Holsteiner

Hej snyggingar! Har på senaste vart inne och kollat ganska mycket om hingstar, främst Holsteiner hingstar då och helst då dom i Uniteds stam givetvis, ;)! har länkat hennes farfar, gammelfarfar och även gammelmorfar eller något sånt. Calypso II är med fler än en gång i passet men närmst står han som gammelfarfar, Contender som är Calypsos avkomma är Farfar o Landgraf I som är efter Ladykiller xx är gammelmorfar vilket gör Ladykiller till gammel gammel morfar? Eller vad man nu säger.. Hon har fin stam, dock hittar jag inte så mycket om hennes mamma o pappa inte heller jättemycket om hennes morfar :(! Men om man letar lite till kan man nog hitta något. :)



Calypso II - http://www.youtube.com/watch?v=gAFB087xwu4

Landgraf I - http://www.youtube.com/watch?v=6ZDRvP6eAAQ&NR=1

Contender - http://www.youtube.com/watch?v=rxFbbIY539s

Videon på Contender har jag inte sett tidigare och såg nu väldigt väl att Ninja är oerhört lik sin Farfar ;) Hennes farfar är alltså Contender för er som inte fatta de.. :)

Holsteiner är en hästras som kommer från Holstein i Tyskland. Den härstammar från 1300-talet och ska vara en korsning mellan de ursprungliga marsklandshästarna och spanska hästar. Under 1800-talet korsade man holsteinerhästar med engelska fullblod och yorkshire coach-hingstar vilket medförde att holsteinern fick goda galoppegenskaper och ett gott lynne. Idag är Holsteinaren en av världens mest framstående hästraser och en framgångsrik hopphäst.

vill du veta mer om Holsteiner hästen så har du info på http://sv.wikipedia.org/wiki/Holsteiner
Det är en ganska intressant hästras som fått mycket cred för att vara en bra hopphäst och också väldigt snygg! Det är ju en sporthäst och en framavling som faktiskt lyckats bra. Som jag skrev högre upp har den ju fullblod lite längre bak i aveln och de syns ju redan i Ninjas stamm där Ladykiller m.fl. är fullblod! :)

Här är holsteiner märket, alla Holsteinerhästar är brännmärkta med den loggan och ett nummer, även min lilla United :)!


/Caroline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0