Caroline's 2011

I år har jag
....


*Köpt 2 hästar
*Lärt mig åka bräda med Möll
*Haft placering tom. 110 cm
*Kört skottkärrerally
*Debuterat 110 cm
*Vunnit 3 sm guld
*Ridit EM
*Vunnit 2 KM
*Vart på Nord Irland
*Ridit Scandinavium
*Tappat bort en vän i falsterbo och sedan hittat henne (!!!)
*Bilat till skåne mer än 1 gång
*Haft skallgång efter en bomblaster
*Tagit tillbaka en bomblaster med Möll (...)
*Stirrat igenom alla säsongen med OneTreeHill minst 2 ggr
*Köpt världens största mjukglass med T.A., VÄRLDENS STÖRSTA!
*Sålt gamle blå o köpt gubbilen!
*Kört in i en annan med snowboarden
*Haft världens bästa skidresa i mitt liv!
*Trillat av så skärmen gick sönder
*Sålt en häst
*Vägrat ut mig på första hindret
*Saknat förr
*Längtat framåt
*Hjälpt mina vänner
*Ångrat ett beslut väldigt mycket
*Startat en nice blogg med min fina vän Therese
*Vart tillsammans med Patrik 2 år plus lite till
*Utvecklats som människa och ryttare
*fyllt 21...
*Sovit 2 nätter i rad i bilen
*Bilat från Holland m. 40 graders feber
*Återupptäckt att jag har världens bästa föräldrar
*Avskytt någon
*Sjungt lejonkungen
*Försökt och spring i ösregn o hagel med Olivia från stallarna till bussen på DK ponnycup, men vänt efter 10 meter, HELT GENOMVÅT!
*Tävat för hålta
*Ridit i landslaget
*Tävlat en hingst
*Ägt en hingst
*Blivit nordisk mästare i par
*Kommit 2a på en internationell individuell tävling
*Sett något jag byggt upp brytas ner sakta men säkert
*Sett en av mina äldsta vänner fullare än någonsin!!
*Har haft o har fortfarande världens bästa vän!
*Sprungit över hela falsterbostranden (typ) bakis!
*Skrivit autografer
*Kännt mig sviken o failad
*Åkt på någonannans studentflak
*Haft världens bästa hästar o ponnys!! <3


Där har ni 50 saker jag har gjort i år, har givetvis hittat på mer kul saker som inte änns bör nämnas i bloggen! ;)
Skriv 5 saker ni har gjort i år :)?

Gott Nytt År
önskar
Caroline C & tacc.blogg.se


I don't need you to save me, I just want you to follow.


Gymkhana KM, avgjort!

Inga bilder från gymkhanan idag tyvärr, hann verkligen inte ta några kort hade för mycket o göra! Men vann gjorde iallafall Pontus Bjarnesund på din ponny Filippa, stort grattis! Och sjukt söt ponny! Riktigt duktig också, har inte sett den tidigare, men de kommer bli riktigt bra tror jag!

Weeell, efter 2 långa dagar har jag tagit en lång dusch ätit god mat o krypit ner i min säng för o försöka bli frisk, har ju blivit sjuk sådär lagom till nyår, eller snarare förskyld, men är väl typ samma sak? Bara mildare o vara förskyld.. ;)!

Nåja.. Skriver nått mer sen!

/Carro


Tribute to a Champion - Hickstead.


Ett slut är alltid början på någonting nytt,

Hej allihopa!

Förlåt för katastrofdåligt bloggande, mitt liv rullar på lite för fort för att jag ska hinna med just nu helt enkelt. Hela dagrna spenderas i stallet, och de få minuterna jag har hemma går åt att planera inför nyårsmiddagar och resor. Men nu har jag äntligen fått lite tid över, och självklart spenderar jag varenda ledig minut här hos er alla fina läsare!

Har lite smått ångest för att 2011 snart är över. Ett år som har betytt fantastiskt mycket för mig. Som har inneburit livsviktiga beslut och förändringar. Ett år där jag har fått möta motgångar jag aldrig tidigare trott varit möjliga, men också ett år där jag har fått glänsa i framgångar. Jag tänkte skriva ihop en liten årsresumé med bilder från de gångna året, är det något ni är intresserade av att läsa?

Och vad har ni för nyårsplaner alla fina läsare?

/ Therese


Tack!

Felicia la upp en bild på mig och Maya, min före detta häst, blir jätteglad när folk ger mig bilder som är lite äldre :)! Denna är dock bara sen i våras, på en liten 90 klass på hemmaplan, men ändå! :)



Visst är hon söt :)?

/Carro

Godmorgon i ottan

Nu bär de av upp mot Alleby för o arrangera dag 2 av Gymkhana KM på Alleby Ridklubb, ska bli kul! Hoppas jag känner mig bättre sen bara just nu är jag inge vidare pigg alltså, att vara sjuk är något utav de tråkigaste som finns! Ska ta med kameran upp till Alleby idag o se om jag orkar ta lite bilder, är de isåfall intressant att jag lägger upp dom här ikväll? 10 kommentarer o dom kommer upp. Sist hade jag ju bara 13 ville ha 15 så då blev de inga bilder, dock räknas bara en kommentar per person hehe! ;) Nej nu ska jag inte sitta här o skriva gojja mera, måste upp! Men vi hörs senare...

Förresten, tänkte kolla om de fanns något intresse för Bloppis? Har lite saker som jag tänkt o sälja! Vad säger ni? Kommentera på kära vänner, vi vet att ni kan :)!! Puss & Kram!

/Caroline

RESA BOKAD!

Alanya 2012, here we come!

2 veckor i juni bär det av med mina favoritbrudar. Ser det inte underbart ut?

/ Therese

God Natt!

Nu är de dags för sängen, är ju sjuk trots allt, glöm inte att kommentera bloppis/vill ni ha bilder inlägget!
Puss o Kram

GODNATT!
/Carro


Efter önskemål

Till Ellen som gärna ville ha en liten skiss på vår övning från dag ett med Björne Carlsson,


Alltså på storhäst har du 9.5m, på ponny får du nog ändra lite, man kan ju rida o känna efter själv, mycket kontroll på hjälperna, vändande som framåtdrivande o tilbakatagande. Som sagt volterna las över och runt sockerbitshindren, åt olika håll osv. Hoppas du tycker om den, som sagt mycket mycket mycket nyttig övning, Ninja lyssna på mina hjälper väldigt lyhört mot slutet! :)

/Caroline


Efter önskemål.

United är samma häst som Ninja, Ninja är alltså hennes smeknamn, hon är ett tyskt holsteinersto född 2004, efter Ladykiller xx (som bland annat Cardento är efter), Contender, Landgraf I, Calypso II. Alltså rätt check stam! :) Trevlig lite tjej, men underbart lynne, har inte mycket tålamod men vi jobbar på de! ;) Därav lite ouppfostrad haha, men snäll och härlig, pigg som en liten lärka när man rider, men inte stark, snarare motsatsen, känslig överlag i ridningen, då menar jag väldigt känslig haha! Hon är 164 cm hög, för min del får hon gärna växa 1 cm till ;)! Vi har hoppat en runda på 110, men hoppas på 120 nu i vår, ser fram emot våran framtid tillsammans! Hoppas de svarar på din fråga Josefin! :)

Kramisar //Carro


Toklisan United! <3


Förbyglar

Jag sa ju till er att min förbygel nu kommit äntligen efter att ha väntat i 3 månader. MEN ICKE! Ridsport lovade o ha den till den 20e, men nee, när vi kom dit hade den inte kommit och den har inte kommit ännu heller. GÖTT! Så nu tänker jag beställa en annan, eller kanske samma från ett annat ställer. Funderar på några olika, vilken tycker ni är snyggast? :)


Antarés förbygel,
kanske lite väl o ha en sådan när jag inte tävlar så höga klasser, men de är ju sjukt snygg så ska man egentligen behöva bry sig? Tänker ju inte sätta svenska flagan fram direkt. Snygg visst? Jag gillar den!


CWD, snygg snygg o snygg. Tydligen väldigt väl värd sitt pris då kvalitén ska vara suverän! Gillar när sidostyckena sitter i sadelgjorden. Dock känns de lite tyket o köpa en likadan som Therese, men den e ju så himla snygg.


Schockemöhle, detta är den jag har haft som gick sönder så skulle byta den o fick beställa ny som inte kommit än, SVINSNYGG! men om den gått sönder en gång kanske den gör de igen? Vad säger ni :/?


Dy'on Working Collection förbygel, Snygg som satan, matchar ju dyontränset jag har också även om de inte är från samma kollektion, är dock sugen på tränset som är i samma kollektion (de från bilden) som också heter working collection. Snygg, men rätt enkel, vet inte riktigt, vad tycker ni?

Hjälp mig lite granna, please!!
/Caroline


Ojoj,

Tydligen ingen som bloggat av sig här idag, dåligt av oss! Jag ber om ursäkt iallafall, men jag har mina orsaker. Har vart uppe sen halv 8 för o fixa vårt gymkhana KM, och på de varit sjuk. Riktigt tung dag med andra ord, har hållt på hela dagen! Anyway,

Träningen igår gick skitbra, United var så duktig :)! Vi hade lite travhoppning, till o med de gjorde hon tipptopp! :D!! Och lite serier o kombinationer, även en del böjda spår, riktigt nyttiga och sjukt roliga övningar, vart en bra träningskurs, sjukt nöjd med mina goa häst! Jag är så lyckligt lottad!

Hoppade för Marie på kvällen också fast på Patriks, han var jätteduktig, mycket korta vägar, ha med hästen mellan skänklarna. Han vart lite slarvig, men även jag såklart. Var så längesen vi hoppträna jag o P nu att vi änna har glömt hur man gör haha. Marie hjälpte mig mycket med hans mötesrädsla igår, och vi gjorde stora framsteg, sjukt härligt ! Jag trodde inte de skulle gå men de var faktiskt än riktigt härlig känsla o känna, att de faktiskt går! :) Är så galet stolt! Förlåt om jag skryter, men mina kusar är bäst i hela världen! Alla 4! <3

Känns som jag tråkar ut er lite, förlåt igen för kass uppdatering! Jag ska verkligen skärpa mig! :) Pussssss

/Carro

Godnatt! - bloggat från min mobil

Hej läsare :)!! Skriver snabbt för o be om ursäkt över min sämsta uppdatering idag, jag har inte vart hemma sen 7 i morse och nu är kl 12 o har i princip bara ätit o gått o lagt mig. Pykis e iaf här! :)<3!! Måste sova nu :( lovar o berätta klart om kursen från idag, imorgon! Bu går ögona i kors :/ puss puss /Carolibe

HJÄLP!



Nyårsskor? Ja/Nej?
Dessa är från Friis & Co. och kostar 1299 :-

Hjälp!

/ Therese

Safety = fashion,

Antares, 4999 :-

Samshield, ca 7000 :-

Mountain Horse, 4495 :-

GPA- 9799:-

Min favorit är nog hjälmen från GPA, men priset är tyvärr lite väl saftigt... något som föll er i smaken?
/ Therese

Charles Owen

Kikade runt lite på Charles Owens officiella hemsida och hittade då en hjälm som jag inte sett tidigare, modellen heter Ayrbrush Pinstripe och är en modell av Ayr8 hjälmen, med sk kristreck. Hjälmen är tydligen lackad och är därför väldigt glansig. Hjälmen syns blandannat på hoppryttaren Nick Skelton.

Hjälmen tillverkas i limited edition och kan endast specialbeställas, därför står det tyvärr inget pris på den men jag tror att det kan vara ganska saftigt. 

Personligen hade jag inte bangat att rida runt i en sånhär hjälm, tyckte faktiskt att den var riktigt snygg!

Vad tycker ni om hjälmen? Hiss eller Diss?

/ Therese



My Dog 2012

Hej allihopa!
Snart är det dags för nyår, och jag har redan ett event bokat inför 2012, nämligen My Dog!
Även om jag egentligen inte har så mycket och göra med hundar nu för tiden har jag tidigare varit väldigt insatt i såväl agility som lydnadsträning så My Dog känns som ett självklart event att besöka varje år.

Ska ni på My Dog? Har ni varit där tidigare?

/ Therese

dag 1

Dag ett är färdig på Björnekursen och är supernöjd! Riktigt roliga o bra övningar, Ninja var så duktig efter hand, är så stolt över min lilla snäcka! Tänk att man kan ha sådan här tur ibland! Hoppas hoppas de går lika bra imorgon med! Wiiie!!

Lång uppvärmning med mycket jobb att runda för skänkeln - rakrikta, sammtidigt, korta - länga steglängden, puh! Dressyrpass ;)! Väldigt nyttigt för min lilla skitlisa iaf! Vi började hoppa små cavalettis (sockerbitshinder) som stod på medellinen, då vi kom på fyrkanten gjorde en 10m volt hoppa sockerbiten fortsätt på volten ut på spåret i samma varv, raktrika, vända in o göra samma sak en bit upp på ytterligare en sockerbitsbom. (y)! Sedan gick vi vidare o skulle hoppa linjen som stod på medellinjen (stod alltså fler än sockerbitarna där). Räcke 9.5 m - sockerbitsbom 9.5- oxer 9.5m - sockerbit 9.5m- räcke! Då hoppa vi först räcke - sockerbit sedan var de 10m volt hoppa sockerbit - oxer sockerbit - 10m volt sockerbit- räcke! Och så vände vi på steken, mycket koll på yttersidan o yttertygeln, även snabbt tillbaka med överlivet då de var ganska trångt 2 galoppsprång mellan varje. Dock är ju Ninja väldigt lydig för hjälperna främst de tillbakahållande så hon löste de fint :)! Volterna var svårare har ju mycket problem med o få med bogarna och mitt eget överliv är u lite segt ibland. Blev bra sista gången iallafall, och vi avslutade med o hoppa hela serien rakt fram. Duktig Ninja! :)

Well, låter nog tråkigt men de var nyttigt, och riktigt kul! Dock är man lite pirrig när man ska rida med en helt ny grupp av människor, främst då man själv är den som tävlat lägst (!!!).. Men vad gör de, huvudsaken är ju att man gör sitt bästa! :) Gillar Björne med! Han är rolig o bra :)!

Puss
/Carro

Ridskolor?

Återigen ett åsiktsinlägg.. Denna gången om Ridskolor.
Folk som aldrig ridit på ridskola eller som bara haft egen häst hela livet osv har väldigt mycket negativa åsikter om just ridskolor. De ska tydligen vara synd om ridskolehästar, dom får ingen mat, dom blir ridna flera ggr om dagen, dom får inte gå i hagen, ingen mockar hos dom.. Bla bla bla..!! Jag tycker att ridskole hästar är de hästar som har de i princip bäst! Givetvis finns de undantag som alltid, men tänk efter lite själva!

Ridskolehästar får mat VARJE dag i alldeles lagom mängd, för de är väääldigt sällan du ser en mager ridskolehäst. Åtminstone inte på Alleby! Dom får komma ut i hagen varje dag med sina kompisar dom blir ridna o omhändertagna varje dag, förutom på vissa ridskolor då dom får vila på söndagar, och de är väl bara skönt för dom eller? Tror inte de finns några privatryttare som aldrig låter sin häst ha vila? På sommaren går dom ridläger eller vilar, också bra! Dom har fasta rutiner med mat o in o utsläpp, så jag förstår inte problemet?

Varför skulle de vara så synd om en ridskolehäst? De är sällan dom går mer än 2 ridpass om dagen, och om jag hade haft lust o energi o rida mina hästar 2 ggr om dagen hade jag gjort de, för de är väl super?!! Bättre kondis och så spenderar dom mindre tid i sin lilla box. Blir inte mycket bättre.. men som sagt de orkar man ju inte, men på något sett har folk fått för sig att bara för att de är en lektionshäst så är de synd om den? De är de inte...!!
Ridskolehästar är oftast lyckligare än någon annan typ av häst. Är de inte dom hästarna som inte blir ridna o omhändertagna vi ska tycka synd om?

De gör jag, hästar som inte får de mockat, inte blir skodda när de behövs, inte får mat, inte får gå på bete. Dom hästarna skulle jag gärna rädda o sätta på RIDSKOLA. Tänk vilken lyx de skulle klassas som för dom?
Fel o tro att ridskolor skulle ta sämre hand om sina hästar än någon annan. Tack för de.

Välkomna o kommentera, vad tycker ni?

/Caroline

P.s. finns de hästar som inte trivs på ridskola ska man givetvis sälja dem o hitta något annat. Vi sålde precis vår ridskolehäst Sumatra på Alleby för att hon inte trivdes o nu kommer hon o få de bra. !! D.s.


Solsken!

Hej och godmorgon på er allihopa! Jag kom precis hem från stallet, Misti hade lekt rövare i boxen inatt och rivit ner allt mitt fina julpynt. Korkade häst! Tur att hon inte fick för sig att smaka på det iallafall. 

I Eftermiddag ska vi bygga en rasthage åt henne i en utav de uppgrusade hagarna i stallet, hon börjar tycka att livet är lite väl tråkigt där inne i boxen. Hoppas att det hjälper om hon får komma ut några timmar om dagen!

Nu ska jag kila ner och äta frukost, vi hörs senare i eftermiddag,
/ Therese



Hemma!!

Puh, äntligen hemma! Har inte vart hemma sen halv 8 imorse förutom vid 11 tiden då sprang jag in o bytte om haha! Har ridit Ninjutt, mockat hos henne o våran gamla Sophie eftersom fillan är bortrest! Sedan stack jag o olli in till stan hitta ett linne o en gosig tröja, såå sjuuukt mycket folk! Uäh, får panik på sådant, sedan åkte vi till mormor o åt annandagsmiddag, därefter fika i stan med Joss! Myyysigt! :) såå med andra ord, lång dag!! O på de känns de som jag håller på o bli sjuk, anyway! Jobb imorn, sedan lasta o åka o träna på Gfrk för juniorlandslagstränaren Björne Carlsson!! Nice :)! Hoppas jag... Längesen jag hoppa nu så vi får se ;)! Över 2 veckor sen faktiskt.. På United då alltså. Nee, nu ska jag försöka sova lite, måste upp imorgon med. Räkna med tidinställda imorn med! Tur att jag är här o underhåller er :D? Visst? Puss o Kram /Carro Inga bilder, bloggat från Iphonen!

förlåt!

Hej allihopa! Förlåt för katastrof uppdatering idag, har haft jättemycket och göra. Bland annat har jag haft min bästa väns föräldrar på middag, har varit riktigt trevligt! Just nu är jag och firar en vän som fyller 19. Vi hörs imorgon! / Therese

Lädergrimmor

Lädergrimmor är väldigt snyggt! Speciellt är de ju bra för en häst o ha i transport, alltså snyggt och praktiskt!
Kan de bli mycket bätte? Nee, dock har jag själv ingen lädergrimma just nu, hade de alltid till mina ponnys, men har inte hittat någon jag gillar till hästarna, men snubblade på equalitylines hemsida, dom hade några snygga från olika märken, se här!



Lädergrimma från Dy'on
Snygg mönstring, finns även i svart.


Även denna lädergrimma är från Dy'on
Snyggt med annorlunda spänne, förmodligen inspererat från deras senaste kollektion av träns!


Lädergrimma från Prestige!
Även denna är riktigt snygg och stilren, silverbricka för namningradering!

/Carro


Veckans blogg

Vi är utsedda till veckans blogg !

Evelina skriver såhär,
"- Vinnaren av denna veckans blogg blev...
TACC.BLOGG.SE! (: Stort grattis till er! Här är anledningen till att ni vann... Tacc, eller snarare Therese och Caroline har grymt bra skrivna inlägg på sin blogg. De driver den tillsammans och uttrycker sig bra! De engagerar sina läsare med tävlingar, frågestunder och andra roliga saker vilket gör det kul att läsa den. Uppdateringen är riktigt bra och regelbunden med lagom text i inläggen. Layouten är det inget fel på alls! De var verkligen värda denna sats tycker jag. LÄSVÄRD!"

Tack Evelina på evesfoto.webblogg.se för vinsten av veckans blogg!!

/Caroline & Therese

P.s. Vore de kanske intressant av oss att skapa "veckans blogg"? Vad tycker ni? D.s.


God Morgon!

Nu har jag ätit frukost så nu bär de ut i stallet, kl 07.55! En sak om man ska tävla men detta är fasen inte ok hihi.. Nåja, glöm inte kolla de tidsinställda som kommer upp under dagen! Puss o Kram

/Carro

...

Imorgon är en lång dag för mig ska upp vid 7 redan o vara i stallet 8! Sååå nu måste jag sova, även om de vart riktigt kul o uppdatera idag tack vare att vi har så mycket underbara läsare! :) God Natt o Kram på er! Lovar att även om jag är busy imorgon har jag lagt upp några tidsinställda till er, Puss o Kram!

/Caroline

Patriks är snygg!

Hittade Equalitylines hemsida och snubblade på mitt Dy'onträns där, då har dom valt denna bilden som ligger nedanför att göra reklam för de o försöka få folk o köpa de med hjälp av den,



Och här är en bild på min snygga kille i samma träns, bättre modell häst än den övre?
Eh - aa!!



Eller är de bara jag? Tror inte de va :S!
Patriks borde bli modellhäst! Bästa bästa <3!

Vad tycker ni?
/Carro


Preview

Förhandstitt, resten kommer imorgon vid minst 15 kommentarer!!



Rebecca o Lady är gymkhanans nya stjärnskott, se upp för hon kommer bli grymm!! ;)


Jossan o Katja kommer också bli fasligt bra! Så fort Katja blir liiiite mer sammarbetsvillig hihi..!!

Mina nya stjärnskott, kommer bli så galet duktiga!!
Lägg märke till de 'skabbiga utrustningen' Lemetex sadel på Katja o ett träns för ca 1000 spänn, Prestigesadel på Lady o whitaker tyglar.. 'Skabbigt...' ;)

/Caroline


Hoppningen på GFRK

Hittade lite bilder ni inte fått se från GFRK sist vi var där o hoppade! :)
Endast på mig o United från 110n dock :)!
Enjoy!






Hoppas dom är godkända! :)
Filmer ligger på FB!

/Caroline


Fior Da Liso

Hej!
Som jag tidigare nämnde fick jag en ulltröja från det tyska märket Fior Da Liso i julklapp, ett märke som fram tills nu varit okänt för mig. Däremot tycker jag att de har en riktigt fräsch och nytänkande vårkollektion! 

Tröjan jag har fått syns på bild nummer två på tjejen längst upp till vänster, alltså den mörkblåa hon har utanpå skjortan. Tröjan och andra produkter från Fior Da Liso finns att köpa på Svensk Ridsport i kungsbacka.

Vad tycker ni om detta märke kära läsare? Har ni sett det förut?

/ Therese

Om våra hästar,

Vi har fått in flera önskemål om att skriva om våra hästar,
Men bara för någon månad sedan gjorde vi detta båda två.

Ni hittar inlägget om Misti här, och om Patriks här.
Kram på er alla fina läsare!

/ Therese

Och vinnaren är...

Jennifer Brikell! Stort grattis önskar TACC i sammarbete med MyOne!

Hör av dig för att hämta ditt pris - Du lämnade nämligen ingen mail. Du når oss på [email protected]

För er som inte hade turen att vinna denna gång lovar jag att det snart är en ny tävling på gång....


/ Therese & Caroline



Är du sugen på ett likadant täcke som Jennifer just vann? Täcket hittar du här.

Julklapparna!

Hejhej!
Är ni jultrötta idag eller? Haha, jag är skittrött, alltså inte trött på julen utan bara jultrött, trött av julen.. Utmattande o äta o öppna julklappar haha.. Tror jag är påväg o bli sjuk också, garanterat lagom till Björnekursen i veckan.. Great!!! Meeen, här kommer min julklappar! :)


GPA Grand Prix Showjacket !! :D


Veredus Carbon Gel benskydd, blev svarta! :)



Luva från HV polo!


Benlindor i matchande färg till luvan ovanför (alltså inte denna gråa)!

+
*Presentkort på Raglady
*2 filmer
*En dvd box av någon thriller typ.
*Skidtröja från Everest
*Godis
*Pengar
*Byxor från ralph lauren vårkollektionen
*Bodylotion Avril Lavigne
*En kokbok av mamma (haha)...

säkert missat något men vad gör de! :)
Nöjd o glad! Har bästa människorna i mitt liv, without a doubt,
i mellandagarna ska jag byta julklapp med mina 2 vänner Pyk o TA också :)!

Vad har ni fått?

Puss o Kram
/Caroline


Mina Julklappar

Hej allihopa!
Jag hoppas att eran julafton var lika bra som min var. Den spenderades hemma hos mina sysslingar tillsammans med hela tjocka släkten och några cider för mycket. Haha! Riktigt underhållande var det iallafall.
Tänkte att ni kanske är lite nyfikna på vad jag har fått i julklapp?


Hjälm från Charles Owen - Ayr8 Leatherlook

Stövlar från De Niro - S36C2 dock i mörkbrunt.

Kappa från Ida Sjöstedt - Geraldine Coat

Förutom detta fick jag även:
*
Tävlingströja från Fior Da Liso
*Överkast + Bäddset till min säng från Gripsholm
*Chai-Tea från Espressohouse, kärlek
*Pyjamas från Cubus.
*Pengar
*Presentkort på Åhlens och NK

Jag är supernöjd, och känner mig fantastiskt bortskämd! Fick ni något fint kära läsare?
/Therese


Juldagen..

Hej fina läsare,
nu är vi tillbaka efter gårdagens uppehåll! Hoppas de gick bra o klara sig utan oss en hel dag ;)! Fast såklart vill vi att ni är supertaggade o läsa vidare nu då! Jag slänger bara in detta lilla inlägg nu för jag måste upp o rida, ska också ha gymkhanaträning för Rebecca o Jossan idag! Så måste hålla mig kort, senare tänkte jag slänga upp ett julklapps inlägg, som ni kanske är lite nyfikna på? Och lite andra småsaker kommer nog o slängas upp från både mig o Therese också, snart e de ju trots allt nyår och därefter är de ju inte långt kvar tills tävlingssäsongen, woho!! Ses sen hur som helst, have an awesome day!! Pusssss!!

/Carro!


God Jul!


ÖNSKAR CAROLINE & THERESE!


Snälla tomten!

Jag sa ju till er att jag skulle slänga upp önskelistan redan igår egentligen men here goes,

*Carbon Gel benskydd från Veredus! (de vita elr svarta)

*Equiline kavajen / GPA kavajen!

*Presentkort på Raglady!

*En vit jul!

*Presentkort / kläder från Design Only!

*Lite annat smått o gott!

Snälla tomten, jag har verkligen försökt vara snäll mot dom som förtjänar de i år, är de inte värt lite fina julklappar (A)?

/Caroline


Ååh tomten, snälla ge mig en VIT jul med VITA carbon gel... please!


Hur många snaps har ridsportsförbundet druckit nu?

Ha koll på logotypen 2012

23 DECEMBER 2011

TÄVLING Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

 

"I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken.

Läs nya TR här."

Vad är det för fel på det svenska ridsportsförbundet?
Nu lägger jag snart av med den här skitsporten. 

Med andra ord kommer i princip alla schabrak med någon form av märke på att vara otillåtet. Det enda som kommer vara tillåtet på tävling är enfärgade täcken utan märken på. Helt jäkla sinnessjukt. Som om inte hästsport är en utav de dyraste tävlingarna redan, om detta förslag går igenom kommer man inför 2012 att få byta ut i princip hela sin tävlingsgarderob, med andra ord utrustning för titotusentals kronor.

Vad tycker ni om ridsportsförbundets nya förslag?

/ Therese & Caroline


Julklappar

Tja!
Ber 1000 ggr om ursäkt för dagen kassa uppdatering, ser dock att Therese hållt er uppdaterade! Härligt :)! Jag har vart såå busy, köpt julklappar o jobbat. O när jag kom hem vart de till o slå in alla klappar, spela lite på uppesittarkvällen! Och mysa o dricka glögg med mamma o Nisse, vi har löst saker hemma nu! Men de är ju så man bråkar med sina föräldrar och även plast föräldrar men de betyder inte att man slutar tycka om dom, och oftast säger man ju saker man inte menar :)!!

Ninja har blivit linad en sväng, P har Becca ridit, och dom är så fina mina hästisar! Ser verkligen fram emot kursen i mellandagarna, kommer dock ha fullt upp de närmsta! Söndag o måndag har jag Sophie, för Felicia är hos sin pappa i Bollebygd och Esmeralda har jag hand om på tisdag för Belinda är hos sin mamma i småland! Vi har föräldrarna utspridda över hela sverige mm. här på Alleby ;)! Hihi..

Åååh, jag längtar tills imorgon, upp till Ninja bästa bus först, sedan vidare till pappsen antagligen och sedan hem o fira hos mamma o Nisse :)!

Härligt med jul! Nu ska jag klä granen! Puss

/Caroline


Så mysigt när granen kommer in! :)


Hard work work,

Hej Allihopa!
Nu ska jag snart bege mig till stallet igen, idag ska jag nämligen hålla i alla barnlektioner på ridskolan.
Tycker det är himla roligt att få möjligheten att lära ut det jag kan, och jag brinner verkligen för att hjälpa människor vilken nivå de än har kommit inom sin ridning.

Vi hörs senare ikväll, då väntar julbak med min fina familj och dom sista förberedelserna inför julafton imorgon. Kram på er!

/ Therese
Bild från i somras då jag och Caroline var lägerledare på ett ridläger på kära Alleby Ridklubb.

ANKY Horse Wear

Hej allihopa!
Kikade runt lite på nätet och stötte på ett märke som jag inte sett tidigare, nämligen ett australienskt märke som heter ANKY. Framförallt gör dom dressyrutrustning, bland annat ett schabrak som är hyllat av dressyrryttare för sin passform och hållbarhet. 

Personligen älskar jag idén, en dressyrkollektion i klara och härliga färger har jag länge kikat efter!

Dock är priset lite väl högt för min smak, ett schabrak går exempelvis på ungefär 700 kr och ett par stövlar lite över 7000 kr.

Vad tycker ni om ANKY produkterna?

/ Therese

Sista bilden visar en "revolutinerande" svettskrapa, som tydligen är tålig för UV-strålning, och som tar bort 70 % mer vatten i varje drag än en vanlig svettskrapa. Går på ca 140 kr.

 


Min dagsplanering de närmaste 2 veckorna,

07.55 - Klockan ringer. Dags och gå upp, fast riktigt vaken är jag inte än på några timmar.
08.30 - Hästarna ska ha frukost, Misti sin dos lugnande.
09.30 - De andra hästarna börjar släppas ut, jag och Misti går på en promenad för att slippa stressen i stallet.
10.00 - Utsläppet är färdigt, så jag och Misti vandrar tillbaka till stallet.
10.15- Mockar, fyller hönät och lindar bakben för att förhindra svullnad.
11.00 - Misti hamnar i boxen igen och jag åker hem ett par timmar.

15.00 - Tillbaka till stallet. Tar ut Misti i stallgången, mockar ytterligare en gång.
16.00 - Ger Misti sin dos antibiotika i samband med middagen. Skrattar när hon står och spottar en stund.
16.15 - Fyller på med hö och kollar över så allt är som det ska.

19.00 - Tar av benlindorna bak, ger henne kvällsmat bestående av betfor och linfrö, och åker sedan hem igen.

Känns som att jag lika gärna hade kunnat smälla upp en tältsäng och dator i stallgången snart. Jag gör inget annat än och springer runt och passar upp på prinsessan Misti. Och vet ni vad det värsta är? Hon är värd varenda sekund av allt jobb och slit. Hon är värd att kämpa för.

/ Therese



Dan före doppardan!

Hej söta glada läsare! Och hej till alla andra, haha.. :) Vi tycker om er allihop! helst efter igår, härligt rekord folks! Ni gör oss väldigt nöjda :)! Imorgon är de julafton och för första året på ett bra tag riktigt längtar jag! GREAT!! Vi ska fira med underbara människor, och ha de bara så gott! Men först är de denna dagen o avklara, ska köpa färdigt några julklappar då jag har lite kvar, men först ska jag jobba! Kommer bli bra hoppas jag! In till stan vid 3 tiden med min bästa bästa vän som vanligt, och sen lovar jag o slänga upp ett mer hästrelaterat inlägg, skrivarglöden har änna börjat komma tillbaka den har vart borta några dagar, men nu blir de bättre. Kanske till o med har något tidinställt till er här under dagen! Vem vet ;)! Puss o Kram

/Caroline



Besöksrekord!!!

Idag har ni satt ett besöksrekord som sköt i taket, tack läsare! Ni är helt galet härliga!!! :)


All kärlek!
/Caroline & Therese!


Okej.

Okej, såhär ligger de till! Många frågar varför vi inte respekterar andras åsikter om gymkhanan och de gör jag givetvis! Alla tycker om olika, och jag accepterar att ni har en åsikt, vare sig den är positiv eller negativ! Jag tycker bara inte vi ska smutskasta sporterna, jag älskar o hoppa, och förut älskade jag o rida gymkhana. Jag har aldrig älskat dressyr men gör de på normal nivå för att hästarna behöver de och änns egen ridning behöver underhållas givetvis! Jag har inget ont o säga om dressyren, jag tycker dom får rida på Kandar om de funkar för dom, långa sporrar om de funkar för dom, jag menar jag är ju inte blind, ser ju at hoppryttare också har skarpa bett och sporrar, men de är så de är! Jag accepterar de, vi har avlat fram sporthästar, de är inte samma som hästar som gick i de fria för 100 år sedan. Hade vi släppt våra hästar fria hade dom nog varit mindre tacksamma tror jag! Eller?

Jag vill passa på och säga att jag tycker alla har rätt till en åsikt, men vi får akta så de inte går till personliga hot och mobbning? De finns ingen anledning, vi har alla våra orsaker till att vi älskar dessa underbara djur, visst? Hade vi lagt lika mycket energi på o rädda försvarslösa misshandlade hästar som vi lägger på o hacka ner varandra, för att vi tydligen ALLA ska tycka som DU eller DU gör så hade vi räddat minst 50% de är jag övertygad om. Så är de inte bättre vi bara respekterar varann, min tanke med gymkhana inlägget var aldrig att hävda min egen åsikt, de var o veta vad ni andra tyckte, många skrev bra kommentarer, goda som dåliga åsikter om gymkhanan o de är helt okej! Men en del var ute efter o kränka o få människor o känna sig skyldiga över vad vi väljer o använda sin häst/ponny till. Många skrev att dom inte personligen inte tyckte gymkhana var kul men att de var roligt o se att vissa hade skoj med sina ponnys på annat sätt än hoppning o dressyr! Jag tycker ni har mycket vettiga åsikter, som jag absolut accepterar o respekterar, både gott som ont, men tänk på o inte låta de gå för långt, måste vi alltså ALLA tycka samma? Neee...

Tack för mycket bra kommentarer åter igen, även om ni inte tycker om gymkhana så är jag tacksam för er som skrev vettigt och från hjärtat. Och med RÄTT FAKTA ;)..

Kram på er.
/C

Justerbara tyglar?


Kikade precis runt på dyons hemsida, och hittade då denna nya produkt - nämligen ett par justerbara tyglar. Detta är alltså ett par tyglar med ett "stopp" som du kan flytta på i 5 olika lägen och på så sätt bestämma tygellängden. Dessa tyglar är speciellt framtagna av den franska hoppryttaren Gilles Bertran. 

Själv hade jag bara tyckt att det hade varit jobbigt och stumt att rida med ett par tyglar med bestämd längd, men vad tycker ni om denna produkt?

Bjuder även på lite annat nytt och snyggt från Dyon.

/ Therese



Ni har väl inte glömt,

Att vara med och tävla om ett supersnyggt täcke från Capriole?

Klicka här för att komma till inlägget

Och är vi så himla mycket bättre?

Hej allihopa!

Inlägget Carro skrev om Mounted Games har minst sagt fått mycket uppmärksamhet, framförallt av många som kritiserar sporten för att alla är för stora för sina ponnysar, och att alla ponnysar tar skada. Men också några få som väljer att inte generalisera och som istället hyllar gymkhanan för att det är en sport där alla är välkomna, såväl ryttare som ponnyer.

Min fråga är, är vi så jävla mycket bättre?
Titta er runt i hästvärlden, ett klockrent exempel är b-ponnyryttare som trots sina 165 cm glatt bankar på sina små ponnysar på hinder som är alldeles för höga. Är det okej tycker ni?

Eller dressyrryttare som vägrar släppa ut sina hästar i hage pga skaderisken. Istället får hästarna spendera sina dagar i en box på 3x3 meter, med 14 fodringar om dagen och ett stenhårt pass i manegen. Mår en häst bra av att bli behandlad såhär?

Men mycket viktigt att poängtera är att det finns riktiga rötägg inom alla ridsportens grenar, tyvärr.

Men att vissa b-ponnyryttare är för långa för sina hästar betyder inte att alla är det. Att vissa dressyrhästar inte får gå ut i hage betyder inte att precis varenda dressyrhäst står inne. Och att vissa gymkhanaryttare är för långa för sina ponnysar eller bär "skabbig" utrustning betyder inte att alla gör det.

Och om nu gymkhana hade varit skadligt för hästarna, såväl psykiskt som fysiskt, tror ni att det Svenska Ridsportsförbundet verkligen hade tillåtit tävlingar inom sporten?

/ Therese
Och om vi nu ska vara sådana, ser detta verkligen så harmoniskt och proportioneligt ut? Detta är ett b-ponny ekipage på SM nivå i dressyr.

Tur i oturen,

Hej allihopa!
Det har varit en lång dag för min del, fylld av nervositet och oro. 
Men jag kan komma med goda nyheter, för leden är nämligen inte skadad!
Däremot sitter såret på ett svårläkt ställe och har därför blivit ordinerad boxvila i minst två veckor. 

Dagen började med att vi kom dit och blev tilldelade en sk "dagsbox" som Misti var livrädd för. Hon vågade inte röra någonting alls och höll sig mest i ett hörn. Sedan blev vi inkallade i ett behandlingsrum där de till en början tvättade ur såret och kollade om man kunde se att de gått in i leden. Vi gjorde även ett sk tryckprov där man sprutar in koksaltlösning i leden så det bildas ett övertryck, och om det då är hål in i leden rinner detta ut ur såret. Och snart kunde jag andas ut, för leden var inte skadad.

Veterinären ville dock ändå göra ett ultraljud för att vara på den säkra sidan, och med en mycket trött och drogad Misti stapplade vi oss in i röntkenrummet. På ultraljudsbilderna visade det sig att såret var ungefär 1,5 mm från att gå in i leden, vilken jäkla tur man har ibland alltså! Har millimeterna på rätt sida.

Så hon fick en antibiotikakur insprutad i leden och ska nu gå på pencillin ytterligare 10 dagar, samt ha bandage runt benet. Känns så himla skönt att kunna säga att detta förhoppningsvis blir bra snart.
/ Therese
Livrädd Misti i vänteboxarna.
Väldigt trött Misti får behandling.

Gokväll!

Inte ridit idag eftersom jag vart med min far o handlar lite julklappar, vi kom inte så långt haha men försökte iallafall! Därför har jag inte så mycket och säga om Ninja, eller något annat idag heller för den delen! Nåja, nu ska jag ta o titta lite på tv, blir nog inget mer inlägg idag från min sida, men kanske! Får se hur taggad jag är när jag gått o lagt mig :)! Kanske skriver ett ilsket inlägg senare igen, haha! ;) Nej då, tror dock att önskelistan kommer upp, åtminstone imorgon! :) Och snälla kommentera, från hjärtat på MGA inlägget, för jag funderar faktiskt på allt de där.. Puss!

/C

Mounted Games, vad tycker du?

Jag har kikat runt lite i olika bloggar, mycket delade åsikter om just gymkhana! Jag är ju givetvis inte rätt person o vara opartisk eftersom jag hållt på med gymkhana sen jag var 14 år, men jag vill faktiskt ha lite åsikter från er. Många skriver att de är roligt o publikgivande! Klart, de är ju mycket fart o fläkt o de kan jag absolut förstå att de är kul och titta på, men varför skriver folk som älskar o kolla på gymkhana att de är en skitgren o att alla ponnys som går de lider?

En blogg jag läste hade skrivit att
Gymkhanaryttare:

-Har alltid för små ponnys.
-Har skabbig utrustning.
-Deras ponnys är gamla och ouppfostrade.
-Dom rider alltid med pessoabett!

Okej?... 1. Alltid för små ponnys? Så jag är för stor för Chack då? En maxad D ponny på närmare 150 centimeters mankhöjd? Nåja! Får väl börja rida ardennrar då! Men bara så ni vet att om jag är för stor för en maxad D ponny så bör alla människor över 70 kg sluta rida! För jag väger 50 kg, och är 165 cm lång. Logiskt? Tycker inte de. 2. Skabbig utrustning? Jasså, jag vet fler än en som har prestige sadel i gymkhana, skabbigt visst? Och sen funderar jag på vart gränsen går för skabbigt isåfall? Tycker dom att lite billigare träns från ex. Hööks är skabbigt då? Okej, bra att veta tjejer som skrev de! Bra att veta... seriöst. 3. Gamla? Bara? Haha, vi har alla möjliga åldrar på ponnys i gymkhanan, allt från 5 åringar o uppåt.. Och sen ouppfostrade? Kallas de ouppfostrat när man har en häst som låter dig hoppa upp på ryggen i fullfart, och sen vet la för tusan inte dom hur ex. Polo är och hantera i stallet? För ert info flickor så är han galet väluppfostrad, och dom flesta av mina gymkhana kompisars ponnys är sjukt uppfostrade, en del är till o med galet duktiga på frihetsdressyr, men de är väl ouppfostrat de? 4. Alltid med pessoabett alltså.. Jo men visst, de är endast i Sverige pessoabett är tillåtet, inte någon annanstans i gymkhanavärlden så visst! Sveriges ryttare undviker de in i de sista som med just för att kunna tävla internationellt på sin ponny, PÅ VANLIGT BETT!! Och allvarligt, dressyrryttare måste rida med dubbla bett, alltså kandar för o få hästarna o lyda, så om någon enstaka person rider med ett pessoabett tycker jag inte dom är värre än någon annan! Frågan är varför gymkhanaryttare ska få skit för de när inte hoppryttare eller andra ryttare får de?

Herregud, vi får höra att våran ridning är flängig, förjävlig och att vi har noll koll på våra hästar. Vi kan rida in 20 pers på en bana som Scandinavium och ha hästarna under kontroll i hög hastighet, inte många andra som kan, Dressyren får man ju för tusan inte änns gå på läktaren under pågående ritt. På VM o EM med fler tävlingar kan vi ha upp till 8 lag på samma bana, alltså 40 ponnys!! och klara av de, vart är de så okontrollerat? Varför är ni andra så mycket bättre än oss? Är ni kanske bara avundsjuka? Okej att de kan bli lite flängig ridning ibland, men för guds skull! vi plockar material från marken och sätter på stolpar o växlar o grejjar, om de inte är okej och sitta lite ur lodrätt sits emellanåt i dom lägena så borde de inte var okej o vara nybörjare o rida heller! Eller hur? Och hur skulle de se ut?

Ge tusan i o klanka ner på andra, när ingen ridstil är perfekt. Och sluta dra alla gymkhanaryttare över en kant, jag har vunnit vårat Dressyr KM i år och vårt Hopp KM som går i stil, och även alla gymkhana SM som vi har under året. Men de finns tydligen inte på eran karta att man ska rida gymkhana och samtidigt kunna rida som vanligt? Okej vänner, när ni bevisat för mig att de inte går. Då ska jag tro på er, men de kommer inte o hända. Bara för att ni själva är för osmidiga o för MESIGA för o klara av o rida gymkhana ger de er ingen rätt o klanka ner på oss!! Tack o adjö!

/ Caroline

Några Kommentarer?!


Håll i er sen..

I eftermiddag kommer ett mycket spännande inlägg om just Gymkhana, som ni absolut inte kommer vilja missa! Tro mig.. Lär bli en het diskussion om detta i krokarna.. Jag kommer åka till pappa i eftermiddag så blir gymkhanainlägget, sedan uppdaterar jag igen ikväll eftersom jag o pappa ska handla julklapp innan vi åker hem o så! Stay tuned folks, ni vill inte missa detta...! Starka åsikter..

/C

Sökes !!!

Nu är jag på jakt efter min första ponny LaVita, hon är ett brunt B-ponny sto född 1993, Belgisk welsh. Liten o nätt tjej med en stor vit stjärn o snopp som tecken i ansiktet! Jag försöker hitta info om henne, vart hon är eller om hon änns lever? Vet ni något så hör gärna av er, innan jag köpte henne tävlade hon MvsB i hoppning, så jag gissar att hon om hon är vid liv är hos någon hopptjej eller så. Eftersom hon är rätt gammal nu kanske hon inte tävlar längre men ändå! Ifall ni vet någon som känner till henne, eller om ni själva vet något vill jag jättegärna veta de! De är som sagt jobbigast att inte veta något alls, snälla ni som fortfarande tävlar ponny runt om i landet, håll utkik efter min lilla prinsessa! Massa Kramar! <3

/Caroline

LaVita!


Ale Veterinärklinik,

Godmorgon allihopa.
Idag blir det ett besök till Ale, ni måste hålla alla tummar och tår på att Misti får en bra Diagnos. 
Kommer tyvärr vara lite dålig uppdatering idag pga detta...
/ Therese

Vafan?!

Jag läser överallt att de snöar, hela facebook är fylld med "de snöar i ..." Men de är ju överallt förutom i Göteborg?!! Hur jäkla orättvist är inte de! Jag blir skogstokig!! Personligen så älskar jag snö, mer än något annat på vintern! Så ni kan förstå varför jag känner mig så arg o ledsen! Morr.. Jag vill ha snö nuuuu :( buhu..!!

Har för övrigt ridit Ninjutt idag, hon har lite humör min lilla tjej, gillar inte o ställas krav på! Då blir hon sur o studsar som en liten gräshoppa med nike air över hela ridhuset.. Hehe! Hon skötte sig fint i vänstergaloppen, men höger är en helt annan historia, tror hon håller på o bli lite förbannad att jag börjat komma åt henne nu! Men de gör inget vi har ju något kul o jobba med nu och de älskar jag :D! Hoppas de slutar bra också!

Weell.. Nu ska jag smita ner o slå in lite julklappar, spännande :D!

Puss på er! Checkar in lite senare igen!
/Caroline 


GE MIG SNÖ, GE MIG TRYSIL!!!

Misti - The one and only.

Hej allihopa!


Nu har jag precis ätit lite middag, det var jag värd efter en lång dag i stallet. Det har varit en bra dag idag, och samtidigt väldigt jobbig. Har nämligen bestämt mig för att vi imorgon ska åka in med Misti till Åby Veterinärklinik och kolla upp vad det egentligen är som spökar i benet. Hon blir varken bättre eller sämre, och efter rådgivning med veterinär kom vi fram till att det inte går att utesluta om leden är skadad. Så hoppas jag får en tid imorgon...


Det gick iallafall bra och rida Patriks idag, märktes verkligen att han är otroligt välriden. Dock inte riktigt min typ av häst, men han var riktigt trevlig ändå!

/ Therese

Kaos!

Haha ja, som rubriken säger, idag händer något fullständigt otippat. Jag ska nämligen rida på Patriks!
Har länge velat prova och rida honom, och idag är det dags! Får väl se om Caroline kan hålla sig för skratt... Haha.
Lovar att uppdatera er på hur det går sen (om jag överlever..)

Puss och kram!

/ Therese
Söt är han ju iallafall! haha.


Schockemöhle it is!

Hej, idag kommer min förbygel hem igen! Jag fick en förbygel när jag fyllde år från Schockemöhle sports, så fick jag åka o byta den till en cob istället för full, sedan gick den sönder efter typ 2 ggr. (Y)! Och så lämnade vi in den, fick hem en ny efter väldigt lång tid, FEL STORLEK!!! Och nu äntligen ska min förbygel vara här! Jag fyller år den 31 augusti så ni kan nog förstå varför jag är lite irriterad, har väntat ett jäkla tag!... Morr. Nog för att jag gillar svensk ridsport, men detta var inte okej, trots allt inte deras fel utan schockemöhles men ändå!

Har inte jobbat idag av privata anledningar till min styvpappa..! Känns lite skit, men vad ska man göra, bara ta skit eller någon gång stå på sig själv o hoppas att en vacker dag få bli respekterad som något annat än en 10 åring. hmm.. Det värsta är att min mamma alltid tar hans parti, vilket är sjukt orättvist, som om de är jag som gör fel varje gång? Har ni själva skilda föräldrar? Då vet ni hur de känns! De är värre än när änns föräldrar tar parti för änns lillasyskon, de kan jag hantera, men detta? Nee fy! Känner mig bortknuffad liksom.. Båda mina föräldrar är gifta med sina nya, och ingen av dom har samma efternamn som mig o min bror, Tack för den mamma o pappa! Kul kul.. tack för ni lyssnar när jag skriver av mig lite ilska! Har ni själva skilda föräldrar? Skriv gärna hur ni hanterar de själva! Puss o Kram på er underbara läsare!

/Caroline


It's gonna take some time,

But I know you're worth fighting for.

/ Therese

sunshine! -bloggat från min mobil


Lunch!

Nu sitter jag här o käkar lunch med min vän Emilla, rätt chill o dagen i ära fick bjuda på toast! Jag är skittrött idag efter att ha mockat lilla stallet själv, de var väldigt skönt o ha Belindas hjälp förra veckan, men nu är vi tillbaka i verkligheten! Nu när Ninja har fått skor idag så ska hon bli riden lääänge eftersom hon stod både måndag o söndag förra veckan pga av skon... Så hon kan gott behövas ridas trött ordentligt! Eftersom jag inte planerat o rida någon av hästarna på lördag eftersom de är julafton.

Julafton kommer spenderas med pappa på förmiddagen som vanligt o sedan hem till mamma för Kalle Anka, mat o julklappar! Myyyys! Jag gillar julafton för jag är fortfarande barnslig nog o längta efter mina julklappar! ;) Sen älskar jag julmat! mumms! Nee nog för att julafton kan vara en trist dag och att man mest väntar runt, men jag uppskattar den ändå, man vilar liksom upp sig o umgås med familjen, något vår familj inte gör så ofta, eftersom vi är ganska upptagna allihop! Meen nu ska jag äta upp o sedan ut o jobba färdigt! Hörs senare!

/Carro


måndag morgon - bloggat från min mobil

Godmorgon allihopa! Eller är det verkligen en god morgon när det är måndag...? Just nu sitter jag på en skittråkig buss påväg in till stan med musiken dunkande i öronen. I eftermiddag ska jag och mamma till svensk ridsport och ävenv en sväng till freeport. Dags att handla lite julklappar! Hihi. Hörs i eftermiddag. /T

Kylan har anlänt till Göteborg,

Hej allihopa!
Förlåt för helt värdelös uppdatering idag, har haft alldeles för mycket att göra.

Idag har vi som sagt haft julklappshoppning, jag var med och red på min närmaste väns ponny Iwa för skojs skull, himla snällt av Sandra att låna ut henne eftersom min lilla Mips är skadad. Kan ju kort sagt säga att jag hade så jäkla roligt! Jag och sandra har väldigt olika ridstilar, Sandra är väldigt konsekvent och stadig i sin ridning än vad jag är, detta är en av sakerna jag behövde träna mer på. Lattjo sa Iwa när hon märkte att jag inte orkade rida ihop henne på samma sätt, och hon studsade runt som en galning! Haha. Jag satt helt enkelt bara och asgarvade. Riktigt roligt iallafall. 

Har gått riktigt bra för alla ekipage idag, vill ge Caroline en eloge för hennes superfina andra runda med Patriks. Där missade ni något kan jag lova, såg riktigt trevligt ut!

Kram

/ Therese
Jag och Iwus idag, foto: Melinda Berg

Julklappshoppning!

Lång dag, men den har varit riktigt bra! Julklappshoppning hade galet mycket starter, men de vart lyckat! Blev lite ändrade planer i mitt schema då United hade dragit av sig halva skon o satt tåkappan in i hoven! Bra jobbat.... Så Patriks fick rycka in, o ärligt talat så kändes de rätt kul! Han var jätteduktig iallafall! Första rundan var han lite tittig, men andra så gick han som en klocka! Han hoppar faktiskt riktigt bra min lille kille ;)! Alla kämpade på bra! Många felfria rundor, o många avsittningar! Men huvudsaken är att alla gick hem nöjda o med en julklapp! Och dom verkade nöjda barnen, superkul! Nu ser vi fram emot att få göra ett "påskhopp"! Stay tuned! ;)

Som jag sa slänger jag upp bilderna lite senare! Måste bara få lite mat i kroppen för o känna mig piggare o mer motiverad, hoppas de är okej! Och då måste ni ju gå in o kolla bloggen igen! ;) Glöm inte vara med i tävlingen heller, Gå in på MyOne Facebook sida! Tryck på gilla knappen och lägg upp bilden på eran fb eller blogg och länka sedan i vårt tävlingsinlägg! Som kommentar..!

Pusspuss!

/Caroline


Sorry!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, ser att ingen underhållt er idag, dåligt! Men här kommer lite, och senare kommer bilder från bakningen igår, kanske någon enstaka från idag. Har dock kommit underfund med att de är osmart o lämna bort sin kamera, eftersom att folk glömmer den på ställen och använder fel inställning vilket orsakar dåliga bilder! Tyvärr.. Inga bra bilder i princip, men ska kolla på datorn sen o se om några går o rädda! Har lite roliga nyheter också, min mor har köpt en ny dator då fick jag hennes "gamla" den är mindre än ett år gammal så de är ju rätt okej! Kanske vi kan slippa data problemen från min sida i fortsättningen, eftersom min gamla dator har sina bättre o sämre dagar ;)! Bra va?

/C

Tjena!

Tjena mittbena! Ska sticka iväg till affären strax för o inhandla varor till vårt årliga lussebak som äger rum ikväll! Lussekatter, pepparkakshus, o knäck! MUMMA! Hehe.. Vi brukar dela upp os 2 o 2 o göra pepparkakshus tävling, jag o Olivia är alltid bäst ;)! hehe.. Sedan vidare till julklapps spelet! Himla skoj! :D Nää nu måste jag öka, lovar o ta bilder under kvällen! O slänga upp dom ikväll om min dator vill!!

Therese var jättegullig och red tidigt i morse för att ni inte skulle få några bilder, hennes fel inte mitt!! ;)

See ya later, puss!
/Carro


Godmorgon!

Hej allihopa!
Snacka om att jag har lyckats komma upp tidigt ur sängen idag. Känns skitkonstigt. Men jag tänkte åka ut i stallet och hjälpa till och släppa ut hästarna eftersom det är första gången på en vecka som Misti ska få komma ut, och jag vill gärna se till så att allt ser okej ut på henne i rörelse. Igår visade hon ingen hälta, dock var hon lite febrig pga. inflammation efter nålsticket i halsen, men hon går på lite butaprofen nu och kommer bli bra snart. Jäkla fullblod som är så känsliga för allt! Påminn mig om att i mitt nästa liv ska jag ha en ardenner som man kan köra över med en bil utan att den rör en fena. Skämt åsido.. ;)

Idag händer något annat spännande också, jag ska nämligen rida på en tjej i stallets häst som ni har sett här i bloggen tidigare - Revors aka Bulan. Jenny hann tyvärr inte rida idag, och då var hon så söt och tänkte på lilla mig som inte har någon häst att rida för tillfället. Väldigt gulligt av henne tycker jag! Bilder från när Carro hoppade Revors för några månader sedan hittar ni här.

Vi hörs senare alla fina bloggläsare!

/ Therese
Caroline och Revors

God Natt!

NattNatt vänner, imorgon återgår jag till stallet o förberedelserna inför julklappshoppningen, Therese ska även rida Revors, o om hon inte rider typ 8 på morgonen så lovar jag att ta lite bilder o slänga upp! Kan bli kul o så ;)!! God Natt på er sötnosar!

Puss /C

Brodd?

Here goes..
Tänkte skriva ett inlägg om brodd, isbrodd o gräsbrodd. Egna tankar kring ämnet och vad som är bra o tänka på osv osv..
Isbrodd är en mindre typ av brodd som används på vintern för o slippa halka. Många har de på sina hästar i hagen, och en del när dom rider ute i skogen på vintern, medans andra aldrig använder de.
Personligen sätter jag på de dom få gångerna jag rider ut när de är kallt o halt, däremot går mina hästar med snökastare hela vintern. På Alleby går ingen häst själv, utan alla har sällskap i hagen så vi har aldrig haft någon som broddat sin häst i hagen, vill man kan man dock brodda fram! Givetvis har man inte brodd bak om dom står tillsammans med andra hästar, en spark med brodd kan gå riktigt illa! Dock har jag full förståelse för dom som broddar, fram eller runt om! Hellre brodd o boots på en att dom ska slinta o skada sig i hagen! Tänk på att använda väldigt små brodd om ni ska brodda i hagen, då skaderisken blir större med brodd på!


Hov m. broddad sko, även snökastare fastsatt mellan hov o sko för o undvika styltor i snön!

Gräsbrodd, gräsbrodd används endast vid ridning vad jag vet. Logiskt men då endast vid ridning på gräs! ;) Jag använder det bara när jag hopptävlar, vi har en gräsbana hemma som vi brukar rida i på sommrarna, och då rider jag 99.9% alltid utan brodd, har de som sagt bara på tävling. Gräsbrodd är en längre brodd som ska hjälpa hästarna att få fäste i blött som torrt gräs, dom är väldigt långa så i detta läget är de extra viktigt med boots på för o undvika skador. Om dom inte används varsamt kan dom ge mer skada än nytta. Har du en häst som är stadig på foten kan de räcka gott med en större isbrodd som ex elitbrodd. Annars är den större modellen att föredra. Mina ponnys går nästan alltid utan, Polo går alltid alltid utan, vilket typ av väder eller gräsunderlag de än är. Och han är superstadig, medans Peppe brukar få elitbrodden på då han kan vara lite klantigare än Polo ;)! Patriks har jag hopptränat utan på gräsbanan, men på tävling har han aldrig gått utan!


Här har ni en bild på gräsbrodd, och som ni ser är den mycket längre än elit eller vanlig isbrodd. Så glöm inte bootsen! ;)

Puss på er!
/Carro


TYPISKT!

Okej då försöker vi igen.. Skrev nyss ett långt inlägg om brodd, la verkligen hela själen i de långa inlägget jag kände mig så stolt över när jag skulle lägga ut! ;) Men... de försvann.. DATORER ALLTSÅ?! Men nu ska jag skriva om hela alltet en gång till bara för ni är så bra! Läsarna! :) KÄRLEK TILL ER! ses om en stund. Puss
/C


Idag

Har även idag hunnit med o rida båda hästarna, känner mig rätt usel vad gäller bloggandet.. Och ber 1000 ggr om ursäkt för de. Men blir bättre nu, har bara haft så mycket denna veckan! Så ligger halvt avslagen i min säng o äter choklad nu haha! Känner mig som värsta fettot, men de får vara så! :)

Patriks gick åter igen som en hel dröm, o Ninja växer verkligen fast i mitt hjärta, vilken pärla! Förlåt, men jag älskar verkligen mina små otyg! Nu finns det så mycket o se fram emot helt plötsligt! I övrigt har de vart en vanlig dag! :)

Puss
/C

En av mina andra ögonstenar! <3


Dagens inköp

Sorbact kompresser, Hirudoidsalva samt "plåstespray"
/ Therese

Att göra idag, - Bloggat från min mobil

Hej igen!
Nu har jag precis gjort mig iordning och ska alldeles strax ge mig in till stan för att leta reda på lite saker som jag behöver till Misti. Bland annat är jag på jakt efter en salva som heter Hirudroid och som ska vara väldigt bra för att minska svullnader. Även lite nya kompresser och vattenavstötande bandage måste inhandlas. Får hoppas att jag hittar det jag söker! Vi hörs senare i eftermiddag.

/ Therese

Fredag!

Hej alla fina, nu kan man äntligen säga att det är fredag! Gud vad härligt!
Idag har jag inga lektioner i skolan, så jag ska spendera hela dagen i stallet. Misti ska få så mycket pussar och kramar att hon går sönder. Okej, inte riktigt - men nästan då hihi.
Vi får hoppas att hon mår bättre idag, jag är inte alls sugen på att åka iväg på roadtrip till veterinärklinik faktiskt. Håll alla tummar och tår ni har!

Och förresten, ni har väl inte missat tävlingen vi har tillsammans med MyOne här nedanför? Isåfall - Scrolla ner! Det här vill ni inte missa!

Kram på er sålänge
/ Therese

Jag saknar sommaren. Jag saknar sommaren. Nämnde jag att jag saknar sommaren?

Tävlingsdags!



  1. Gilla MyOnes sida på Facebook. Denna hittar du här.
  2. Dela bilden ovan och texten "Jag är med och tävlar om ett täcke från Capriole hos tacc.blogg.se" på din blogg eller i din facebooklogg.
  3. Kommentera detta inlägg med namn och e-mail, samt länk till platsen du lagt upp bilden. (Lägger du upp den på Facebook behöver vi endast ha ditt fullständiga Facebooknamn för kontroll)

    OBS!
    För att ditt bidrag ska vara giltigt måste inlägget ligga kvar under hela tävlingsperioden. Att alla steg i tävlingen är genomförda kommer att kontrolleras.
    Tävlingen pågår till den 24/12-2011 klockan 21.00. Efter detta mottages inga deltagare. En vinnare dras kort där efter.

    Lycka till!

    / Therese & Caroline, TACC tillsammans med ridsportsbutiken MyOne.

Äntligen är denna dagen över,

Hej alla fina!
Rubriken säger allt. Gud vad jag ser fram emot att krypa ner i min säng och lägga denna skitdagen bakom mig. Till och börja med hade Misti fått stå inne idag för att Nisse skulle harva i Ridhuset där hon har gått på dagarna, detta resulterade i en kaosartad box med sjukt mycket och mocka. Svullnaden hade även gått upp i benet, och idag markerade hon lite i såväl skritt som trav.
Förhoppningsvis var detta bara ett resultat av att hon har stått inne hela dagen och är bättre redan imorgon, men jag ska ringa och rådgiva med min veterniär imorgon. Fy vad allt känns så himla onödigt just nu!

Men vad är det man brukar säga? Efter regn kommer solsken. Snart börjar solen lysa på oss igen, den har bara gått i moln en månad eller två.

/ Therese

Min vackraste pärla!

Köpa häst? Mange bjuder.


Lång dag

Skönt o vara hemma i sängen efter denna dagen! En dusch o sedan sängen, great! Har ridit bägge hästarna idag, Patriks gick som en dröm! Och de är tack vare Beccsi, hon är så jäkla duktig! Ninja skötte sig superfint hon med! Börjar hitta knapparna på henne nu, känns bra! :) Mycket kvar dock, men framsteg är ju ändå kul! Ser så fram emot tävlingssäsongen! Ska bli kul o se Beccsi o Patriks på dressyrbanorna också, hon är så galet duktig, o han kommer bli grymm så thats that.. ! :)

Imorgon är det fredag o sen, HELG! underbart.. Har inte längtat efter helgen så mycket som idag på länge. Jag har inget särskilt förutom julklapshoppningen i helgen, men tycker ändå de ska bli härligt! Dock brukar de bli lite tråkigt när jag inte har några planer. Men ibland är det bättre! Så vi får väl se :)! Har lust o göra något kul! :)

Vet att jag har vart helt värdelös på o uppdatera i typ 2 dagar, men har kommit in i en dipp, är tillbaka till mitt vanliga jag inom några dagar, promise! :)

/Caroline


Snart e de jul! Vad har ni önskat er :)?


Guldkorn,

Kikade runt lite på hastnet.se för en stund sen, mest för att jag är nyfiken på vad som finns på marknaden just nu. Här finner ni några hästarna som föll mig i smaken, klicka på bilderna för att komma till annonserna

/ Therese

Sto född 2004, e. Roderik - National Zenith xx. Vann 3 års championatet, även kvalitetstestet som 4 åring. Kvalade till Falsterbo Scandinavian Open som 5 åring, felfri även där. Har placeringar upp till Nationell 125 som 6 åring. 130 000 kr.


Sto född 2005, e. Quite Easy - Irco Mena. Felfri t.om. 120 cm. 110 000 kr.


Valack född 2004, e. Sambocco x - Heartbreaker. Felfri 130, färdig för 140. 350 000 kr




Våran supersnygga logga,

Hej allihopa!
Som vissa av er säkert har märkt har det nu kommit upp en logga överst i menyn på högerkanten.

Ett jättestort tack säger vi till Julia Bengtsson som har designat denna fantastiskt snygga logga till oss.

Julia kan ni följa på http://jsvbengtsson.blogg.se, där ni får ta del av hennes liv tillsammans med hennes fina gymkhanaponnysar och photoshopbilder. Det är garanterat värt ett besök redan idag! Klicka på headern nedan för att komma direkt till Julia's blogg.
Kram på er!

/ Therese

/ Therese & Caroline

 


Gersemi Autumn/Winter 2011


Något som föll er i smaken?
Jag tycker den svarta jackan är skitsnygg som höstjacka.

/ Therese

Till ett kärt bloggfan!

Idag har jag fått en kommentar av ett "stort blogg fan" underbart! Hon skriver och undrar varför jag inte ska ha Mr Polo i Scandinavium i år? Det går ganska snabbt o lätt o svara på.. Jag tycker han är alldeles för liten! I år blir mitt sista år på en annan ponny, de känns givetvis väldigt sorgligt men sånt är livet, man måste gå vidare! :/

Hoppas jag har svarat tillräckligt på din fråga! /Carro

Schockemöhle i mitt hjärta!

Hej igen allihopa!
Ni får gnälla lite på Carro för att hon är så dålig på att uppdatera, tur att jag är här och underhåller er iallafall!

Har precis kommit hem från stallet, Misti var glad som vanligt. Var ute på promenad i ungefär en halvtimma med henne, det var väldigt uppskattat tror jag! Hon är lite väl gnällig just för tillfället för att hon inte får lov att gå ut. Jaja, skyll dig själv knäpphäst. Det var inte jag som hittade på att du skulle skada dig.

Nu sitter jag här och pillar med lite saker som jag snart kommer att avslöja för er. Kan hittils säga att Fredag kommer vara en dag då ni vill kika i bloggen lite extra!

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt kära photoshop. Vi hörs senare!

/ Therese
Misti fick inviga sin nya grimma från Jacson idag. Fynd på Ullared för 49 :-
Och här har ni anledningen till rubriken. Det här täcket är kärlek!

Svar på fråga,

Amanda om "Ny Header!":
Snygg! Vilket program är den gjord i?

Hej Amanda!
Designen är gjord i Photoshop CS5.
Kram
Therese

Hiss eller diss?

Tävlingsblus från Anna Scarpati, 949 :-
Finns blandannat på Charlies Häst och Hund.



Från min sida är det en stor fet diss. Tycker passformen ser dålig ut, och dessutom ser designen mer ut som något en tant skulle ha på sig till jobbet än något jag skulle få för mig att tävla i!
Vad tycker ni kära läsare? Hiss eller diss?
/ Therese

Zzzz....

Herrenadå, jag är så galet trött! Måste sluta kolla på film till typ 12 på natten.. ;) Så konstigt bara att man ska bli pigg så fort man lägger sig i sängen? Och att man är trött när man inte ligger i sängen, inte okej heller! Satt o tänkte på GHS förut, och jag längtar verkligen! Ni har väl köpt biljetter? Gymkhanan äger rum fredag -lördag - söndag detta året, så då måste ni komma och hejja fram Sverige till seger! Jag blir så ledsen annars ;)! Sen har vi ju mässan o all hoppning också, awesome! Ser fram emot de något sjukt, längtar till julafton väldigt mycket också! :) Nee nu ska jag ut o jobba igen kan inte ta lunch hur länge som helst!

Puss / Carro


Min älskade Mr Polo, du får inte vara med i år :(


Svarar på frågor,

/ Therese

Ur en hästs perspektiv,


Waist of time - bloggat från min mobil

Godmorgon alla fina läsare. Sitter just nu på bussen på vägen hem från skolan. Yep, påväg hem, du läste rätt. Åkte in till skolan och insåg snabbt att jag inte hade några lektioner idag. Så det var bara att vända och åka hem igen. Frågan är vad jag ska hitta på och göra idag? Jag har typ inget kvar att göra känns det som. Dagens i-landsproblem... Tänkte göra ett videoinlägg senare där jag pratar om lite alltmöjligt och svarar på lite frågor vi har fått in. Är det någor speciellt ni vill att jag ska ta upp? vi hörs senare! / Therese

Down to two

Nu står de mellan 3an o 4an, jag beställde 3an, sitter den bra så stannar den hemma, om inte så beställer jag 4an o skickar tillbaka 3an, sounds good aight? Förlåt alla snälla människor som blir besvikna att jag valde bort ettan men de blir så flickig med sin utsvängda kjol o de är inte jag! :/ Nu ska jag sova! Såå jag orkar blogga mera imorgon ;)! Puss puss

 /Caroline

BÄST


Varnar känsliga läsare,

Hej alla fina! Kom hem från stallet för en liten stund sen, har hunnit med att laga mat till min fina familj - ris och kyckling curry blev det, väldigt uppskattat av allihopa :)

Misti mådde bättre idag, det syntes på hela hästen! Tog även av bandaget efter veterinärens rekommendationer, och det såg faktiskt hyfsat ut. Är ni känliga för blod osv. bör ni inte bläddra ner, haha , såret ser dock inte mycket ut för världen. Dock har Misti mycket överskottsenergi, springer runt i stallet som en dåre, vägrar stå still en sekund och ska hålla på och buffa på allt och alla. Hon driver mig till vansinne!

Men visst är hon sockersöt iallafall? Tur för henne...

/ Therese

HJÄLP!

Okej, lägger ut lite klänningar, sen skriver ni vilket nummer ni röstar på! obs dom är inte i någon speciell ordning. Ber om ursäkt för hästfritt inlägg! ;)



NR 1, snygg rygg, men framsidan sådär va?
Rösta..


NR 2, rätt nice! Men man kanske ser lite tjock ut i den?


NR 3, SNYGG! men vet inte vad jag säger om vecken där fram?
Vad tycker ni?


NR 4, Rätt cool va?

SNÄLLA SNÄLLA! Kommentera och skriv vad ni tycker.. har panik!
/Carro


Omväxling?

Skulle ju vara härligt om vi fick lite snö för omväxling skull eller vad säger ni? Vi har ju vart hurtiga o lagt upp en ny header så då kan ju vädret vara hurtigt o ändra sig lite för våran skull!!! Regn? de är inte änns 2 veckor kvar till Julafton och så ösregnar de o blåser o är skitväder. Jag var färdig rätt tidigt i stallet idag, och de är väldigt skönt när de är såhär regnigt osv. Har också pajjat ryggen på nytt, blir till ostiopaten o se vad han säger, de är ju rätt kul när de känns som någon sticker ett spett in i ryggraden annars? Eller inte....
Har ju haft problem med ryggen länge, men såhär har de aldrig kännts innan så blir lite orolig. Har ju blivit tillsagd o vara försiktig, men de tänker man inte så mycket på när man är ung o dum. Blir nog annorlunda när man är gammal o knappt kan gå.. Ush! Nee så ostiopaten blire.. Tror rygen uppskattar de! ;)

Ninja var jättego o rida idag, och håll i er nu!! Patriks hoppade vattenmatta, duktig kille!! 125 cm en bom o vattenmatta under! :D Han kan lille pojken om han vill, min prins! Ninja ska få hoppa julklappshoppning på söndag, och då lovar jag er en härlig bildbomb på alla våra underbara ridskoleponnys o provat ekipage, vår julklapps hoppning är ju också maskerad så kommer nog bli mycket härliga bilder! :) Håll er uppdaterade säger jag bara! ;) Neee.. Nu måste jag kolla lite efter en nyårsklänning på Nelly.com! har lite ångest.. Nyår var ju så långt borta o så sa de POFF och nu är de snart här .. Shit.. Lägger upp lite så ni kan få hjälpa mig om en stund! Puss på er :)!

/Caroline


Härligt!!

Härligt, vi har fått lite nya läsare har vi märkt, och de är ju bara så roligt och ger oss så mycket motivation o skriva ännu mer!! Idag bad vi er skriva lite frågor o funderingar kring våran blogg, fick ganska snabbt ett par frågor av en tjej. Väldigt uppskattat, härligt att ni vill veta mer! Så jag tänkte svara på dom för mig iallafall, så får ni säkert Therese svar senare! :)


Hej där!!

Har har några frågor till er båda, hoppas ni kan svara på några frågor :D
1. Hur tror ni det ser ut om 1-2 år med era tävlingar å så? Vilka höjder är era mål?
2. Vad menad med La på ponny? Får man vara äldre än 18 och tävla med ponny?
3. Vem tränar ni vardagligen för? Vem är det?
4. Hjälper era föräldrar till mycket med hästarna? Rider dom?

LA på ponny menas alltså Lätt klass A på ponny, på B ponny är de 90 cm, på C ponny 1 m, och på D ponny 110 cm. Man får inte vara äldre än 18 när man tävlar ponny i vanliga klasser, är du dock inte för stor för din ponny får du även starta ungponny klasser och Clear Rounder på den. Tror dock de flesta föredrar att gå vidare till stor häst efter 18 års ålder! Jag hoppar just nu själv 110 nivå med min häst, målet nästa år är att ha 2 nollor 120 så att till följande år kunna gå vidare till medelsvår, då 130 cm. Målet i framtiden är givetvis elithoppning svårklass, gärna 160 cm, men åtminstonde 150. Även om de kommer dröja så är det ett mål! (: Tränar som mest för Emma Emanuelsson och Caroline Johnsson. Emma är elitryttare som tränar o tävlar mycket. Caroline är unghästryttare mestadels nuförtiden, har också vart uppe o tävlat svårklass! (: Min mamma hjälper mig mycket då hästar är hennes intresse, förr tävla hon en del själv men hjälper nu mest till på marken eftersom hon väldigt sällan hinner rida, min pappa är inte hästintresserad för 5 öre, men kommer gärna och kollar på när jag tävlar! :) Hoppas detta duger som svar! Kram på dig!

/ Caroline

Levisto Z 160 cm

Ny header!

Lucia firas med en ny header och färgtema här på bloggen. Vad tycks?
/ Therese

Nu är det upp till er,

De senaste dagarna har det trillat in mer en ett par nya ansikten här, och våran statistik har stigit kraftigt. Superroligt tycker vi såklart, men nu är då frågan - ni nya läsare, vad vill ni läsa om? 
Och ni som har följt oss ett tag, vad saknar ni i bloggen?

Kom med förslag på hur vi kan bli bättre!

Massa kramar och kärlek till er alla fina läsare.

/ Therese & Caroline


Bild från prisutdelning med laget i våras.

Det regnar här i Göteborg idag,

Godmorgon allihopa!
Det regnar i Göteborg idag, suprise right?
Det som aldrig regnar här.. haha. Nej fy. Idag ska jag spendera hela dagen i min säng och läsa lite böcker som jag sedan ska redovisa i skolan. Känns faktiskt helt rätt med tanke på vädret!

Sen ska jag ut till Misti och kika på hennes ben, ska ta av bandaget som veterinären satte på och ev. sätta på ett nytt beroende på hur det ser ut och hur stilla Misti står. Hon brukar inte tycka att det är helskoj att stå stilla och låta mamma titta på såren. Knäpphäst.

Just nu är det massa grejer på gång, tävling låter väl kanske inte helt fel? Jag har lovat att inte säga för mycket men här har ni en liten sneekpeak om vad komma skall.

/ Therese

??? Vad kan detta vara? ;) Förhoppningsvis får ni veta redan på fredag!

Godnatt

Har haft en väldigt bra dag, tack vare min bästa vän. Har också fått info om att jag ska åka o träna för tränare till Juniorlandslaget 27-28/12, Björne Carlsson! Blev riktigt lycklig när mamma sa de, tränade för honom en del när jag var yngre, och tyckte jättemycket om honom, men har inte ridit för honom sen årskiftet 05/06 så de är ju såklart lite pirrigt! Ska bli toppen kul iallafall, Therese är erbjuden o åka, men verkar tyvärr inte som hon kan. Excited, givetvis ska jag försöka få lite filmklipp från de som jag kan slänga upp här, men de är ju ett tag kvar! ;) Nej, nu måste jag sova, var såå trött i morse. Pusspuss

/C


Björne i egen hög person! Massa info finns att hittas på nätet! :)

Julklappstips!

Nu börjar de dra ihop sig mot jul så tänkte dra några julklappstips för er som ännu inte kommit på fullt vad ni söker! ;)



Förbygel med martingal Claridge House
699:- Hittas på Hööks Hästsport!


Ridtäcke Showmaster
299:- Hööks Hästsport!


Aachenträns Salford Claridge House
379:- Hööks Hästsport.
Om ni frågar mig, MYCKET snyggt och väldigt prisvärt!


Barnaby Fleece Mountain Horse
499:- Snygg! Lyckås Ridsport

roeckl grip

Ladies Roeckgrip Roeckl
399:- Snygg o riktigt bra! Lyckås Ridsport

John Whitaker Grimset blå_röd
Grimset John Whitaker
299:- Snyggt till tävling eller hemma! Lyckås Ridsport


Det var allt för nu godingar! :)
/Caroline


This or that

rida på ridskola – ha egen häst

hoppning – dressyr

tåg – bil

hästbuss – hästsläp

ponny – storhäst

shettis – russ

sadel – barbacka

höst – vår

ge morötter – äpplen till hästen

hingst – valack

fux – brun

skimmel – svart Jag kommer aldrig i mitt liv köpa en vit häst igen. En vit häst är en vit häst för mycket!


/ Therese


Förstår ni varför nu?

Filmer från gårdagen,


Önskemål,

Elin: åå vilka fina bilder! :) kan inte ni göra en bildbomb med dom bilderna ni tycker är finast på er själva, på era hästar & på er och hästarna tillsammans! skulle vara kul! :)

Självklart Elin! Här kommer lite bilder jag blir lycklig av att titta på.
Vill ni  se mina favoritbilder på mig själv? Isåfall får ni allt kommentera ordentligt om jag ska våga slänga upp dom...
/ Therese















Ut och pussa på sjuklingen.

Nu blir det ut till stallet och pussa på min fina häst som antagligen tycker ganska synd om sig själv. Det brukar hon göra när hon har ont! Har laddad upp med favoritgodiset och en bandagesax. Får väl se vilket hon uppskattar mest...
Vi hörs senare ikväll, då lovar jag att slänga upp filmerna från dagen! 

Kram
/ Therese

Goddagens!

Hej svejs på er,
de här är ett sånt mindre intressant inlägg bara för o prata av mig lite om dagen, jag ska upp o ta hand om mina hästar nu när jag ätit lunch strax, och sedan ska jag träffa min bästa vän inne i stan. Jag ville bara säga till er allihop, att ni ska ta vara på era vänner. Man ser de inte försen man blir äldre (ja jag skrev precis så, som om jag vore 65 år..) och då är de ofta försent. Trust me, man vill inte förlora sina vänner, ibland kan de vara mer värt att be om ursäkt än att ha rätt, tro mig.. Jag älskar att jag har så fina vänner, och när jag blir ovän med någon av dom så går jag ändå bara runt o är besviken på mig själv? Och mår dessutom väldigt dåligt på de. Tål o tänkas på, så tänk på de, ta vara på de ni har medans ni har de. Desamma gäller era hästar, dom är sköra. Vi ska älska dom och deras bästa går ALLTID först, annars bör man inte ha djur. Eftersom detta är något alla vet när dom köper sin häst, är de något man också måste följa, en såkallad norm! Eller hur ;)!

Love yourself, Love Life and everything around it.

Puss / C.C

Good morning sunshine!

Hej!
Gud vilken lycka, idag skrev jag sista stora provet för terminen. Och det kändes faktiskt riktigt bra! Så nu är det nästan jullov, har bara lite bokinlämningar och grejer kvar.

Misti's läge är tydligen fortfarande stabilt, Carro släppte ut henne och Ninja i ridhuset imorse där dom ska gå och få lite motion. Misti är nog inte helnöjd med situationen, hon älskar att vara ute, men hon får iallafall ha bästisen Ninja som sällskap :) 

Nu ska jag faktiskt dagen i ära krypa ner i min säng en stund till. Är helt slut och det känns inte som om jag sovit ordentligt på en vecka.

Vi hörs senare, då kommer även filmerna från igår upp!

/ Therese


En bild på bästa vännerna Misti och Ninja som fröken Caroline fotade imorse. Visst är dom söta?

Drogad häst,

Hej alla fina!
Nu har veterinären varit och tittat på Misti. Det gick både bra och dåligt.
Då Misti tycker väldigt synd om sig själv och hatar när man pillar på ställen hon har ont började det med att veterinären fick droga henne ganska ordentligt för att överhuvudtaget kunna undersöka henne.
Men trots tunga droger lyckades Misti med sina samlade krafter att vifta runt med benen bäst hon orkade, och veterinären hade kort sagt inget enkelt jobb... 
Men efter en stund lyckades hon iallafall konstatera att det verkar som att leden är oskadd, men eftersom Misti totalvägrade att sammarbeta kan hon inte vara säker. Så är hon blockhalt imorgon och svullnaden har gått upp blir det ett besök till Ale Djurklinik för ultraljud. Däremot ser det stabilt och bra ut för tillfället, och hon har fått ett fint litet bandage.

Hoppas att det blir bra nu!

Filmerna från idag åker upp imorgon, orkar verkligen inte sätta mig och fixa med det nu.

/ Therese
Drogad och trött Misti

Felfri runda och veterinärsamtal

Hej alla fina bloggläsare.

Kan börja med att berätta att Misti har gått som en miljon idag, som Carro berättade tidigare gick jag 0a min ena 110 klass och 4 fel i den andra (la en volt då hon blev lite stark). Jättenöjd! Ska försöka slänga ut filmerna så snart jag bara kan.

För nu kommer nämligen del 2 av rubriken, påvägen hem fick Misti panik i transporten och började dampa, i och med detta lyckades hon slå i ena frambenet och få ett sår som blödde ordentligt. Ur detta såret kom någon form av vit vätska också, och jag har ringt runt till olika Veterinärer varav alla dragit slutsatsen att det eventuellt kan vara så att leden i kotan har blivit skadad. Så därför kommer det om ungefär en timma ut en veterinär och tittar på Misti. Better safe than sorry!

Lovar att höra av mig när jag vet mer.

Kram alla fina bloggläsare

/ Therese

Kan börja med,

Kan börja med att berätta lite om dagen, vi var på GFRK o hoppade Clear Round idag igen, debut för en del av oss, Therese debuterade med att göra en 110 som första start, jag debuterade 110 med United, Sandra debuterade 110 på sin ponny Iwa, vilket då blir Lätt A. Jättebra dag på GFRK, men jag minns den knappt. Mitt huvud är inte riktigt med mig och tänker på annat, vill inte vara med längre riktigt. Och är rädd för de som kommer sen.

Ninja skötte sig iaf riktigt bra, blev en nolla i 1m, med bra flyt, 110 hade vi inte riktigt samma flyt då jag la mig i på några hinder där jag inte borde ha lagt mig i, Ninja skötte de dock bättre än mig o var nolla fram till sista hindret, helt mitt fel men där peta hon! Fast de är bara mig man kan skylla på Ninja var såå duktig, <3!!

Therese gjorde 2 snygga rundor på 110, felfri på hinder men lan en volt i första, ingen fara när de bara är pay n jump :)! Snygga rundor o såg säkra ut i vart fall! Sandras rundor var återigen helt enastående! Jag fattar inte hur det kan se så lätt ut, Grattis igen tjejen, du kommer gå långt om du tillåter dig själv att göra de!

Alla andra gjorde rikitgt prydliga rundor vad jag såg, såg inte Jenny o Erika tyvärr, men hörde de gick super :) förutom när erika låg o kräla på marken en stund ;)! Josefin på Katja trillade av en gång också hehe, men de är sånt som händer, annars var de väldigt bra! :)

Stolt över alla mina vänner idag, ni är så duktiga, vilka härliga tjejer vi har ! <3

/ C

P.S. Har inte många bilder, men typ 3 st i ok kvalité, kommer sen :) påminn mig väl ;)! Filmer vet jag att Therese har på sina rundor iaf, mina finns i iphonen som rebecca snällt filmade, så ska försöka få upp dom på facebook iaf, för er som är vän med mig där :)! D.S.


update från hästbussen - bloggat från min mobil

Hej alla glada! Sitter just nu i vår fina hästbuss bertil, är snart på gfrk. Håll tummarna för oss idag! / Therese

Min fina Katja,

Hej bloggen!

Anonym: Therese! Jag red på GFRK för många år sedan, bla när Katja stod där i privatstallet ;) vad jag har fattat så köpte du henne men har inte sett något av henne på bloggen så antar att hon är såld?!? Skulle vara jättekul om du ville berätta något om henne :)

Har fått ett önskemål om att berätta lite om Katja, min ponny som jag hade innan jag köpte Misti.
Jag köpte Katja i maj 2008, och innan dess hade jag ridit henne ytterligare ett år ungefär.
Katja är en fantastisk individ, en läromästare som heter duga, en unik (och minst sagt speciell) personlighet och ett hjärta av guld.

Katja tog mig från ridskoleelev till tävlingsryttare. Från att bara tro att Grand Prix hästar går i form till att själv klara av och förstå hur man rider en häst i korrekt form. Och under de tyngsta perioderna i mitt liv har hon varit allt.

Men självklart har alla sagor ett slut. Katja är född 1992, fyller alltså 20 år i Januari och jag ville upp och hoppa större klasser. Det kändes inte schysst att pressa en så gammal häst som varit på tävlingsbanorna så många år att prestera mer än vad hon klarade av. Så vi avslutade på topp, och Katja fick gå vidare till en familj som utnyttjar henne till det hon är gjord för, att lära människor att rida på riktigt. Och nu mår hon riktigt bra, jag tror inte hon kan hamna bättre.

Hoppas det var svar på din fråga! 


/ Therese

Julbak!

Sitter o bloggar lite medans vi bakar pepparkakor och dricker julmust, jättemysigt! Får se om jag skriver något senare, annars blir det godnatt för ikväll, imorgon är de ju nämligen "tävling" på Göteborgs Fältrittklubb igen. 100 & 110 för min del, Therese gör 2 110 starter, hon är sååå duktig :)!! Håll tummarna, för på morgonen kommer Sandra o provrider Patriks också :)! Puss /C


Dag 24. Mitt Motto

What goes around comes around,
'Som man bäddar får man ligga'

Mitt personliga favoritmotto på engelska och den bästa svenska översättningen jag kan tänka mig, vet att Therese redan skrivit den. Men jag tycker personligen att de är de bästa också.
Är väldigt mycket för Karma och att man får stå sitt kast liksom, har du gjort något dåligt kommer de tillbaka o biter dig i arslet på ett eller annat sätt, bara o räkna med.

Nu vet ni de :)
/C


Holland?

Har ni någonsin kännt att de känns som allting ska förändras eller håller på o förändras? Så känner jag nu, känns som allt jag håller kärt (nästan) håller på o glider ifrån mig. Mina vänner ska flytta själva eller flytta sina hästar eller sluta rida, o jag fixar de inte. Jag gillar inte förändring, jag gillar saker som dom är nu, jag gillar vårt gäng o jag vill inte mista någon. Men jag kan inte styra eller stoppa de. Därför känner jag att om alla andra ska flytta vill jag inte vara kvar ensam. De är de inte värt, blir nog Holland eller Belgien eller något sånt efter sommaren, får en försäsong med hästen sen sticker jag..

Orkar inte stå här ensam o trampa, tror inte jag kommer vara fast de är inte de, jag tror saker kommer utvecklas o även jag själv, men de är inte roligt utan mina vänner. Då är de bättre o utforska, sig själv och världen. Jag passar inte in i Svensson livet. Flytta ihop med en kille när man blir 20 och sen skaffa barn o familj o bara leva så. Det är inte min grej och jag har mycket större ambitioner än så. Vill gärna följa de så mycket de går och inte bara ge upp. Varför känns de helt plötsligt som livet tar slut? De är ju nu de ska börja.
Jag antar att de är de det gör.

Where would I be in twenty years?
Jag antar att de är dags o släppa taget o börja känna sig fram i tunneln.

/ Caroline

Varför är de så svårt o släppa taget?


Fantastiskt dåligt,

Hej alla fina läsare!
Rubriken beskriver min uppdatering det senaste, som tyvärr har varit allt annat än bra. Ber om ursäkt för detta! Har inte haft tillgång till dator på hela helgen och har suttit fast i mina kära fysikböcker.

Idag var jag med min vän Sandra tillsammans med Caroline och kollade på en häst hos Peter Jansson i Kungsbacka. Dock blev det en liten chock, för vi trodde det var en 7 åring som vi åkte och tittade på, väl där visade sig det att den bara var 4. Och det var riktigt synd, för det var en trevlig häst som passade Sandra bra! Får väl se vad hon bestämmer sig för att göra. 

Red även Misti en stund, och idag var verkligen djävulen i henne framme och ville vara med och leka. Vi gjorde minst sagt luftiga byten (läs bocksprång) när mamma Therese var på Misti och tvingade henne att byta rent vilket hon gärna skippar. Mycket skönare att bara byta fram, inte sant? Resten av passet var hon dock väldigt fin, lyhörd för hjälperna och rolig att arbeta med. Ska bli spännande att se vad hon hittar på imorgon, då vi ska till GFRK igen och hoppa en Pay and Jump. 110 cm + 110 cm är det som gäller den här gången, hoppas på att vi kan sätta iallafall en 0. Hon har varit riktigt peppad dom senaste dagarna, så hoppas det håller i sig även imorgon!

Här har ni några klipp från när vi var på GFRK och hoppade för några helger sedan.

Kram

/ Therese




Ström igen,

Hej underbara läsare! Nu har vi efter typ 5 timmar fått tillbaka våran ström, äntligen!! Tror hästarna fick sig en liten chock förut haha.. Imorgon blir det ingen provridning, tror hon kommer på söndag morgon istället, blir nog bra! Imorgon åker jag med Sandra o kollar på en häst hos Peter Jansson, blir kul :)! Så nu ska jag sova, upp tidigt imorgon o fixa allt innan vi åker, puss på er :) /c

Elit bilderna

Här kommer bilderna från Eliten på Billdal, några från nationell 130.
Väldigt få bilder då kvaliten faila och det var smockfullt på läktaren :(!



Niklas Arvidsson som vann
Goa Gubbers Grand Prix 150 cm.
Vann 25.000 kr & en utomlandsresa, helt ok! ;)

Emma Emanuelsson på ärovarvet, :)
en 4e plats.


Niklas igen, stort Grattis!


Sofie Sigvardsson i nationell 130 cm.

Sofie Sigvardsson igen.

Duktig ryttare o fin häst.
Kan inte namnet ;)

Matilda Evertsson.

/C


Storm ...

CRAZY! Herregud vilket kaos det är, strömmen är borta, de blåser som fan och regnet bara vräker ner. Helt sjukt..
Jag o Erika satt o red i ridhuset, hade precis haft lite hoppmarkarbete med sockerbitshinder o så, så dör strömmen.. Helt sjukt! Sitter o travar o så blir det bara kolsvart, så jäkla läskigt. Hoppade av iallafall för de är kanske sådär smart o sitta på hästen när man inte ser någonting så kliver vi ett steg fram bägge två, o där stog givetvis ett av våra hinder, Ninja blev skitskraj o slet sig. Klättra upp på läktarn och fick fram mobilen så vi fick lite ljus. Sen kom ljuset tillbaka typ 3 sekunder haha o då kom ninja fram till mig, sen gick strömmen igen. Tur att jag fick tag på henne iallafall, lyckades ta oss bort till stallet där de är fullkomlig kaos.. Hästar som slitit sig o lektion i lilla manegen där barn flygit som popcorn.. Haha herregud vilken skräckfilm de blev utav de. Nu är jag iallafall hemma o skriver lite innan batteriet på datorn dör. Haha kaos säger jag bara..

Skriver sen när strömmen e här igen, puss på er!
/C

lite ljus i vårt mörker


Att bestraffa en häst,

Hej allihopa!
Har kollat runt på lite olika bloggar nu under förmiddaen och konstaterat att ett hett debattämne just nu är om det är fel eller rätt att bestraffa sin häst med hjälp av olika hjälpmedel - så som spön, sporrar och brems. Så jag tänkte även jag skriva ett litet inlägg om vad jag tycker är rätt och fel.

Ända sedan jag började rida har jag fått lära mig att vara försiktigt med spöet, och under hela min "karriär" ridit i princip utan sporrar. Det introducerades först för mig när jag började hoppa Katja "på riktigt", då jag med vanliga medel inte lyckades få fram henne så mycket som krävdes. Sporrarna började åka på inför varje hoppträning, och det blev mer eller mindre en vana att rida med dom. För på Katja var det det som krävdes för att hon skulle bjuda till det där lilla extra.

Men frågan är då, är det rätt att använda sig av spö och sporrar? Ja, jag tycker faktiskt det. Bara man vet vad man gör och har kontroll över situationen, samt ser användningen som en tillrättavisning snarare än en bestraffning.

Hästen får aldrig någonsin bestraffas för något fel du gör, då är bestraffningen precis vad det låter - en bestraffning. Ett slag för att den inte rättar till dina misstag. Och den enda som är ansvarig för dina misstag, det är faktiskt du själv.
Däremot kan dessa hjälpmedel användas som tillrättavisning, om man exempelvis har en häst som inte lyssnar ordentligt för skänkeln kan det vara en utmärkt idé att använda spöet som förstärkning av skänkeln i de första övergångarna tillexempel, för att göra hästen mer lyhörd på ryttaren. 

Och man får inte heller glömma att hjälpmedel är till för att lösa problem, inte skapa. Har du en häst som blir stressad, arg eller helt enkelt livrädd vid användning av spö eller sporrar är det kanske inte rätt lösning för denna hästen. Försök då att istället hitta en annan lösning på problemet!

På Misti rider jag vid hoppning med pyttesmå runda JIN sporrar (10 mm), just för att kunna använda mig av den förstärkningen om det skulle behövas mot hinder tillexempel. Jämfört med hennes storlek har jag inte mycket och säga till om, så det lilla esset i rockärmen kan vara bra och ha om saker skulle gå åt helvete inne på banan. Men jag skulle aldrig någonsin i hela mitt liv kunna tänka mig att använda sporren till något annat än en försiktig förstärkning av skänkeln om hon skulle ignorera ett normalt skänkeltryck.

Att banka med skänkeln/sporren samtidigt som man drar i tyglarna har ingen som helst effekt annat än att du förstör förtoendet till din häst. En häst förstår nämligen inte konsekvenserna vid en felaktig handling. Du kan därför inte slå skiten ur din häst framför ett hinder för att du lagt hästen fel och fått ett stopp, och förvänta dig att hästen aldrig stannar igen. Snarare tvärt om - Hästen upplever snart hindret som ett stressmoment och blir ännu mindre sugen på att hoppa.
Så ja, jag tycker en rimlig användning av hjälpmedel är okej, i rätt händer.

Som Ehrenstrals sa en gång: "Där våldet tar vid tar konsten slut".

Vad tycker ni om användning av sporrar och spö?
Hur gör ni på era egna hästar?
Lämna en kommentar och berätta!
/ Therese
Sporrar i magen, spö på rumpan och sträckta tyglar. Vilka kommandon ger du egentligen hästen då? Det är som att jag skulle be dig att gå höger och vänster samtidigt. 
"Där våldet tar vid tar konsten slut"
-Ehrenstral

Tack för allt,

Idag säger vi hej då till våran ridskole ponny Darling, efter många år då hon tjänat Alleby Ridskola ska hon få somna in, vill säga tack till denna underbara ponny för all tid o allt jobb hon gjort här. Gamle tanten, vila i frid, vi kommer alltid o minnas dig o dina små bus! Vi kommer alltid o sakna dig, allihop. All kärlek till dig, fina ponny! <3

Darling, <3
Vila i frid gummsan!

/C


Dag 23. Hoppning eller Dressyr?

Lätt val, hoppning! Av den enkla anledningen att de är mer fart o fläkt, och dressyr är genomtråkigt! Så e de, ;)!



/Carro


Dagens ridpass,

Red förövrigt dressyr idag på Misti, och det gick över förväntan!
Trots att jag var stressad, trött och arg lyckades jag ta tag i mig själv och förvandla den lilla energin jag faktiskt hade kvar till någonting bra. Hade hela ridhuset för mig själv, men en Misti som var lite övertaggad. Jobbade mycket övergångar, tempoväxlingar och öppnor för att få henne att samla sig och lyssna lite på piloten där uppe på ryggen.
Det blev bättre och bättre, och mot slutet gick hon riktigt bra. Satte några riktigt fina övergångar skritt -> galopp och galopp -> skritt där hon verkligen kom under sig och tog hjälperna på rätt sätt, så jag nöjde mig där. Travade av länge i låg form och lät henne sträcka ordentligt på ryggmusklerna.
Kort sagt, ett bra pass.
Nu ska jag krypa ner i min säng, vi hörs imorgon!
/ Therese
Söt bild i repris

Dag 27. Så här vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år.

Hej igen allihopa!

Om 20 år hoppas jag att jag har hittat kärleken i mitt liv, att vi lever tillsammans och att vi är lyckliga. Jag vill vara färdigutbildad Jurist, och arbeta inom något stort företag med att ta fram nya fungerande projekt inom lagarnas stora ramar. 
Jag vill också ha ett stort fint stall där jag har såväl inackorderingar som egna hästar, och jag vill gärna tävla på hög nivå med mina egna hästar, bland annat avkommor till min fina El Misti. Jag vill också hålla mycket träningar och föra vidare all den kunskap jag samlat på mig genom åren, och precis ha avslutat min A-tränar utbildning inom hoppning. På gården ska det stå två stora feta vita BMW's, en nyinköpt hästbuss och en hästtransport. Det får gärna springa runt en fin liten dalmatiner på gården också.
Drömma går väl, right? ;)

/ Therese

Något i den här stilen kanske? Denna sjukt snygga hästbuss fotade jag på Flyinge under breeders.

Onsdag igen.... Bloggat från min mobil

Hej o god kväll! Vart en hektisk dag, därför lite tid för uppdatering, har i varje fall hunnit med o rida bägge hästarna, de är sjukt stressigt sen Sofia åkte in på operation. Så hoppas hon blir bra snart hehe.. Är så jäktigt. Patriks gick jättebra idag, trots att han tagit sig ut ur boxen inatt och ätit upp hela stallets foderspänner själv, hmm haha.. Lyckligtvis ingen kolik ! Puh.. Ninja har fått sig en ny padd idag o rörde sig verkligen helt annorlunda, jättebra! Blev så glad när jag kände skillnaden, duktig tjej! Blev ändå lugnt idag eftersom hon gick hårt igår. Nåja nu ska jag kolla klart på oth o sen sova tror jag. Kanske slänger in ett inlägg till sen om mamma kommer hem med bredbandet, måste låna hennes för mitt e på lagning. Puss :). /Carro

Dec. 7, 2011

Sitter just nu på spårvagnen hem, har varit en fantastiskt lång dag för min del och än är den inte slut. Tänkte rida lite dressyr på kära Misti idag, får hoppas att hon är på bättre humör än hon har varit de senaste dagarna då hon tjafsat rmot lite. Känns dock inte som att det kommer gå något vidare då jag är sjukt trött. Men men, nu ska jag sluta klaga, vi hörs när jag kommit hem från stallet! / Therese

god morgon! - bloggat från min mobil

Dagen påbörjas på espressohouse. Snart dags för mattelektion! Hörs senare / T

22. Någon jag vill träffa igen

Tråkig sak på listan, men får man välja någon man förlorat? I guess not..
Jag vill iallafall träffa min första ponny LaVita igen, saknar henne o har ingen´aning om vart hon är eller i vilket skick. jättetråkigt. :( puss /c


Påväg hem

Påväg hem från mötet nu, gick väl bra! Lite omständigt från stund till stund, har lagt fram ett förslag lite försiktigt som förhoppningsvis ska gå igenom de får ni hålla er uppdaterade o se! Var hur som helst ett givande möte, men såklart kan jag inte påstå att jag ångrar mitt beslut o sluta, folk tänker uppenbarligen inte ändra åsikt osv. Tror dock gymkhanan får en nystart nu. Vilket jag personligen tycker är bra, de är väl de enda som kanske skulle kunna bidra till att jag skulle kunna tänka mig fortsätta, att de är nystart och jag har en positiv känsla till de.

Hmm hur som, bra möte overall...
/Caroline

When i say jump, you say -How high?

Hej alla glada! Här kommer lite mer seriösa bilder från hoppträningen. Skärpan är inte den bästa, men det får ni gnälla på vintermörkret för...
Enjoy!

Snö för den delen!

GLÖMDE JU PÅPEKA ATT SNÖN ÄR HÄR!! Alldeles för lite för min smak, men snön är ändå här! Och det är ju en början! :) yippie! Hoppas på en vit jul, har några julklappar kvar att inhandla också! :)

/C


Goa glada?

Hej tuffa!
Dagen i ära har vi haft lite hoppning, jag, Therese o Sandra. Erika fotade oss, med Thereses kamera, så henne får ni tjata på så hon lägger upp lite bilder! Visst? De gick väldigt bra på slutet iaf, tur de då det började i katastrof! Ush.. Caroline o United kom inte överens idag.. :/ eller jo lite på slutet då, hon tjaffsa mot handen vilket leder till att jag fastnar. Sen blir hon irriterad o så blir de pannkaka ...
Hmm.. Hade behövt rida för tränare men dom har ju valt o vara bortresta denna veckan så inget med de.. På söndag sticker vi ju till GFRK igen o hoppar så hade behövts ytterst men aja.

Tjata på Therese så slänger hon nog upp bilderna!
Och jag ska åka iväg på möte om en liten stund så blir nog inget inlägg försen senare ikväll, om de är okej.. ;) Inte för att ni har något val men ändå! Då kommer bilderna från Billdal som jag faktiskt helt o hållet glömt av, inte meningen! ber om ursäkt..! Ska nog slänga upp ett inlägg om mötet ikväll också, för de kan nog bli mycket intressant, avslöjar inget försen senare..

Anyway, see ya later I guess, PEACE AND OUT!
/C

Kan ju avslöja att mötet är ett gymkhanamöte.

Hoppträning

Hej alla glada!
Jag och Carro hoppade lite idag, och Erika filmade sista språnget jag tog på Misti. Tycker hon går så himla bra, trots att det är högt! Kommer ner bra i sadeln och alltihopa, vägen till hindret är perfekt. Vad tycker ni? ;)

/ Therese

Dec. 6, 2011 - Bloggat från min mobil


Såhär ser min dag ut. Och dagen efter det. Och dagen efter det. Ja, de flesta av mina härliga dagar fylls faktiskt av böcker och miniräknare.
 Går just nu i 3:an på Gymnasiet och har snällt sagt helt sinnessjukt mycket och göra. Till nästa måndag har jag till exempel ett fysikprov på 249 sidor, och bloggen blir därför tyvärr lite bortprioriterad.
Men jag har inte glömt er, och bloggar så gott jag kan!
Massa kramar på er alla fina bloggläsare.
 / Therese


Ryttargalan 2011

För sjätte året i rad arrangeras något som kallas för Ryttargalan i Sverige, den här gången tar det plats på Södermalm i centrala Stockholm. Galan kommer att hållas på Clarion Hotel Stockholm med klädkoden smoking, och åldersgränsen är som vid de flesta evengemang 18 år. Evangemanget kostar 1495 kr för en privatperson att gå på.
Ironiskt nog hålls Ryttargalan för 2011 den 8 Januari 2012.

Under denna gala delas olika utmärkelser ut och du kan redan nu nominera ryttare i alla grenar som finns hos Svenska Ridsportsförbundet. Utmärkelser delas även ut i kategorier så som Årets Häst, Årets Ryttare, Morgondagens Häst, Årets Uppfödare samt Årets Hästskötare.

Jag vet iallafall vilken häst och ryttare jag hade röstat på i kategorierna "Årets Häst" samt "Årets Ryttare", inga mindre än Rolf-Göran Bengtsson och hans EM-Häst Ninja La Silla. Detta ekipage har haft ett historiskt år, och det vore därför inte mer än rätt att de vinner dessa utnämningar.
Vilket ekipage hade du röstat på som årets häst och ryttare? Det behöver inte vara Svenska ekipage, och du får även rösta på enskild ryttare och häst. Lämna en kommentar! Hade varit roligt och se vilka ni tycker har varit bäst i år.
/ Therese
Roffe tillsammans med sin vackra Ninja.

snön har anlänt till göteborgstad.

Dags för mig att gå i ide. Blääää.. Solen skiner iallafall!
/ Therese

Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig

Hej igen allihopa!
Har nu precis hoppat ur duschen efter en stund i stallet följt av massa plugg. Fysik är verkligen inte roligt...
Tänkte att jag ska svara på dagens fråga, och det är hur mina vänner beskriver mig. Känns himla svårt att svara på det själv, så detta är så jag tror och framförallt hoppas att dom beskriver mig.

  • En glad tjej med mycket driv och energi som när hon väl bestämt sig är omöjlig att stoppa.
  • Fullföljer alltid det hon ger sig in på till 100 %, men tar ofta god tid på sig. Allt tar den tid den tar - och varför ska man egentligen stressa?
  • Ställer alltid upp för sina vänner, no matter what. Försöker alltid göra sitt yttersta för att få dom att må bra.
  • Säger och gör dumma saker ibland utan att tänka sig för, kan reagera impulsivt och bita av om hon känner att människor blir för "på", men ger du henne lite tid kommer hon snart att be om ursäkt.
  • Har bestämda åsikter om vissa saker och vill att saker ska hända nu på en gång - helst ska det ha hänt redan igår.
  • Helt värdelös på att hålla koll på saker och ting, men tappar inte bort saker utan "glömmer bara vart hon lagt dom".
  • Helt hopplös på att hålla ordning på sin telefon.

Ni som kännerm mig, hur skulle ni beskriva mig?
Och ni som inte gör det, hur uppfattar ni mig genom det jag skriver på bloggen?

Ha en trevlig kväll!

/Therese

Jag och några fina vänner i Alanya för några veckor sedan.

Julklappstips,

Hej alla glada!
Kikade precis in på Hööks och såg att dom har 10 % på hela sitt sortiment fram till jul. Köpa julklappar där är alltså inte helt fel!
Här är lite saker jag inte hade tackat nej till att ha liggandes under granen.
/ Therese

Aachenträns Hera Gold Medal, 649 :-
Arbetsbandage i Fleece och Elastic, 169 kr. Framförallt den vinröda färgen.
Vintertäcke Nevis Horsepower, 1029 :-
CRW Piké, 169 :-

Snöar de snart eller?

Jag vill ha snö nuuuu!! Längtar efter snöö!!! Om någon kan snacka med molnen där upp o se till att dom ger oss lite snö så skulle jag bli glad! :) Nu måste jag jobba lite igen.. Puss
/C

SNÖ! SNÖ! SNÖ!


Kallt!

Hej hemma i kylan!
Över allt i västsverige inatt har kylan slått till, därmed en hel del bilolyckor också. Imorse när jag kom till jobbet fick jag reda på att de natten mellan fredag o lördag hade skett en bilolycka pågrund av kylan uppe i alingsås. 2 tjejer på 20 år omkom. En av dom vet vi var en hästtjej som gick på Hallands ridgymnasium i Kungsbacka. Första tanken går ju givetvis till dom stackars tjejerna. Men sen börjar man tänka på deras familj o alla kompisar. Och de är verkligen fruktansvärt... En del frågor dyker ju upp i huvudet också. Do frontalkrocka med en annan bil o omkom direkt, men man undrar ju såklart hur de gick med personerna i den andra bilen. Hade hon egen häst? Vad gör föräldrarna nu isåfall? Hade do nåhra syskon.. De bara virvlar o jag kände henne inte änns. Sånt borde verkligen inte få hända. Men det gör de.. Livet är orättvist o uförutsägbart. Det enda vi kan göra är de bästa utav de. Även om de bryter ner oss ibland kan vi som vanliga människor resa oss efter ett nedslag. Du måste inte vara något särskilt för o göra de. Men om du gör de, är du något särskilt.

Vill ägna en tanke till tjejernas familjer. Deras nära vänner o anhöriga.
Vi tänker på er.
Vi har själva vart där. Förlorat någon i våra liv, förlorat någon vi tycker om eller älskar.
Men livet är orättvist och uförutsägbart.
Därför vill jag bara säga att man ska ta vara på de man har när man har de.
Kan vara värt o komma ihåg.

Kärlek!

/C

Vi har alla vart där... <3


härlig morgon med julfeeling och glada pojkar


Elit

Här kommer lite ifrån dagen på Billdal,
Var där med min kära mamma och de var faktiskt riktigt roligt, älskar o spendera tid med mamma, främst när det bara är hon o jag, vi gillar samma o tänker samma! Så kul, tack mamma för en underbar dag! <3

Vill också skriva lite om tävlingarna i sig, 150 hoppningen började precis när vi kom, och fungerade på så vis att dom började hoppa en grundomgång, de 10 bästa resultaten gick till omhoppning (tror de var 10), därefter reds det en såkallad winning round, där du gick in med dina fel från grundomgång, ex 2 nerslag 8 fel, ett tidsfel, 1 fel. Felfri runda 0 fel. Sedan red du "winning round" alltså omhoppning, då fick du ytterligare lägga på dina fel så om du gick in med 0 fel i grunden kanske du fick 12 fel i omhoppning och blev därmed nedpetad, hänger ni med? Den med minst fel totalt vann, detta blev Niklas Arvidsson på Click and Cash 1155. Han hade 1 tidsfel i grunden men 0 fel i omhoppningen, 2a, Jonas Rinne, 0 fel i grunden 2 tidsfel i omhoppningen, SURT! 3a, Marcus Westergren, 4a, Emma Emanuelsson, 5a, Linn Widmark osv. Mer resultat finns på Billdals Hemsida.

Kollade också en 130 klass, med en del yngre ryttare kul och se faktiskt. Sverige har en bra framtid i ryttarvärlden. Kul! Kolla även resultaten från den klassen. Grattis säger vi till Kaspar Hållsten & Nova som vann 130 klassen idag.

Blir lite bilder imorgon, ni får ett smakprov idag, men resten imorgon. Blev tyvärr väldigt få pga dåligt ljus o dålig kvalite, svårt o komma åt o ta kort på en smockfull läktare också. Hoppas på överseende! Puss / C


Prisutdelning o Framhoppning, Emma Emanuelsson.

Min Patriks...

Har som sagt vart på Billdal idag o haft en tjej o provridit min lilla prins.
Det gick jättebra för Sandra som var här o red idag, hon vill komma o prova en gång till, visst känns det bra om hon skulle vilja köpa honom, men känns också galet jobbigt o förlora honom, han har kommit mig så när hjärtat att jag inte kan föreställa mig att leva utan honom. Jag kommer vara ledsen i flera dagar, veckor kanske till o med månader men jag antar att man får välja. Framgång eller behålla alla hästar man tycker om bara för att. Man måste helt enkelt tänka på att hästen får de bra och att de är huvudsaken! Kommer ju kunna hälsa på honom :)!
Anyway.. Älskar honom, det kvarstår och kan inte skriva mer om det nu då börjar jag gråta.. Puss /C

Världens finaste!


Dag 25. Någon jag träffar dagligen

Hej!
Märker att jag har varit lite slarvig med att skriva dom här "30 dagar" frågorna, men nu kör vi igång igen.

Någon som jag träffar dagligen är mamma och pappa, eller iallafall pappa eftersom mamma är ute och reser väldigt mycket med jobbet. Jag träffar också alla vänner i stallet varje dag samt min fina Misti.
/ Therese

Åh, vilken härlig dag.

Hej allihopa!
Idag har varit en riktigt bra dag, har hunnit med massa bra.
Bland annat har jag spenderat många timmar i stallet, städat och pyntat hos Misti samt skrittat ut en sväng, och nu har jag ätit lite middag och ska snart slänga mig över fysikboken och börja plugga. Terminsprov nästa vecka är inte jättelockande faktiskt.

Tänkte iallafall slänga upp en bild på hur det blev hos Misti, fint va?
Föressten, ni behöver inte vara oroliga. Misti är sinnessjukt kräsen och skulle aldrig få för sig att smaka på julpyntet, och om hon skulle göra det har jag fullkomligt dränkt det i antibit så det gör hon inte om.

/ Therese
Mobilbilder då jag tyvärr inte hade tillgång till kamera idag...

Snart är det jul,

Godmorgon alla fina!
Nu har jag precis släpat mig upp ur sängen med hjälp av min fina väckarklocka, måste faktiskt säga att den funkar sjukt bra. Igår bakade vi lussekatter och pepparkakshus här hemma, så det luktar verkligen jul i hela huset!

På min önskelista står det en Charles Owen Ayr8 Leather hjälm, ett par De Niro stövlar, en kappa från Ida Sjöstedt, ett par svarta höga jeans från Cleave 5, en topp från Du& Jag och en väst från Schockemöhle. Varje år lovar jag mig dyrt och heligt att inte bara önska mig hästgrejer, men det brukar bli så ändå. I år har jag iallafall lyckats klämma in några saker!
Vad står högst på eran önskelista?
/ Therese
Topp från Du&Jag
Jeans från Cleave 5
Kappa från Ida Sjöstedt

Glömde en sak!

Juste!
Imorgon kommer dom o provrider Patriks, efter de beger jag mig ut till Billdal för elittävlingar!/C


Real Steel

Hej sovande läsare! Ni som fortfarande är vakna borde gå o sova, de är det jag tänkt o göra alldeles strax ;)!
Har vart på nattbio ikväll ca 23.40-01.50, trodde de skulle bli tröttsamt och en del gäspningar, men shit den filmen var så jäkla bra så de var ingen risk. Real Steel var de vi kollade på, trodde de skulle vara värsta motsatsen till chickflick med bara massa action men icke! En alldeles förträffligt tjejvänlig film om man gillar lite killstile ;)! Haha, ne skämt åsido, filmen var jäkligt bra o den bör ni verkligen se, och med de tar jag nog o säger God Natt för idag! :)

/Carro


Bild från Real-steel-trailer.blogspot.com!

Sov Gott :)!


Förlåt x 1000 !

Hej alla superfina bloggläsare!
Förlåt förlåt förlåt för att jag har uppdaterat så otroligt värdelös idag! Har helt enkelt inte funnits tid.
Idag har vi som sagt varit på Ullared, innan dess var jag i stallet och pussade lite på Mips. Blev tyvärr ingen ridning idag dock på grund av det värdelösa vädret, enligt SMHI har det regnat 20 mm idag. Rätt sjukt!

Hittade massa nyttiga saker på Ullared, saker som behöver fyllas på ibland. Till Misti inhandlades bland annat ett superful tävlingstäcke från Jacson som jag såg att Carro hade bloggat om, men varje gång jag ska åka och tävla skäller jag på mig själv för att jag inte har några rena regntäcken. Nu har jag ett iallafall, för det här får hon inte på sig i hagen! Haha. Blev även en grimma från Jacson med strass på, lite hinkar, ett hönät, anti-bit spray då hon fått för sig att käka på inredningen i stallet, sårspray och även Julpynt! Så imorgon tänkte jag lägga massa tid på att få det fint hos henne.
Resten av kvällen har gått åt till att söka lite jobb samt planera lite inför framtiden. Usch vad jag börjar bli gammal!

Nu ska jag krypa ner i min säng, Vi hörs imorgon alla fina!

/ Therese

Eurosport

Internationell hoppning top Ten Final

Svenska ryttare: Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson

 Fredag:

145-tidshoppning: 1) Julien Epaillard, Frankrike, Mister Davier 0 fel, 54,84 sek,  2) Sergio Alarez Moya, Spanien, Sirius, 0-55,76 3) Pius Schwizer, Schweiz, Camina VI, 0-58,19, 4) Philipp Weishaupt, Tyskland, Leoville 2, 0-59,20, 5) Malin Baryard-Johnsson, Sverige, H&M Reveur de Hurtebise, 0-59,54, 9) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ab 19 Chianti, 0-65,85, 10) Angelica Augustsson, Sverige, LB Sir Singular 0-68,77.

155-hoppning med en omhoppning, Prix Le Figaro: 1) Ben Maher, Storbritannien, Tripple X III, 0-0 fel, 36,19, 2) Ludger Beerbaum, Tyskland, Chaman, 0-0, 36,91, 3) Olivier Guillon, Frankrike, Lord de Theize, 0-0, 37,03, 36) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Quintero la Silla, 11, 79,48.

Top Ten Final, 160-hoppning i två omgångar: 1) Billy Twomey, Irland, Tinka´s Serenade, 0-0, 48,03, 2) Eric Lamaze, Kanada, Herald 3, 0-0, 48,25, 3) Ludger Beerbaum, Tyskland, Gotha, 0-4, 50,22, 4)Edwina Tops-Alexander, Australien, Vleut 0-7, 66,19, 5) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ninja la Silla, 0-8, 48,87, 6) Pius Schwizer, Schweiz, Verdi III, 4-4, 57,14.

Lördag:

 Trophée Salon du Cheval, 150-hoppning, med omhoppning: 1) Katharina Offel, Ukraina, Cathleen 28, 0-0 fel, 38,71 sek, 2) Ludger Beerbaum, Tyskland, Chaman, 0-0, 40,05, 3) Marcus Ehning, Tyskland, Sabrina, 0-0 40,18, 4) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ab 19 Chianti, 0-0 40,48, 5) Ben Maher, Storbritannien, Tackeray, 0/0 43,44, 6) David Mc Pherson, Storbritannien, Billy Bishop 0-0, 48,94, 10) Malin Baryard-Johnsson, Sverige H&M Reveur de Hurtebise 0-4, 42,47, 14) Angelica Augustsson, Sverige, LB Sir Singular, 0-8, 44,57.

 

Top Ten Final i Paris

 

I fredagens Top Ten Final rider världens tio bästa ryttare, däribland Rolf-Göran Bengtsson, om totalt 200 000 euro.
I Top Ten Final startar Gerco Schröder, Holland, Denis Lynch, Irland, Ludger Beerbaum, Tyskland, Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Pius Schwizer, Schweiz, Eric Lamaze, Kanada, Kevin Staut, Frankrike, Edwina Tops Alexander, Australien, Christian Ahlmann, Tyskland, Beezie Madden, USA.

Gucci Masters på Eurosport
Fredag 2 december klockan 22.00-23.30 LIVE på Eurosport
Lördag 3 december klockan 22.00-23.30 LIVE på Eurosport
Söndag 4 december klockan 16.00-17.15 LIVE på Eurosport

Missa det inte! Då Rolf Göran ligger ganska stadigt o bra till i Top Ten Finalen så är de inte värt o missa.. Tyvärr 8 fel i omhoppningen igår på Ninja La Silla. 5 plats totalt,

/Caroline


Heeej!

Herregud, vilken dag, har verkligen inte hunnit uppdatera o ber massor om ursäkt för de, vi har ju varit på ullared!

Har handlat en massa julklappar, 2 dvdboxar och lite smått o gott, plus lite godis där till ;)! Hittade ett vattentätt genomskinligt täcke i typ galoontyg/material vad de nu heter. Tyckte först det var gräsligt o korkat o köpa men sen talade Therese om fördelarna med detta fula täcke så köpte ett iallafall, haha!


Here it is! Inte min bild, och också den enda jag kunde hitta.

Köpte One Tree Hill säsong 8, Desperate Houswifes säsong 1. Lite ljus o julpynt!
/Carro


ljus i vintermörkret,

Hej alla fina.
Förlåt för kass uppdatering under kvällen, fastnade i plugg och städning av rum. Välbehöveligt! Har avslutat kvällen med att titta på en värdelös film på kanal 5 som hette Cocktail, någon annan som såg den? Rätt handlingslös faktiskt. 

Imorgon blir det som Carro nämnde tidigare Ullared, jag är bland annat på jakt efter ett träns med platt nosgrimma, benlindor i glada färger och ett svettäcke. Lovar att lägga upp vad jag shoppat loss imorgon!

Nedan visar jag iallafall en av mina bästa investeringar någonsin, ett par benreflexer med lysdioder som lyser eller blinkar i rött ljus. Nu syns man garanterat i alla typer av väder! Köpta på Rusta för 30 kr/paret. Kap!

Godnatt.
/ Therese

Misti innan dagens skrittpass i skogen. Vad hon sysslar med kan man ivrigt fråga sig...
Bättre bild på reflexerna. Har faktiskt hållt förvånatsvärt bra!

Uteridning

Åhh vilken mysig dag, ridit ut, svinkallt men underbart. Solsken och lite bitande kyla, verkligen härligt! Helt underbart o rida ut tycker jag, när de är lugnt o skönt är inte mycket för det där med att racea i skogen längre. Vill mer mysrida när jag rider ut nu.

Ninja har inte vart riden i skogen innan, så hon skötte sig väldigt fint för o vara första gången, hoppa över någon vattenpöl o blev rädd för en pinne, men inte mycket värre än så! Duktig tös ;)!

Vart ganska sen i stallet idag, putsat lite o småpratat med mina underbara vänner, vart en bra dag :)!

Nu ska ja göra mig i ordning för en kväll på hemmaplan, alltså krogen hemmaplan ;)! Har några kompisar som spelar där idag o har lovat o komma och kika :)! Blir kul, Emilla ska följa med också!

Imorgon blir de Ullared, söndag infinner vi oss på Billdal och fotar o noterar elittävlingarna som äger rum där i helgen! Blir mycket roligt hoppas jag! :)

Puss
/Carro

Emma Emanuelsson hade under dagen idag kommit 2a i en 130 hoppning!


Hitta en grej!

Hitta lite filmer på mig o Patriks på datorn, från i våras när vi hopptävlar :)! Funderar på o lägga ut dom! Men vill ha minst 15 kommentarer isåfall! Och de ska vara 15 från olika personer ;)! Inte samma person som kommenterar 15 ggr. Som en av våra trogna läsare gjorde här om veckan! ;)!!

Ni slutar inte läsa heller va? Snart kommer ni få riktigt goda grejer att bita i i vår blogg, hang in there.. Vi jobbar på de! :)

Puss
/Carro!


Hjärtat <3


Vinterjackan åker fram!


ÄLSKAR!
Men den finns givetvis inte o köpa längre... Tack för den!

Fick bli denna istället, köpte förre julen. Mycket Mycket VARM! riktigt go!
Men inte riktigt lika snygg som den andra dunjackan! ;)


Har fått uppfattningen att Kingsland håller på att falla ur lite grann. Hoppas inte de för dom har jäkligt mycket stil på sina kläder och sitt sortiment överlag. GILLAR!

/Carro


Elittävling i Göteborg,

Godmorgon alla fina läsare!

Idag är det fredag, och dag 2 av elittävlingen som just nu går av stapeln på Billdals Ridklubb. Idag avgörs två 130 hoppningar samt en 140 hoppning, och ryttare som Jens Fredricsson, Royne Zetterman, Systrarna Emanuelsson, Douglas Lindelöw, Helena Lundbäck och Peder Fredricsson är några av de kända namnen som är med och tävlar idag.

Tävlingen håller på fram till på Söndag och kommer att innehålla ytterligare två stycken 140 hoppningar, en 145 hoppning som är kval till en Grand Prix och avslutas med en 150 hoppning.
Så har ni inget o göra i helgen vet ni var ni ska befinna er!
TACC Tänkte åka dit på söndag för att kika och fota lite..
Nu ska jag kila iväg till skolan!

/ Therese

Fredag

God Morgon solstrålar!!! De är bajsväder!!! rent ut sagt.... Ursäkta ordvalet!
Jag bara längtar något galet till Göteborg HS nu, inte jättelångt kvar faktiskt ;)! Då blire shopping o hoppning för nästan hela slanten, lite gymkhana ska jag hinna med o rida också. Blir ju antagligen sista året för mig nu. Och totalt 5 för den delen!

Känslan man får när man rider in på Scandinavium är obeskrivlig och jag hoppas ni förstår vad jag menar. De surrar från tårna in i hjärnan. De är så häftigt. Jag förstår att de är en annan känsla att rida in som hoppekipage. De är större o häftigare. Och missförstå mig inte nu de är en av mina högsta drömmar. Men jag tror man får en skarpare upplevelse av inridningen som gymkhanaekipage då skriker verkligen hela scandinavium. Och de är ju inte alls på samma sätt i hoppningen, av förklarliga själ. De är ju inte konstigt! Men så känns de iaf.

Inridningen är i princip de bästa. Förutom när vi vann. De var den coolaste upplevelsen jag någonsin kommer få uppleva tror jag. Riktigt jäkla häftigt. Låter kanske skrytigt men de är inte så jag menar. Försöker bara med ord ge er en liten blick av hur de känns och ge er en anledning att förstå att jag kommer sakna de. Inte gymkhanan i sig utan Scandinavium delen. De är bara den som gjort att jag ridit detta året också.

Well of to work.
Puss
/Carro

Toppkänsla.

God Natt!

Neee, nu måste jag krypa till kojs.. Är en dag imorgon också hoppas jag! Blir dock också en lång dag, o jag som behöver min sovmorgon :(! Men blir inget med de, o uppe hela natten ska jag vara också i princip.. puh blir till o bita i de sura äpplet o gå upp tidigt o inte sova något! ;) hehe..

Ska försöka rida ut en sväng på Ninja, om vädret tillåter imorgon. Hoppas de, är så trött på ridhuset nu att jag kräks! Usch...

Ne fy måste sova.. Blir roligare för er imorgon då! Puss

/Carro

Dressyr o Göteborgs stad

Åhhh... herregud vad nyttigt de är med dressyr! Har ridit lite dressyr för Mikael Jacobsson idag, red med i hans ungdomsgrupp mellan 19-20. Var verkligen så nyttigt, och funkade bra med dom övningarna för mig o ninja för jisses hon har aldrig sänkt sig så ärligt! mycket roligt :)!!!

Har också vart i stan idag och införskaffat mig ett par nya skor, blev ett par Johnny Bull boots och en go fika med mina fina vänner, Olivia o Emilla! Jättetrevligt och var skönt o få ha vanliga kläder på sig för en gångs skull, har ju inte de så ofta ;)! Är supernöjd med skorna, köpte ett par bruna med höga skaft. Blir nog skitbra! Var inne på primebootsen först men dessa är minst lika snygga så gör mig inget o spara lite pengar på de i december som är en sån kostandsrik månad! Massa julklappar ska de handlas.... Blir nog bra de här!


Snygga va? :)

Har ni förresten funderat något på vilken kavaj ni skulle valt? Om man bortser från priserna, vilken tycker ni va snyggast?

/Carro


Dag 24. Mitt motto

"What goes around comes around, Karma is only a bitch if you are"

På svenska betyder detta ungefär "Det som händer är det som händer, Karma är bara jävlig om du är det"
Jag tror mycket på karma, att våra goda handlingar belönas och att vi straffas för de dåliga. Var trevlig mot en människa, och du kommer få tillbaka det tusen gånger någon gång i framtiden!
Det är inte så att det blir lättare att somna på natten för att man är otrevlig mot någon, men att ha gett någon sin plats på bussen, köpt med sig en latte till kompisen som har försovit sig eller mockat åt en sjuk vän får dig att må betydligt bättre. Jag lovar!

/ Therese

Usch!

Tänkte precis sätta mig på moppen och åka ut till stallet, men nu hör jag regnet smattra på fönsterrutan och tappade genast suget. Och i skrivandes stund regnar det så jag tror att himlen har öppnat sig. Helt sjukt! Misti ska få vila idag då hon har verkat lite trött sen i söndags, men ska ut och mocka och ta en promenad i ridhuset. Har även möte med klubbens ungdomssektion! / Therese

Ny kavaj i julklapp?

Är du en av dom som ska önska dig en ny kavaj i julklapp? Det är jag med! Funderar lite på vilken jag ska önska mig o nu står de mellan ett fåtal, och tänkte att ni skulle få hjälpa mig. Tänkte påminna om att jag har svart gpa hjälm, falsterbo stövlarna från tretorn o jinsporrar ink stigbyglar med färgen guld! så de matchar snyggt! ;)


Animo Kavaj.
Snygg kavaj, snyggt figursydd med en hel de fina detaljer, dock ganska varm o rida i och andas mindre bra. Men sjukligt snygg, med sina vita sömmar, lila fodringar, små blommor uppe på kragen och en snygg logga på vänster arm. Jag gillar den!
4 av 5 stjärnor. missar sista pga av dålig andning.


John Whitaker Kavaj
Snygg, prisvärd och populär. Gillar whitaker. Hittade tyvärr ingen bättre bild. Men dom flesta vet säkert hur den ser ut! Har också loggan på vänsterarmen o autografen på kragen. dock inte lika snygga detaljer o ínte lika många detaljer heller som animo kavajen. Dom säger att den ska andas vilket den inte gör.
Jag ger den 3½ av 5 stjärnor.
¨
Equiline Kavaj
SNYGG SNYGG SNYGG! Tyvärr kostar den där efter också ;)! Snygga detaljer så som knapparna o fickorna som ändå inte blir för mycket, ett stretchigt material som är bekvämt att rida i och andas väl. Är snyggt figursydd och sticker ut väldigt lagom.
4½ av 5 stjärnor. Endast pga av priset annars 5 med lätthet.

GPA Kavaj
Stilren, men väldigt  prydlig o snygg! Gillar att loggan sitter på bröstet och inte är så stor. Och den vita kragen! Svarta knappar som gör den enkel. Men samtidigt är det bra då de inte blir för mycket. Bra material med strech o andning precis som equiline kavajen. Dock kunde den gärna haft några vita sömmar som fått den att sticka ut lite till. Men definitivt ett kap, dock inte billig.
4½ av 5 stjärnor. kunde som sagt haft nån mer detalj ;)!

Älskar också Pikeur kavajerna men då jag precis haft en pikeur är jag ute efter något annat nu! ;)

/Carro


fikadags! - bloggat från min mobil

Med en jäkla skum pojke... / Therese

Räddar mörka vintermornar,

Godmorgon alla fina bloggläsare!
Idag är det första december, bara 23 dagar kvar till jul. Tjoho!

Här om dagen kom min mamma hem med en ny väckarklocka till mig eftersom jag har haft så himla svårt att komma upp på morgonen, en väckarklocka från Philips som heter Wake-Up Light. Såhär står det om dem på Philips hemsida.


"Wake-up Light aktiveras en halvtimme innan den inställda väckningstiden, och rummet fylls gradvis med starkt ljus, som vid en naturlig soluppgång. Ljuset förbereder varsamt din kropp för att vakna medan du fortfarande sover. Så om väckningstiden ställts in på 7 blir ljuset gradvis starkare fr.o.m. 6:30. Klockan 7 har ljuset nått sin högsta nivå, som kan justeras efter dina önskemål. Upp till 20 olika ljusstyrkeinställningar ger dig även möjlighet att använda den som en sänglampa.

Vid den inställda väckningstiden är din kropp redo att vakna och naturljud börjar gradvis att spelas upp. Du vaknar och känner dig utvilad."



Måste erkänna att jag var väldigt skeptisk till en början, men efter några dagars "prövotid" måste jag erkänna att jag är riktigt nöjd. Jag känner mig utvilad när jag vaknar på morgonen, för första gången på typ tusen år, och det är inte alls lika jobbigt att komma upp ur sängen. Dock är det lite töntigt att man kan välja att vakna till fågelsång eller vågljud.... haha.
/ Therese
1495 :- går den lilla sötnosen loss på. Helt sjukt!  Men kanske värt för att komma lättare ur sängen...?


RSS 2.0