar ju på olika stilar vid olika tider av året, och olika tidpunkter av min egen lycka så att uttrycka sig ;)! Tänkte ge mig på glada låtar först.!

Låtar jag väljer att lyssna på när jag är glad!
Jag väljer då en ny som jag lyssnar på nu och en standard låt som är mig och har vart länge. Typ original skulle man kunna säga eller?

 Nyhet - Avicii - Levels
http://www.youtube.com/watch?v=GJ91VPOgasQ

Original - Journey - Don't stop beliving
http://www.youtube.com/watch?v=rfUYuIVbFg0

Låtar jag lyssnar på när jag är arg...

Nyhet - Sunrise Avenue - Hollywood Hills
http://www.youtube.com/watch?v=O2A0Cl50RLk

Original - Rock 'n' Roll Soldiers - Funny Little Feeling
http://www.youtube.com/watch?v=22aoNda-V6E

Låtar jag lyssnar på när jag är ledsen.

Nyhet - Hot Chelle Rae - Tonight Tonight
http://www.youtube.com/watch?v=QzlNFcT2aOE&ob=av3e

Original - Story of the year - Sidewalks
http://www.youtube.com/watch?v=jBs9__geYfs&ob=av3e

Lyssnar givetvis på fler låtar en dessa men här har ni några av mina favoriter!

Här kommer några andra låtar jag tycker om..
http://www.youtube.com/watch?v=mEqE6Hg-GSo
http://www.youtube.com/watch?v=7Cnm-sZd6NA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_F0hN1nOBcw


/Carro


Dröm Outfit 2011!!!!




Schockemöhle m. strass - 1799:-
Dyonträns - 2495:-
Charles Owen ayr8 leather - 3750:-
Tretorn Falsterbo GTX - 4995:-
Prestige Meredith D sadel limited edition - 26900:- ca
Carbon Gel framskydd - 1299:- (vill dock ha dom vita)
Carbon Gel bakskydd - 999:-
GPA Grand Prix Kavaj - 4229:-
Jin stigbygel i guld - 2000:-
Jinsporre - 699:-

Har redan en del saker av dessa och inser att de är mycket pengar o dyra saker, men som sagt DRÖMOUTFIT i nuläget. Har stövlarna, stigbyglarna, sporrarna, förbygeln, ett dyonträns dock inte de på bilden, och ett par veredus olympic skydd dock inte carbon gel. Har en Meredith D sadel men inte limited edition varianten, den saknar silvret. Mitt största vill ha är hjälmen! Har en GPA evolution just nu.

/Carro


Nytt världsrekord satt!

Under Stockholm International Horseshow som pågår nu sattes precis ett nytt världsrekord.
Robert Whitaker hoppade nämligen 2,12 m barbacka på sin Waterstone.
Helt sjukt!
Bild från Svenska Ridsportsförbundet

A little time for myself,

Är precis vad denna lördagen har gått ut på.
Färgade håret eftersom jag tyckte att slingorna blev lite väl blona efter solen i Alanya under höstlovsveckan, det blev en mörkblond toning som verkligen gav resultatet jag ville ha. Supernöjd!

Däremot är jag inte lika nöjd med min nyårsklänning. Tusan vad dåligt den satt! Dragkedjan krånglade och tyget kändes gammal på något sätt. Nej, de blir retur på den! Får väl se vad jag hittar på nu då...

Nu ska jag krypa ner i min säng och titta lite på Gossip Girl, 
Vi hörs imorgon alla fina bloggläsare!
/ Therese

Händer inte mycket..

Blir en väldigt lugn hemmakväll idag, kollar väll lite OTH, käka tacos och försöka få lite bloggande gjort, är dock svårt med datorn i knäet och OTH framför näsan på tvn, haha.. Hade lust o gå ut ikväll men verkade inte som att någon av mina vänner var särskilt pepp på de, och jag går inte ut själv. haha!

Idag började jag med att försova mig igen.. INTE OKEJ! Jag brukar aldrig försova mig inte sen jag gick i skolan men nu helt plötsligt är det 3 ggr på en vecka och jag vet inte varför. Blir tokig, hatar o försova mig! Dagen börjar så dåligt då, och ofta svårt o komma in på rätt spår den dagen igen. Brukar bli pannkaka av hela dagen, vilket är jobbigt för en själv och människor runt omkring en. Jobbade sen iallafall, och har ridit på min lilla prinsessa! Rebecca har ridit P, hoppas det har gått bra! Jag är fortfarande galet nervös inför söndag! Puss så länge

/Carro

Ge mig snö.

Paket-time! - Bloggat från min Mobil.

Idag har jag inte fått bara ett, två utan tre paket!
Känns ju nästan som att det är julafton, haha.
Hoppas allt passar som det ska nu, kan iallafall avslöja att versace linnet är skitsnyggt!
/ Therese

548 dagar.


Tiden går fort när man har roligt.
Och roligt kan man väl iallafall säga att jag har med dig.
Adrenalinkicken som tänder till så fort det kommer fram ett hinder på banan, det där lilla gulliga fnisset som tar över mig varje gång jag sitter på dig och längtan efter nya utmaningar.
Saker som jag så länge saknat, du är lösningen. 

Jag tror att det för många är svårt att förstå hur en häst kan betyda så mycket.
Hur en häst helt plötsligt kan ta över ens liv. Få en att börja störtlipa vid tanken på att de far illa, och fullkomligt bryta ihop vid tanken på att man en dag kommer gå skilda vägar.
Men det är det som är så fint. Det jag har med dig. Att ingen förstår.
Ingen förstår hur jag orkar med dig varenda dag,
hur jag orkar ramla av, slå mig illa emellanåt, men för att sedan försöka igen.
Och jag förstår egentligen inte själv hur jag orkar ibland. Men det är också en utav dom sakerna som är fina med dig. Du lär mig att aldrig ge upp.

Jag vill inte skryta med det här inlägget, det är verkligen inte min avsikt. Utan jag vill försöka dela med mig av det jag ser varje gång jag får se en skymt av denna vackra varelse. Hon utstrålar visdom, power och vilja. En kärlek till livet och allt nytt det har att bjuda på. En kämparglöd som inte går att släcka.
Med andra ord allt det som hoppas att jag kommer kunna utstråla en dag.

För visst ser jag mycket av mig själv när jag tittar på Misti. En individ som tillsynes är lugn och harmonisk, lätt att ha och göra med och övertalbar. Men vid en närmare titt ser man hur mycket som finns bakom fasaden, och hur mycket stöd hon egentligen behöver. Hon hoppar bra - det vet jag också. Jag är inte blind. Och när vi väl är på tävlingsbanan behöver jag ofta inte göra mycket mer än att se glad ut och hålla i mig för glatta livet. Men innan vi kommer in på tävlingsbanan är det många hinder som står ivägen. Jag menar, för hur många är det man oroar sig mest för på en tävlingsplats om man kommer upp på hästen eller inte?

Tack för tiden jag har fått ha med dig hittils. Och jag säger redan nu tack för alla de år som vi har framför oss.
Detta är en fantastisk häst, och jag hoppas att jag förvaltar det jag har fått chansen att arbeta med väl.
För jag vet att hon har det som krävs för att bli riktigt, riktigt bra.



Bild från provridningen.


Från den första sommaren tillsammans

Första tävlingen tillsammans, åh vad jag var stolt över dig!


Vad som följde nu var en höst och vinter pyntad med skador både hos dig och sedan även hos mig. Därför saknar jag bilder från denna period. Nästa steg blev istället våren 2011, och nu var det all in som gällde.


Första turen efter ett uppehåll på ca. 3 månader.


Första "tävlingen" (pay and jump) på Stall Nolvik.
Sedan drog tävlingssäsongen igång.


Kongahälla RF, Första tävlingen för året. 2:a i 90 cm stilbedömning.



Stall Adams RF (Troya Horse Arena), 2:a 90 cm stilbedömning






Meeting på Alleby Ridklubb med fina resultat. Bland annat lyckades vi här få våran första placering tillsammans! 5a i 95 cm, 3a i 1,00 m, Vinst i 1,00 m samt debut 110 med 4 fel,

Efter detta åkte vi runt och tävlade lite mer med bra resultat. Bland annat på Essunga RF där vi lyckades vinna 1,00 m klassen samt komma 5:a i 1,10 m. Här har ni "vinnarritten".


Vi åkte även till Orust där vi lyckades sätta vår första 0:a 110! Vi kom 5  i den klassen och även 2:a i 1,00 m klassen.


Bulycke och tävlade och lyckades där få vår första inomhusplacering tillsammans, 5a i 1,00 m.


"I became somebody through loving you."

/ Therese


Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut

Dags för dagens "dagsinlägg". Oj vad många dag det blev i den där meningen! Ni förstår ändå vad jag menar. Här har ni några failbilder jag inte publicerat tidigare.
/ Therese
Dom två sista bilderna tycker jag trots sina små "skavanker" (haha shit vilket gammalt ord jag lyckades slå till med där, score!) är ganska fina. Dom förmedlar helt klart en känsla från två olika punkter i livet. Osläckbar glädje.

Living the dream!

Säger som Carro, FREDAG!
Finally ett slut på denna hemska vecka, som egentligen inte var så hemsk förän igår. Men vet ni vad jag lyckades med då? Spilla kaffe över HELA min vita tröja samt cutta upp hela knäet + mina nya jeans med hjälp av ett par stövlar. Skillat right? Hade nog kallat det för I-landsproblem. Men jobbigt var det iallafall.

Idag ska jag till skolan och ha en fysiklektion för att sedan åka till posten och hämta ut lite paket på saker jag har beställt från H&M och Nelly, blandannat Versace-toppen och min (förhoppningsvis) blivande nyårsklänning! Hoppas allt passar. Sedan står iallafall Misti näst på tur, hon ska ridas igenom ordentligt idag för att sedan kunna ta det lite lugnare imorgon inför "tävlingen" på Söndag.

Tror vi har nämt det tidigare i bloggen, men på Söndag åker alltså jag och Caroline tillsammans med lite andra tjejer från våran klubb till Göteborgs Fältrittklubb på Pay and Jump. Caroline ska hoppa 1 m två gånger tror jag på sin nya häst Ninja, och jag ska hoppa 1 m + 1,10 på Misti. Självklart kommer film att komma upp på kvällen!

Har laddad upp med lite tidsinställda inlägg under dagen då jag tror att jag kommer ha mycket och göra, bland annat ett inlägg med massa failbilder. Det vill ni väl ändå inte missa?
Haha.

Förresten har jag idag ägt Misti 1,5 år idag. Det är sjukt vad tiden går snabbt! Kommer ett djupare inlägg om det sedan med tillbakablickar på vår tid tillsammans.

Kram på er alla fina bloggläsare.

/ Therese
Bilden är ungefär ett år gammal, fina Misti!

Hello

Freeeedaaaaag!! Härligt med helg och vila och allt sånt där! Min helg består av en fredagkväll utan Patrik då han är i Holland, vilket ger mig många möjligheter, vet bara inte vad jag ska göra haha, en lördagdag i stallet, ska verkligen bara mysa och ta det lugnt och pyssla med mina hästisar! Och lördag kväll åker jag till papput med Oliv o T't än så länge o passar Ozzy (min hund hos pappa) o har myskväll, söndag smäller de och jag kommer väl tuppa av, har sällan vart såhär nervös för en Pay n' Jump men nu är jag de, puuuuuh... Vill verkligen att hon ska vara snäll, riv hela skiten om hon vill men inte stanna så jag blir mer osäker :(! Anyway, skriver senare tror jag! :D

/Carro


Ozzy ! <3

Gissade rätt gjorde...

Annie,
http://anniejohanssson.blogg.se/ !


Det är nämligen US tröjor till Alleby Ridklubbs Ungdomssektion där tacc.blogg.se och en annan sponsor står på armarna. Kommer nog bli ashäftiga!
Lovar att visa dom på måndag när vi får hem dom.
Dock kommer dom inte se riktigt ut som på bilden, men nästan haha :)
/ Therese

Hoppat

Go' Kväll kära vänner o främlingar!
Idag har jag hopptränat för Mikael Jacobsson, eller jag hoppat lite iallafall, tränat är kanske en lätt överdrift men hoppat för instruktör, Ninja skötte sig fint, vi hade lite korta länga galoppen på orelaterat avståndsträning idag, och Ninja är ju så känslig i sin mun och för vikten, och har ju även 'goet' framåt så är kul i sånna övningar för hon är ju väldigt lätt att reglera! Härligt :)! Sen har hon ju andra sidor som enligt mig kanske inte är lika roliga ;)! Men men blir 100 cm på söndag och de ska nog gå bra.. Bara hon sköter sig.. Jag är så galet nervös, de har verkligen satt sig i huvudet på mig nu att alla hästar ska stanna med mig! :( Anyway, är galet trött idag så går o lägger mig nu.. Tänkte lägga upp min drömoutfit imorgon, men då vill jag ha minst 5 kommentarer! annars skippar jag de, vad säger ni? ;)

O på måndag kommer våra tröjor, woho!! :)

/Carro


?

Nu händer det grejer!
Tillsammans med en del av Alleby Ridklubb har bloggen nu ett sammarbete...
Kan ni gissa vilken och vad bilderna ovan är för något?
En av er som gissar rätt vinner en länkning till eran blogg!
/ Therese & Caroline

Minns gårdagen,

Hej igen kära bloggläsare!

Jag satt i stallet förut och funderade lite. Det sägs att man inte ska tänka för mycket på historian, på det som har hänt förr utan istället bara blicka framåt eftersom det är framtiden som vi kan förändra.
Men tanken slog mig också, är det inte just våran historia som gör oss till dom vi är?

Jag tror alla föds lika. Med samma förutsättningar att lyckas. Och med precis samma förutsättningar att misslyckas. Hur vårat liv sedan blir avgör vår uppväxt, vad vi lär oss är moraliskt rätt och vilka förväntningar våra föräldrar har på oss. Till exempel har jag en väldigt fin vän som har alla förutsättningar att lyckas. Hon är smart, vacker och går alltid omkring med ett leende på läpparna. Men hon låter livet rinna ut mellan fingrarna, väljer att se allting som "ett senare problem". Glömmer helt bort att tänka på det som redan har hänt, och det som håller på att hända. Att hon i varje ögonblick har en chans att sätta igång och ta tag i sig själv. Jag tror iallafall på henne, och jag hoppas att allt kommer lösa sig när hon väljer att sätta igång. Hon är värd det.

Så ja, blicka framåt. Sätt nya mål. Njut av nuet. Men glöm inte bort att tänka på eran historia någon gång ibland, för det är den som berättar vilka ni egentligen är.
Och är du inte nöjd med din historia? Se då till att ändra på den.
"Du kan inte börja om din berättelse, men varje dag har du möjligheten att bestämma slutet".
/ Therese

This or that?

Vad hade du valt om du fick välja en sak på varje rad?
/ Therese

Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad.

Det här kan bli spännande, haha.
Jag är egentligen inte mycket av en musikmänniska, utan lyssnar egentligen mest på "populärmusik", med andra ord det som spelas på radion. Men jag har två favoritartister som funkar vilket humör jag än är på, och som ger mig inspiration nämligen Veronica Maggio och Melissa Horn. Jag gillar låtar där texten har en innebörd och där man kan känna igen sig.

När jag är arg lyssnar jag på musik som idiotförklarar folk, en favorit är Din Mamma med Oskar Linnros.
När jag är ledsen, ja då lyssnar jag på deppmusik som resten av Sverige. Här kommer mina favoriter av den fantastiska Melissa Horn.
"Lät du henne komma närmre"

"Du är nog den"

När jag är glad, då lyssnar jag på musik som är taggande och som peppar mig. Låtar som helt enkelt får livet att kännas härligt!

Ted gärdestad - Vilken härlig dag

Avicii - Levels

Dag 16. En bild som gör mig glad


För att Sophie är så galet bra och EM, Wales 2010 var några av de absolut bästa dagarna i hela mitt liv. Saknar det något sjukt, men bilder ger minnen och minnen gör mig glad, bra minnen såklart!

/Carro


Frågestund del 3 - Carro

Har fått några frågor av Melinda. :) Väldigt uppskattat!

* Rider du ridskolehästarna ibland?
Ja det händer att jag gör det ibland, inte särskilt ofta men om mamma ber mig eller jag kanske ska tävla någon av dom så kan jag allt göra de! Har tyvärr inte tid att rida dom särskilt ofta! :(

* Vilket märke inom ridsport tycker du är finast?
Jättesvårt att bara välja ett då jag gillar olika märken på olika saker i finhet om man säger så, däremot måste jag nog säga att mitt absoluta favoritmärke är Schockemöhle sports, främst älskar jag min förbygel från detta märke! ;)


* Vilken häst betyder mest för dig?
Mr Polo och Patriks, utan tvekan! än så länge..

* Vad vill du jobba som?
Beridare gärna och hopptränare!

* Hur mycket pengar skulle du kunna lägga på ett träns, pannband, en grimma & ett schabrak?
Jag hoppas du menar var för sig annars är det väldigt svårt! ;) Som mest på träns har jag lagt 1755 :-, skulle säkert kunna lägga 2000:- Pannband är ju högst 7-800 kr, då de är vad ett svarowski pannband kostar! En grimma ca 300 är det högsta jag lagt det var på en Schockemöle-grimma, kan nog tänka mig och lägga någon hundring till för en riktigt fin lädergrimma, och på ett schabrak ca 800 kr som högst. Dom är ju inte så dyra. Vill gärna ha ett equalityline schabrak, och hittar jag de så får de kosta vad det kosta vill!!! :)

/Carro


Rise and shine!

Godmorgon allihopa! Upp och hoppa och möt det underbara Göteborgsvädret.
Regn, regn och lite mera regn.
Satan vad deppigt!

Idag har jag inte mycket o göra, Misti ska få vila idag som jag nämde igår så tänkte lägga lite tid på att klippa man och svans samt borsta henne riktigt ordentligt.
Ska även försöka hinna med och ta lite bilder!

Har många bollar i luften på en gång nu i livet, och det är mycket roligt pågång.
Längtar tills jag kan dela med mig av det till er! ;)

Ha en trevlig dag så hörs vi i eftermiddag alla fina bloggläsare!
/ Therese

God Morgon!

Hej i höstrusket...
Jag väntar med spänning och förväntan på snön och de är väl givetvis därför det inte kommer någon, jag vill ha snö!!!! Anyway, idag ör det inplanerat för mig o United och hoppträna för Mikael, Christel kommer och rider på P så jag rider inte honom själv imorgon heller.. Hehe jisses, men jag är tacksam för hjälp så ska inte klaga. Men ska bli kul o hoppa iallafall, hoppas de går ganska bra iallafall så jag får lite självförtroende inför söndag. Kan behövas :P! Men nu ska jag upp o jobba, skriver lite senare.. Puss på er!

/Carro

Ge mig snö!!!!

Dagens shopping

Dags för ett icehäst-inlägg igen
För nu är nyårsklänningen beställd! Hittade en på nelly.com som jag blev lite smått förälskad i.
Blev även ett litet armband eftersom det var gratis frakt över 500 kr. Haha. Man får inte vara dum!
Så nu hoppas vi att denna klänningen kommer passa så slipper jag springa runt och ångestleta klänning dagen innan nyår som förra året.
Det gäller att vara ute i god tid!
/ Therese
449 :- , visst är den fin?
59 :-

Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Oj, galet bra fråga.. Hästar får mig att må bra av samma anledning som djur ger som flesta, en trygghet, någon som inte bryr sig om hur du är och vem du är utan dom tycker oftast om dig för den du är. Så känner jag med mina hästar, jag kan vara med min häst hur som helst, ful osminkad och äcklig men den bryr sig inte. Dom uppskattar bara läget, att vi är där och tar hand om dom. Många säger att hästar är otacksamma men de tycker inte jag, det är lite ge o ta bara, de är vi som ska vara tacksamma att vi får vara med dom överhuvudtaget och fräsmt vara tacksamma att dom ställer upp på oss. Ridningen får mig att må bra för det är något jag tycker är kul, jag gillar att rida och jag älskar att utvecklas, och tävla och bevisa att jag kan, och att allt de där händer med ett djur de gör det bara ännu bättre!!! Jag vet ju inte direkt varför jag börja rida, men jag vet att jag fastna för de av en anledning, att de får en att känna sig bra. Man mår bra av att vara bra eller hur? Precis som när man gjort en bra sak för någon annan, tänk er att ha den känslan varje dag, vara stolt över sig själv och sin häst. Det finns inget som den känslan. Tror det är därför jag så galet gärna vill jobba med hästar, för dom får mig att känna sig behövd och speciell.

/Carro


Får mig att må så bra.

Crazy

Hej söta människor, jag har inte haft möjlighet att skriva idag då jag legat efter i tiden verkligen hela dagen idag, och det har gått mindre bra att jobba ikapp, mitt schema höll inte då jag var i Sävedalen imorse på besök av olika orsaker.

Men nog om de.. Ystret kring nyår har börjat och nu ska man tydligen börja planera och hetsa upp sig över de med, kaos.. Hade helst bara vart i Trysil och åkt skidor, men de verkar inte lösa sig :(! Åker vecka 6 istället, favvo!! Saknar att åka bräda något helt galet, har vart skidåkare i några år men övergick sen till snowboard och de är så galet mycket roligare! Hade man inte vart ryttare skulle jag gärna blivit proffs på någon vintersport! Varför hålla sig i underbar värme liksom ;)?

Har idag ridit min lilla United, som för övrigt var heeelt skogstokig idag! Haha jisses var rädd att jag skulle trilla av lite i början men de blev bra och på slutet skötte hon sig fint, efter några om o men skrittade hon till och med när vi skritta av, inte illa för fröken 'inget tålamod måste skynda'.. Jag är sjukt nervös inför söndag också, shit...
Kommer få en hjärtinfarkt eller något.. Nee men hoppas allt ska gå bra, hon sköter ju sig någorlunda när vi är ute o tränar iallafall! :)

/Carro


Jag och Josefin knäpper fast brädan efter sittliften i Trysil i vintras, bästa skidresan i hela mitt liv!

God kväll!

Här sitter jag bredvid min fina vän Sandra och taggar Grey's Anatomy som börjar klockan 21 00 på Kanal 5. Det bästa programmet som finns i hela världen om du frågar mig!

Har som jag nämnde tidigare vart hos frisören idag, klippte mest det slitna men är nöjd iallafall. Tur för både mig och frisören! Finns inget värre än när man har en bad hairday, tänk då och ha det permanent? Kaos säger jag bara.
Har även varit ute och ridit lite på Misti, tog det lugnt eftersom det är tänkt att hon ska vila imorgon.
Jag har för vana att inte rida så hårt dagen innan vila för att förhindra så mycket som möjligt att hon blir stel och spänd när hon vilar, hon har en tendens att lätt bli det. Men idag kändes hon supermjuk och fin iallafall! Jobbade mycket skänkelvikningar och bogen in, hon lyssnade bra och kändes fräsch.
Nej, nu ska jag vara social mot min kära vän igen, vi hörs imorgon igen!
Kram på er alla fina bloggläsare, ni är fantastiska!
/ Therese
En nöjd Misti efter dagens ridpass.

Det här var det sjukaste jag sett på länge.

Barrerad? Nejdå.. varför tror ni det?

Dag 16. En bild som gör mig glad.


Ny dag - Nya möjligheter

Hej allihopa, och godmorgon!
I skrivandes stund sitter jag på bussen och är påväg till skolan, ska ha en redovisning idag i Engelska samt en fysik lektion. Sjukt tråkigt. Jag har verkligen valt fel linje! Jaja, finns inte mycket att göra åt det nu bara att bita ihop. Eyes on the prize, snart studenten...
Efter skolan har jag tid hos frisören, ska bli himla skönt att klippa av lite hår haha.
Jag har så sjukt mycket hår egentligen, så det krävs underhåll för att det inte ska ta över världen. Typ.
Sedan ska jag ut och pussa på Misti som ska få ta det lite lugnt idag, tänkte bara skritta ut en sväng faktiskt.
Vi hörs senare i eftermiddag!
Har laddat upp med lite tidsinställda inlägg åt er sålänge, så håll er uppdaterade!
/ Therese

Frågestund del 2 - Therese

Herregud vad mycket bra frågor ni ställer, och gud vad roligt att det är så mycket ni vill veta om oss!
Här kommer mitt bidrag till en del av frågorna iallafall. Fortsätt att fråga så lovar jag att svara på några till!

Vad hände när du skadade ryggen?
I februari i år, närmare bestämt torsdagen innan sportlovet råkade jag ut för en hästrelaterad olycka. Vad som många skyller helt på Misti skyller jag på mig själv, för det inträffade helt av oförsiktighet. Som jag tidigare har nämt lider Misti av något som heter sadeltvång, med andra ord att hon upplever obehag av sadeln och även vid uppsittning ibland. Detta beteendet har hon haft så länge hon har blivit riden, men jag har lärt mig att hantera det på ett bättre sätt nu. Iallafall fick Misti ett "anfall" och började bocka som en galning, jag flög som en vante och landade på svanskotan. Har aldrig upplevt en smärta i närheten av det jag upplevde då i hela mitt liv. Åkte till sjukhuset och fick där diagnosen krossad kota i ländryggen samt komprimerad (ihoptryckt) ländrygg.

Hur lång tid tog det innan du fick börja rida efter olyckan?
Jag fick inte lov att rida på 3 månader, och skulle egentligen ha väntat 2 månader till när jag började rida. Men det gick inte att hålla sig!

Vad är ditt mål med Misti 2012?
Mitt mål med Misti nästa år är att fortsätta det jag har lagt grund till i år. Mitt mål är att debutera 120 och förhoppningsvis även kvala till 130 - för detta krävs två felfria rundor i 120 cm klasser.

Vad gillar du att göra utöver ridningen?
Utöver ridningen så gillar jag allt som en normal 17 åring gillar att göra, haha. Jag älskar att umgås med mina vänner, gå ut och festa och shoppa, precis som vilken tonåring som helst! Jag tycker också att det är riktigt roligt att laga mat.

Var hittade du Misti?
Jag "hittade" Misti på en gård i Sjuntorp som ligger en bit före trollhättan om man kör från Göteborg. De gamla ägarna till henne ringde på en annons som jag hade lagt upp på Hästnet där jag skrev vad jag sökte för häst.

Hur många rosetter har du?
Oj, haha. Det har blivit ett par stycken med åren! Just nu har jag 28 stycken hängandes på väggen ovanför min säng, och dessa är från de placeringar jag är mest stolt över. Resten, vilket jag skulle tippa på är ett 70 tal, ligger i en låda i garderoben.

Hur är du i skolan?
I skolan är jag väldigt ambitiös och med mycket vilja. Jag tror att utbildning är viktigt för att komma någon stans här i livet! Även om jag tycker hästar är roligt och mer än gärna hade arbetat med dem i framtiden försöker jag att vara realistisk och inse att chanserna att tjäna pengar på hästar inte är särskilt stor och man får vara väldigt duktig och ha en gnutta tur för att lyckas.

Hur skulle din drömhäst vara?
Nu höll jag på att skriva att jag redan har min drömhäst ståendes i stallet. Och det stämmer faktiskt till viss del. Egenskaper som jag värdesätter högst hos en häst är dess personlighet och dess inställning till livet. Jag vill ha hästar med mycket vilja och go som är positiva till arbete och som tycker att livet är roligt. Allt detta tycker jag passar in väldigt bra på Misti. Sedan kan man ju alltid önska sig bättre, jag hade ju inte direkt tackat nej till någon av världscuphästarna!

Hur ser din framtid ut just nu?
Just nu vet jag inte riktigt vad jag vill göra i framtiden, därför känns min framtid lite oklar. Jag vet iallafall att jag ska ta studenten i Juni, och jag längtar så jag håller på att bli tokig. Sedan får vi se vad som händer, om jag väljer att plugga vidare eller satsa helhjärtat på hästarna. Den som lever får se!

Är du nöjd med din skola?
För er som inte vet går jag just nu i 3:an på Kitas Gymnasium, och ja jag måste faktiskt säga att jag är ganska nöjd. Vi har riktigt bra schema och slutar tidigt varje dag, ambitiösa lärare och jag har lyckats hamna i en riktigt bra klass. Dock har vi väldigt mycket läxor, prov och inlämningar - men det tror jag inte man kommer undan med i någon skola.

Har du tränat/tävlat gymkhana någon gång?
Tro det eller ej, men det har jag faktiskt! Sommaren 2009 tror jag det var ställde jag och en vän Klara upp i en partävling på Alleby. Och det bästa av allt var att vi faktiskt inte kom sist! Haha. Dock kan jag erkänna att vi var rätt värdelösa.

Skulle du kunna tänka dig att tävla mot Caroline i Scandinavium?
Det är klart jag hade! inte i gymkhana bara haha. Det hade dock vart lite tråkigt, för då hade jag varit säker på att jag hade kommit som bäst tvåa ;)

Vad är Misti bäst och lite sämre på?
Det bästa med Misti är hennes outtröttliga energi och hennes inställning till arbete. Hon tycker att allt är roligt, varje dag! Dessutom får jag väl skryta lite om hennes hoppteknik som är utöver det vanliga när hon väl tar i.
Det som är lite sämre med henne är att hon vid tillfällen är så sjukt envis, och att hon är lite väl känslig emellanåt. Ibland kan det tillexempel räcka att jag ryter till en gång när hon gör fel och så blir hon förbannad och hela ridpasset är förstörd. Får väl även lägga till sadeltvånget till en av hennes lite sämre sidor, även om vi för tillfället inte har några större problem med detta.

Vad skulle du köpt om du vann 5 miljoner?
Herregud vilken dröm! Jag hade köpt mig en stor fet hästbuss och massa fina hästar att fylla den med. Kanske byggt ett eget stall? Möjligheterna är enorma!

Saknar du ponny-tiden?
Ja, det gör jag. Men inte för att det på något sätt var roligare, utan för att allt var så himla okomplicerat. Man hade inte en tanke på framtidens problem utan levde bara i nuet och såg till att ha riktigt jäkla roligt. Självklart saknar jag min fina ponny Katja enormt också.

Tror du att du alltid kommer ha kvar Misti, även när hon blir gammal?
Det hade varit en dröm för mig att få ha kvar Misti hela hennes liv, men jag vet inte om detta kommer vara möjligt. Snart kommer jag börja studera på "riktigt" och det kommer finnas andra saker i livet som tar plats.Misti är en häst som behöver ridas varje dag och som behöver massa tid för att må bra, och prioritering nummer 1 är att hon mår bra. Men så länge jag kan ge henne det hon behöver och så länge vi fungerar tillsammans vill jag aldrig sälja henne.

Vilken är den bästa hästbutiken enligt dig?
Min favoritbutik heter My One och ligger vid backaplan på Hisingen. Dock handlar jag det mesta via internet, där är ride-with-style.se en favorit.

Vilket är ditt favoritmärke?
Kan inte välja en, så det får bli två. Schockemöhle och CWD!
Kan inte ni berätta mer om era pojkvänner/tidigare förhållanden?
För tillfället är jag singel och trivs bra som det. Hade fram till början på September ett förhållande med en kille som heter Emil och som hade varat i ca 5 månader. Innan dess har jag bara haft korta och oseriösa förhållanden. Jag är verkligen inte förhållandetypen!

Frågestunden del 1

Jag har fått några frågor och tänkte besvara dom lite kort o gott! :) Eller långt men ska svara iallafall, så slipper jag svara på alla på samma gång sedan. Men oroa er inte alla frågor kommer besvarar, hur dumma eller svåra dom än kan va ;)!

Elin frågade mig..
till caroline:
när bestämde du dig att sluta i gymkhana?
hur länge hade du din första ponny?
hur hittade ni Peppe och polo?
var det på ditt förra jobb du hittade Maya och Bacardi?
hur var du i skolan?
hur ser din framtid ut just nu?
hur var det att rida i scandinavium?

Jag bestämde mig efter Scandinavium i år att sluta efter GHS nästa år, alltså 2012. Min första ponny hade jag bara i 7 månader då jag blev rädd för henne och slutade rida. Polo hittade vi när jag var i England och red mitt första EM, 2007, vi flög över och hela laget lånade några engelska ponnys, polo var den jag lånade och vi bestämde oss för att köpa med honom hem! Peppe hittade vi 2008, jag såg honom gå med ryttaren Elin Schelander och han var till salu så vi bestämde oss för att köpa honom! :) Ja det var de, Maya köpte vi ca 6 månader innan jag började jobba där och Bacardi köpte vi under tiden jag jobbade där. I skolan var jag blyg och ganska lat haha, inte direkt pluggis nummer 1! Min framtid får spå sig själv, jag hoppas på att flytta till Holland om ungefär 1 år och bli tävlingsryttare i hoppning så småning om.. då menar jag på högre nivå. Att rida på Scandinavium är det ABSOLUT coolaste och bästa jag någonsin gjort.

Amanda frågade mig,
Till Carro:

Hur många år är Polo?
Hur länge har du haft honom?
Varför slutade du rida gymkhana?

Polo är 12 år gammal, jag kan inte fatta de själv men så gammal har han blivit! Jag har haft honom sen juni 2007 så 4½ år. Jag har inte slutat än men slutar efter GHS för att jag tycker gymkhanan har för mycket människor som vill bråka i sig i Sverige och de har gjort att de blivit tråkigt. :)

Annie frågade mig,
Till Caroline:
Vad är det bästa med Polo?
Vad har du för mål med United 2012?
Hur kändes din första tävling någonsin, var du jätte nervös?
Varför har du valt att rida?

Det bästa med Polo är att han har världens starkaste personlighet och att han är min!
Mål med United 2012 är att gärna ha en 0a 120!
Min första tävling var 2004 på ponnyn Cloetta, det kändes väldigt nervöst men försvann när jag kom in på banan! (: Jag vet faktiskt inte varför, jag började när jag var ganská liten, men fortsätter för att jag tycker det är förjäkla kul! :)

Matilda frågade mig,
Till Carro:
Vilken häst har du tyckt om mest av alla du har haft?
Tycker du det är roligt att hålla i ridlektioner på ridskolan?
Vad gillar du att göra utöver ridningen?

Polo har alltid varit nummer 1, men just nu är han inte ensam om det längre. Jag gillar Patriks och Polo lika mycket! Och dom 2 gillar jag bäst. (: Jag tycker det är väldigt kul att hålla i hoppträningar på ridskolan, dressyrlektioner och gymkhanalektioner är väl inte så jättekul direkt (;.. Utanför ridningen älskar jag att vara med mina vänner, ex. Therese, jag gillar att vara med min Pojkvän, kolla på One Tree Hill och festa! (:

Evelina frågade mig,
Till Caroline:
Hur många rosetter och vinster har du?
Saknar du ponny-tiden?
Vad är Uniteds bästa och mindre bra egenskaper?
Vad tror du kommer hända med Patriks om hans säljs? (valfri fråga)
Hur många hästar/ponnyer har du haft i DIN ägo i hela ditt liv?
Beskriv med bara 3 ord om hur det är att rida i Scandinavium!

väldigt längesen jag räknade mina rosetter då dom ligger i en påse i garderoben, men har närmare 200 rosetter, kanske mer? Och ca 100 vinster möjligt fler där med.. Jag saknar inte ponny tiden i sig, men jag saknar att de inte var på så stort allvar då som de är nu. Hennes bästa egenskap skulle jag väl säga är hennes bakbensteknik, eller hoppförmåga, hennes sämsta där emot är att hon har väldigt svårt att dämpa sig, hon är en dam som har väldigt bråttom! ;) Jag vet inte vad som kommer hända med Patriks, men jag hoppas han hamnar hos någon go dressyrtjej som kommer älska honom lika mycket som jag! (: Jag har haft totalt 9 ponnys inklusive hästar under mitt liv. Beskriv med bara 3 ord hur det är att rida på Scandinavium, UNDERBART, ASCOOLT, ÖVERVÄLDIGANDE! Kan tilläga vid sidan av att de är de bästa jag någonsin gjort :)!!

Nina frågade oss,
Vad hände med hästen Sophie?

Nina, Sophie står fortfarande hemma i sin box, och går fortfarande gymkhana, hon har aldrig varit någon ridskolehäst men egentligen har inget hänt med henne, hon är bara gammal och går inte lika mycket gymkhana längre.

Ellen frågade mig,
Till Carro
:

Hur kom det sig att du sålde Bacardi?
Skulle du kunna sälja Polo?
Varför tävlar du inte 1.20 hoppning med Patricks?
Vad är dina mål i livet?


Sålde Bacardi för att jag inte hade den tid som han krävde av mig. Kommer aldrig sälja Polo! ;) Jag tävlar inte 120 i hoppning med Patriks för att varken han eller jag är redo för det ännu, främst inte han.  (: Mina mål i livet är att påverka andras liv, till det bättre givetvis. Tävla svårklass hoppning, ha en underbar familj och trivas med livet. Inom ridningen är det främst att tävla svårklasshoppning, hoppa SM, och träna för en världscupryttare från utlandet.

Helene frågade mig,
Caroline:
Har du kvar Special?
Hur många hästar har du haft under de senaste åren?
Kan ni berätta mer om era pojkvänner/tidigare förhållanden?

Japp jag har kvar Special han är under igångsättning efter sin skada. Har haft 9 totalt, första fick jag när jag var 10, andra när jag var 15. Min pojkvän heter Patrik och är 23 år gammal. Vi har varit tillsammans 3 år i februari. Innan det var jag tillsammans med Rasmus Kjellberg, ganska kort.


Okej tjejer, tack för era frågor hoppas ni är nöjda! Fråga gärna mer om ni vill, och ni andra - de är bara att fråga på! :)

/Carro

Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Vilken himla bra fråga.
Varför får egentligen hästar och ridning mig att må så himla bra?
Mest credit får jag nog faktiskt ge till Misti. För att hon alltid är så positiv, alltid hittar på nya dumma sätt att jävlas på, och alltid får mig att vakna ur den dvala jag stänger in mig själv i när jag har mycket och göra i skolan.
Men stor vikt ligger också vid alla underbara tjejer som finns ute i stallet, och som faktiskt bryr sig om mig.
Som ler med mig när det går bra och som stöttar mig i motgångar.
Självklart får det mig även att må bra eftersom jag (iallafall inbillar mig) är ganska bra på det. Och tyvärr funkar ju vi människor så, det vi är bra på tycker vi är roligt. Och det vi är mindre bra på skyr vi värre än pesten.
/ Therese

Jag skulle inte ens vara hälften utan det jag gör.

Dag 14. Saker jag gör vardagligen

Okej dags att tala om vad jag gör vardagligen, blir nog inte helt i ordning men nästan..

1. Går o kissar, varje morgon annars sprängs jag!
2. Åker upp till stallet
3.
ÄTER FRUKOST!
4.Jobbar o sliter
5. Tar hand om Patriks o United, mockar o rider..
6. Försöker hinna med o äta.
7.Sitter ofta en stund vid datorn.
8. KOLLAR OTH
9. Dricker Te
10. Sover ;) och lite andra nödvändiga saker..

Låter ganska vettigt ändå va ;)!

/Carro


Min drömoutfit 2012

Sadel - CWD Half Deep Seat, ca 29 900 :-
Förbygel - CWD, 2690 :-
Täcke - Schockemöhle, 1050 :-
Kavaj - Pikeur Epsom, 1950 :-
Hjälm - Charles Owen ayr8 leather, 3899 :-
Stövlar - De Niro S36C2 (fast i mörkbrunt), 4695 :-
Sporrar - JIN spurs, 749 :-
Dyonträns m kombinerad nosgrimma - 2850 :-
Huva och Schabrak från Schockemöhle. Färgen Green Tea. Någon som vet vart man kan få tag i detta?!

/ Therese

Frågestund!

Ja, nu bestämde vi oss för att ha en liten frågestund här på bloggen.

Hur är det egentligen att rida på Scandinavium?
Har Therese haft en fraktur på ryggen?
Vad är era mål inför 2012?

Nu har ni chansen att få svaret på era frågor.
Skriv era frågor i kommentarsfältet så svarar vi så fort det har kommit ihop ett par stycken.
Kom ihåg att skriva vem frågan är riktad till så ni får svar av rätt person!
/ Therese  & Caroline

Godmorgon solstrålar!

Ännu en trist och grå göteborgsdag breder ut sig utanför fönstret.
Fast jag klagar inte, sålänge som det inte kommer snö kan jag inte bli gladare.
Visst, snö är väldigt vackert, men håller ni inte med om att allt annat blir så jobbigt? Ta sig till stallet, rida osv. Usch nej, jag klarar mig bra utan snö ett tag till.
Idag är jag ledig från skolan, woho! Det ska bli fantastiskt skönt faktiskt. Har inte jättemycket plugg och göra heller så idag ska jag bara vila upp mig och ta hand om mig själv.
Med Misti tänkte jag jobba lite bomövningar i eftermiddag, ska verkligen försöka hitta någon som kan filma/fota! Var längesedan det kom upp färska ridbilder i bloggen, och det är inte okej.
Vi hörs senare i eftermiddag!
/ Therese
Favorit i repris, film från när jag och Misti vann på Essunga i somras. Det gick dock inte riktigt så fort som det ser ut, ngt med filmformatet som är galet ;)

Morrn!

Igår pratade jag med min kompis Tony från Irland, en kul kille som tydligen förstår sig på mig riktigt bra haha.. Förr har vi bara partat o tävlat ihop men igår hade vi en viktig diskussion ang förhållanden och svartsjuka!

Det fick mig att tänka på svartsjuka överlag, jag tänker inte babbla på om kärlek här nu.. Men tänker däremot skriva lite om svartsjuka vad gäller vänskap och andras framgångar.. Jag tror starkt på karma, att man blir straffad om man gör något dålig och tvärt om. Är alltid stolt och glad över mina vänners framgångar, men självklart är de jäkligt svårt och ta andras medgångar med sina egna motgångar! Här är mitt tips till er, försök aldrig vara svartsjuk på någon av dina vänners framgångar, du själv som person är en bättre människa utan de, och jag tror att dom du är avundsjuk eller svartsjuk på något bra som händer någon annan så går du själv ett steg tillbaka, är du där emot glad för andras skull och lever med som i deras medgångar så kommer du själv uppleva framgång inom en kortare period. Försök att alltid se saker positivt.

Och kom ihåg att ljuset alltid är uppåt och att de finns alltid någon där ute som har de värre än du själv!
Oboy, jag kan visst behöva lyssna lite på mina egna tips lite grann.. ;)

Ses sen

/Carro

Therese och El Misti får bilden i ära, för att jag är stolt över dom och deras framgångar, och något säger mig att det bara börjat. <3


Dag 14. Saker jag gör vardagligen


  • Plattar håret. Dålig vana, gör det oftast flera gånger om dagen.
  • Är i skolan, alla dagar förutom helger då såklart.
  • Rider Misti
  • Spenderar alldeles för mycket tid i stallet
  • Pluggar
  • Sover, äter och andra tråkiga (men nödvändiga) saker.
  • Sminkar mig. Samma här, dålig vana. Har blivit att jag känner mig osäker utan.
  • Bloggar, det är väl bra?! haha.
Mer saker kommer jag inte på just nu.
/ Therese

Världens bästa!

Idag är Misti verkligen värd miljoner.
Var längesedan jag kände att jag fick igenom henne såhär bra!
När jag satt upp tänkte jag verkligen bara "jag är körd", hon var hetsig och lite väl pigg för att vara rolig att rida. Så jag bestämde mig rätt snabbt för att idag ska vi jobba ordentligt, så hon blir av med lite överskottsenergi. Sagt och gjort.
I uppvärmingen jobbade jag mycket på en åttvolt, och advancerade lite genom att be henne gå lite bogen in på vissa ställen och tagen bakdel på andra ställen. När skritt och trav funkade hyfsat satte jag lite galopp i henne och tränade även här på att rida lite bogen in fast på fyrkantspåret. Jobbade även mycket med tempoväxlingar för att försöka få henne att vilja lyssna på mig.
Och sen helt plötsligt, bam. Så var hon där. Och jag tänkte flera gånger att "jag vill aldrig hoppa av".
Jobbade ännu mer med bogen in och påbörjade små öppnor vilket Misti tycker är jobbigt, men hon gör sitt bästa! Vi lyckades även få till några riktigt fina slutor.
Gjorde även lite galoppombyten på rakt spår - klockrent.
Ja, idag säljs hon inte för några små belopp inte.
Min favorit.
/ Therese
Bilden är inte tagen idag.

Dag 13, min högsta dröm.

Jag har mycket som ska leva upp till mig högsta dröm men jag antar att jag får ta hästdelen så att säga. Min högsta dröm var att få rida inne på Scandinavium, det har redan hänt. Min högsta dröm har gått i uppfyllelse och jag kunde inte varit gladare, jag har till och med fått komma så långt i min högsta dröm att jag vunnit inne på GHS i Scandinavium, hade jag inte vetat bättre hade jag fortfarande trott att de var en dröm. Men de är verklighet, min verklighet. Och jag är stolt över mina egna presentationer, men har kommit till den punkt där det är dags att gå vidare och släppa taget av de man redan är bra på och ha målsättningar att leva upptill igen.. Nu är min högsta dröm att hoppa Grand Prix hoppning, svårklass på stora banor med mycket publik. Inte just Scandinavium men Grand prix/svårklass med en fullsatt läktare som håller andan för en. Så nu är det bara att blicka framåt och hoppas de slår in. Ser fram emot att få jobba på den vägen påväg till min topp. Att vara någons idol.

/Caroline

En av mina största idoler, Meredith Micheals Beerbaum.


Inspiration?

Jag har ofta med mig kameran upp till stallet, jag gillar och ta bilder och jag gillar att ni gillar bilderna men nu kan jag behöva eran hjälp, och de krävs lite för att ni ska få vad ni vill! Jag vet att de är min och Thereses blogg, men de betyder inte att vi har fantasi och inspiration för 10 inlägg om dagen helt själva!

Vi kan behöva lite hjälp, jag vet att ni bara av att läsa inspirerar mig till att skriva annars hade jag lagt av, så de är tack vare er bloggen änns existerar men! Nu behöver jag eran hjälp att veta vad ni vill ha för bilder, hagbilder? Dressyr? Kanske lite ridskole bilder? Gymkhana? Hopp? Vad som! tala om vad ni vill ha fotat! Främst läsarna utanför våran vänskapskrets! Ni känner ju inte till oss eller alleby såväl som vi vill, vad vill ni ha?

Med detta checkar jag ut för ikväll, behöver få sova lite eftersom jag somna halv 4 inatt haha! ;)

/Carro


Min största inspirationskälla, nu och alltid! <3

Victory

Did you ever wonder what it would be like if you werent you anymore? If you were suddenly gone, how would your world react? Whatever you imagined is wrong, There's nothing romantic about death. Grief is like the ocean. Quiet. Persistent. Unfair. Diminished by time, and faith and love.

Every song ends but is that a reason not to enjoy the music?

Behövde bara få skriva de.. Uppskatta dig själv, uppskatta din häst, uppskatta din familj och alla du älskar.

/Carro

Hej kära bloggen

Hej tjejer och kanske killar?
Jag är ledsen att jag skriver först nu, försökte skriva ett inlägg förut men med mindre succes! tyvärr.. Men nu är jag här iallafall, började dagen med att försova mig eftersom jag somnade halv 4 inatt, kul! Där efter har de gått utför skulle jag säga, var trött hela dagen fick inte i mig mat försen vid lunchtid, red Patriks och de gick inte bra, red också Ninja som var helt tossig, dock gick de ganska bra! Sen har jag bara gått runt med musik i öronen hela dagen och försökt och smälta allting som händer just nu, de är så svårt att fatta livsavgörande beslut .. Jag tycker inte om att göra de, främst inte när det påverkar mer än en själv. Åhh... !!

Om ni har ett tips på hur jag ska fatta mitt beslut säg till, någon som äger en Magic 8 ball?

Läste att Therese skrivit att vi kunde ha en liten bloppis, tycker de låter bra har lite saker att bli av med, vill ni det så måste vi ha minst 10 kommentarer! :) Annars lägger vi inte upp något, eran tid mot våran ;)!


/Carro

Vem vill inte till Thailand nu?

Hej igen!

Efter tusen misslyckade försök att blogga från såväl iphone som ipad har jag nu äntligen lyckats få tag i en dator och skriva ett inlägg.
Just nu sitter jag och pluggar, helt sinnessjukt vad mycket jag har och göra just nu!
Hade egentligen tänkt hinna ta med kameran ut i stallet och fota lite idag, men eftersom jag nu sitter bänkad här i en timma till minst kommer det hinna bli mörkt innan jag kommer ut till stallet..
Så tyvärr får det bli en annan dag.
Har faktiskt inget vettigt alls att skriva egentligen, tänkte bara höra av mig så ni vet att jag lever.
Kommer försöka slänga upp ett inlägg ikväll, ska ev. försöka anordna en liten bloppis! Kan det vara intressant?
Kram på er våra fina läsare!
/ Therese
Bild fotad på alleby i somras. Visst är det vackert?

God morgon!


Mera höst/vinterbilder


/Carro

Dag 12, min favoritgren.

Surprise!! Hoppning, givetvis..
Varför? För att de är min passion, och har alltid varit. Gymkhanan har alltid bara varit en mellanhand, det var något jag skulle prova på och ha vid sidan av, men blev väldigt kul och tog över ett tag men hoppningen har alltid varit numbero uno! De är fart och fläkt med kontroll, just the way i need it to be! Jag brinner för allt vad gäller hoppning, vill bli bra, spelar ingen roll hur, om de är med unghästar, elithoppning eller till och med som tränare, men jag vill bli bra! Brinner för de, som jag sa förut.. Jag älskar att hoppa!

Lite bilder på mig i hoppning genom tiderna..





/Carro

Julklappstips

Nu börjar det snart bli dags att köpa julkr, och jag tänkte därför i några dagar nu dela med mig av mina bästa julklappstips i form av produkter som jag tycker är riktigt bra!
Mitt tips idag blir en lädertvål på sprayflaska av Schockemöhle.
Pappa köpte denna till mig för några dagar sedan, och jag har testat den lite på såväl sadel som andra läderprodukter och den är riktigt bra!
Gör lädret mjukt och rent samtidigt som det luktar riktigt fräscht.
Med ett rimligt pris också på 99 :- finns det inte mycket dåligt att säga om denna produkt.
Finns att köpa på Tre Hästar i Kungälv bland annat.
/ Therese
lappa

Tonight, tonight.

Hej igen alla sötnosar!
Ikväll är ingen kväll som helst, för ikväll är det pluggkväll!
Jag och Caroline tillsammans med tre andra tjejer ska träffas hemma hos mig och plugga tillsammans, efter vi har ätit pizza förstås.
Med lite godis och så är det faktiskt riktigt mysigt att plugga tillsammans, och det är guld värt att kunna ta hjälp av varandra!
Nej, nu ska jag dyka ner i matteboken igen,
ha en trevlig kväll!
/ Therese
usch, jag får rysningar.

Dag 13. Min högsta dröm

I hästvärlden är min högsta dröm är att rida på Scandinavium under Göteborg Horseshow,  som en del av någon av Young Rider tävlingarna. Jag fullkomligt älskar känslan inne på Scandinavium och det har länge toppat min drömlista.
Utanför hästvärlden är min högsta dröm - just nu iallafall - att komma in på Juristutbildningen på Lunds Universitet. Drömmen känns för tillfället väldigt långt bort och skymd av sjukt massa plugg, men jag vet att jag kan om jag villl.
Och jag vill.

/ Therese
Himla fin bild på Caroline och Polo från GHS 2011.
Hämtad från GHS hemsida

God morgon!

Vaknade av att solen lyste mig i ögonen idag, första gången på länge som jag inte ställt ett alarm att vakna till, så det var väldigt skönt att få sova ut lite.
Idag har jag planerat en uteritt med två tjejer i stallet i det fina vädret, jag tror att det är enormt viktigt att inte fastna i ridhuset utan också rida ut ibland, både för psykets och musklernas skull på hästarna.
Nu ska jag kila ner och äta lite frukost, vi hörs senare i eftermiddag!
Kram på er.
/ Therese

Hej och god morgon!

Hej kära läsare!

När var senast ni kände att ni tappade förtroendet för någon eller något senast? Jag vet att jag låter som något litet Emo nu, de är inte meningen. Men ibland måste man få skriva av sig lite skit, även om de är en "hästblogg" så handlar det ju om mig o Therese i slutänden.

Jag har känt mig galet sviken på en del saker eller personer på senaste. Jag vet att jag själv inte är världens lättsamaste person, men sen när blev jag någon man föreställde sig kunna köra över? Jag har aldrig vart den typen utan har alltid varit väldigt självgående. Men har märkt på senaste att det tydligen blivit lättare att köra över mig. Är mindre nöjd med de om har tyvärr ingen aning om hur man hittar mellanläget mellan bitch o pushover? Nån som vet?

Anyway.. Blir upp till stallet strax, ska rida lite o så :)! Har en del utrustning som behöver sig en tvättomgång också! Behöver putsa och tvätta schabrak o benskydd, så ska ha en riktig pysseldag idag! Blir nog bra :)
See ya!

Puss
/Carro


Nu börjar de allt bli vinter,







Har fler bilder från denna underbara vintermorgon! Lägger upp dom vid minst 10 kommentarer! :)

/Carro

Dag 11, En låt som påminner om en häst du älskar.

Lite komiskt då jag inte hade en aning om att denna titeln skulle komma och så skrev jag en låttext igår, men skitsamma! :) Det är ju ändå inte riktigt samma sak! En låt som påminner mig om Patriks, eller snarare en låttext som påminner om mig o Patriks på något sätt är Don't stop Believin - Journey.

Just a small town girl
Livin' in a lonely world
She took the midnight train going anywhere
Just a city boy
Born and raised in South Detroit
He took the midnight train going anywhere

A singer in a smokey room
The smell of wine and cheap perfume
For a smile they can share the night
It goes on and on and on and on 

Strangers waiting
Up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people
Living just to find emotion
Hiding, somewhere in the night

Working hard to get my fill
Everybody wants a thrill
Payin' anything to roll the dice
Just one more time
Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues
Oh, the movie never ends
It goes on and on and on and on

Strangers waiting
Up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people
Living just to find emotion
Hiding, somewhere in the night

Don't stop believin'
Hold on to the feelin'
Streetlight people
woahhh, woahhhh

Don't stop believin'
Hold on...
Streetlight people
Ohhh, woahhhh
Don't stop believin'
Hold on to that feelin'
Streetlight people


Patriks<3

Anledningen tror jag är att låten går ut på att ha lite 'faith', tro alltså.
Saker är inte omöjliga hur jobbigt det än kan kännas.
Låten ger mig förtroende.

/Caroline


Dag 12. Min favoritgren

Ojojoj, nu får ni allt förbereda er på världens överraskning,
för visst kunde man väl inte tro att min favoritgren är Hoppning?
Haha, skämt åsido, jag har alltid varit en hoppryttare och det kommer antagligen vara det jag brinner för resten av min ridkarriär också.
Dressyrtävling är iallafall ingenting för mig, på något jäkla vänster lyckas jag aldrig få det att funka och kommer alltid ut från banan med inställningen "jag ska aldrig mer tävla dressyr i hela mitt liv."
Försvarar mig med att det finns faktiskt vissa saker man helt enkelt inte är byggd för att göra ;) haha.
Bjuder inlägget i ära på några hoppbilder på mig genom åren.
/ Therese

Vill ha!!!

Det är så mycket jag vill ha, så så mycket.. Och givetvis önska man att man kunde ha pengar och köpa allt man ville! Men så funkar det inte, de börjar närma sig Jul och jag funderar lite på vad man ska önska sig och här kommer lite saker jag vill ha, och lite julklappstips till er där ute! :)
Jag kommer mixa lite så läs på! :)

Julklappstips!
Magic Brush
2011-11-19 @ 11:04:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grått

Godmorgon allihopa!
Lördag är det idag, men fy vilket tråkigt väder det är ute.
Har mycket framför mig idag, bland annat ska jag nu sitta här hemma och vänta till klockan 11 då en tvättmaskin ska levereras, undrar hur det blev mitt jobb att göra det men iallafall haha.
Sedan ska jag spendera några timmar i stallet, Misti ska ridas och jag har även lovat att jobba några lektioner idag på ridskolan. Tycker det är riktigt roligt att ha några lektioner ibland, så blir väldigt glad när dom frågar mig om jag vill hjälpa till!
Ikväll ska jag på middag hos en vän som fyllde 18 år i veckan, ser fram emot en mysig kväll.
Vad har ni för planer inför dagen mina kära läsare?
/ Therese

Sjukt bra!

Blir mitt betyg om filmen In Time som jag har spenderat de senaste två timmarna fast i.
Med en gripande handling, snygg huvudperson och bra filmidée finns det inte mycket att klaga på.
Helt klart sevärd!
Med detta inlägget säger jag godnatt, vi hörs imorgon igen!
/ Therese

In time

Hej alla fina bloggläsare!'
Thank god it's friday!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, och har därför planerat att gå på bio med en nära vän till mig, Sandra.
Vi har valt att se filmen In Time, på SF's hemsida beskriver de den såhär:
I en framtid där åldrande inte längre existerar har livslängd blivit en lyx och tid den främsta handelsvaran. De rika kan köpa sig till nästintill evigt liv medan de fattiga kämpar, stjäl och tigger sig till extra dagar, månader och år.
Visst låter det spännande?
Har hört från många att den ska vara riktigt bra, så jag har rätt höga förväntningar på den!
Misti har fått vila idag, jag tyckte att hon var värd det efter onsdagens hårda träningspass.
Dock var jag ute och pussade på henne och fixade allt i stallet förut och hon var pigg och glad som vanligt!
Vi hörs senare ikväll, då kan ni få mitt betyg om filmen också!
/ Therese

Dag 11. En låt som påminner om en häst du älskar

Bruno Mars - Just the way you are
Denna låten påminner mig så mycket om Misti så det inte är sant. Varför? Jag tycker låttexten stämmer in så himla bra. För trots att hon är knäpp, och ibland helt utom kontroll så finns det ingenting som jag vill ändra på. I mina ögon är du perfekt.

"You're amazing, just the way you are"
/ Therese



You are my Halo

I never promised you a ray of light
I never promised there'd be sunshine everyday
I give you everything I have, the good, the bad



Why do you put me on a pedestal
I'm so up high that I can't see the ground below
So help me down you've got it wrong
I don't belong there 



 
One thing is clear
I wear a halo
I wear a halo when you look at me
But standing from here, you wouldn't say so
You wouldn't say so, if you were me
And I, I just wanna love you
Oh oh I, I just wanna love you




I always said that I would make mistakes
I'm only human, and that's my saving grace
I fall as hard as I try
So don't be blinded

See me as I really am, I have flaws and sometimes I even sin
So pull me from that pedestal Pull me from that pedestal
I don't belong there I don't belong





One thing is clear
I wear a halo
I wear a halo when you look at me
But standing from here, you wouldn't say so
You wouldn't say so, if you were me
And I, I just wanna love you
Oh oh I, I just wanna love you



Why you think that you know me
But In your eyes
I am something above you
It's only in your mind
Only in your mind


I wear,
I wear,
I wear a halo

One thing is clear
I wear a halo
I wear a halo when you look at me
But standing from here, you wouldn't say so
You wouldn't say so, if you were me
And I, I just wanna love you
Oh oh I, I just wanna love you
I just wanna love you


Dag 10. 10 saker du inte visste om mig

Oj ska jag komma på 10 saker?
Folk kan ju redan allt om mig känns de som, :O!

1. Jag har 8 SM guld totalt. 3 silver och 4 brons.

2. Jag har tvångstankar, ganska starka som jag måste jobba med varje dag för att försöka få bort, har haft dom i typ 7-8 år..

3. Min första ponny hette LaVita, och var ett welshsto född 1993.

4. Jag har varit jätterädd och haft uppehåll från ridningen när jag var lite yngre.

5. Är orolig att misslyckas med ytterligare än häst.

6. Vill väldigt gärna flytta till Holland efter nästa tävlingssäsong för att jobba med hästar, hopphästar då.

7. Har en bästa vän som jag litar på till 100%

8. Kommer saknar gymkhanan men slutar för att jag inte orkar med det mer.

9. Har på senaste tiden känt mig ensam och de handlar inte om att jag är själv utan de handlar om att jag känner att jag saknar att han någon jag kan berätta allt för. Främst när Pykon har vart sjuk i 2 veckor.

10. Jag saknar kompisar som jag glidit ifrån av olika anledningar, och är ibland allt för barnslig och rakryggad för att erkänna att jag gör de eller har gjort fel. Är också rädd att om jag gör de ska man bli tagen för givet.

Hoppas de duger, har så kass fantasi så ni får nöja er! ;)
Inlägget i ära kan få en väldigt gammal bild på mig haha! :)

/Caroline

Beställt!

Misti är ett helvete att hitta sadel till - snällt sagt.
Så efter många om och men hittade vi faktiskt en sadel hon trivs med, av märket CWD - en fantastisk sadel som jag är otroligt nöjd med. Vilken balans man får i den, helt sjukt!
Dock har sadeln en tendens att "sjunka ihop" lite när man sätter sig i den och bli lite låg fram, något som varken sadelprovare el. massör säger stör dess funktion mer än att hon kan bli lite öm i manken om den slår i, men det stör mig och efter disskussion med min tränare fick jag tipset att investera i en Akton Gelpad. Denna pad läggs mellan sadeln och schabraket och har som uppgift att dämpa tryck från sadeln och ta emot stötar.
Vad som skiljer Atkonpaden från andra gelpadar (och som antagligen ger den sitt pris) är att gelen är specialutformad att flytta sig från tryck, och därför tryckfördela istället för att göra trycket större.
Beställde min pad igår när jag kikade förbi på My One, hoppas den kommer snart!
1199 :- gick den loss på och då ingår det vita "skyddet" som syns på bilden ovan. Rätt mycket pengar om jag får säga det själv, men billigare än och köpa en ny sadel. Får hoppas att det hjälper!
Klicka på någon av bilderna för att komma till en återförsäljare.
/ Therese

Dag 10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag har under mitt liv haft totalt 8 st olika aupairer, alltså "barnflickor", boendes hemma hos mig.
2. Jag pratar nästan bättre engelska än jag pratar svenska, och det händer därför ganska ofta att jag verkligen inte kan komma på den svenska översättningen på ett engelskt ord.
3. Min naturliga hårfärg är mörkblond.
4. Jag provred 9 olika hästar innnan jag hittade Misti.
5. Choklad är min passion.
6. Jag vill studera Juridik på Universitetet, och i framtiden jobba som Advokat el. liknande.
7. Jag hoppade över förskolan, och går därför "ett år högre" än vad jag egentligen ska göra.
8. Min största dröm är att tävla på Scandinavium under Göteborg Horse Show.
9. Jag började rida när jag var 3 år gammal, och min favorithäst var en shettis som hette Lilleman som var expert på att trava på stället.
10. Mitt mål för nästa år är att få jobb utomlands, förhoppningsvis hos någon känd ryttare/ryttarinna.
/ Therese

beslutsångest

Hej alla kära läsare!
Det är dags för mig att köpa nya stövlar, och det är två olika modeller som jag står och väljer mellan.
Antingen är det Supreme High Rider Exclusive från Mountain Horse eller De Niro Ramses.
Hjälp mig! Vilka tycker ni är snyggast?
De Niro - 5599 :-                                    Mountain Horse - 5999 :- (mörkare i verkligheten)
På önskelistan står också en hjälm från Charles Owen, nämligen Ayr8 som jag nämt tidigare i bloggen och en väst från Racesafe.
Helt värdelös bild på Racesafevästen, men jag tror att detta hade blivit snyggt tillsammans med min bruna Pikeur kavaj. Vad tror ni?
/Therese

Versace for H&M

Hej allihopa!
Dags för ett icke hästrelaterat inlägg.
Som ni säkert har  märkt släpptes versaces kollektion för H&M idag vid 10,00, och det var verkligen kaos inne i stan.
Jag var helt säker på att allt skulle säljas slut på två sekunder och brydde mig därför inte om att hetsa, men gick precis in på deras hemsida och såg då att ett linne som jag spanat in fanns kvar i rätt storlek! Helt sjukt, haha.
Så klickade precis hem det, hoppas det är lika snyggt i verkligheten!


399 :-
/ Therese


Skitväder..

Good Morning!

Träningen igår var väldigt nyttig, Ninja förstår inte vad markbommer betyder så hon hoppar helst förbi dom och tar bara hindret? Haha.. Knäpp hästen, vi hoppade iallafall en lång hinder/bomserie på ena långsidan, de var varannan bom och varannat hinder, ca 3,5 m emellan varje skulle jag gissa då de kändes som en ganska lång studs, väldigt rolig övning för oss och både min o Therese häst verkade tycka det var kul! Hur som helst var den nyttig för dom och även oss på de sättet att man fick låta hästen tänka helt själv, var inte så svårt på Ninja då de inte var någon större ide att försöka lägga sig i när hon hoppade serien, hon tyckte nämligen de var väldigt roligt! ;) Misti är ju väldigt hinderklok och gick som hon aldrig gjort annat genom hela serien. Dom är ett fint team dom där 2 ! :)

Idag ska jag först på ett väldigt privat ärende sedan drar jag mig upp till stallet för att rida på mina hästar, Ninja får nog nöja sig med lite skritt idag då hon garanterat har lite träningsvärk från igår ;)! hihi..

Måste kila nu, puss på er

Ses sen
/Caroline

P.s. Tror therese slänger upp lite bilder från träningen om hon inte redan gjort de eftersom hennes pappa fotade. D.s.


Hoppträning

Hej Allihopa!
Kom precis hem från hoppträningen och är så himla trött så jag vet knappt vart jag ska börja.
Misti gick som en hel miljon iallafall, det är sjukt vilken tur jag har som har världens bästa häst ståendes hemma i stallet.
Tyvärr blev det inga bra bilder då ljuset verkligen var helkasst, men ska kolla över bilderna imorgon igen och se om det finns några som är värda att lägga upp.
Godnatt alla fina läsare!
/ Therese

Dag 9. Vem skulle du vilja byta liv med för en dag, och varför?

Oj. Det finns himla många jag hade velat byta liv med för en dag!
Det hade ju inte varit helt fel att få byta liv med någon filmstjärna typ, eller någon av mina nära vänner för att se hur deras liv ser ut ur deras ögon.
Men eftersom detta är en hästblogg så får jag väl säga att jag skulle vilja prova hur det är att vara Edward Gal för en dag med motiveringen att jag hade velat känna känslan av hur det känns att uppnå perfektion med en häst. Alla hästar Edward sätter sig på går helt fantastiskt, och jag är själv ett stort fan av honom. Så ja, det skulle nog bli hans liv jag hade velat prova!
/ Therese
Edward på hästen Moorlands Totilas som tillsammans var rankade som nr 1 i världen.
Ekipaget innehar också världsrekordet i kür med 92,3 %. Rätt sjukt, right?
Totilas, eller Toto som han också kallas,  är nu såld till Paul Schockemöhle för en bit över 100 miljoner kronor och rids i dagsläget av Matthias Rath.

Holsteiner

Hej snyggingar! Har på senaste vart inne och kollat ganska mycket om hingstar, främst Holsteiner hingstar då och helst då dom i Uniteds stam givetvis, ;)! har länkat hennes farfar, gammelfarfar och även gammelmorfar eller något sånt. Calypso II är med fler än en gång i passet men närmst står han som gammelfarfar, Contender som är Calypsos avkomma är Farfar o Landgraf I som är efter Ladykiller xx är gammelmorfar vilket gör Ladykiller till gammel gammel morfar? Eller vad man nu säger.. Hon har fin stam, dock hittar jag inte så mycket om hennes mamma o pappa inte heller jättemycket om hennes morfar :(! Men om man letar lite till kan man nog hitta något. :)



Calypso II - http://www.youtube.com/watch?v=gAFB087xwu4

Landgraf I - http://www.youtube.com/watch?v=6ZDRvP6eAAQ&NR=1

Contender - http://www.youtube.com/watch?v=rxFbbIY539s

Videon på Contender har jag inte sett tidigare och såg nu väldigt väl att Ninja är oerhört lik sin Farfar ;) Hennes farfar är alltså Contender för er som inte fatta de.. :)

Holsteiner är en hästras som kommer från Holstein i Tyskland. Den härstammar från 1300-talet och ska vara en korsning mellan de ursprungliga marsklandshästarna och spanska hästar. Under 1800-talet korsade man holsteinerhästar med engelska fullblod och yorkshire coach-hingstar vilket medförde att holsteinern fick goda galoppegenskaper och ett gott lynne. Idag är Holsteinaren en av världens mest framstående hästraser och en framgångsrik hopphäst.

vill du veta mer om Holsteiner hästen så har du info på http://sv.wikipedia.org/wiki/Holsteiner
Det är en ganska intressant hästras som fått mycket cred för att vara en bra hopphäst och också väldigt snygg! Det är ju en sporthäst och en framavling som faktiskt lyckats bra. Som jag skrev högre upp har den ju fullblod lite längre bak i aveln och de syns ju redan i Ninjas stamm där Ladykiller m.fl. är fullblod! :)

Här är holsteiner märket, alla Holsteinerhästar är brännmärkta med den loggan och ett nummer, även min lilla United :)!


/Caroline

Dagens Vill Ha

Helskodd Ridbyxa "Kelly" från Kingsland.
Gillar modellen och tycker överlag om Kingslands ridbyxor.
Undra om tomten kan komma med dessa kanske?
1999 kr går dessa godingar på iallafall, och dom finns att köpa (här.)
/ Therese

Frost,

Godmorgon på er allihopa!
Sitter just nu uppkrupen i min säng med en skål flingor och tittar ut genom fönstret. Det ser fruktansvärt kallt ut måste jag säga, haha.
Idag har jag inte mycket och göra, börjar inte skolan förän 12.10, ska vid 14.00 ha ett möte i ett ämne som kallas för Specialidrott där en ryttare som heter Linn (kommer inte ihåg efternamnet haha - pinsamt!) ska hålla föreläsning för oss. Ska bli intressant att se vad det kommer att handla om!
Sedan är det ju som sagt träning ikväll, ser fram emot det väldigt mycket.
Vi hör senare i eftermiddag!
/ Therese

morrn..!

God Morgon!
Förhoppningsvis går allt som det ska idag och vi kan åka till Troya och träna, ska bli kul bara min lilla räka sköter sig så ska det bli kul! Gillar Troyas anläggning väldigt mycket så ska bli spännande att träna där en gång, har ju bara vart där och tävlat själv en gång men har kollat när andra vart där o tävlat och de är väldigt fint, o bra underlag och ljust o fint ridhus med bra material och så vidare. :)

Men innan dess måste jag jobba, segt. Och rida lille Patriks :)! Snart kommer nog Christel och rider lite dressyr på honom också, hon är så duktig så de kan vara bra för både hans o min skull ;)!

Nee nu måste jag vidare.. Se ya later! Puss

/Caroline

Nu börjar det bli vinter på riktigt!

Hej allihopa!
Tittade precis på termometern, den visade -3 grader. Usch! Jag hatar verkligen när det är kallt. Tur är iallafall att snön inte har bestämt sig för att komma än, visst - det är jättemysigt med snö, men inte konstant i 4 månader. En månad eller så räcker gott och väl tycker jag haha :)
Idag har jag varit och fått massage, och det var faktiskt inte fullt lika plågsamt som förra gången jag var där.
Ryggen känns dock lite misshandlad och framförallt är jag så himla trött. Är tydligen någonting som händer i kroppen när man fått massage som kan få en att känna sig trött, yr och tillochmed lite groggy! Haha.
Har precis suttit och nördat lite The Sims, kände mig tvungen då min syster hade köpt det nya expansionspaketet där man kan ha hästar. Dock var det inget att hurra för, jag spelade ungefär en och en halv timma och lessnade ganska rejält. Synd! Trodde detta spelet skulle vara riktigt bra faktiskt, hur töntigt det än låter haha.
Nu ska jag alldeles strax krypa ner i min säng och tagga inför träning imorgon.
Vi hörs alla fina läsare!
/ Therese

Bounce

Hej sweets!
Jag skrev senast att vi skulle ha dressyr KM på alleby i söndags! Oh haha till o med - Jag vann KMet - Så jäkla skadat, jag är ingen dressyrryttare ingenstans?! Men tydligen har jag en häst som har dressyren i sig, han blev helt underbar att rida inne på banan, skötte sig som ett ljus! Tog alla fattningar o allt sånt där, första klassen (Lätt B1) red vi på 63,10 % vilket jag var väldigt nöjd med! Främst då både jag och Patriks egentligen är ett hoppekipgae, andra klassen så red vi på 65,51%, så nöjd o såååå stolt över min underbara o sjukt vackra häst! Sorry, vill inte skryta men jag är så galet stolt över honom att de går inte o beskriva! :)<3

Måndag o tisdag har vart 2 vanliga dagar, hoppade P lite granna igår, vi hoppade 130 cm och de blir jag så glad över att jag inte änns tycker det känns läskigt längre, dock om de vart en maxad oxer hade jag nog inte vart lika chill ;), men iaf! De är ju bra att träna på höjden på honom för mitt självförtroendes skull. Få sprången i kroppen liksom! De är ju de som är viktigt för att man ska börja känna sig trygg! :)

Imorgon sticker jag och Therese till Troya Horse Arena för att hoppträna för Caroline Johansson, det är samma person som var här och hade hoppclinicen för oss! Duktig tjej som är noga med sits och så, alltid viktigt :) väldigt glad och positiv tränare också. Trivdes ganska bra med henne sist. Så hoppas att bli lika nöjd imorgon! :) Egentligen vill jag ju träna för Emma lite oftare med har ju inga fasta träningar så de blir ju tyvärr inte så ofta som man hade velat. Nåja,

nu ska jag snart sova!
Puss

/Caroline

Dressyrkillen :)<3

9. Vem skulle du vilja byta liv med för en dag, och varför?

Inte allt för svårt att svara på, Rolf Göran Bengtsson. Först och främst för att killen är så jävla duktig vem hade inte velat ha ett EM-guld och lite annat smått o gott som han har vunnit genom åren, plus att han är kille och jag hade velat prova att vara det för en dag! Om jag varit Rolf Göran för en dag, så hade jag provridit hans hästar, skänkt åtminstone en utav dom till mig själv ;)! Jag hade valt en av dagarna som han tävlar världscupen på för de hade ju bara vart så coolt! Hmm, vet inte mer vad jag kan skriva om det. För de handlar ju bara om att få vara känd och jäkligt grymm hoppryttare liksom. Och ett plus i kanten att få vara kille en dag också! ;)

/Carro


Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten.

Hej igen allihopa!
Jag vet att jag ligger lite efter på den här listan, men bättre sent än aldrig right?
Ni som känner mig och har varit med ett tag vet ju om att jag i februari månad i år fick en fraktur på en ryggkota och komprimerade i princip hela ländryggen efter ett olyckligt fall från hästryggen. Jag trodde helt ärligt att när jag kom tillbaka skulle min största rädsla vara att ramla av och slå mig igen, fast jag måste erkänna att det är näst intill tvärt om. Sedan jag ramlade av och slog mig så jäkla illa rent ut sagt förstår jag att jag överlever. Kroppen är byggd för att ta lite smällar - och man ramlar av ibland. Så är det bara.
Däremot är jag livrädd för att förlora det material jag har att arbeta med just nu, min Misti. Senast idag diskuterade jag med Caroline att det egentligen vore läge för mig att lägga av med hästarna en period nu, jag ska till våren söka universitetsstudier och ta studenten från gymnasiet. Och det finns så himla mycket jag vill göra av mitt liv. Men jag kan inte lägga av nu, och största skulden (eller äran) bär faktiskt Misti. Jag vet inte när, eller om jag överhuvudtaget, kommer få chansen att arbeta med en sånhär fantastisk häst igen. Med den kapaciteten hon bär på, och med vårat samspel vet jag att vi kan nå bra mycket längre än vad vi har gjort i dagsläget. Jag är helt enkelt inte redo att lägga ridningen på hyllan än. Så min största rädsla? Det är nog faktiskt att Misti ska skada sig så illa att vi inte kan arbeta tillsammans mer.
/ Therese

Munsboro... ?

Munsboro-ponnysar har vi nog alla hört talas om, oftast mycket framgångsrika ponnysar i såväl dressyr som hoppning. Bland annat har vi Jacobs Ling-Vannerus gamla ponny Munsboro Destiny som var med i ponnyakuten för några år sedan om ni minns detta?
Munsboro är ett stuteri på Irland som föder upp ponnysar som de sedan exporterar till resten av Europa, och dessa ponnysar är minst sagt eftertraktade och ses runt om i hela Sverige. På hästnet finns just nu 10 stycken Munsboroponnysar tillsalu, där åtminstånde hälften av dem har startat MSV b i hoppning, och tre av dem har gått SM. Jag tycker det är rätt fantastiskt att ett stuteri kan lyckas producera så himla många bra ponnysar och undrar självklart hur ärlig denna uppfödning är. Men jag säger ingenting så har jag ingenting sagt ;)
Irland är förövrigt väldigt kända för att föda upp bra ponnysar med god teknik inom hoppningen och bra gångarter. Däremot är hästar från irland överlag väldigt tufft tagna redan från tidig ålder och har därför ofta stor respekt för människor - i många fall framförallt män. Det är ju faktiskt få länder som har så bra hästhållning som Sverige har, men jag tycker att det är sjukt att det får vara sämre.
Har ni stött på några munsboroponnysar någon gång?
/ Therese
Min favorit av Munsboro-ponnysarna som ligger tillsalu på hästnet just nu. En valack född 1999 som har gått SM i dressyr både lag och individuellt. Annonsen hittar du här

Hej hej hallå!

Gissa vem som är tillbaka?!
Efter att ha bokstavligt SUTTIT FAST i ett träsk av läxor och annat kul har jag äntligen fått lite tid över och tänkte nu försöka sätta igång och blogga ordentligt igen. Det låter väl bra?
Mycket har hur tråkigt det än låter faktiskt inte hänt sen jag uppdaterade senast, hästarna funkar som vanligt och allt är bra.
Veckans planer är dock många, imorgon ska jag få massage - låter jätteskönt, kan dock tala om att det är det inte alls. Hade blåmärken när jag kom därifrån senast, men hjälper gör det iallafall! Och det är ju faktiskt ändå huvudsaken.
På tisdag ska jag och fröken Misti tillsammans med Caroline och Ninja bege oss upp till Kungälv till ett stort hästcenter som ligger där uppe vid namn Troya Horse Arena och träna för en tjej som heter Caroline Johansson. Pappa har lovat att ta med sig både kamera och filmkamera, så jag lovar att slänga upp lite från den träningen!
Nu ska jag fortsätta skriva på ett arbete i Engelska, dökul - bokstavligt talat.
Vi hörs senare pussgurkor!
/ Therese
En hungrig - men glad - Misti

Dressyr

Godmorgon!
Imorgon är det dressyr KM så jag måste träna inför det idag, KUL! inte så värst. Jag är med för Patriks skull för jag vet hur han är när det kommer till o visa upp sig, haha han tycker om de! Så vi är med för att han ska få något kul nu när vi inte tävlar någon hoppning.

Jag kan heller inte sluta tänka på de som hände på världscupen förra helgen. Jag oroar mig så för våran gamla Sophie som ska vara med i Scandinavium i år, inget får hända henne. Hon är ju våran prinsessa! Jag kan inte släppa de.. Och blir tokig på de, hatar o gå omkring och vara orolig.. Aja,

Nu måste jag upp o ta hand om djuren!

Puss på er skriver sen! :)

/Carro

Sophie <3


Akupunktur

Idag har min fina lilla tös fått massage och akupunktur av våran duktiga massör Hilda, hon tyckte om de väldigt mycket! Blev till och med lite sur så fort Hilda slutade massera och vände ryggen till då började hon stampa med frambenet på en gång! Hon har hur som helst en muskelknut på rumpan på vänster sida. Och så hade hon en liten låsning i nacken som hon fick loss ganska bra. Men kommer tillbaka om 2 veckor och fixar lite till! Så nu ska jag rida mycket sidvärtsrörelser och mycket "8or" så jag mjukar upp båda sidorna så får vi väl se vad som händer, stretcha vänster bakben också! :) Hoppas att de ska gå bort snart, i övrigt tyckte Hilda att det var en fin och väldigt söt liten häst! :D

Vet du inte vad akupunktur är? 

Akupunktur och akupressur är behandlingsmetoder som ursprungligen kommer från den traditionella kinesiska medicinen, men som sedan några årtionden även används i Sverige och andra delar av världen. Det är framför allt mot smärta i muskler och leder som man brukar få behandlingarna.

När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar.

Förberedelser

Vid det första besöket ställer terapeuten frågor om vilka besvär man har och gör en undersökning genom att klämma och känna på de områden där man har ont. På det sättet kan terapeuten avgöra vilka punkter som ska behandlas.

Hur går behandlingen till?

Behandling med akupunktur innebär att tunna, sterila nålar sticks in på bestämda punkter på kroppen. Vid akupressur trycker i stället terapeuten med fingrarna på punkterna.

Det är vanligt att man fortsätter med regelbundna behandlingar som glesas ut när man börjar känna sig bättre.

Hur mår man efteråt?

Många känner sig bättre efter en tids akupunktur- eller akupressurbehandling. Just efter behandlingen är det vanligt att känna sig trött.

Vad är akupunktur och akupressur?

  • Akupunktur kan till exempel användas om man har värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder.

Behandling som kan minska smärta

När man får behandling med akupunktur används tunna, sterila nålar som sticks in på bestämda punkter på kroppen. Ibland kan svag ström användas genom nålarna för att stimulera punkterna. Akupressur innebär att punkterna i stället behandlas genom att terapeuten trycker på dem med fingrarna.

Vilka punkter som behandlas beror på var man har ont. När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner, vilket kan göra att smärtan minskar.

Används framför allt som smärtbehandling

I Sverige får man framför allt akupunktur mot smärta. Behandlingen kan till exempel användas om man har värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder, migrän eller annan huvudvärk samt olika typer av nervsmärtor. Man kan även behandlas med akupunktur vid stress, illamående till exempel efter narkos och som smärtlindring vid förlossning.

Även akupressur används som smärtbehandlingsmetod i Sverige vid olika muskel- och ledbesvär eller huvudvärk. Man kan också få akupressur som behandling mot illamående till exempel efter narkos. Man kan även behandla sig själv med akupressur om man till exempel har mensvärk.

Hur fungerar behandlingarna?

Effekten av akupunktur och akupressur förklaras helt olika inom kinesisk och västerländsk medicin. Inom den kinesiska medicinen, som inte bygger på naturvetenskap, anses det att behandlingarna kan återställa en störd balans i kroppens energiflöde, som kallas qi, och därmed både bota sjukdomar och förhindra att de uppkommer.

Den västerländska medicinen grundar sig på moderna kunskaper om hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar, det som brukar kallas anatomi och fysiologi.

Kroppens egna smärtstillande ämnen frigörs

Västerländska studier på djur och människor har visat att det är nervsystemet som skapar effekterna av akupunktur och akupressur. Nålarna aktiverar nervtrådar i hud och muskler. Nervtrådarna skickar impulser till ryggmärgen och vidare till hjärnan. Impulserna leder till att kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner, frigörs. Endorfiner liknar morfin och har en smärtstillande effekt.

Även så kallade transmittorsubstanser, det vill säga kemiska ämnen som hjälper till att föra över information i hjärnan och nervsystemet, påverkas av akupunktur och akupressur. Effekten kan bli att smärtimpulser sorteras bort i ryggmärgen och inte upplevs som smärta.

Akupunktur har en lugnande och avslappnande effekt som kan göra att man får mindre ont. Hormonet oxytocin frigörs vid beröring och ger en känsla av lugn och ro. Det frigörs troligtvis när man får akupressur. Känslan av att bli omhändertagen och ompysslad kan också bidra på ett positivt sätt vid både akupunktur och akupressur.

Har kollar upp allt på nätet är inte såhär kunnig, haha! Men nu vet ni :)!

/Carro


Tisdag o ett sm guld rikare!

Hej läsare!

Först och främst vill jag ägna en tanke åt Hickstead & Eric Lamaze som i Söndags fick gå skilda vägar ett en fruktansvärd händelse. Hickstead hade hoppat hela grunden i världscupen med ett nerslag, och sedan trillar han ihop. Hickstead dog på plats förmodligen av hjärtinfarkt. Mycket hemskt och detta önskar man inte någon! Vila i frid fina häst! :(

Sedan kan jag ta lite goda nyheter och tala om att vi tog SM guld i söndags, mitt 3e för i år! Vilket är första gången någonsin någon har vunnit alla 3! :) Har på känn att en viss person kommer ta alla 3 nästa år men säger inte vem ;)!  Hur som helst, de känns rätt gött! För detta var mitt sista Lag SM som sagt :)!

Igår var jag och Ninja tillsammans med Jenny Gunnarsson och Revors och några bulyckare på Bulycke och träna för Emma Emanuelsson, de var såååå roligt och Ninja skötte sig galant jämfört med mig själv som klanta till de hit o dit, men hon var så himla duktig iallafall!! :) Jättekul!

Idag var det en tjej och provred Patriks, dressyrtjej från Erika o Mimmis klass hon var mycket duktig men tyckte att han var lite svår o sitta på så vi får väl se vad domen blir!  För min del hade de vart kul om han kom till en sån duktig tjej! Men samtidigt är jag ju inte ledsen om han stannar kvar hemma hos mig hihi! :)

Nej gud nu har jag pladdrat på.. God Natt på er :)

Puss o Kram
/Carro


Emma Emanuelsson


Spökafton

Good Morning Sunshines!
Ikväll har vi spökafton på stallet, med spökrunda, spökhistorier, skräckfilm o lite mer där till. Brukar vara väldigt populärt bland våra kids på alleby! Igår var det ju allahelgonaafton, och tanken är att man ska sätta ljus på någons grav, givetvis går allas tankar till någon dom förlorat, men sällan tänker folk på hästar eller husdjur vi förlorat denna dag. Tycker dom är minst lika viktiga och vill skänka dom alla små fina djuren en tanke idag! :) Jag har själv förlorat min kanin sotis när jag var väldigt liten 2 fåglar, en undulat och 1 nymfparakit, för 2 årsen tog vi bort våran hund fanny också! :( Hon var jättegammal och sjuk, men de är alltid sorgligt!

Nog av tråkigheterna! Idag kommer Therese o co hem iallafall! Såg att Therese och Sandra hade skrivit att dom var ledsna för de men jag är inte de, har saknat dom 2 små knäppisarna så för mig är de bra att dom kommer hem idag! :) Tyvärr träffar jag dom inte försen på måndag tror jag eftersom jag har smet imorgon och bara är på stallet tidigt på morgonen, något jag tvivlar på att dom kommer och vara ;)!

Nu måste jag upp till stallet och fixa färdigt för alla 3 små monster och rida och hela fallerippan innan barnen kommer ikväll, hejja mig! Puss

/Caroline :)


En dag kvar

Hej kära läsare!
Imorgon kommer Therese hem igen och de ska bli väldigt skönt att slippa ta hand om 3 hästar om dagen haha, främst o slippa mocka hos Therese orkanvind! Misti är många bra saker, men inte bra att mocka hos! ;) Hon river runt allt kiss o bajs o rullar in de i spån överallt! Den ultimata orkanvinden! Medans min lilla Patriks bajsar på ett ställe o kissar på ett, hur enkelt som helst! :) Ninja är något mitt emellan, hon gömmer allt kiss o bajs men skitar inte ner så som lilla mipsen! Har iallafall vart kul o rida på Therese lilla pärla i veckan, en riktigt schysst häst med väldigt mycket personlighet. Nej dom är perfekt för varann dom där 2! Får väl hoppas att jag o Ninja kan nå samma perfektion en vacker dag! :)

På söndag är det SM, min nästsista gymkhanatävling förmodligen. Möjligvis sista, men vi får väl se vill bara få de överstökat i nuläget, men min Pappa ska komma och kolla iallafall! Och då blir jag så glad! :D Min pappa som inte särskilt många vet vem de är bor i Kungsbacka och brukar komma och kolla när jag tävlar hoppning ner igenom och gymkhana i Scandinavium men är man inte hästintresserad är det ju inte alltid så kul o kolla på hästtävlingar men han engaerar sig gärna när han kan lilla Pappsen :)!

Nee nu börjar de bli dags o chilla ett tag! Skriver kanske sen! Puss sålänge! :)

/Carro


Dagens

Dagens visste ni att?

Gymkhana är en
ridsport som härstammar från England. Den uppfanns år 1957 av Överste Sir Mike Ansell vars syfte var att skapa en tävling för barn som inte hade råd med en dyr ponny och inte kunde tävla i de klassiska ridsportgrenarna. Gymkhanan har sedan dess spritts över världen och 1986 kom den till Sverige. Namnet "gymkhana" är den svenska versionen av engelskans "Mounted Games". Sporten utövas främst av ungdomar och endast ponnyer får användas. Sverige har sedan 1998 anordnat SM i Gymkhana. I nuläget kostar en bra gymkhanaponny lika mycket som en bra hoppponny.

Dagens Ris!
Min jäkla förskylning!! Skulle vilja att den gav sig av snarast ;)!

Dagens Ros!
Min mamma för att hon jobbar åt mig idag! <3


/Caroline

Förskylningstider

Har gått och dragit på mig en redig förskylning, blir kul o rida 3 hästar med den idag haha ;)! Men de måste göras! Tur att vi har ridhus! Mindre tur att man ska sitta upp på misti utomhus eftersom de är värsta höstrusket! hehe :) men de blir nog bra hon skötte ju sig igår så de ska nog bli bra :) Hon måste göra sin mamma stolt nu när hon är i Turkiet o inte busa med moster Caroline ;)!

Eftersom Ninja gick igenom besiktningen igår så bor hon os mig nu också :)! Därför måste jag rida på henne med :) inte för att de känns jobbigt direkt ;) Och sen min lille Prins Patriks :D!
Vi skulle haft träning ikväll egentligen men Nisse flyttade på den tills på torsdag eftersom jag inte är på¨mitt piggaste humör idag med snor i hela näsan o skit haha! Seriöst snorpapper o nässpray är vad jag lever på just nu, tror lyckligtvis inte att jag har någon feber o de är ju bra :)

De är Teorivecka på alleby denna veckan och idag tror jag weststar kommer och har uppvisning, kul för dom som vill titta på de :) Jag tror jag står över, western är inte min grej!

Här kommer en bild på United som utlovat, de lär komma mer så småning om :)

Puss
/Carro


 Min fina United :)

RSS 2.0