Hemma igen

Hej allihopa! Kom precis ut ur duschen och är nu i full färd med att blåsa håret och slänga i mig en äggmacka. Multitasking, oh ja! 

Träningen gick riktigt bra, Caroline berömde mitt arbete med min sits och tyckte även att Misti såg starkare ut. Sånt är ju aldrig fel och höra! Vi tränade mycket "dressyrhoppning" i form av linjer, bågar och relaterade avstånd. Även mycket jobb med "dolda hinder", alltså när hästen får kort betänketid innan ett hinder. Misti tog i för kung och fosterland över alla hinder och höll vid flera tillfällen på att skjuta ur mig ur sadeln, satan vad hästen kan hoppa när hon är på det humöret! 

Pappa tog lite bilder, har dock inte hunnit kika igenom dessa ännu så kan inte lova att det är något och ha. Men jag lovar att slänga upp dessa och en lite mer ordentlig utvärdering av passet imorgon, nu somnar jag nämligen snart på tangentbordet.  Det hade väl blivit ett intressant inlägg..?  Haha.


Vi hörs imorgon alla fina läsare!

/ Therese


Misti hos Emma Emanuelsson förra söndagen.

Saknar dom faktiskt!


Saknar våra goa vänner!
Helst dessa 2, roligast av allihop!
Heeela vägen till Juli innan man får träffa alla igen, lite segt!
Men de är mycket kul som händer innan dess så antar att tiden går fortare än man tror! :)

Med detta inlägget säger jag God Natt för ikväll, är sjukt galet trött!

Puss //Carro


Utvärderar

Utvärderar från Björne träningen igår, och Ninja gick faktiskt riktigt bra! Underbara fina, vad stolt jag var över henne! Hon var superfin under uppvärmingen lugn o relativt stadig (riktigt stadig för o vara Ninja haha), och jag har som norm i mitt huvud att går uppvärmningen bra så går hoppningen kass, och om uppvärmningen går kasst så går hoppningen bra. Så när uppvärmningen gick så bra igår så tänkte jag typ crap, nu kommer hoppningen gå åt skogen.

Men icke! De gick ännu bättre i hoppningen och jag vågade verkligen vara kall och vänta in sprången, vilket gjorde att hon litade mer på mig och jag på henne, hon var superduktig, lilla hjärtat! <3 Det gjorde supermycket för mittt självförtroende och allt är tack vare Björne, fy sjutton vilken grymm tränare han är! Helt enorm!

Vi började under uppvärmningen med o jobba mycket på raka spår till o få med hästen i 90graders vändningar i likväl skritt, trav o galopp! I princip bara 2 punktsits och en del 3 punktsits i galoppen. Något jag behöver jobba med eftersom jag blir väldigt sittandes när jag hoppar Ninja, bättre på P men på Ninja blir jag tyvärr lite för nersutten i sadeln imellan och emot hinder. Såå de jobbade vi mycket med, sedan hoppade vi mycket med relaterade avstånd och en del böjda spår. Vi har ju lite svårt på relaterade avstånd eftersom hon gärna går iväg lite grann, så när de är trångt på 3 exempelvis blir sista oerhört kort och Ninnan blir gärna lite slarvig när hon kommer för nära.

Blev dock myyycket bättre på slutet och hon var superduktig sista rundan! Supernöjd! :)

//Caroline


Lätt sits från förra träningen för Björne! ;) haha

Nu jäklar........

Nu jäklar, nu är jag söndertaggad! De här ska bli så galet bra, hur jobbigt de än känns o lämna gymkhana o ponnytiden bakom sig så är de dags o kliva in i framtiden, och ta nästa steg!

Har gjort upp massa mål för mig själv, dessa tänker jag inte dela med mig utav öppet, eftersom de är mina mål och mina drömmar som ska gå i uppfyllelse, nu ska jag kämpa för allt vad jag är värd. De här ska gå.
Känner mig sjukt målinriktad och har allt stöd man kan få från mammsen plus ett par andra härliga själar.
De är nu det händer, och de är nu de gäller. Inget mesande här inte, nu jäklar som sagt!

Som havrepappan skrev om mig, "hon har ett fighterface och en jävla vinnarskalle", och de har jag banne mig, har jag gett mig i på något så finns de no turning back de är nu det händer. Man måste tänka lite egoistiskt ibland, och jag vet vem jag vill vara o bli och då krävs de hårda tag från min egen sida. De här ska gå! Alla har drömmar eller hur? Varför inte bara försöka göra vad som krävs för o nå dit då? De är inte lätt, men de går!
De går alltid, man måste bara kämpa och hitta vägar som hjälper dig genom problemen.

Numera ser jag inga problem som inte går o lösas för o få drömmar o slå in. Jag ser helt enkelt inte problem, jag ser svårigheter. Men det är ju bara svårare, inte omöjligt.

De finns en person vars ord verkligen brände in i mitt hjärta o själ, och de var just Lars Havrepappa om de inte vore för de inlägget han skrivit hade jag inte gett mig f a n på de här ännu, men nu gör jag de och de ska gå. De Ska Gå.

Förvirrande inlägg i era ögon kan jag tänka mig.
Men jag säger bara, vänta o se.. Nu jäklar!

Tack Lars Havrepappa för dina ord.

//Caroline

                             
                              Jag vänder aldrig blicken bakom mig, så brinn historia brinn.

Körkort, here I come!- bloggar från min mobil

Hej allihopa! Sitter just nu på mattelektion i skolan, vilket känns otroligt onödigt eftersom jag läser matte med privatlärare utanför skoltid. Lyckades iaf komma över en iPad och tänkte därför uppdatera er litegranna!

Igår blev det tyvärr inte så mycket bloggande, dagen var full med en hel del händelser. Bland annat gjorde jag klart del 1 av mitt körkort som kallas för risk ettan, där man i princip sitter i tre timmar och lyssnar på att man inte får kombinera bilkörning med alkohol eller droger. På riktigt, menar ni att man inte ens får ta lite amfetamin innan man kör? Suck. Lågstadieinformation för vuxna.

Idag står träning för Caroline Johansson på schemat, var längesedan jag tränade för henne så det ska bli riktigt roligt. Misti har känts stel efter skadan så får hoppas att Caroline kan hjälpa mig med detta. Pappa + kamera hänger med så får hoppas att det blir några hyfsade bilder!

Nu ska jag återgå till skolarbete, läs Draw Something ( som förövrigt är det bästa spelet NÅGONSIN!)

/ Therese

Bildbomb 2 GHS

Mina bilder, del 1 ! ;)


Michael Whitaker



Niklas Arvidsson

Lisen 'Bratt' Fredricson

Nina Fagerström

Angelica Augustsson

Erika Lickhammer





Theo Muff

Theo Muff

Emma Emanuelsson

Emma Emanuelsson

Emma Emanuelsson



Roffe!

Pius Schwiser

//Carro


Ny dag.

Börjar känna att kroppens ork sakta men säkert tar sig tillbaka till sitt vanliga jag efter förra veckans galenskaper! Dock går de oerhört sakta, är trött som sjutton ännu men kroppen orkar åtminstone försöka sig på o arbeta istället för o bara vara skakig o motsträvig som i måndags och större delen av igår.

Börjar också känna mig gladare efter o ha varit lite sorgsen ett par dagar, har skrivit ett härligt inlägg om o brinna för framtiden som kommer upp under dagen, och samtidigt som jag skrev de kändes de bara bättre o bättre. Jag har äntligen fått lite förtroende för framtiden!

Har också förberett en bildbomb men några av bilderna jag fotade på Scandinavium, så idag har ni lite kul o stå i, senare i eftermiddag dyker nog utvärdering av Björneträningen upp också, alltså träningen från igår.
Händer en hel del kul nu framöver i mitt liv (förhoppningsvis) man ska aldrig ta ut något i förskott men man hoppas ju såklart av hela sitt hjärta! Mer om de sen nu ska jag försöka få min kropp o orka arbeta!

Sjukt hur trött man kan bli efter o "bara" ha tävlat o gått på Horse Show? Hmm!
Nåja, puss o kram på er sålänge!

//Carro


Jag har en snyyyygg häst! <3

Fanan i hand

Det är galet o svårt o förklara hur sorgligt de kändes i söndags och stå på prisutdelningen och tänka sista gången. Sista gången i landslaget, sista gången gymkhana i Scandinavium, sista prisutdelningen, sista lagtävlingen.. Jag allt ihop, de är med ett tungt och sorgset hjärta jag lämnar den här tiden bakom mig. När jag var yngre drömde jag om o få rida gymkhana på Scandinaviums arena, få rida in till tusentals applåder och jubel! Nu är de gjort, de är gjort 5 år i sträck och åren har bara svävat förbi.

Även om jag bestämt mig sen ett år tillbaka att de var sista gången så känns de tungt, och jag sitter med gråten i halsen när jag skriver detta. De är svårt och försöka tänka framåt när man vet hur mycket man älskade de i just detta läget. Jag vet att jag vill de här och de är sååå mycket annat jag vill sikta mot nu än just gymkhana. Jag har gjort mitt, jag har slått igenom den delen av mina drömmar och mål. Jag har ridit VM, ridit EM, tävlat och vunnit inne på Scandinavium, tagit alla sorter av SM guld och haft sjukt roligt i flera år. Och jag kan bara tacka gymkhanan för de! Den har gett mig så mycket mer än bara ett "namn på kartan". Den har gett mig självförtroende och lycka, vänner o gemenskap utav högsta bästa grad. Och självklart känns de tungt och lämna de? Jag lämnar den största delen av mig själv och de är den svåraste delen att bygga upp. Hur kan de inte kännas sorgligt.

Jag vill passa på i detta inlägg och tacka alla härliga människor jag fått rida o tävla med genom åren, alla människor som gett mig lycka och oförståeligt underbara stunder. Jag vill tacka Nisse och min Mamma för allt dom gjort för mig, jag vill tacka mina underbara ponnyer som sprungit och gjort sitt bästa för mig. Jag vill tala om för alla de människor och hästarna om dom kunde förstå mig att ni givit mig den bästa delen av mitt liv och de är något jag aldrig kommer kunna tacka nog för. Gymkhanan kan vara de bästa som hänt mig men de är dags och gå vidare. Även om jag önskar jag vore 17 år igen.. Tack för allt!

Jag har satt nya mål och har fler drömmar att leva upp till, nu börjar nästa steg.
Första dagarna på resten av mitt liv.

Dags och bygga upp nytt självförtroende, dags att kämpa mot nästa dröm.

//Caroline
                                
                                                                  Fanan i hand

Utvärderar GHS

Tänkte skriva lite om helgen, och försöka utvärdera lite..

Fredag, sjukt nervös och lite stressad över o vara nervös! Visst gick de ganska bra för oss på fredagen ändå, blev 2a 2 poäng bakom Shropshire. 2 fel från min sida, fick ta ett varv runt skräpet och ett varv runt sockspannen då Sophie försökte springa över den, haha! Inga andra missar, så de kändes helt okej! Vart såklart mest nöjd med muggflytten min absoluta favoritgren! Så himla kul! :) Rätt dåligt med folk på läkaren jämfört med de andra dagarna! Men de är ju alltid skönt med lite mindre publik första dagen! I o med alla nerver som sprallar omkring i magen! :)

Lördag, Ingen bra dag i de stora hela, jag gjorde själv mitt bästa heat på hela helgen, inga missar! Men tyvärr blev de väldigt lite poäng och vi blev 4a för dagen, låg fortfarande 2a totalt lyckligtvis men blev desto större glapp till första platsen, i nuläget låg vi 8 poäng efter Shropshire.. Vi hade helt enkelt ingen bra dag och sådant kommer ju ibland, tyvärr.

Söndag, Bättre dag, började tyvärr med en miss i muggflytt.. Crap! Men jobbade sedan på och vi fick ihop rätt bra poäng, när de var 2 grenar kvar låg vi endast 1 poäng bakom Shropshire, dessa 2 grenar gick sådär. Tror de var en växlingsmiss i bägge? Minns inte helt o hållet men vi slutade på en andra plats efter en riktigt bra fight! Rätt bra dag ändå! Kul tävling, och lite sorglig prisutdelning för min del! Aja, så är de ju!

Puss //Carro


Bild: Ida Rolandsson, tack för dina bilder Ida!

Priset för framgång,

Jag har funderat på en sak ett tag, nämligen det lilla ordet som vi kallar för framgång.
Ordet som för många är det dom strävar efter mest av allt i livet, kanske gäller det hästar eller karriär och kanske en kombination av de båda.
Livets ekvation tycks vara ganska enkel att förstå, med små matematiska uträkningar har vi hela livets mening utskrivet på ett litet ark papper. För att framgång är lika med pengar. Pengar är lika med lycka. Eller?

Jag har fått smaka på priset för att nå framgång. Jag har vid oräknebara tillfällen ljugit, förudmjukat och klankat ner på människor för att själv framstå som snäppet bättre. Och jag tänker inte ljuga för er, allt detta resulterar i att jag snart ser mig själv som snäppet bättre. Och när man sedan rycks ner på jorden igen av någon vänlig själ så inser man hur illa hybris förvandlar en människa. Hur kampen för att vara lite bättre, för att synas lite mer och för att kunna plocka med sig ett par pokaler fler än alla andra hem i prishyllan förstör människan. Titta på dig själv och inse att du ser precis likadan ut som alla andra i din omgivning. Visst, vi skiljs åt med hjälp av spetsiga näsor, ett par kilon hit och dit och längden på våra ben men vi är precis likadana. Och vi har alla precis samma möjligheter att lyckas här i livet.

Så frågan är då, är det verkligen värt priset för att nå framgång? Är det verkligen värt att behöva trycka ner, förudmjuka och förråda människor för att själv kunna stå där på livets prispall med alla pengar i världen?

Jag kan av egen erfarenhet tala om att pengar inte är lycka. Min mamma är högt uppsatt inom ett företag som har sina fabriker runt om i världen och åker därför runt på möten och konferanser i princip 5 dagar i veckan. Här åtestår 2 dagar som jag får spendera med henne, oftast med en telefon i högsta hugget eller en data ståendes framför sig. Visst, vi har pengar. Och i denna sjuka värld underlättar pengar en hel del. Men hur klyschigt det än låter så kan inte kärlek köpas för pengar. Var är mamma när jag sitter och googlar runt efter balklänningar? Antagligen i Schweiz. Och hur ofta står det färdig middag när jag kommer hem från stallet? I princip aldrig. Sitter någon bänkad i stallet och tar med sig en risifrutti till mig när jag har spenderat åtskilliga timmar i stallet? Nej.
Priset för framgång tar ut sin vikt på andra sätt än vad som går att räkna i pengar. Och om vi då bara ser pengar som ett mänskligt påhitt, är då denna typ av framgång egentligen ett misslyckande? Jag menar nu inte att jag inte är otroligt stolt över min mamma för hon är en förebild för mig. Hon gör det hon vill göra och låter inte andra människor bromsa henne. Men jag försöker få er att förstå min synvinkel på det hela.

Mitt mål med livet är att nå framgång. Men inte framgång som är lika med pengar. Framgång som är lika med lycka, utan det lilla fula steget som vi kallar för pengar. Jag vill nå framgång genom att vara nöjd med det jag presterar. Genom att kunna glädjas och ta del av andra människors framgång. Genom att vara mänsklig och på så sätt även misslyckas. Så framgång för mig? Det är att genom livet lyckas vara sig själv. Att förstå att du inte är ett dugg bättre än någon annan och inte minst att du inte klarar dig igenom livet själv. Det - och inget annat - är framgång för mig.

Vad är framgång för er?

/ Therese



Ett ögonblick av äkta framgång

Träning för Björne Carlsson

Idag blir de träning för Björne igen, gött! Behöver verkligen de!
United var gött laddad igår när jag red hemma i manegen så hoppas hon har dämpat sig en aning idag, risken är väl inte överhängande, helst inte när de är hoppa vi ska göra.. Men man kan ju alltid hoppas haha!

Jag är verkligen supertaggad inför tävlingsäsongen nu, ska kämpa järnet och jag har verkligen lagt upp ett ar ordentliga milstolpar för mig själv nu när gymkhanan är lämnad i dåtid.. Åtminstone i nuläget och ja i nuläget ser de ju ut o bli så för gott men man vet aldrig! Mer om de ser ni i ett inlägg senare i eftermiddag då jag skriver lite om hur de känns o lämna allting bakom sig och alla de nya dörrar som ska öppnas osv..

Nu ska jag i vart fall upp till stallet! Puss på er!

//Carro

                                  
                                  Bild från förra träningen för Björne Carlsson.
                                  Foto: Anna Nord

Glömde!

Men shit!
Glömde ju något utav de allt bästa jag införskaffat på mässan!

Dy'on Working Collection





Äntligen har jag mitt efterlängtade träns! :)
Wiii!!!

//C


Bildbomb 1 GHS

Bildbomb nummer 1 från GHS är här!
Bilderna har jag fått av Amanda, på http://ladyamandas.blogg.se/
Tack för bilderna Amanda! :)































Fler bildbomber är på G, men funderar på o lämna dom som tidsinställda imorgon! Stay tuned!

Puss o Kram

//Carro


En del av mitt liv

Det känns ibland som att den här bloggen blir väl opersonlig,
som att jag ibland gömmer mig bakom modetips och ridövningar, glömmer bort att visa vem jag egentligen är.
Jag läste precis ett väldigt inspirerande inlägg hos Tyras.se där hon beskriver hur hon vill vara en blogg som folk blir inspirerade av på många plan, och jag vill verkligen vara likadan. Jag vill visa vad jag tycker är snyggast just nu, vad jag just nu tränar på inom ridsporten men också vem jag är.

Så vem är jag, Therese Andersson, egentligen? Jag hatar att gå upp på morgonen till och börja med. Min favoritmat är (för det mesta) potatisgratäng med oxfilé och jag önskar att jag kunde gå ner ett par kilo till i vikt. Inte för att jag egentligen behöver det, utan för att jag hade mått bättre med mig själv då. Jag värderar tillit högst av allt i världen och jag har ett milslångt tålamod. Jag har världens ångest för att jag tar studenten till sommaren och inte har en aning om vad nästa steg blir, samtidigt kan jag knappt vänta på att få kasta mig ut i det okända. Jag älskar min häst och min största rädsla är att hon inte ska få det bra om jag på något sätt skulle försvinna från ridningen. Det är min största motivation att lyckas - att Misti av någon konstig anledning har lagt sitt hjärta och tillit i mina händer. Något som hon inte har gjort till så många tidigare. Min högsta dröm är att föralltid få vara lycklig. Att en dag hitta kärleken, någon som förstår sig på mig och den jag är. Som hjälper mig att lyckas och som pushar på när allt går åt helvete. Jag har dessutom en handfull underbara människor som jag har turen att kalla för mina riktiga vänner, och som jag kan gå genom eld tillsammans med. Kvalitet går före kvantitet när det gäller mig. Jag har världens största "vill-ha begär" och önskar att allt det jag vill ha hände redan igår.

Jag är verkligen inte perfekt, men jag försöker att alltid vara jag. Och även när jag misslyckas med att vara mig själv så försöker jag att hitta tillbaka dit igen. Jag försöker att inspirera er, mina kära bloggläsare, till att vara detsamma. Till att stå upp för er själva och vara fyllda av ödmjukhet inför andra människor. Livet har så himla mycket mer att bjuda på än det som vi kallar för mode och pengar.

Så här har ni mig. I svarta ord på ett vitt dokument. Och jag lovar att ni kommer få se mer av denna Therese.

/ T


Ice Vibe Boot

Hej allihopa!
Passet på Misti gick bra, då Mikael var sjuk blev det istället en annan tränare vid namn Christel som höll i lektionen. Vi tränade mycket på tagen framdel/bakdel, tempoväxlingar och i mitt fall framförallt på att runda Misti i formen och inte få henne stel och hög. Efter en stund blev hon riktigt riktigt trevlig, och jag är nöjd med dagens pass.

Nu undrar ni säkert över rubriken, och jag lovar att förklara vad detta fantastiska är för något. På GHS mässan lanserades en ny form av stallpad vid namn "Ice Vibe Boot" av märket Horseware. Denna pad kan användas både med och utan de två kylpaddarna, och är försedda med motorer som får benskydden att vibrera. Detta skapar blodcirkulation hos hästarna och motverkar på så sätt skador samt förhindrar svullnader. Jag blev riktigt sugen på ett par sådana, men när jag kom var skydden redan slut. Nästa leverans kommer i mitten på april, så jag får helt enkelt ta och vänta tills dess.

Priset på dessa godingar är 1695 :-, och jag har hört att flera av ridsportens elit har nappat på konceptet. Vad tror ni kära läsare? Är detta något ni hade kunnat tänka er att investera i?

/ Therese



Dags för träning,

Hej igen allihopa!
Då jag verkligen har haft fullt upp hela helgen (vilket har märkts på min värdelösa uppdatering i bloggen) har jag inte hunnit rida Misti så mycket. Red henne en stund igårkväll, men det blev inte så bra alls eftersom jag var både hungrig och trött. Därför är det dags att ta nya tag idag, och jag har bestämt mig för att vara med och rida i "Tävlingsgrupp Dressyr" som ridskolan där jag står anordnar. Vi ska rida för min tränare Mikael Jacobsson, så jag hoppas att jag får ordning på ett och annat. 

Vi hörs senare i eftermiddag!

/ Therese

Min shopping,

Träns från Dyón. Äntligen! Denna modell var klart finast i verkligheten, och Misti var bara sååå fin i det. Lovar att ta kort på henne i eftermiddag!

Lamicell Cup schabrak. Har länge suktat efter ett sådant, och när jag hittade det för 199 :- kunde jag bara inte låta bli.


Väst från Spooks med hög krage. To die for! Riktigt riktigt snygg.
Klicka för att stänga fönstret
Tävlingsskjorta "Felicity" från Equiline

Utöver detta köpte jag även ett par handskar från Roeck (bruna såklart), ett skärp med swarovski i brunt/guld, ett champagnefärgat swarovskipannband, ett par boots och ett par senskydd att ha när jag rider hemma.

/ Therese

 


Shoppat!

Jag har shoppa lite själv för mina pengar och så har jag o mammashoppat lite granna! Wiho! hihi..

Ridbyxor

Fick av mamma ett par mörkblå nästan svarta ridbyxor från Kingsland.
Kingsland Kathrin heter dom
Och är inte dom på bilden, fick ha barnstorlek 160 haha!
Därav 899:- i vuxen storlek 1699:- (gött med barnstorlek haha)!!
VÄRLDENS SKÖNASTE ridbyxor, helt ärligt har aldrig haft ett par bättre!

Ridstrumpor

Ridstrumpor från Kingsland också (gillar dom skarpt) en hel trave,
tror vi har shopat 5 par strumpor! Så nu har jag ett tag! haha!
Mässpris!! 79:- st Hemma 129:- st

Ridstövlar

Pioneer,
jag hade siktat in mig på ett par chaps, men vi var o prata med Lyckås om mina falsterbo stövlar och hon sa att hon var tvungen och skicka in dom till Tretorn så så fick de bli, alltså skulle jag vara stövellös i ett par veckor, därav kollade jag lite efter stövlar.. Och hittade dessa till ett ortroligt bra pris faktiskt!
1800:- fick jag betala för dessa med blingad logga. Mässpris då..
Vanligtvis ligger de på 2995:-

Skärp

Blev ett skärp från svarowski
svart med vita stenar till tävlingsoutfiten.
mässpris 699:-
Hemma 999:-

Tyglar

Dyon tyglar, har länge velat ha sådana men inte hittat några jag trivs med,
och inte heller i rätt färg till mitt dyonträns jag handla förra året!
Men nu hittade jag dom! för 599:- istället för 1299:-
yey! :)

Har säkert glömt något.. Men nu orkar jag inte mer haha!

//Carro


Måndag..

Tillbaka till verkligheten idag då alltså.. Fyf*n rent ut sagt, Horse Show är årets absoluta höjdpunkt! Finns verkligen inget som går upp emot de, få kolla på hoppning som som en o rysa, O INTE TALA OM HÅRRESANDE PUBLIK, puh! Mässan, fina hästar, härligt hästfolk (och mindre härligt emellanåt tyvärr) men de rör en typ inte i ryggen för man går på moln där inne! De är absolut bäst! Och så är de över ett år var tills nästa gång nu.. Ush, hur ska man orka vänta? Tur att de är falsterbo i sommar i varje fall så man får lite utav de där!

Jag har lovat er bilder, och de kommer! Tror de är lite folk som skickar över bilder till mig idag under dagen så de får ni ikväll! Jag har själv tagit bilder torsdag o söndag på hoppningen, dessa kommer upp senare idag eller tidigt imorgon, jag har gjort upp lite tidsinställda till er, vad som är inshoppat osv! Tyvärr blev de inget "bakom kulisserna" för vi glömde helt o hållet av de, förlåt för de! Men de var så mycket ändå som de va så..

Jahopp, strax bär de iallafall upp till mina underbara hästar! TROTS SNÖN?!.... Har saknat dom något otroligt och haft sådana suka skuldkänslor över att jag inte har ridit dom på 3 dagar! Så idag ska dom få sjuuukt mycket kärlek, och de älskar jag! :)

Puss o Kram

//Carro

                         

2nd place!

2a plats idag! Gött nöjd med idag, vi hämtade oss faktiskt riktigt bra! Dock inte nöjd med den där förbaskade muggflytten.. Nåja, sådant ska ju glömmas! Eller? Är faktiskt lite sorgsen i hjärtat och tårarna brände lite i ögonen när vi satt på prisutdelningen, herregud.. Sista året? Verkligen? Aja.. jag har ju fattat de beslutet själv! Ingen annan.. Jag! Och då får de vara så tills vidare!

Kom precis ut ur duschen för övrigt och nu är de snart dags för party! Avslutningsfest för alla utländska ryttarna, imorgon LOVAS uppdatering för hela slanten! Utvärdering av tävling, mässan och självaste showen! Anyways, måste göra mig färdig nu! :)

Missa inte havrepappans inlägg om mig wiihoo!
http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/havrepappa-moter-sin-storsta-idol.htm


Puss o Kram!!

//Carro


Bild lånad av Havrepappa "Lars"

Roffe! <3

Idag hejjar vi på Roffe, och håller tummarna tills de så blöder! Seger ikväll Roffe! SEGER!! :D

Håll gärna tummen för oss också! Vi ligger trots allt 2a, puuh... Hade suttit fint med en vinst! :(

Ha en fin dag! jag uppdaterar när jag kommer hem!
En intervju väntar också idag, utav havrepappa!

Puss o Kram

//Carro

                          

Bilder från GFRK i tisdags!

Här har ni dom!


Jag o Ulle (gammal gren, gretna green heter den! finns inte längre gjordes bara som 'showinslag')

Igen! :)


Sandflaskor


Igen


Upphopp


Hippo


Miss i skräp


Flaggor

//Carro


Oush..

Fy satan vad trött jag är! Den som säger att de inte är anstängande o gå på hästshow o hästmässa kan slänga sig i väggen! Asså seriöst, jag tror jag kan somna stående om jag försöker? Hemskt skönt att jag gått o blivit sjuk på köpet också! Asgött! Eller inte........

Är iallafall hemma nu, och ska strax käka pannkakor som min mamma har gjort till mig! Kärlek till mammsen! Måste bara uppdatera först för såg att de var tomt, FÖRLÅT för de för övrigt! Har tyvärr dock inte funnits någon tid över till o blogga idag över huvudtaget! Och jag har verkligen tänkt på er flera gånger idag och kännt mig skyldig, men de har verkligen inte funnits tid! Tror de finns överseende hos dom flesta av er för de!

Har gått ganska dåligt för oss idag tyvärr, vi ligger fortfarande 2a men de har inte vart något flyt idag alltså... Hoppas de blir bättre imorgon, jag missade ingen gren idag vilket jag var väldigt glad för! Men de kommer nog imorgon tyvärr, haha! Nåja, sådant man får leva med! Har nog fortfarande inte riktigt insett att de är min sista gång inne på Scandinavium med gymkhanan imorgon! Känns rätt sjukt overkligt att de redan är slut?
Har inte änns fattat att Horse Show har börjat ännu? :( Ush hatar när det är slut! Blir så ledsen! :(

Nåja, nu blir det pancakes! Puss o Kram

//Carro

                             

God natt!

God natt underbara ni!
Måste be om ursäkt för min värdelösa uppdatering, men ni förstår nog. Ville ändå be om ursäkt liksom!

I nuläget ligger vi 2 poäng bakom Shropshire! Alltså på en andra plats, men de är 2 dagar kvar! :)

Pusspuss /Carro


Färdig!

Hej på er allihopa!
Förlåt för helt värdelös uppdatering idag, men det är så sjukt mycket folk överallt på Scandinavium så man får verkligen inte utrymme att knappt andas och ännu minde blogga. 
Nu är jag iallafall färdigshoppad för iår, och kontot är tömt (som vanligt). Fick köpt en hel del grejer som jag verkligen har suktat efter länge och min tävlingsoutfit är nu helt komplett, vill ni se vad jag har lyckats få med mig hem?

/ Therese

På gott o ont!

Springer omkring på mässan o spenderar för mycket cash! På gott o ont såklart ;)! Vad har ni shoppat? :)

Puss o Kram

//Carro


Spooks










Västen längst upp fick följa med mig hem igår. Spooks är helt klart ett nytt favoritmärke i garderoben!
/Therese


Hejja Sverige, klapp klapp klapp klapp klapp!

Idag smäller de godingar! Skriv så ni blir hesa! :)

Dock kommer min uppdatering bli lite halvkass under helgen eftersom de finns lite tid till annat just denna helgen, hoppas ni har överseende, och förstår att jag änd gör mitt bästa för er! :)

Knäppte lite kort igår, men han bara redigera några stycken innan jag var så trött att ögonen gick i kors, slänger kanske upp allihop ikväll, men om inte alla är färdiga vill ni kanske ha några stycken iallafall? Säg till isåfall så slänger jag upp dom som är redigerade ikväll! :)

Puss o Kram! O glöm inte.... HEJJA SVERIGE!

//Carro


SamShield

Hej allihopa!
Anlände precis hemma hos en vän efter en heldag på Göteborg Horseshow. Benen värker och ögonen är alldeles grumliga. Men det var det värt! Lite shopping har det blivit idag, bland annat en väst från Spooks samt ett härligt träns från dyón. Lycka! Visar min shopping mer nogrant imorgon kväll då jag varken är hemma eller har tillgång till kamera just nu...

En genomgående trend hos hoppryttarna just nu är hjälmarna från Samsonite. Prislappen är lite väl saftig för min del, men annars är dom riktigt snygga. Vad tycker ni om dessa hjälmar?

/ Therese

Prislappen börjar på ca. 4500, sedan kostar tillvalen olika mycket. Att få swarovski på hjälmen kostar till exempel runt 1500 extra.




150 cm

Sitter här o väntar på att en 150cm Grand Prix ska starta, har sprungit runt på mässan en stund o kollat massor med hoppning! Bland annat Young Rider finalen!

Och där säger vi Grattis till Louise som vann över 2an Carl Jakob Ingvarsson! Sjukt bra rider 0 i grunden likväl som omhoppningen! :)

Har även sett när Angelica Augustsson och Rolf Göran Bengtsson värmt upp i en 140cmare! På Mic Mac du Tillard och Casall la Silla! Ha en fin fortsatt kväll godingar! :)

Jag har knäppt lite bilder som ni förhoppningsvis får ikväll, men vågar inte lova något! Beror på hur trött jag är ikväll! Nu börjar 150 klassen, så puss på er sålänge! :)

//Carro

Bild från första ekipaget i 150n, Christian Schou på Coronada - Coronado


Lycka!

Blir de bättre än såhär?

//C


Massagen!

Provade massage-padden på Patriks igår och även på United!
Båda 2 såg ut o trivas riktigt gött i den, och jag är verkligen sååå nöjd med den!
Väl investerade pengar definitivt!

Patriks fick den innan ridpasset i ett såkallat "före ridpass program", de är en typ av uppvärmingsmassage som värmer upp och stimulerar musklerna så dom inte är kalla och ihopdragna, väldigt bra på en äldre häst kan jag tänka mig, eller på en häst som är väldigt stel. Patriks är väldigt "ostel" om man nu kan säga så haha, men eftersom de ösregnat på dom ute i hagen idag tänkte jag att han kanske var lite kall trots sitt 300g täcke, så tänkte att massagepadden, de blir bra! :) Och de blev de verkligen, gick väl inte yberbra o rida, men har svårt o tro att de är massagepaddens fel! haha.. Men han kändes ändå mjuk o rörlig och väldigt avslappnad.

Ninja fick de såkallade "efter ridpass programet" efter jag ridit, och detta är nog verkligen o föredra! Hon fick varva ner i stallgången medans jag mockade med massagepadden, och de såg hon otroligt nöjd ut med. Kan tänka mig att de programmet verkligen fungerar på alla typer av hästar och faktiskt hjälper dom att vara mjuka o musklerna till dagen efter, hellre än o bara ställa in dom i boxen så dom blir kalla o stela!

Några synpunkter?

//Carro


P med padden från igår!

nu kör vi! - bloggat från min mobil


Godmorgon!

Sitter just nu på väg in till Scandinavium och dag två av Göteborg Horse show.
Efter ett par timmar sömn är jag mer taggad än någonsin!
Dagens höjdpunkter är helt klart 150 hoppningen i eftermiddag och självklart gymkhanan där jag som alla tidigare år ska stå och skrika fram Caroline och det svenska laget till seger!

Får väl se om det blir någon shopping idag, redan efter en dag på mässan börjar kontot tryta... usch!

Vi hörs senare i eftermiddag.

/ Therese

God Morgon god morgon!

Hallosan!

Idag bär det av in till mässan, ska först nu bara smita upp o ta hand om min häst, funderar på att rida en sväng! Men har inte riktigt bestämt mig ännu, därefter ska jag iallafall in o ha en go dag men mina hästisvänner! haha..

har gjort i ordning ett par tidsinställda till er här under dagen, men kommer nog en hel del iphone-inlägg också, helst från Horse show och mässan! Har ni några önskemål på intervjuer och annat så måste ni tala om de så fort som möjligt! :)

//Carro


Natten!

Kom precis hem, efter en sjukt go kväll med mina härliga vänner!
Och idag (!!!) är de GHS, wiho! Kan ni tänka er att de redan är här? Galet vad fort de har gått!
Så de blir faktiskt lite shopping redan imorgon, vad jag har planerat iallafall, haha!

Är nog inte inne när dom öppnar kl 10, men är iallafall där till 12-1 någon gång! :)
Invigningen är ju på torsdag kvällar, och de är för tillfället iallafall inplanerat att inte åka hem före de, beror dock på hur trött jag är! Behöver juvara utvilad tills på fredag!

Juste! Ni som tänkt se gymkhana på fredag, dom har sagt preliminärt halv 12 till oss just nu, så blir väl ca halv 12 - 12 någon gång vi rider! :)

Puss o Kram

//Caroline

Foto!

Om de är någon som fotograferar på Scandinavium är ni varmt välkomna att mejla mig dom bilderna, skulle verkligen bli skitglad! [email protected]!

Kram på er! :)

//Carro

                               

Morgonträning?

Hej igen allihopa!
Känns som att hjärnan är helt insnöad på Horse Show nu, men det smäller ju faktiskt imorgon så vem tänker inte på det?
Kikade runt på GHS hemsida lite idag, och hittade något som jag tyckte var riktigt häftigt.
Visste ni att man nu kan få komma och titta på Horse Show redan från 06.30 på morgonen? Man får då se elitryttarnas träningspass innan tävling, och antagligen lära sig en hel del på hur dom lägger upp ett träningspass på sina hästar. Detta kostar 100 kr och kan betalas i biljettkassan på Scandinavium, och håller på fredag samt lördag morgon.
Jag blev riktigt sugen på att åka dit och kika... Vad tycker ni om detta förslag? Hiss eller diss?

/ Therese


Bild lånad från GHS hemsida

Vad händer Sverige?

De är ju inte vinter längre iallafall, men de här regnet som går i sidled utanför fönstret? Vet inte om jag tycker de är mycket bättre faktiskt.... Men men dagarna ska väl rulla på för de hoppas jag, är ju som sagt var HORSE SHOW veckan, så man ska inte klaga oavsett väder!

Dagen består utav ridning av mina båda underbara små hästisar! Har också hand om Sophie, mamma sa precis att hon mockat hos henne! Ibland gör små saker en bara så superglad haha, oerhört tacksam o slippa mocka 4 boxar då jag ska mocka hos Jennys häst Bulan också. Anyways, ska gå en promenad med Sophie, om vädret skärper till sig, och dom andra 2 ska hårdslipas, måste försöka rida riktigt ordentligt dessa dagarna som jag faktiskt rider denna veckan, eftersom jag förmodligen inte kommer hinna rida så fasligt mycet tyvärr!

Tycker inte om att mina hästar vilar för mycket, men denna veckan finns de inte mycket o göra faktiskt, önska ibland att jag kunde klona mig med de går inte. De svåra är ju att be någon om hjälp också, eftersom alla andra också är på Horse Show... Typiskt! Men de får gå ändå!

Ikväll har vi pubafton, detta är tradition att ha under Scandinavium veckan här på alleby, sjukt härligt när alla gymhanamänniskor samlas och har de sjukt trevligt tillsammans med dans, musik o party! Blir faktiskt sällan bättre än så, de är verkligen sjukt goa människor de går inte o undvika. Tror faktiskt britter är gladare och socialare människor än svenskar.. haha! Men vad vet jag :)!

Kram på er! Hörs väl lite senare! :)

//Carro

                               
Suddig bild, Men här har ni Sophie från träningen på Scandinavium igår, haha!

Att se fram emot

Hej allihopa!
Sitter just nu och kikar lite på starftälten till Göteborg Horseshow, framförallt vilka hästar de olika ryttarna har valt att ta med sig till tävlingarna. Rolf-Göran Bengtsson har bland annat toppat sitt team och tar med sig såväl EM-hästen Ninja La Silla som hans andra två stjärnskott Casall La Silla och Kiara La Silla.
Malin Baryard-Johnsson lämnar Tornesch hemma och tar istället med sig hästar som för mig inte är så välbekanta i större sammanhang, bland annat Laledy och Baltemore.
Angelica Augustsson syns självklart på sin Mic Mac Du Tillard och vi kommer även få se Douglas Lindelöw på Talina.

Ser verkligen fram emot helgens tävlingar! Mina personliga favoriter är young rider tävligarna och så självklart världscupen. Vad tycker ni bäst om att titta på?


Angelica Augustsson - Mic Mac du Tillard


/ Therese



Göteborg Horse Show



IMORGON SMÄLLER DE!
Då drar året roligaste och bästa hästshow igång, och jag är verkligen supertaggad!
Blir verkligen en mix av lite allt möjligt!
Hoppning, dressyr, GYMKHANA, mässan och massa massa mer..
Har ni några önskemål, något ni vill att vi ska suga åt oss av och blogga om sen?
Tala gärna om vad, och ha en helt sjukt bra HORSE SHOW helg!!!!

SES VI DÄR?
Glöm inte hejja! :)

Puss o Kram

//Carro


Havrepappan

Läst hans blogg någon gång? Havrepappa är en kille som heter Lars, och är krönikör för Hippson.se och även en storbloggare som bloggar på hippson! Är såkallad husbloggare där! Verkar vara en härlig hästprick, som dock inte rider själv. Men driver en riktigt rolig och härligt ärlig blogg! Kika in där vettja!

Hur som helst! Under Göteborg Horse Show dagarna ska jag träffa honom på Scandinavium eller mässan för en liten "intervju" eller ett litet snack av något slag! Rätt spännande, de är ju ändå en stor bloggare så de gör de ju verkligen lite extra intressant! han tycker tydligen väldigt mycket om gymkhana också, vilket gör de ännu roligare! Så kolla in där som jag skrev förut och så småningom kanske ni hittar ett litet inlägg om mig så småningom här ;)!

Bloggen hittar nu här om ni inte sett den tidigare! :)
http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm



//Carro

lång dag, för omväxlings skull....

Tjosan!
Har precis kommit hem från GFRK, efter denna sjuuuukt långa dag, inget fel på långa dagar som den här eftersom den har innefattat massa roliga saker! Men man blir ju ändå tokigt trött! hehe..

Först var jag ju hos frissan imorse och fyllde i utväxt o toppa håret lite o sådära, sen åkte jag hem o käka en god frukost! Gick ut till Sophie, för att göra i ordning henne så vi kunde gå upp till Alleby. Där fick hon låna en box medans jag mockade hos Ninja, hade planerat o rida men hann verkligen inte.. Tiden sprang iväg och de var dags o lasta och åka ner till Scandinavium.

Väl nere på Scandinavium lastade vi av och gjorde i ordning hästarna för lite träning inne på stora arenan, SJUKT BRA underlag där inne alltså, kan verkligen inte bli mycket bättre! Träningen där inne gick väl inte superbra, men helt okej.. Galet varmt där inne dock! Blir ju desto varmare med all publik.. Hmm, nåja! Slipper man frysa när vi ska rida i kortärmat iallafall! :)

Sedan lastade vi igen, käka lite mcdonalds (för de brukar man ju aldrig äta under dessa veckorna haha...), och åkte vidare till GFRK, där vi skulle ha vår "tävlingsclinic", haha jo tack... Vad hände där? Dom hade inte gjort färdigt underlaget så vi fick bara använda hela banan, detta slutade ju i ett totalt fiasko och hade vart bättre om de inte blev någonting alls tycker jag.. Men men, nu fick de bli som de blev! Jag red som en slarvig gammal kärring som tappat sin käpp.. INTE OKEJ alls.. Men aja får skärpa till mig bara.. Så äre! Skärpning..

Och nu är jag iallafall hemma, tror ni förstår att jag är rätt trött nu och också att jag haft sjukt dåligt med tid o blogga idag, men imorgon är jag ledig så då blir de bra uppdatering! Gött va? Och på torsdag är de dags för mässan, blir nog mest lite mobilinlägg från mässan då! Tänkte se vad man kan hitta för kul smått o gott, "bakom kulisserna" så att säga! ;)

Förresten har jag hunnit slänga i mig en semla såhär på fettisdagen! hehe :)
Anyways, puss o kram!

//Carro

                            

världens snyggaste semla - bloggat från min mobil

/ Therese

Semmeldagen!

Godmorgon allihopa!
Hoppas att ni har sovit gott, det har jag gjort.
Idag är det semmeldagen, en utav mina favoritdagar på året haha. Semlor kan ju vara det godaste som finns?
Jag och min syster försökte oss på att baka semlor igår, låt oss säga att det iallafall inte är någon annan som äter så fula semlor.
Slänger upp en bild på dessa sedan, haha.

Idag ska jag till skolan och ha en lektion, sedan vidare till körskolan för att plugga lite teori samt köra lite bil.

Vi hörs senare i eftermiddag!

/ Therese

Frissan

Hej läsare!

Sitter hos frisören just nu! Och dagen har en hel del kul att bjuda på faktiskt! :)

Har suttit här sedan kl 8 imorse för o hinna bli lite fin i håret, när jag kommer hem måste jag rida United o mocka hos henne! Men, kl 13 lastar vi för att åka in o träna på Scandinavium inför helgen! Blir nog bara lite lätt o försiktig träning/ridning eftersom vi sticker till GFRK direkt efteråt. Men de är alltid skönt o få komma in o känna på underlaget och se sig omkring lite grann!

Iallafall så åker vi till GFRK direkt efter de för o ha en uppvisningsclinic i typ av träningstävling, ett heat, 13 grenar. Så blir ju skönt o slippa gå in på Scandinavium på fredag utan o ha sett kvalitén på de lagen som är här. Som vanligt lär dom ju vara helt grymma men jaa se hur bra dom är ändå! :)

De är alltså Scotland, Middlesex o Shropshire som är här denna veckan och vet ju sen innan att detta är 3 enormt bra lag, hur bra vet jag inte i jämförelse med oss menar jag. Men vet att som är bra! :) haha..

Ses vi på mässan förresten?

Puss o Kram
//Carro


Sen kväll!

Jag är just nu uppe på Alleby och umgås med våra härliga britter, därav lite kass uppdatering. Men jag har desto mer kul o berätta sen då dock! :)

Har vart o hämtat ponnys o grejjer hela dagen så har verkligen vart superstressad.. Är mycket denna veckan! Men försöker iallafall :))

Hörs imorgon, och ni är grymma läsare de vill jag lova! Puss

//Carro


Ur en facebookonversation,

T: Annars kan vi ju byta hästar? Det hade ju varit spännande ändå.
C: Haha, ja hade nog sätt ganska roligt ut båda delar.
T: Vad menar du?
Therese+Ninja=Kaos
Caroline+Misti= Kvar på pallen vid parkeringsplatsen



Njut av mina fantastiska paintskills.

/ Therese

Mot stallet...

... och vidare!
Hoppas det går att rida ut idag, haha. Det lär vi märka iallafall! På med broddar och reflexer så ska det nog gå finfint.

/ Therese


Modet just nu:


Öronhuvor i alla dess former och smaker. Värmer riktigt bra och öronen fungerar dessutom som fickor ifall du inte har några på jackan. Ovan ser ni mig i min favorit, en svart med silvriga pärlor. 

Hur snyggt?

/ Therese


tillbaka till verkligheten - bloggat från min mobil

Hej allihopa! Nu var det slut på det roliga och skolan är igång igen. Verkligen superdeppigt! Men får stå ut, snart bara 100 dagar kvar till studenten! Och så är det dags för horseshow denna veckan ocksä, woho. Sitter just nu och väntar på bussen hem efter en skoldag och lunch på jensens. På schemat idag står uteritt med mips och massor av plugg. Vi hörs senare! / Therese

Vänersborg


Taggar upp för året första riktiga tävling!
Dock super nervös hihi! :)

//C


God Morgon!

Säger verkligen God Morgon, som en kvittrande fågel idag, haha!
Har nämligen fått ledigt större delen av denna veckan, vilket jag uppskattar oerhört mycket!

Ska därför passa på och springa lite ärenden idag, bland annat ska jag till en järnhandel och byta adaptern till massagepadden, sen bär de av till Ridsport i Kungsbacka för o hämta ut min förbygel som dom säger ska ha kommit nu, men jag litar inte riktigt på de.. Men vi får väl se! Därefter åker jag till MyOne på Hisingen igen för att köpa en padd till Sophie proppen eftersom hennes padd numera ser ut som ett platt grodskinn? Känns lite ovärt med en sådan, bättre o köpa en ordentlig padd! :)

Ska också rida idag, Jossan ska rida United och jag ska rida Patriks, och tror faktiskt jag hoppar idag eftersom de inte blev någon hoppning igår, men får tänka på den saken.. :) Är också oerhört sugen på o rida ut, men eftersom klockan kommer hinna bli så mycket så känns de inte som om jag kommer hinna de! Men de återstår o se, vill iallafall inte rida dressyr idag igen, nu behöver vi göra något annat! Puss o Kram!

//Carro

                                              

Equilibrium Therapy

Weeeee !!! :)
Nu är den här!

Vi känner några som har en massage"platta" och lägga på hästens rygg, den masserar heeeela hästen från hovar till öronspetsar genom att bara ligga på ryggen, en väldigt bra maskin som hjälpte otroligt bra på Patriks i sommras, efter att Anna som hon heter var här och massera Patriks med denna, och även Polo och nu Ninja ett par gånger så har mamma varit väldigt intresserad av en sådan, men då den var väldigt dyr har de liksom inte kännts relevant. Meeeen! :)

När vi pratade med Ulle här om veckan så berättade hon att hon beställt en sådan fast i annan modell (eftersom de är ett annat märke) från England, där den inte heller var lika dyr! Mamma nappade givetvis direkt och bad Ulle beställa en till oss också! Och idag kom den, engelsmännen hade med den till oss, och nu är den hääär! :)
Yiippiiiee! Nu kommer hästarna få så mycket massage att dom knappt vet vad dom heter til slut ;)! hihi


Såhär ser den ut, Equilibrium Therapy !

  • "Clinically proven to promote relaxation, improve back flexibility and even increase stride length.
  • Each massage session lasts for 30 minutes; it strokes, vibrates and oscillates, stimulating the muscles.
  • There are three different settings: Low - To cool down after exercise. Medium - To warm muscles prior to exercise. High - To help alleviate back problems.
  • The battery lasts for at least six sessions and recharges in a few hours, using the portable charger."

Your horse says...

"I really look forward to my massage sessions. The pad is so soothing as it cycles through stroking, massaging and vibrating, I can feel any stiffness just melting away. I think of it as 'me time' when I can just ignore the rest of the world."

//Caroline


Fina häst!

Hej allihopa! 
Efter att ha slängt i mig ett mål mat är jag nu fit for fight igen.
Helt sjukt vad trött man kan bli av att träna ett par timmar. Dom som säger att hästhoppning inte är jobbigt vet kort sagt inte vad dom pratar om ;).

Iallafall så gick träningen jättebra. Misti var på underbart humör och Emma hjälpte mig att rätta till min sits litegranna. Jag har en tendens att "kasta" mig över hinder som om det vore 140 högt, det bottnar i att jag är så himla rädd att störa Misti. Dock har detta en bieffekt, när vi landar har jag inte hunnit komma tillbaka i sadeln vilket resulterar i att jag först tre galoppsprång efter hinder kan börja inverka på henne. På linjer där det är tre meter mellan hindrerna får jag med andra ord problem ;) Haha.

Vi tränade mycket konstiga linjer och relaterade avstånd, Misti var på hugget som vanligt men lyssnade faktiskt på piloten där uppe ibland! Kors i taket.

Avslutade träningen med att hoppa en bana på 1m -1,10m med något hinder som var lite högre. Fick in ett himla bra flyt och en riktigt bra runda där det verkligen kändes som att allt stämde. Nöjde mig där eftersom vi inte har tränat på riktigt länge och eftersom vi fick in en bra känsla. Härliga häst! Jag är allt lyckligt lottad.

Pappa fick med sig kameran och lyckades (hör och häpna) ta en del fina bilder.
Självklart slänger jag upp dom åt alla våra fina läsare!

/ Therese












Åååh.. så typiskt!

Jahopp... Planering har inte riktigt hållt, tidplanen har funkat. Men min planering blev förstörd...
Var ju uppe med tuppen i morse och åkte upp till stallet för o hoppa Patriks och rida United...

Blev inte mycket med den hoppningen, för när jag kom bort till menegen i tron om o få rida helt ensam o ostörd var där en privatlektion?! Vi har en whiteboard tavla på stallet där privatlektioner, löshoppningar, träningar och allt sådant måste skrivas upp! Så man kan anpassa sig efter detta.. Men ICKE, nu var de privat lektion från 9-10 10-11 11-12.. Endast en uppskriven och de var den som var mellan 11-12! INTE OKEJ?!

Så iallafall, när jag kombort till manegen 9.30 så kunde jag inte ju inte ställa upp några hinder? Sur som tusan fick jag ju rida dressyr på P då.. Blev inget bra med de, jo högergaloppen var han kalasfin, men resten av ridpasset var K A T A S T R O F... Kanske inte så illa men de var inte bra... Kände mig väldigt missnöjd när jag kom bort till stallet, och på inte tal om besviken! :(

Sen red jag United en stund, min lilla tjej har ju väldigt mycket humör.. haha! Och så kan hon inte rygga, något jag tycker en häst ska kunna, lite ouppfostrat annars.. Så jag kämpade med en häst som stod och studsa på bakbenen i typ 10 minuter innan hon fatta vad jag menade ;)! Dock snabblärd liten tjej! Men också väldigt envis.. Efter hand vart hon hur duktig som helst och ville rygga så fort jag gjorde halt, haha! Men hon var iallafall superfin o mjuk, och lugn o behaglig för en gångs skull ;)! Haha, var verkligen toppen härligt och rida henne idag! :)

For sedan ned till vårt stall hemma och gjorde i ordning Sophie för träning, träningen gick ganska bra! Inte mycket o gnälla över förutom att Sophie var lite slö, men de gör inte så mycket! Tror hon sparar på krafterna! Haha..

Efter träningen stack jag upp till alleby igen och mockade och gjorde foderspänner till mina hästar, kastade mig i bilen på nytt och åkte till Bulycke för att kolla på Therese när hon tränade för Emma Emanuelsson! Gick verkligen kanonbra! Hon o Misti bevisade verkligen för Emma att dom var minst så duktiga som alla andra! :) Bort till ICA efter de, och nu kom jag hem! Vart en lång dag med alldeles för lite o äta, så nu ska jag o Mammsen laga tacos! Mumms :)!!

Skriver senare, puss o kram!

//Caroline

                      

.

Kanske var det tur, att jag föll så djupt?
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut.

Nu åker vi och tränar!
Kram på er sålänge

/ Therese


Tömkörning

Hittade en rätt bra artikel om tömkörning på Hippson.se
Tänkte att ni kanske ville ta del av den! :)


"Hästar blir naturligt lydiga av tömkörning"

Del 3: Här är tredje och sista delen av Tömkörningsskolan med KG Svensson. VI får följa KG när han tömkör en ungponny och en vuxen hopphingst, dessutom svarar han på publikens frågor.

Text: Anki Yngve
Foto: Louise Videlyck
 
Den sexåriga ridponnyn som KG träffar för första gången har gått gångartsfinal både som fyra-, fem- och sexåring. Ponnyn har tömkörts lite grann förut och under hösten har han tävlat LA dressyr. KG visar att däckeln går att anpassa så att den även passar ponnyer, genom att gjorden under magen går att byta till en kortare.
På den här ponnyn låter KG yttertömmen gå genom mellanringen. På insidan går tömmen från gjorden, genom bettringen och till handen. KG passar på att ge lite teori:
- Man ska ha ett utgångsläge som blir så naturligt för hästen som möjligt, mot hur den är byggd. Har den lågt ansatt hals får man ha den lite lägre inspänd. Är halsen högt ansatt kan hästen ha lite högre inspänning.
- Sedan bör du sätta skydd på benen. Det är inte lika viktigt på en treåring utan skor, men när hästen väl har skor ska den ha lindor eller skydd. Givetvis kan man ha galoscher på dem också...   
 
Får rasta av sig
Ponnyn är vaken och sätter full fart från början.
- Han gillar att visa upp sig! Jag låter honom trava runt tills han har rastat av sig och gör inte så mycket i början. Sedan vill jag få honom att acceptera handen lite mer, att ta mer stöd, förklarar KG.
Ponnyn får först gå relativt nära KG, på en lite mindre volt.
- Det beror på att han går lite in mot mig, inte ut på yttertömmen. Jag vill känna att jag kan påverka honom utåt. Så småningom kommer jag att flytta hästen ut på ett större spår, berättar han.
 
Ska följa yttertömmen
Efter en stund spänner KG om ponnyn så att yttertömmen bli dubbelverkande (från gjorden, genom bettringen, tillbaka till en högre ring på gjorden och sedan till handen). Detta för att få ponnyn lite lydigare.
- Jag vill att han ska flytta sig utåt för yttertömmen när jag går mot honom.
För att kunna rama in ponnyn lite bättre tömkör KG i ett hörn. Efter hand får ponnyn mer och mer töm.
- Han är lite rymningsbenägen, skrattar KG.
Med det menar han att hästen släpper kontakten lite för mycket i handen. Han skulle vilja att den var stadigare i kontakten och följde med tömmarna utåt, samt accepterade innertömmen som vändande.
I galoppen får ponnyn först gå fram i lite högre tempo för att hitta tretakten och sin balans. Så småningom möter KG upp med yttertömmen.
- Är man sex år ska man kunna korta sin galopp lite mer, säger han.    
På slutet blir det riktigt bra och KG flyttar bland annat ponnyn sidvärts.
- Det här var en känslig men väldigt fin häst!
 
Godkänd hingst
Kvällens sista häst är den godkända hingsten Algot 1182, som är efter Cardento och rids av Svante Johansson.
- Den här dömde jag i treårsfinalen i löshoppning, berättar KG.
Han passar på att berömma Cardento-blodet, hingsten har gett fantastiskt många fina hoppavkommor. Om Algot är tömkörd innan vet inte Svantes sambo Nina Sturesson, eftersom han är ny i stallet.
- Här kan man se att det är en ganska välskolad häst, han tycker om att söka sig framåt-nedåt. Då hittar hästen automatiskt sin takt, vilket är positivt.
Eftersom detta är en äldre häst har KG redan från början satt tömmarna dubbelverkande på båda sidor, för att få tömkörningen så effektiv som möjligt.
- Jag har oftast tömmarna så här på äldre hästar. Men du måste kunna ge efter snabbt!
 
Galopperar väldigt bra
- Här ser vi att den här hästen har en bärig, stor galopp med ordentligt påskjut bak. Och så har han väldigt fina knoppar! säger KG efter en stunds galopparbete.
Eftersom galoppen är bättre än traven använder han galoppen för att förbättra hästens travkvalitet. Han tar in Algot på en lite mindre volt, låter honom galoppera med kortare språng där och släpper sedan ut honom på ett större spår men med bibehållen, kort galopp. Efter galopparbetet travar Algot mycket bättre, med mer påskjut. Den omtalade halsmuskeln har dessutom lagt sig tillrätta som en ostbåge i toppen på halsen.

  

Bilderna tillhörde annonsen.

//Carro


Godmorgon!

Vädret ser ut och hålla sig hyfsat, så nu taggar jag träning för Emma Emanuelsson i eftermiddag!
Ska bli riktigt roligt att träna i eftermiddag då jag inte varit iväg på så himla länge, har dock inga jättehöga förväntningar på varken mig eller Misti då det var riktigt längesedan vi hoppade något seriöst. 

Träningen börjar 15.30, innan dess har jag en hel del plugg på schemat som måste bli klart. Hur kommer det sig att man alltid väntar till sista sekund? Usch. Blir tokig.

Vi hörs senare i eftermiddag!

/ Therese



Söndag morgon, uppe med tuppen!

Halloj, jag är upp med tuppen idag!
Endast för o hinna med och andas med allt som är o göra haha! Dock är de ju självvalt de mesta, så kan inte gnälla på de! :)

Sitter just nu o käkar frukost, en skål med Special K! Om en stund bär det av upp till stallet för o rida bägge hästarna, innan 13.00! Eller ja helst lite innan de till o med för jag har träning med gymkhana laget kl 13, och innan dess måste jag ju hinna göra i ordning Sophie, och ta upp henne till ridhuset! Nåja, de ska nog gå! :)

Idag blir de nog lite hinder med P, längesen han hoppade nu. I torsdags skutta vi över 2 sockerbitar som stod framme, dock klassar jag inte de som hoppning riktigt! Haha.. ;) Ninja sa få ta de lugnt om de är möjligt med den damen. För att hon vart så himla taggad igår och typ resten av veckan också så behöver verligen hitta harmoni idag, har funderat på o testa o tömköra henne ett tag, kanske blir idag?

Gjorde de med Bacardi väldigt mycket en period, och de blev verkligen mycket bättre! Dock var han super lyhörd på min röst och väldigt känslig för hjälperna så de var ju mycket enklare på honom än vad jag räknar med att de ska vara på Ninja, men måste vara värt ett försök! Vill ha bättre pli på henne från marken också, detta kanske hjälper? Vi får se! Ni får veta mer senare i eftermiddag för nu har jag sjuuuukt bråttom!

Puss o Kram!

//Caroline

                             

Nu kör vi!


Mjukstartar tävlingssäsongen med en lokal 105+110 i Vänersborg den 11 mars. 
Tagga!

/ Therese

Visste ni att........

Jag longerar Patriks innan varje ridpass just nu!
För och göra av med hans överskotts energi, faktum är att de har hjälpt sjukt mycket. Han kastar sig inte alls lika mycket, och är verkligen tusen gånger mer behaglig och rida.

Bekvämast med att longera en sväng innan ridpasset är att då är hästen uppvärmd när man sitter upp, de underlättar både för dig själv och hästen. Patriks är alltid mycket mjukare och finare och rida om man linar honom en stund innan, man slipper den här sega uppvärmningen som oftast kan leda till ett sämre ridpass!
Nää, JAG HISSAR för longering innan ridpasset! :)



//Caroline


Historian om Mr. Polo

2007 i juni, flyttade lille Polo hem till oss, vi åkte ner till Malmö för o möta upp transportören han åkt med från England till Sverige, när han kom ut lastbilen var han så liten och tunn efter den långa resan att han såg ut som ett litet föl, men gick ändå supersnällt på transporten!

I maj 2007 red jag mitt första EM i England, jag var 16 år gammal då och vi skulle flyga över och låna ponnys! Först hittade jag en annan ponny som var större en Polo som jag tyckte om och ville köpa med hem, (eftersom Polo är väldigt liten funderade jag inte änns på honom först) men den såldes framför näsan på oss (tur eftersom den hittades död i hagen knappt ett år senare) till några tyskar. Sedan började vi fundera på Polo, men han var mycket dyrare än vad mamma hade räknat med så hon var väldigt tveksam. Men hur som helst, vi lyckades köpa honom och ca 1 månad senare stod han hemma i stallet! Lille grisen!

Vi red vår första tävling i Sverige ihop i början av Augusti (tror jag) Swedish Individuals, och blev en 3e plats! Andra tävlingen var också en individuell, Individuellt SM och vi plocka brons.
-Därefter har vi gått igenom så himla mycket ihop, EM, VM, Scandinavium, SM-guld och massa andra resor och tävlingar.

Utan Polo hade jag aldrig fått uppleva sådana underbara stunder genom gymkhanan som jag faktiskt har gjort. Polo har hjälpt mig igenom så himla mycket, stärkt mitt självförtroende och hjälpt mig och leva i en värld jag drömt om under hela min uppväxt! Den ponnyn är värd mer än alla pengar i världen, han äger mitt hjärta och kommer med största sannorlikhet aldrig att säljas.




Jag och Polo, träning innan första LAG SM 2007


Första året på Scandinavium, debut för oss båda!


En film jag fick av ett "fan" för ett par årsen!


En film jag gjorde till världens bästa ponny i slutet av 2008,
jag älskar dig över allt annat! <3

//Caroline

Sa någon dubstep?


Ur mina högtalare just nu. Förövrigt den sjukaste musikvideon någonsin.

/ Therese

Det bästa från igår,

















Alla dessa fantastiska foton är tagna utav min favoritfotograf Evelina Friman.
Hennes blogg med massor av fina foton kan ni följa här. <---- Klicka på länken för att komma dit.

/ Therese

I drömmarnas värld,

Hej igen allihopa!
Inatt har jag sovit fantastiskt oroligt (dagens i-landsproblem) och drömt en hel del konstiga drömmar. Bland annat drömde jag att jag tävlade på en vit häst som ägdes utav våran egen Rolf-Göran Bengtsson. Den såg litegranna ut som Milton, och var verkligen heelt fantastisk.

I drömmen tävlade jag som sagt en Grand Prix bana med hinder på 160. Jag var verkligen supernervös och gick banan säkert tusen gånger innan det var dags för mig att rida. Väl inne på banan fick jag total blackout men lyckades rida rätt med hjälp av de små siffrorna som står bredvid hindrerna + lite hjälp av min mormor (?!) som stod och skrek vart jag skulle rida. När jag hade hoppat över hinder nummer 5 försvann mormor och jag hade ingen aning om var jag skulle rida. Såg tillslut en kombination beståendes av två feta plank, jag hoppade över första hindret och blev sedan utesluten. Det visade sig nämligen att detta inte var någon vanlig kombination, utan något som kallas för en "omvänd kombination" där man hoppar hindrerna i baklänges alfabetisk ordning. Jag blev flyförbannad och kom ut från banan där Roffe lite generad kommer framspringande och säger att han råkat "Glömma berätta det för mig".
Fy dig Roffe!

Visst drömmer man så knepiga drömmar ibland?

/ Therese


Allvarligt?

De här hemska vädret har jag INTE besällt? Vem är den skyldige?
Skulle rida ut idag ju!....

Nåja, sitter just nu o avnjuter en kopp te och 2 rostade mackor till frukost, skulle egentligen vart uppe tidigt i morse, men när jag hörde vinden och regnet på utsidan vände jag på kudden och somna om, helt ovärt o stiga upp för en uteritts tur när de är sådant här.. Vilken besvikelse! Får satsa på o rida i manegen efter lektionerna är slut. Well, får väl se vad de blir o bjuda på, hade tänkt hoppa Patriks imorgon, men kanske kan ha lite markarbete med Ninja idag, de lär hon behöva! Men får se, är så trist o bara plocka fram markbommar..

Med andra ord har jag ingen aning om vad dagen har att erbjuda! ;) Förutom detta skitväder!
Mmm...!! Känner mig positiv, haha! Nää nu bär de upp till stallet o mocka bajs! AWESOME! ;D Se ironin..

//Carro


Bild från Danmark i somras, vi ser inte leriga ut eller så va? ;)

Äckelväder,

Hej allihopa!
Vaknade precis och hörde hur regnet smattrade på fönsterrutan. Fy vilket äckligt väder!
Kan det inte ta och bli vår någon gång?
Så jag får väl alldeles strax bege mig ut till stallet och rädda Misti från kylan, hon hatar verkligen och bli blöt och fryser så hon skakar även om hon står med 400 g täcke på sig. Knäpphäst. Förhoppningsvis blir vädret bättre snart så hon kan få gå ut. 

Idag hade jag egentligen planerat en liten uteritt men det ser det ju inte ut att bli så mycket med. Får hoppas att det slutar regna framemot eftermiddagen annars blir det väl ett pass i manegen. 

Vi hörs senare i eftermiddag!

/ Therese


Fina Mipsen
Foto: Evelina Friman

Fighterface.


Blev fotograferad av min favoritfotograf idag, Evelina Friman.
http://evesfoto.webblogg.se/ )
Helt fantastiska bilder som verkligen utstrålar kämparglöd och kärlek.
Vill ni se mer?
/ Therese

Passar din sadel?


Rätt intressant faktiskt! Självklart kan endast en sadelprovare avgöra på plats om din sadel passar eller inte, men här är en enkel kontroll iallafall.

/ Therese

Therese Hissar...


Pälsglans från Espree
Har länge letat efter ett pälsglans som inte bara gör svansen och pälsen mjuk, utan som dessutom sitter kvar och gör jobbet länge. Sprayade i denna pälsglans i Mistis svans för över två veckor sedan och den är fortfarande glansig och hur lätt som helst att borsta ut. Dessutom lägger sig pälsglansen som en skyddande hinna på pälsen som gör att smuts och lera inte fastnar lika lätt. Perfekt under täckestider då hästen normalt sett är dränkt i stöv... 

Priset gör det hela väldigt mycket roligare också, en flaska bestående av 1 liter pälsglans kostar 149 kr. Finns att köpa på MyOne.

/ Therese

Music

HEEEELT GRYYYMMM!!!!




Inte helt ny, men såååå go! <3

//Carro


Flyinge

Kan hända att jag försvinner hit efter sommaren,
har kollat lite på utbildningar och ska söka några stycken och se vad som händer!
Känner verkligen att jag tror jag kunde trivas på detta stället!





Ser inte helt fel ut eller hur?
Tror man kan trivas här! ;)

//Carro


Visste du att...


- Hästens tänder tar upp mer plats än dess hjärna?

- När hästen flemar fångar den upp lukt med luktkörtlar i slutet av näsan?

- En korsning mellan zebra och häst kallas för Zebroid eller Zorse?

- Hästen förbrukar mer energi när den ligger ner än när den står upp?

- Världens äldsta häst hette Old Billy och blev hela 62 år gammal?

-

wihoo!

Hilda var här igår och klämde lite på min lille tjej, satte akupunktur och massera, 3e gången hon var här nu tror jag och hon var jättenöjd!

Första gången hon var här så tyckte hon att det var en del o fixa med, men igår så sa hon att hon inte behövde komma tillbaka mera, hon tyckte att Ninja var jättefin i musklerna och rygg o rumpa nu! Så glad, och den muskelknuten hon hade på vänstersidan är helt borta! yippie! :)

Hon hittade lite träningsvärk på henne i högersidan men hon sa att de förmodligen var frö att vi hoppträna i tisdags, så nu får Ninjisen klara sig utan massage på ett tag bara för hon är så fin i musklerna! Glad Caroline! :)

Jag vet att vi har mycket kvar innan Ninja är en välmusklad häst i tävlingskondition, men att få höra att man har gjort ett bra jobb och att de ser fint ut känns ju helt underbart! :)

Wieeee :)

//Caroline

                                          


...?

Här har ni en liten ledtråd på vad dagen kommer att bjuda på.
Svårt att lista ut vad jag kommer att syssla med idag? Ni lär märka mer i eftermiddag! ;)

/ Therese


Solen skiner

Godmorgon allihopa!
Vaknade precis utvilad och möttes av ett soligt och vackert Göteborg. Snacka om att livet blir lättare att leva då!

Idag ska jag hoppa lite med min Misti hade jag tänkt, inget advancerat egentligen utan som jag nämnde igår endast få igenom henne litegranna inför Emma Emanuelsson-träningen på söndag. Vill ju inte komma dit med en häst som har glömt av hur man hoppar ;) Haha.

Nu ska jag kila ner och äta frukost, vi hörs senare!

/ Therese


God Morgon!

Jag såg att min uppdatering igår var lite halv-lame, men de gör jag upp för idag! ;)
Hade en minst sagt fullspäckad dag igår, med ridning av båda hästarna, jobb o träning på kvällen, är verkligen helt utmattad idag! Dock är de värt de nästan jämt, jag älskar o ha 2 stycken så otroligt fina hästar stående i stallet o veta att de är mina! Dom är mina älsklingar ju!

Idag blir de bara till o rida Patriks då Ninja ska få vila idag, dom får ju en vilodag var i veckan, och detta mestadels för min egen skull som jag sagt tidigare! ;)

Och ikväll är de inplanerat Bio o fika med min Olivia :)!

Ha en fin dag, mer update stöter ni på under dagen! Puss

//Carro


Så trött,

Hej allihopa!
Har nu anlänt hemma efter en dag full av träning och matteplugg. En bättre utvärdering av dagens pass kommer imorgon, men jag kan kort sagt säga att det var både den bästa och sämsta träningen jag ridit på länge, med både ljus och mörkerpunkter. 

Nu blir det soffläge resten av kvällen, har känt mig så himla trött det senaste. Varför förstår jag inte riktigt, jag försöker att äta ordentligt och framförallt regelbundet samt sova iallafall 8 timmar varje natt men ändå blir jag inte piggare. Jaja. Lite mer sömn skadar nog inte, haha.

Imorgon tänkte jag hoppa litegranna med Misti och checka av litegrann inför helgens träning för Emma, kom på att jag inte hoppat ordentligt på hur länge som helst så det börjar väl bli dags nu. Sedan har jag ju även lite lektioner på kvällen där även mina små söta lektionsbarn ska få hoppa.

Vi hörs imorgon!

/ Therese

Vilken modell är snyggast?


/ Therese

Dagens vill ha,

Yearling ridbyxa vit från Equiline
Yearling ridbyxa vit från Equiline
Yearling ridbyxa vit från Equiline

Equiline Yearling 998 kr

Soxi strumpor i microlon från 2012 från Equiline
Strumpor från Equiline, 199 kr/paret
Alba Luxury armband från Dimacci
Armband från Alba Luxury, 879 kr.



Funderar........

Sugen på o göra en bildbomb, 'Caroline Claeson i bild' vet inte riktigt om de är intressant?

Vad tycker ni?
Blandade bilder från mitt liv, vardag skolgång, uppväxt, framgång o motgång..
Vad sägs om de?
Vill såklart veta vad ni tycker, för de lär bli ett bamseinlägg!!

//Caroline

Vidrigt!!!!

Man ser filmer på youtube och bilder i bloggar och på hemsidor som får en att vilja kräkas! Hur fan kan människor vara så äckligt vidriga?
Djur är de mest försvarslösa som finns, och dom är dessutom väldigt oförstående, så varför i hela fridens namn misshandlar man dom eller dom råa idioterna som våldtar djur?
VAD ÄR PROBLEMET?

Jag kan inte för mitt liv fatta hur man kan behandla ett djur på ett sådant respektlöst sett! Svaga människor som går på djur, de måste de vara! Man ska inte misshandla någon eller våldta någon överhuvudtaget, men om nu dessa vidriga varelser (vill helst inte änns kalla dom människor) ska hålla på på detta viset så kanske man ÅTMINSTONE kan gör de mot någon som kan försvara sig, eller är det för läskigt?
Svaga vidriga varelser! Jag skulle vilja ha död på dom varenda en!!
Ex, du skaffar en häst - ställer in den i en box, ja då kan den ju givetvid inte skaffa mat på egen hand så du får ju mata den? Ganska uppenbart, men nää varför? Då måste ta hand om dens hovar för de slits inte i en box, men nää varför? HUR I HELA TUSAN TÄNKER NI?!

Jag vet att detta aldrig kommer och försvinna, eller heller bli bättre för människor blir värre o värre.. Men jag hoppas att man någon gång kan bringa fram ett budskap så de tänds en lampa hos någon en vacker dag.. Men jag räknar inte med de..

Dock kan vi, och ni som inte behandlar ert djur på detta sättet börja tänka oss o er för! Sluta gnäll för att någon är ett par centimeter för lång för sin ponny, sluta gnäll för att ni tycker dom rider lite för fort, sluta gnäll på småsaker och ta tag i de större problemen, ser ni någon vanvårda sin häst eller något annat djur ring djurskyddnämnden, de är de minsta ni kan göra. De är eran skyldighet.  De kommer jag göra om jag någonsin behöver se något så hemskt i verkligheten...

Varnar för hemska bilder till känsliga läsare.
















//Carro


Nytt från John Whitaker



Vändbar tröja röd/marinblå. Tycker faktiskt att dessa var riktigt snygga!
1199 kr, finns bland annat på skara hästsport.

/ Therese

Torsdag

Torsdag idag, och mycket o göra som vanligt!
Jobba, rida båda hästarna, Ninja ska få massage o akupunktur, sedan träning på kvällen.. Pust! Kommer minst sagt o bli en hektiskt dag, men men vad gör man inte för o få uppleva guldstunderna med sina hästar!

Börjar dra ihop sig nu, i övermorgon kommer första klicken av lag hit till alleby, och idag är vår näst sista träning innan de är dags (om man räknar bort den korta stunden vi får träna på scandinavium på tisdag) på söndag har vi sista riktiga och de är faktiskt lite pirrigt. Första året jag var med var de ju givetvis nervöst men de senaste åren har jag inte vart nervös ett dugg, men i år är de faktiskt riktigt pirrigt! :)

Tycker nervositet hör till, de gör de hela lite mer spännande, och jag vet ju att huvudsaken är att jag går in o har roligt, roligare än aldrig förr! :) Känns dock som vi går in med ett starkt lag så blir säkert en rolig kamp i år! :)
hejja sverige!

Hmm nää, nu måste jag jobba! Min favorit på jobbet är sjukskriven från o med idag så blir tungt o jobba utan henne! Hoppas hon kryar på sig snabbt! Kramar till henne o er!

//Caroline

                                     

Lycka!




/ Therese


Vilket ska jag välja?

Godmorgon allihopa!
Sitter just nu påväg in till stan för en mattelektion tillsammans med min privatlärare.
Känns riktigt segt nu när det är lov och allt om jag ska vara ärlig, men det som måste göras måste helt enkelt göras!

Jag har ju som tidigare nämnt bestämt mig för att köpa ett Dyonträns iår på mässan. Men har lite beslutsångest för vilket jag ska välja, så jag tänkte att ni kan få hjälpa mig!
Här är modellerna jag väljer mellan;



1. Träns med mönstersöm


2. Dyón the difference


3. Träns med platt nosgrimma + mönstersöm

Vilket gillar ni bäst? Självklart kommer pannbanden att bytas ut.

/ Therese

Oslagbart

Har precis spenderat en mysig kväll med mina absolut bästa vän på jorden! Ollis, hon är så galet bra! Finns inget bättre person att vara vän med, hon är oslagbar!

Vi kollade av någon anledning ingen av oss vet på Kniven mot strupen, haha sjukt kul program!! Vi skratta som bara den, ni måste gå in o kolla på reprisen alltså! Galet roligt! Och pinsamt! Haha!

Sen som vanligt te o macka ! ;)
Kärlek till mina bästa vän Olivia <3

Men ska ju som sagt ändå jobba imorgon så nu blir de godnatti snatti <3 !!

//Carro


Cavalleria Toscana









En italiensk favorit bland ridsportsmärkena, visst har dom fräcka katalogbilder?

/Therese

Så mycket att göra på så himla lite tid

Hej allihopa!
Jag vet att jag är världens sämsta bloggare. Lovade massa inlägg idag, men det har helt enkelt inte funnits tid. Har varit fast i stallet sen klockan 10 imorse, och jag hade även lite lektioner idag.
Lektionerna gick riktigt bra, är nöjd med dom små barnen som fick kämpa hårt emellanåt! En sak är säker iallafall, det finns inget envisare än en ridskoleponny. Finns det några knep att komma undan så kan dom garanterat varenda ett. Suck...

Red även Misti en bra stund i manegen, fick lite hjälp av en vän som har tävlat mycket dressyr och som verkligen är skitduktig en stund och efter att hela manegen ekade "håll emot på yttertygeln, sträck handlederna" fick jag riktigt bra ordning på det hela. Jobbade lite på bommar, låg och rullade på två galoppbommar med 21 m avstånd och fokuserade mest på att få henne balanserad och att behålla samma tempo samt min egen avståndsbedömning som minst sagt har sämsta dagsformen någonsin. Men när vi väl får till det så blir det verkligen riktigt bra. Känns som att framtiden har en hel del kvar och bjuda på!

Imorgon ska jag träna för Mikael Jacobsson och på Söndag är även en hoppträning för Emma Emanuelsson inbokad. Ska bli riktigt roligt att träna för henne då jag inte gjort detta innan. Håll tummarna att väglaget är bra så att vi kommer iväg! Ingen mer snö nu tack.

/ Therese


Lyx vs. Budget



Prestige                                                            Knights
28.900:-                                                             9.900:-
2 riktigt bra sadlar, men här måste jag gå med prestigen, den har bättre stöd, bekvämare sits, ger ett stadigare skänkelläge och är ju faktiskt otroligt snygg!
Knights är en jättebra sadel som jag använt mig utav tidigare, men de är ingen sadel man vill hoppa högre i då de är dåligt med stöd för knä o ben. Annars är det en jättefin sadel till ett bra pris! :)

Obs, finns begangnade prestige Meredith och andra prestige sadlar till billigare priser, detta är bara den jag har.
Och eftersom vi köpte den begangnad betalde vi inte fullt nypris. :)

//Carro


Åååh fin pojkvän!

Fick otroligt fina blommor av min snutt igår och världens sötaste Nalle!
Ibland krävs de inte mycket för att man bara ska bli en av världens lyckligaste! :)





//Carro


Björne Carlsson Träning!

Jag har haft Ninja ett par månader nu och hon har börjat testa mig lite smått, vi var o träna för Björne igår, och de gick absolut inte fläckfritt, MEN! De bästa med denna träningen som förmodligen gör den till våran bästa träning för mig o Ninja, är att vi jobbade oss igenom de. Vi började med motgångar och kämpade oss igenom dom redan på marken och sedan framförallt på hinder. Men till slut blev det bra! Självklart är de absolut inte kul när saker och ting inte bara rullar på´, de är ju lättast så, men som sagt! Genom motgångar blir man starkare, och detta är ju inte den typen av motgång som får en o lägga sig ner o gråta direkt, och vi är bara inte överens!
Men iallafall, tacka gudarna för Björne! Han är killen som löser de här för oss! Jag ääär såå nöjd med denna tränaren, har faktiskt aldrig kännt mig så nöjd med en tränare tidigare, även om jag älskar o träna för Emma Emanuelsson också!

Såå... Jag sumerar träningen med motgång som vi kämpade oss igenom och blev ett starkare par - alltså våran bästa träning hittills! :)

Puss o Kram

//Carro

Flygplatsen!

Nu bär de av till flygplatsen innan jobbet, för o hämta upp Patrick Montgomery, haha! Paddy, alltså!
Han kommer ett par dagar innan GHS för o jobba lite på alleby o sådär innan tävlingarna! :)

Ha en trevlig dag! //C


Visste ni att jag är sjukt flygrädd även om jag flugit rätt mycket här i livet?! ;)


Forever alone

Hej allihopa!
Nu sitter jag i regniga tråkiga göteborg igen och återhämtar mig efter en galen "helg" med mina flickor. Som grädden på moset är det även alla hjärtans dag idag, och jag är helt själv. Haha! Antar att det är så det ska vara helt enkelt. Ibland är det faktiskt riktigt skönt at få vara själv en stund.

Har inte så mycket och skriva faktiskt, är riktigt trött och tömd på inspiration. Imorgon lovar jag att det kommer en hel del intressanta inlägg dock! ;)

/ Therese

Valentines day!

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!

Min kväll kommer firas med Patrik o 2 kompisar till oss, hihi parmiddag!
Lite halvkass uppdatering under kvällen på grund av de! Ha förståelse ;)!
Men uppdatering blir de! Puss! //Caroline


Gymkhanaträning!

Gymkhanaträning igår! Jag var skittrött så hade inte riktigt energin för de, men löste sig iallafall! Blev en hyffsad träning även om Sophie inte riktigt var på hugget igår så vart de ju okej iallafall! Hihi, rallytanten!
Känns att vi börjar närma oss nu, men kan ändå inte riktigt fatta att Scandinavium är nästa vecka liksom?
Tiden går alltid sååå sjuuukt fort i Februari, helt galet! Och sen är de helt plötsligt Mars, och så börjar våren och tävlingsäsongen och innan du vet ordet av de så är de sommar igen? Whaat?

Hur fort går de inte liksom! Och jag som har så mycket jag vill hinna få gjort innan sommaren, och framför allt innan hösten! Nåja, man får se vad man hinner med! Får väll börja någonstans!

Vi har iallafall bara 2 träningar kvar nu! torsdag o söndag, sen är de liksom dags! I för sig tränar vi inne på Scandinavium på tisdagen också men de är bara lite lätt, då ska jag åka o klippa mig också! Shit.. har lite o göra´kan man säga! Anyway! Dags o ta tag i dagens vardag! ;)

Puss o Kram //Carro

                             

Eget företag?

Eget företag?
Säger inte så mycket mer än så just nu, men här är de påväg o hända saker serrni! ;)
Kameran följer nog med upp till stallet idag också! Snööööbilder! :)

Puss!

//Carro

Snö..

Okej, nu vet att jag har sagt att jag älskar snö?
Mm.. Inte såhär sent på vintern riktigt, alltså jag älskar snö men inte när den kommer och förstör! Ska egentligen till GFRK o hoppa för Björne idag, men blir nog inte mycket med de! För jag tror inte vå vågar köra Ninja när de är såhär mycker snö ute på vägarna, ska kolla med mamma först innan jag vet hur vi gör, men känns lite riskie! Även om vi har en boogie med dubbdäck så vet man ju inte, dock är de säkert plogat ute på stora vägarna, men vi får se! Hoppas på ett mirakel så snön är borta om 2 timmar, men oddsen slår inte i taket direkt! ;)

//Carro

                                                  

Bombers Bit

Bombers Bit



Bomberbett (Bombers Bits) är handgjorda med stor omsorg och kvalitet och de är mycket uppskattade av toppryttare över hela världen. Betten är anatomiska och gjorda av "blått sötjärn", eftersom sötjärn sätter fart på hästens salivering och ger en varm och söt smak i hästens mun. Bettens sidostycken är gjorda av rostfritt stål vilket gör dem mycket slitstarka.

Hört talas om de tidigare?
Inte jag! Men de låter ju faktiskt som ett sjukt bra bett!
Har inte hittat några priser eller så på bettet, men kanske är värt o hålla ögonen på?

//Caroline


Svenska ryttare trillar av på hopptävling!

Hihi okej, sådant här ska man kanske inte skratta åt egentligen. Men man har ju själv vart där ett anatl gånger o trillat av så lite roligt kanske man kan få ha åt de! hihi.. ;)



//Caroline


Hemma då alltså..

Nu är vi hemma, och saker ska gå tillbaka till sin vardag igen! .... Jag kan inte påstå att jag är nöjd över o vara tillbaka hemma överhuvudtaget, annat än att jag saknat mina hästar. Jag trivs så jäkla bra på skidsemester att hälften hade räckt för o vara nöjd. Nåja... Uppskatta vardagen var de!....

Ska strax upp till stallet o träffa mina små odjur iallafall! Rida bägge 2 idag, och de ser jag faktiskt fram emot, eller nej vänta! Rida båda OM Ninja får tillbaka sin sko idag, vilket jag hoppas eftersom vi har träning för Björne imorgon! :( Så förhoppningsvis rider jag bägge idag ;) Ser oavsett fram emot det iallafall! Ser inte direkt fram emot o mocka skit, men de hör ju till så bara o stå i ;)!

Hmm, Trysil var iaf helt awesome! Bra väder, gott om snö, våffelstruga o varm choklad - blir inte mycket bättre! Mer utvärdering än så blev de inte, vi åkte tyvärr inte så¨mycket svart som jag kanske hade velat men får bli nästa år, eller snarare senare i år för vi har planerat in Åre över nyår till vintern som kommer! woho! :)

Nåja! Mer inlägg senare, nu måste jag till stallet! Puss :)

//Caroline

Hemma igen!

Hej godingar,
Nu är jag hemma igen. Blir uppdatering och utvärdering imorgon eftersom jag kört bil i typ 6 timmar nu är jag rätt trött!

Alltså, mycket mer bloggande imorgon! :) massor med kramar till er för att ni är sååå förstående! Puss!

//Carro


Mot nya äventyr!

Hej allihopa!
Ikväll ska vi göra något riktigt spontant, vi ska nämligen åka upp till mitt sommarställe! Detta bestämdes sent igårkväll, så är inte direkt något vi planerat länge... haha.
Jag vet att det är snö ute, och riktigt kallt, men vi brukar åka upp dit ibland för att slappna av och slippa tänka på allt annat för en stund. Äta gott, dricka gott, och helt enkelt ha det riktigt bra.

Bjuder på lite bilder från tidigare Uddevallaresor sålänge!

/ Therese




Ingen rubrik


Eftersom ni verkade gilla mitt tidigare inlägg om mina bilder tänkte jag visa lite mer ur min bildmapp emellanåt. Här ser ni min sko (sjukaste motivet någonsin, haha) framför New Yorks skyline. :)
/ Therese

Kaos! - bloggat från min mobil

Hej allihopa!
Ber verkligen om ursäkt för dagens dåliga uppdatering. Mitt internet har varit helkonstigt och verkligen inte velat sammarbeta, och samma sak med min kropp. Förkyld som satan och mår verkligen inte bra.
Imorgon ska jag hålla i ett antal privatlektioner, så det blir att lägga sig i sängen omgående och ladda upp.

Var iväg i stan en sväng med mamma idag och köpte en del saker, bland annat den här fina toppen från HunkyDory, Visst är den bara sååå fin?

LOVAR bättre uppdatering imorgon

/ T

1695 kr, köpt på Design Only

Varför ska du?

Anonym, Carro varför ska du sluta med gymkhana? Är de bara för att du gillar hoppning mera?

Varför jag slutar? Haha hmm, nää de är långt ifrån bara för att jag gillar hoppning mera?
Ska jag vara helt ärlig så är jag lååångt ifrån redo att släppa taget om gymkhanan för att jag tycker egentligen fortfarande att de är sjuuukt roligt och har absolut ingen lust och sluta egentligen.. Jag har möjlighet till en skitgrymm ponny som heter Chack och de gångna året har vart helt enormt! Men iaf, till varför jag lägger ner!

Jag lägger ner gymkhanan för att de blivit förstört på många sätt, de roliga försvinner mer och mer! Och folk förstör de, först ska de in en massa folk som bestämmer som EGENTLIGEN inte än har med gymkhana och göra, människor som ser ett litet kikhål att få makt att bestämma och styra något bara för att deras barn eller barn på deras ridklubb rider där? Man kan absolut undra varför, och tror inte de finns något bättre svar på den fråggan än att folk har makt behov.. De är alldeles för mycket lekstuga och svartsjuka för att sporten överhuvudtaget ska kunna överleva! Vuxna som förstör en sport för ungdomar, vad är grejjen liksom?

En annan anledning till att jag lägger av är att jag inte känner mig glad o gå till träning längre, jag får typ en klump i magen och känner oro och nedstämdhet typ som ett utstött barn gör av o gå till skolan. Jag känner mig oönskad där liksom, skitsnack och blickar gör ont hur gammal du än är. Och av personliga skäl kan jag inte byta klubb. Jag är trött på o bli motarbetad och känner att de inte är värt de längre, jag orkar inte känna hånet av motgång och en oönskad framgång jag vill bara känna mig nöjd o glad.

Främsta anledning är dock att vuxna förstör en sport för ungdomar, vuxna som morarbetar andras framgång bara för att de vill att deras kid eller ungdom ska få rida. Folk som inte spelar efter spelets regler. Folk som spelar efter sin egen svartsjuka o önskan att vara bäst. Eller snarare i tron att dom är bäst.

Jag känner mig nöjd och hålla på med hoppningen nu, jag sökte mig till hoppningen genom gymkhanans motgångar, efterhand förstod jag att de var de jag ville göra, tävla med mina kompisar på min sida. Jag ville ha deras stöd genom både motgång o framgång. Se deras glada ansikten o skratt när jag fick en placering, ha deras stöd o hjälp när jag vägra ut mig. Och de fick jag, istället för o känna sig hatad när man vinner känner man sig nöjd och tillfredställd med o ha sådana underbara vänner och lagkompisar som stöttar dig genom allt. De är inte värt de annars, man behöver inte vara bästisar utanför stallet, men dina lagkompisar är dina lagkompisar, thats it! Därav kände jag att hoppningen tog all min uppmärksamhet och gymkhanan kändes efter de bara som något jobbigt och tungt.

Varje dag försöker jag bevisa att jag förtjänar min älskade hästar, de är inte störtkul o gå ut o mocka 2 boxar o rida 2 hästar när de är -15 grader, men jag gör de för att jag vill bevisa för min mamma att jag förtjänar de hon gör för mig, att jag förtjänar allt hon lägger ner på de här likaväl som jag. Jag älskar Patriks o Jag älskar Ninja, dom är mina allt! Jag brinner för dom och numera brinner jag för hoppningen, som jag än gång brunnit för gymkhanan. De är de jag vill göra nu, gymkhanan är numera historia.

"Jag vänder aldrig blicken bakom mig, så brinn historia brinn"

//Caroline

                             


If I say jump you say how high!

Haha, hittade en söt gymkhana bild från typ 09', på mig o min lille Polo!
Tänkte bara kolla vad ni kan säga om den för den är verkligen komisk?
Haha!



//Caroline

Sämst!

Sämst teamwork här är de ju tomt? WHAAT?! :(

Okej då får jag ägna min "semester" åt att blogga lite meeeer fast jag trodde jag skulle få vara lite blogg ledig, men de går inte för ni kan ju inte sitta tomhänta?! Nää inte okej alltså inte okej :O!!

Inlägg kommer inom kort... //Caroline

Hiss eller diss?

Felicity tävlingsskjorta från Equiline 2012
Felicity tävlingsskjorta från Equiline 2012
Felicity tävlingsskjorta från Equiline 2012

Själv tycker jag att denna tävlingsskjorta är fantastisk. Finns denna i några lite roligare färger på mässan kommer jag inte att tveka en sekund. 1199 :- går den på, och är alltså av märket Equiline.

Vad tycker ni kära läsare? Hiss eller diss?

/ Therese

Hmm

Blev något fel med de inlägget.. Skrev att de får bli en gå bild ikväll bara för jag är heeeeelt slut efter våra 10 timmar i backen idag, kvällsåkning! Puss :)

//Carro


Trött!


Värmestugan!

Sitter i värmestugan med nackspärr som heter duga! Men vad gör de! Är ju så gaaalet bra här i Trysil! :)

Eftersom Jossan är sjuk o hemma i stugan idag drog jag på mig skidor istället för snowboard.. Fyfan vad gött de var! Hade helt förträngt att de är sååå underbart att åka skidor. Blir ingen mer snowboard för mig denna veckan, jag håller mig till skidorna! :)

Sååå.. Håller er uppdaterade ifall något bryts ;)! Hästinlägg ikväll, Puss!

//Carro


365 dagar

För 365 dagar sedan låg jag just nu på Östra Sjukhuset fullpumpad med morfin och fastspänd på ett spineboard, helt oviss om framtiden. Skulle jag kunna gå? Skulle jag kunna rida igen? Och framför allt: Skulle jag någonsin våga rida igen?

Idag var jag ute och galopperade på Misti i skogen, med smärtan fortfarande malande i bakhuvudet - minnena väcks upp igen och jag kände hur kroppen omedvetet klamrade sig fast lite extra på hästen. Och gissa vad? Det var lägesedan jag kände mig så levande. För trots att det ibland skrämmer mig, trots att Misti ibland skrämmer mig, vet jag att det är detta jag vill göra. Det är på hennes rygg jag vill vara.

Skadan var på många sätt det värsta jag har varit med om so far. Men när jag tittar tillbaka ser jag inte bara smärta, utan jag ser även ljuspunkter. Det har blivit en del av den jag är, och allt det tunga och jobbiga fick mig att inse hur mycket jag verkligen vill det här. Hur mycket jag älskar att rida, och framförallt hur mycket jag älskar min Misti.

You live - You learn.
Och ett år senare kan jag faktiskt erkänna att skadan kan vara något av det bästa (och värsta) som hänt mig.

/ Therese


Both good and bad times - We've been through them all
You make me rise when I fall

WOW!

När jag var yngre skötte jag en ponny på GFRK som heter Little Lady Laica,
hittade idag lite bilder på hennes föl som föddes 05'

Sir Lancelot


Hingst f. 05  e. Bodeguero XXII (P.R.E.) u. Little Lady Laica (Holländsk New Forest) ue. Little Prince

Vinnare av 5-årschampionatet i dressyr 2010 med otroligt fina lovord.
Sir Lancelot gjorde 4 starter som 5 åring med över 75%.
Startad FEI klasser 2011
Han har elastisk stor gång med mycket uttryck och bra bakbensaktivitet.

Lancelot hoppar riktigt bra och har även hoppat terränghinder utan att tveka en sekund. Han har mycket scoop och en fantastisk teknik.

En mycket snäll och okomplicerad ponny för en ryttare som vill ha en plats i landslaget.
Beräknad gå EM i dressyr 2012

Inte illa pinkat för en Ridkoleponny o avla fram denna mirakelponny?







//Carro


Dagens Att Göra:

Hej allihopa!
Vaknade imorse och mådde kort sagt sådär, så det blev ingen pt träning idag. Istället ska kvällen ägnas åt att rida ut en sväng på Misti och även färga håret. Hur ytligt det än må vara mår jag så himla mycket bättre när jag trivs med mitt hår, och därför ser jag till att det alltid är fräscht. 
Nyansen jag tänkte slänga i idag heter Opal medium askblond, och ska förhoppningsvis få det lite "kallare" i färgen än vad det är nu.
Släger upp före/efter bilder sen!

/ Therese

För kräsen?

Vad är grejjen med detta liksom? Antingen så är hästen för pigg, eller så är de för lat?
Är den för pigg är den jobbig eller 'cp', är den lat är den trög och tråkig?
Är man aldrig nöjd?

Varför inte bara uppskatta sin ponny eller häst för de den är? Vi klagar och gnäller och är aldrig nöjda, de var alltid något språng som kunde blivit bättre eller en travökning som vi kunde fått till längningen bättre i? Varför?
Hästarna gör sitt allra bästa för och göra oss tillfreds så varför klaga på en för lat eller för pigg häst?

Varför inte inte bara vara nöjda att vi har vår häst och rida på och faktiskt värdesätta de, som Therese mamma sa till henne en gång när hon var nervös på en tävling, "Kom bara ihåg att de är detta du älskar att göra mest". Och de är ju sant? Här kommer en mamma som inte alls är särskilt hästkunnig och bara prickar in helt rätt ord. För de är ju verkligen så, varför vara nervös? Vi tycker ju de är kul de är ju därför vi gör de, inte för att bevisa något för någon annan? Jag tror vi glömmer de allt för ofta. Och oftast är de för att man har presentationsångest för någon annan? WHAT?! Egentligen är de ju hur dumt som helst! Ingen annan har ju någon rätt och dömma dig och din häst efter en hopprunda eller ett dressyrprogram! Du har en tränare som ska hjälpa dig, dina kompisar i stallet har inte med de och göra annat än att pusha dig positivt och finnas där när du har motgångar!

Om dom bara finns där för dig när de går bra vad är de då för vänner?

Ta vara på din häst och glöm inte att de är du som älskar din häst, ingen annan! Så dom behöver inte lägga sig i över huvudtaget! Stå på er godingar! :)

Kram

//Carro


Perfekt exempel på häst och ryttare med mycket motgångar!

visste ni att...

Jag älskar att måla, och är faktiskt ganska bra på det? / Therese

05.39

Klockan står på 05.39, och jag har sovit så dåligt. Helt mitt eget fel eftersom jag är så nojig av mig så fort jag lämnar hemma liksom, och de blir ju inte bättre av att man drömmer mardrömmar heller! Nej nej ....

Ligger ännu i min säng i Trysil och vi ska väl gå upp runt 8, så jag får slå på en rulle eller något sålänge att fördriva tiden med. Har försökt somna om sen 04.57 så gav upp nu !

Sista mardrömmen jag vaknade av var så jäkla hemsk att jag inte vågar stänga ögonen ordentligt.... Ush! Aja hoppas jag sover bättre ikväll o i natt som kommer! Nu blir de VÄNNER blir alltid glad av den serien! Pusseli pusseli!!

//Carro


Framme

Hej godingar!
Nu är jag framme i Trysil, o guess what? Vi har internet!! :D

Kommer dock inte vara över aktiv bloggare under helgen som går i o med att jag lär ha fullt upp med snowboard åkning och sådant, men för tusan de har ni nog all förståelse för ! :)

Vi har åkt bil sen 15.00! Och kom fram ca 20.33 eller något sådant, fick skotta oss fram till stugan (haha) eftersom de var snö till midjan (!!!!) haha! Går inte o öppna fönstren på ena sidan eftersom de är snötäckta? Haha, sjukt gött! Jag älskar verkligen snö! :)

Ska försöka slänga upp lite bilder under veckan/helgen från åkningen så ni får lite update iallafall!
Nu blir de korv m. bröd! Puss o Kram

//Carro


I bilen påväg till Trysil! :)

Begravd

Hej allihopa!
Det var ett tag sen jag skrev här, så kände att det var dags nu.
Jag är begravd i plugg, håller på att bli sjuk och inspirationen är nere på 0.
Därför blir tyvärr bloggen rätt lidande för tillfället.
Det blir bättre snart, jag lovar!
Tänkte ta tag i mig själv och lägga upp lite intressantare inlägg än detta redan imorgon.

Imorgon ska jag förövrigt träna för första gången med en PT, alltså en personlig tränare. Brutal träningsverk följer med på köpet, och jag kommer antagligen vara helt död efter en timma. Lovar att berätta mer om bra övningar osv. imorgon!

Nu ska jag krypa ner i mina böcker igen, vi hörs imorgon.

/ Therese


GPA


Alltså vill ha den här! Gaaalet snygg!
Och för 349 pund? Ca 3700 svenska kronor!
Galet billigt för en GPA hjälm som dessutom inte änns finns i Sverige ännu, eller de gör den säkert men jag har aldrig sett den så den måste vara väldigt ny isåfall?
Hmm...

//Caroline


TRYSIL!!!!!!!!



IMORGON ÅKER VI! WOHO! :)

//Carro


Ariat

Vart o shoppat skor på MyOne idag!
Blev ett par skitsnygga från de Amerikanska märket Ariat.
Verkligen skitsnygga och därpå praktiska! ;)
Tur de, för annars hade de vart svårare och "tjata" till sig dom. Hihi!


Dock inhandlade i svart, eftersom de inte fanns mörkbruna i min storlek! :)

Dyra skor men förhoppningsvis prisvärda då de har 4 lager sula, de ska vara avlastande för knä o rygg och typ extra hållbar sula för hästbajs o hästkiss! Än så länge oerhört bekväma, haft dom hela dagen och utan bekymmer! :)
Skorna hittar ni som sagt var på MyOne på backaplan i 2 olika modeller! :)

//Caroline


Hiss eller Diss?

Pessoa

Hiss eller Diss?
Av mig får dom fetaste DISSEN, sjukt gräsligt fula!!

John Whitaker

Hiss eller Diss?
Snygga, stilrena och prisvärda!
Massor med HISS!

//Caroline


dagen i ära

Mycket o göra idag, häng med här!

*Jobba
*Tvätta
*Packa
*Mocka
*Rida
*Ha hoppträning för kidsen
*Åka till MyOne
*Hämta jossan o hennes packning
*Städa ut bilen innan pappa tar över den
*Ladda liftkort på nätet
*Städa mitt rum
Och på detta hinna blogga! :)

Wish me luck! Puss o Kram

//Caroline


Bedtime..

Puuuh, nu ligger jag i sängen efter denna låååånga stalldag, kramp i benen och sjukt trött i ryggen! Men men, sånt är livet med häst ibland! Känner mig dock välförtjänt av en god natts sömn nu! :)
Är en lång dag imorgon med eftersom jag sticker till Trysil på onsdag är de mycket som måste bli gjort innan de, plus att jag har bägge hästarna så de blir rätt mycket imorgon, men vad gör de! Får ju åka iväg och ha de gött ett par dagar sen! :)

Nåja, nu är de nattinatti time! Puss o Kram
//Caroline


Visste ni att...

  • Jag varje gång innan jag går in på banan nynnar på en speciell låt? Vilken låt detta är kommer jag inte att avslöja förän min karriär som tävlingsryttare är över, känns som att den kommer tappa sin effekt på mig då.
  • Jag tycker att låtar på svenska är det absolut bästa som finns?
  • Jag fyller 18 år den 28nde mars, och hoppas på att ta mitt körkort inom den närmsta veckan efter det?
  • Misti har stått och tävlats av den kände Jacob Hellström?...
  • ... Men att hon verkligen inte trivdes där och blev tillbaka skickad efter att ha slängt av ett antal olika beridare?
  • Det på torsdag var ett år sedan jag ramlade av och skadade ryggen?


    Jacob Hellström under Falsterbo Horseshow i somras (Dock är det inte Misti han rider på här)

    / Therese

Låten som taggar mig inför tävlingssäsongen,

"Det måste vara på liv och död, Det måste kännas i ditt hjärta på riktigt"

/ Therese

Scandinavium











Snart är de dags igen..!!
Glöm inte hejja fram Svensa laget till en seger!
//Caroline


Hahaha!


Snyggaste bilden ever på mig o Therese?!
Eller ;)?

//Caroline


Hamilton

I nationens intresse.

Var på bio med mammsen o lillebrorsan igår, vi kolla på Hamilton, i nationens intresse.
Sjukt spännande film som var väldigt bra samtidigt som den var tung och hård o se då verkligheten spelar in i den, vi lever i en värld full av sådana fasliga tunga saker, men vi ser de inte. Varje dag dödas människor för att de kort sagt är på fel plats vid fel tillfälle osv. Filmen är verkligen berörande och spännande på samma gång.
Tycker absolut att man ska ta sig sin tid och se den eftersom den var sjukt bra också!
Man fick en inblick av andra sidan, av andra typer av länder och av hur mycket sjuka saker de händer utanför vår egen lilla bubbla.

Sen gjorde de ju inte filmen sämre att Mikael Persbrandt spelade Carl Hamilton, han är ju sjukt bra!! Kolla bara BECK filmerna liksom! ;)

Nää, helt klart sevärd alltså!!!!

//Caroline






De är här!

Har faktiskt funderat lite på vart våra negativa läsare är, vi har liksom inte haft några direkt, men nu har dom kommit! Med tykna kommentarer och ifrågasättande kommentarer på varför vi gör som vi gör och hur tusan vi tänker där? Typ... Finns såååå många experter ute bland bloggläsare, folk som kan bättre, kan mer och är bättre! Vilken tur! ;)

För jag är inte perfekt, Therese är inte perfekt och de vi gör är inte perfekt! Men de finns tydligen som vars åsikter är perfekta då deras åsikt är korrekt och ingen annans, de finns människor som anser att dom har rätt och skriva och tycka vad dom vill i andras bloggar? Så dom måste ju vara bättre än oss och därav felfria? Eller?
Hmm.. Jag uppskattar snäsiga kommentarer och skarpa åsikter, I do! Men anser och att man faktiskt får lova o snäsa tillbaka, för ingen har mer rätt än någon annan och säga sin version eller sin åsikt!

Tål liksom och tänkas på, vi är inte ute efter och hacka ner på någon annan när vi skriver? Klart man vill provocera lite grann och få folk och skriva vad dom tycker och tänker, men inte kasta sig på våra åsikter eller inlägg genom o bli elak och spydig, dock kan man oftast skratta åt de och bara rycka på axlarna och läsa vidare resten av kommentarerna, men ibland händer de såklart att man snäser tillbaka som jag sa tidigare! Men är de inte bra, att man kan diskutera liksom? Jag tycker de! Alla läsare och alla typer av kommentarer är välkomna sålänge man kan acceptera ett lika spydigt eller snällt svar på de!

Varje dag får man olika kommentarer, bra dom dåliga! Vem vinner mest på de den skriver? ;)

//Caroline

God Morgon!

Nu blir de jobb, gaaaaalet trött! Hoppas inte de är lika kallt idag, har gjort i ordning lite tidsinställda till er nu under förmiddagen - dagen, då jag har lite och stå i! Hoppas ni blir nöjda, och ha en awesome dag tjejer o eventuellt killar!! :) I övermorgon ååååkeeeer jaaaag!! :D

//Caroline


Hjälptyglar, åsiktsinlägg

Har tänkt och göra ett åsiktsinlägg som är lite annorlunda idag, alltså fakta blandat med egna åsikter kring olika hjälptyglar! Hoppas ni gillar de!

Gramantygel.

En optimalt använd gramantygel förflyttar vikt till bakdelen och ger en ökad aktivitet och anspänning i hästen. Om man använder gramanen på fel sätt, till exempel rider enbart på den utan kontakt på den vanliga tygeln, får den motsatt effekt. Hästen kommer då i framvikt och ökar belastningen på frambenen.
En gramantygelligger som en extra tygel o din hand och går sedan till bettet, genom bettringen och ner till sadelgjorden mellan frambenen eller till sidan då den också kan fästas i sadelgjorden fast vid skänkelläget.

I min mening är gramantygel en jättebra hjälptygel om du kan rida med de, vet du inte hur man gör för att den ska användas på rätt sätt eller hur man rider med den så ska man INTE rida med den utan instruktör som hjälper dig, den kan ge mer skada än hjälp. Jag har i övrigt inget emot gramantyglar tycker folk ska rida med om de behövs, dock ska den ju inte överanvändas, de ultimata är ju o endast rida med den vid de få tillfällen när de behövs. Så ta de vackert!

Tidermantygel.

Tidemantygel funkar som en graman, blir dock lite stummare och mer fast. den går mellan frambenen upp till bettet och sitter sedan fast i tygeln istället för till handen som en graman. Vilket gör att de är som en fast graman. Används ofta på lektionshästar på starka hästar eller hästar som slänger mycket med huvudet har jag märkt.

Har faktiskt inte ridit med Tidemantygel själv sen jag gick på ridskola som barn i typ 8 årsåldern så jag har inga direkt åsikter och någon direkt kunnighet om den i helhet, men jag tycker dock att de blir för stummt genom o ha sett andra rida med de, jag tycker man hellre ska föredra en gramantygel som hjälp att få hästen o hitta rätt stöd eller om den slår med huvet välja en martingal? De är vad jag tycker iallafall, varken martingal eller graman blir lika fast o stum.

Martingal


Martingal används för att hindra hästens huvud från att höjas över en viss punkt och används på hästar som har en benägenhet att gå med huvudet högt i luften. Den fästs i sadelgjorden och löper mellan frambenen till bröstet där den förgrenar sig i två lika långa remmar med en ring i var sin ände där man skall föra in tränsets tygel (kallas löpande martingal, sitter den fast i nosgrimman i stället för i tyglarna kallas den fast martingal). Den hålls på plats med en rem runt hästens hals. Om hästen höjer huvudet över normalt läge spänns martingalen och drar till i tygeln varvid bettet i munnen påverkas och förhindrar hästen att höja upp huvudet. Härigenom förmår man hästen att hålla huvudet sänkt.
Löpande martingal har ingen effekt såvida hästen inte höjer huvudet över den punkt då hjälptygeln börjar verka eller om ryttaren inte håller emot i tygeln och den stör alltså inte hästen när tyglarna hänger eller när den inte höjer huvudet. Den spänns helst inte för hårt under jaktridning eller hoppning utan bara tillräckligt för att skydda ryttarens ansikte från hästens bakhuvud om den plötsligt slår upp med huvudet.

Jag tror martingal måste vara den absolut vanligaste hjälptygeln hos hoppryttare, jag tycker den håller huvet på plats alltså, inte i någon form eller så utan bara på plats, man får ett bättre stöd och jag får känslan av mer kontroll med martingal, då menar jag den med löpande ringar. Jag väljer själv vääääldigt sällan och rida utan martingal, men de händer, dock hoppar jag typ aldrig utan de för då känns de som att hästen är fri o göra precis vad den vill! (; Dock fast martingal är jag helt emot, jag tycker att du kan ta hjälp av de vid korta tillfällen om hästen verkligen behöver de för hästens o ryttarens hjälp o säkerhet, men aldrig något jag anser man ska rida med varje dag.. Icke icke, haha oj vad mycket de blev om martingal! Märks att de är de jag använder mest va! (;

Halsförlängare

Halsförlängare är ett elastiskt band som fästs genom bettringarna, runt hästens nacke och i sadelgjorden, antingen på sidorna eller mellan frambenen för att mana hästen att söka sig framåt neråt med huvudet.

Anser att en halsförlängare är de ultimata för dig som inte kan rida med graman eller för dig dom har svårt o få din ponny o häst o arbeta på rätt sätt utan att tvinga den, här är verkligen ordet hjälptygel så korrekt, de hjälper dig på traven! 5 av 5 toasters eftersom den är elastisk också! Kan också ofta ses på lektionshästar som är lite jobbiga med sitt huvud, helt klart bättre än en tidemantygel i mina ögon!

Chambon

Chambontygel som endast används vid longering. Den inverkar på hästens nacke och mun vilket gör den hästen benägen att söka sig nedåt med huvudet. En chambon fäster man mellan frambenen i en longeringsgjord och sedan upp till ett nackstycke där det finns en ring på varsin sida, genom ringen och sedan ner till bettet. Chambon används för att gymnastisera hästen.

Kan inte särskilt mycket om Chambon, har heller aldrig användt de, men när jag läser om de får jag e bra uppfattning, känns som att den fungerar på ett schysst sätt för o få hästen o arbeta vid longering!

Goghtygel
Goghtygel fungerar på samma sätt som en chambon men används vid ridning istället. Den verkar genom tryck på både hästens nacke och bett, men hästen kan sträcka huvudet och halsen framåt och neråt utan att hindras av hjälptygeln. Den har dock 3 olika lägen o fästas i, alltså 3 olika "hårda" lägen, typ som en tideman.

Älskar goghen, har inte använt min på huuur länge som helst, men dom är grymmt bra, när jag började rida Bacardi med den tog de inte många sekunder innan han började arbeta med ryggen på ett helt annat sätt, älskar den! Absolut värt o prova om du har en häst som kanske knäpper av eller inte är ett dugg sammarbetsvillig, goghen är ett sjukt bra hjälpmedel som verkligen fungerar utan att vara särskilt sträng eller stum! :)

//Caroline


Hejhej!

Så efter en go kväll med mina bästa mamma o bror så ligger jag o skruttar i sängen. Ber verkligen om ursäkt, hade tänkt o vara blogg-kung i helgen men motivationen till något alls försvinner gärna lite när man är ledsen och på dåligt humör. Jag tror ni förstår! Men nu ska jag försöka rycka upp mig iallafall, har faktiskt en bra blogg med massor med goa läsare och därför är ni värda massor med bra inlägg inte mitt gnäll mera, alltså - back to positiva Caroline! Låter checkt va ;)?

Har vart på Billdal idag, de var totalt kaos på framhoppningen, hästar som krascha hinder till vänster o höger (inklusive jag o Ninja (y)), folk som gick o mocka (???), tränare som skrev, unghästar som gnägga och småbarn som sprang med kratta eller fika i högsta hugg! Whoppa! Helt awesome var de inte, inne på banan hoppade vi 1m idag 11 språng med kombination och vi rev 1, jag är nöjd med de hon kändes fin under själva rundan, iallafall efter första hindret men innan första tog hon inte skänkeln och tjaffsa i handen, samma på framhoppningen därav dök vi i en oxer.. :/ Nåja motgångar ska väl hjälpa en att skapa medgångar. Är stolt över min lilla sessa i kylan iallafall och hoppas inte de där på framhoppningen ska skada vår hoppning i framtiden! Hon är ändå bäst <3 Får ta något sockerbitshinder på tisdag eller något bara för o se så hon inte blivit skrämd utav de.. Hon vågade inte hoppa oxern på framridningen efter de iallafall, men aja vi får se. Hennes hälsa är viktigast iallafall! Inga bilder, men film finns på facebook som såklart inte går o dela till blogg.se.... typiskt!

Nåja, Puss o Kram!

//Caroline
                       

Inspiration?

Hej allihopa!
Efter en natt fylld av matteräkning och champagne (en mix jag aldrig kommer prova igen kan jag lova) har detta varit en riktigt seg dag.
Turen har inte riktigt varit på min sida, men trots detta gick Misti riktigt bra idag. Så nöjd med henne!
Jag känner verkligen ingen inspiration för att blogga nu, och tänkte därför fråga er läsare:

Vad vill ni läsa? Och vad vill ni se mer av i bloggen?

/ Therese


Förlåt..

Jag kan inte blogga just nu, jag skriver om ett tag. Jag orkar bara unte just nu är väldigt ledsen o sånt.. Så skriver sen, puss!

/Caroline

Gäsp..

Lovade er ett åsiktsinlägg, började på de förut men åkte o handla o sen hade jag myskväll med mamma o glömde helt av o skriva färdigt! Så har sparat de i utkast o skriver färdigt de imorgon, för nu måste jag sova!
Ska ju till Billdal imorgon som ni kanske minns och behöver få sova lite innan dess! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på Marley och Jag och somna till den!
Sjukt bra film som jag inte sett på jättelänge så nu är de dags igen! Förlåt för att de vart kass uppdatering idag, jag har bara vart så deppig och arg o ledsen att jag inte velat göra någonting annat o typ sova o tjura.. Så ni får helt enkelt förlåta mig ;)! Please! hihi nej nu är de natti natti, puss!

//C.C


Vintern kan trots allt var ganska vacker


Iallafall med rätt sällskap och solsken.
Förlåt för värdelös uppdatering under dagen, det blir bättre jag behöver en paus ibland bara!
Vi hörs imorgon

/ Therese

Hjälptyglar, åsiktsinlägg

Har tänkt och göra ett åsiktsinlägg som är lite annorlunda idag, alltså fakta blandat med egna åsikter kring olika hjälptyglar! Hoppas ni gillar de!

Gramantygel.

En optimalt använd gramantygel förflyttar vikt till bakdelen och ger en ökad aktivitet och anspänning i hästen. Om man använder gramanen på fel sätt, till exempel rider enbart på den utan kontakt på den vanliga tygeln, får den motsatt effekt. Hästen kommer då i framvikt och ökar belastningen på frambenen.
En gramantygelligger som en extra tygel o din hand och går sedan till bettet, genom bettringen och ner till sadelgjorden mellan frambenen eller till sidan då den också kan fästas i sadelgjorden fast vid skänkelläget.

I min mening är gramantygel en jättebra hjälptygel om du kan rida med de, vet du inte hur man gör för att den ska användas på rätt sätt eller hur man rider med den så ska man INTE rida med den utan instruktör som hjälper dig, den kan ge mer skada än hjälp. Jag har i övrigt inget emot gramantyglar tycker folk ska rida med om de behövs, dock ska den ju inte överanvändas, de ultimata är ju o endast rida med den vid de få tillfällen när de behövs. Så ta de vackert!

Tidermantygel.

Tidemantygel funkar som en graman, blir dock lite stummare och mer fast. den går mellan frambenen upp till bettet och sitter sedan fast i tygeln istället för till handen som en graman. Vilket gör att de är som en fast graman. Används ofta på lektionshästar på starka hästar eller hästar som slänger mycket med huvudet har jag märkt.

Har faktiskt inte ridit med Tidemantygel själv sen jag gick på ridskola som barn i typ 8 årsåldern så jag har inga direkt åsikter och någon direkt kunnighet om den i helhet, men jag tycker dock att de blir för stummt genom o ha sett andra rida med de, jag tycker man hellre ska föredra en gramantygel som hjälp att få hästen o hitta rätt stöd eller om den slår med huvet välja en martingal? De är vad jag tycker iallafall, varken martingal eller graman blir lika fast o stum.

Martingal


Martingal används för att hindra hästens huvud från att höjas över en viss punkt och används på hästar som har en benägenhet att gå med huvudet högt i luften. Den fästs i sadelgjorden och löper mellan frambenen till bröstet där den förgrenar sig i två lika långa remmar med en ring i var sin ände där man skall föra in tränsets tygel (kallas löpande martingal, sitter den fast i nosgrimman i stället för i tyglarna kallas den fast martingal). Den hålls på plats med en rem runt hästens hals. Om hästen höjer huvudet över normalt läge spänns martingalen och drar till i tygeln varvid bettet i munnen påverkas och förhindrar hästen att höja upp huvudet. Härigenom förmår man hästen att hålla huvudet sänkt.
Löpande martingal har ingen effekt såvida hästen inte höjer huvudet över den punkt då hjälptygeln börjar verka eller om ryttaren inte håller emot i tygeln och den stör alltså inte hästen när tyglarna hänger eller när den inte höjer huvudet. Den spänns helst inte för hårt under jaktridning eller hoppning utan bara tillräckligt för att skydda ryttarens ansikte från hästens bakhuvud om den plötsligt slår upp med huvudet.

Jag tror martingal måste vara den absolut vanligaste hjälptygeln hos hoppryttare, jag tycker den håller huvet på plats alltså, inte i någon form eller så utan bara på plats, man får ett bättre stöd och jag får känslan av mer kontroll med martingal, då menar jag den med löpande ringar. Jag väljer själv vääääldigt sällan och rida utan martingal, men de händer, dock hoppar jag typ aldrig utan de för då känns de som att hästen är fri o göra precis vad den vill! (; Dock fast martingal är jag helt emot, jag tycker att du kan ta hjälp av de vid korta tillfällen om hästen verkligen behöver de för hästens o ryttarens hjälp o säkerhet, men aldrig något jag anser man ska rida med varje dag.. Icke icke, haha oj vad mycket de blev om martingal! Märks att de är de jag använder mest va! (;

Halsförlängare

Halsförlängare är ett elastiskt band som fästs genom bettringarna, runt hästens nacke och i sadelgjorden, antingen på sidorna eller mellan frambenen för att mana hästen att söka sig framåt neråt med huvudet.

Anser att en halsförlängare är de ultimata för dig som inte kan rida med graman eller för dig dom har svårt o få din ponny o häst o arbeta på rätt sätt utan att tvinga den, här är verkligen ordet hjälptygel så korrekt, de hjälper dig på traven! 5 av 5 toasters eftersom den är elastisk också! Kan också ofta ses på lektionshästar som är lite jobbiga med sitt huvud, helt klart bättre än en tidemantygel i mina ögon!

Chambon

Chambontygel som endast används vid longering. Den inverkar på hästens nacke och mun vilket gör den hästen benägen att söka sig nedåt med huvudet. En chambon fäster man mellan frambenen i en longeringsgjord och sedan upp till ett nackstycke där det finns en ring på varsin sida, genom ringen och sedan ner till bettet. Chambon används för att gymnastisera hästen.

Kan inte särskilt mycket om Chambon, har heller aldrig användt de, men när jag läser om de får jag e bra uppfattning, känns som att den fungerar på ett schysst sätt för o få hästen o arbeta vid longering!

Goghtygel
Goghtygel fungerar på samma sätt som en chambon men används vid ridning istället. Den verkar genom tryck på både hästens nacke och bett, men hästen kan sträcka huvudet och halsen framåt och neråt utan att hindras av hjälptygeln. Den har dock 3 olika lägen o fästas i, alltså 3 olika "hårda" lägen, typ som en tideman.

Älskar goghen, har inte använt min på huuur länge som helst, men dom är grymmt bra, när jag började rida Bacardi med den tog de inte många sekunder innan han började arbeta med ryggen på ett helt annat sätt, älskar den! Absolut värt o prova om du har en häst som kanske knäpper av eller inte är ett dugg sammarbetsvillig, goghen är ett sjukt bra hjälpmedel som verkligen fungerar utan att vara särskilt sträng eller stum! :)

//Caroline


Hoppeti!

Hoppade lite på Patriks i torsdags! Var verkligen superkul :) Bara några sockerbitshinder och ett vanligt räcke med hinderstöd på kanske 80-90 cm, så väldigt enkelt och mer åt markarbete, tränade mycket på o ha med honom för de vändande hjälperna och att han skulle kunna gå o korta o länga även på små hinder, ni kommer se några bilder när jag länger honom på ett hinder sen och man ser verkligen att han går av stort o långt haha, dom bilderna på korta språng blev oerhört fula på oss så jag väljer att inte visa dom idag haha, kanske på en failbild dag :) Nåja, här kommer bilder! :)


låååångt (;

här är ett ganska ok på ett kort språng iallafall! (:

långt!

vänd! (:

vänd (:

vänd (;



Lite uppvärmningsbilder nedan,



snyggingen!





//Caroline


Igen

Haft gymkhanaträning idag igen.. Börjar ju närma sig nu.. Men jag vet inte om jag änns ser fram emot de längre.. Träningen gick ju inte bäst i stan för min del idag.. Och nu vet jag inte om jag har någon motivation att änns försöka nästa träning. Tur att vi åker till Trysil på onsdag.. För vill bara bort från skiten just nu.. Så mycket för o vara positiv och glad? Eller hur!! Tur att jag har världens bästa vän"ner" iallafall!

Jag o mamma satt o pratade med Ulle en lång stund efter träningen idag, och hon ska få rida på Patriks någon dag, ganska snart hoppas jag! Superkul att hon änns vill :)!

Well, nog om detta.. Träningen vill jag helst bara glömma för nu.. Kommer åsiktsinlägg om en stund!

Puss

//Carro

Music



Grym låt, härlig! Får mig på bättre humör!

//C


Ååh!!

Min fina fina tjej!!
United gick så galet bra, jag har inte varit med om maken! Gick o samla hur mycket som helst i galoppen (???!!!), la sig lågt o stadigt när jag travade av, hon brukar undvika den låga formen så mycket hon kan.. ;)
I början tjaffsa hon lite mot skänkeln idag hehe, ville inte riktigt ha med sig vänsterbak in under sig, men efter hand släppte de o hon spjärna inte emot o studsa omkring haha! Nää, faktiskt vårt bästa pass i dressyr hittills! Askul! Så nu ser jag fram emot söndag även om jag som vanligt oroar mig väldigt mycket inför tävling efter de här med Patriks i våras.. Jobbigt :/.. Även om de inte änns är en riktig tävling. Nåja!

Började iallafall med lite serpentinbågar i skritt för o få igenom ställning och böjning, la efter hand in skänkelvikning på de raka spåren i bågarna, gjorde sedan serpentiner i trav, efter hand började hon såklart joxa i höger varvet också.. Och de jobbade jag på en volt en stund, öka o minska volten och efter hand släppte de, jobbade mycket i galoppen idag med o korta - arbetstrav - korta - arbetstrav, för o få in lydnaden i galoppen och diciplin på hästapollen! :) Travde av på en stor 8 volt för o se till att ställningen var ordentlig i båda varven och de var hon allt, jättefint! :) Gjorde samma i skritt fast mindre 8 sedan och gav henne efter de långa tyglar.. Kort kort utvärdering ifrån idag där iallafall! :)

Puss o Kram

//Carro

                            

Starlight's Maya Sommaren 2010

Jag o Maya, förra sommaren då jag precis hade köpt henne.
Ursäkta min bedrövliga sits ;)










Har som sagt precis fått henne här så rider med min ponnys sadel ;) 16"
Gulligt ponnyschabrak, och världens sämsta mathning mellan brunt o svart, vilket jag egentligen avskyr, men men de får ni stå ut med! Haha

Starlight's Maya, är ett fullblod på 160 cm född 2003 i Maj om jag inte minns fel, efter Moto-Starlight o Jump Ahead - Double Jump.
Fin tjej som inte direkt uppförde sig på tävling i början (ramlade av vår första tävling-haha) men efter hand var hon jättefin och precis innan jag sålde henne blev vi 2a placerade i en 110 cm på Råda RK !
Verkligen världens pärla! En häst jag saknar många gånger :)

//Carro


Fredag igen?!

Vad hände där? Redan fredag igen? Har liksom inte änns fattat att de är ny vecka?
Oh shit, känner mig helt oförberedd för helgen också.. Billdal på söndag, känner mig helt vimsig..
Och helgerna som går så fort också, de betyder att de snart är måndag och då är de nästan onsdag och då åker vi till Trysil? Helt galet.. Såå.. Vad händer idag då?

Ska upp efter min lunch strax o jobba färdigt iallafall, sedan ska jag rida bägge hästarna innan kl 17, lycka till Caroline.. Och efter de mocka och åka hem, kvällen blir chill, bara ta de lugnt o vila upp mig inför morgondagen som också blir hektisk.. Skulle träffat Olli ikväll, men hon är magsjuk stackaren :( !! Så blir la lite bloggning ikväll! ;)

Har lite bilder som Michelle lagt upp i dagarna från förra sommaren på mig och gamla häst som vi köpte till försäljning Starlight's Maya, numera står hon kvar på Alleby o ägs av en kompis till mig som heter Klara. Iallafall, Michelle har lagt upp dom bilderna, och jag undrar om ni vill se dom? Isåfall kommer dom upp senare i eftermiddag! :)

Nää nu måste jag äta färdigt och sticka upp till stallet igen, Puss o Kram!

//Carro

                                   
                                    Bara för att jag saknar min bästa vän! :(


Go' kväll!

Puuuh.... Hemma efter träningen med en härlig kopp te i näven, helt underbart o en rostad macka till de eller kanske 2 ;)!

Träningen gick rätt bra för min del idag, laget också alltså men de gör de typ jämt dom e grymma! Värre med mig, har kännt mig lite ringrostig o Sophie har väl inte vart supertaggad, men mycket bättre idag! Verkligen :) lite klant missar o så men ääh vad gör de om 100 år när allt kommer omkring :)!!

Nu blir de dags o sova! Bara dricka upp mitt mummsiga te :)!! Puss o Kram

//Carro


Old times,


Alla bilder fotade sommaren 2010 av fantastiska Michelle Nylén.
Snacka om att vi har utvecklats, vad ung Misti ser ut och vilken katastrofal sits jag har...
/ Therese

Körlektion - Bloggat från min mobil

Hej igen allihopa!
Nu är det dags för mig att köra lite bil igen, mitt mål är att ha mitt körkort klart tills slutet på mars då jag fyller 18, så det gäller att ligga i!
Vi hörs senare i eftermiddag


/T

Turkos?

En tjej i vårt stall älskar turkos, så tänkte kolla vad ni tycker? ;)
Hon har alltså turkosa boots, turkost schabrak, turkost pannband (swarovski) och turkos luva?
På sin storhäst som är 164 cm och biff! ;) Haha.. vad tycker ni? A bit to much? eller tycker ni att hon ska ha mer?
Eller ska man välja en mer neutral färg på stor häst till o med? ;)




??? ;)

//Carro


Inköpslista GHS

Här kommer shoppinglistan till GHS!


Vita Ridbyxor från GPA
eventuellt.

Ridhandskar från Kingsland


RIDSTRUMPOR! massor..

Brunt Swarovsi pannband!

Ett par nya Dyon chaps
eller

ett par stövlar till träning och vardagsridning för o slippa slita sönder mina Falsterbo GTX.

//Carro


Skräck.

Hej allihopa.
Sitter just nu påväg till det värsta stället på jorden, Tandläkaren. Yep, ni läste rätt - jag har världens tandläkarskräck! Varför vet jag inte, det har suttit i under många år trots att jag varken har haft några hål eller behövt åtgärda någonting. Jag hatar verkligen att ha någon som rotar runt i munnen på mig.

Vi hörs senare i eftermiddag, om jag överlever detta..

/Therese


Utvärdering av ridpass - Misti 1/2 -2012

Hej igen allihopa!
Tänkte att jag kan skriva en liten utvärdering av dagens ridpass.

Red en stund i manegen på Misti idag, eftersom vi var ute och busade en stund i skogen igår. Hon tyckte det var riktigt roligt att få komma ut och jag kände att vi behövde det, båda två. Men åter till dagens pass.

Jobbade vidare på det som vi gick igenom i Måndags när jag red för Marie, och hon lyssnade riktigt bra! Påbörjade passet med serpentinbågar och jobbade sedan vidare med öppna/sluta samt skänkelvikning på volt. Måste få henne att aktivera sig lite mer för skänkeln än vad hon gör i dagsläget, utan att hon blir stressad av min hjälpgivning. Annars fungerade hon riktigt trevligt!

Tog även lite galoppjobb där jag fortsatte att försöka stärka hennes register genom en övning som jag har beskrivit tidigare i bloggen, alltså att samla galoppen på kortsidorna för att sedan några språng in på långsidan be henne att öka ordentligt för att sedan samla upp igen. Allt ska självklart ske med så liten hjälpgivning som möjligt. Efter en stund funkade hon riktigt bra!

Tog sedan en paus och avslutade med att göra lite galoppombyten, vilket hon har haft lite svårt för. Väl inne på banan gör hon alltid klockrena byten, men när man sitter och tränar utan hinder kan hon bli lite passiv och endast byta fram. Korrigerade detta genom och ge en ganska stark ytteskänkel i bytet lite längre bak än normalt och på så sätt skapa en liten reaktion (hon blev riktigt förbannad, haha), och då fick hon med sig bakbenen riktigt bra! Mot slutet bytte hon rent utan att jag behövde göra några "fulingar".

Avslutade sedan passet med att jogga av i låg form, något som jag har för vana att göra med alla hästar jag rider. Tycker att det är viktigt att försöka utnyttja alla tillfällen till att få dem att släppa loss och dessutom skapa ett förtroende till bettet. Längst ner i detta inlägg finns några bilder på Misti i låg form för att ni ska förstå vad jag menar. Låg form innebär att hästen ska sänka sig mer framåt och nedåt än vad dom gör i en högre form, och eftersom nackkotorna sitter ihop med ryggkotorna innebär detta att hästen stretchar ut ryggen.

Slänger upp lite bilder som snälla Michelle Nylén har fotat när jag red i måndags. Anledningen till att de är så små är att de blir så otroligt suddiga om jag lägger upp dom i större storlek..
Enjoy!

/ Therese









Misti i låg form:


Dagens Recepttips!

Hej allihopa!
Åt precis en supergod middag som jag hade lagat till min familj, en lite kryddig kycklinggryta med ris som alltid går hem. Perfekt att ladda upp batterierna med efter en lång och fullspäckad dag. Tänkte därför dela med mig av det receptet här, enjoy!

Ingredienser
3 kycklingfiléer (brukar räcka till en familj på 4)
1 msk olivolja el. steksmör.
3 dl matlagningsgrädde
1 gul paprika i skivor
1 röd paprika i skivor
1 hackad röd lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
0,5 dl mango chutney
1 grönsaksbuljontärning
1 dl riven ost
Gör såhär
1. Börja med att bryna kycklingen i stekpanna, ungefär 10 minuter så den har fått lite färg och yta. Ta sedan ut denna kyckling och lägg i en ungsfast form.
2. Lägg den skivade paprikan och rödlöken tillsammans med den finhackade vitlöken (funkar även bra att använda vitlökspress) i en stekpanna och bryn dessa tills de har fått färg. Tillsätt sedan matlagningsgrädden, buljontärningen, mango chutneyn, sambal oelek och låt detta stå på plattan tills det har kokat upp. Häll sedan detta över kycklingen i den ungsfasta formen. Strö den rivna osten över kycklingen.
3. Släng in den ungsfasta formen i ugnen som är uppvärmd på 250 grader. Här inne behöver den stå ca. 15-20 minuter. 

Servera med ris, och du har en riktigt god middag!

Bon appetit!

/ Therese




Paket-time!

Åh, äntligen har inte mindre än min nya hjälm och säkerhetsväst kommit!
Överlycklig Therese!

Vad tycks?

/ Therese

Bilden gör dock inte färgen rättvis på någon av bilderna tyvärr. Den är mera mörkbrun i verkligheten.
Bjuder på denna! haha.

Nämen!

https://fbcdn-video-a.akamaihd.net/cfs-ak-ash4/443227/604/10150572248713104_54366.mp4?oh=99ecafc87e7

https://fbcdn-video-a.akamaihd.net/cfs-ak-ash4/443227/604/10150572248713104_54366.mp4?oh=99ecafc87e

Filmen från igår! :) Om ni ville se!
Som ni ser så tjaffsar hon mot handen och rycker mig lite ur hand, men de förklarade jag ju igår! ;)
Inte perfekt runda, men är ändå ganska nöjd! Kommentera gärna! :)

 //Carro


Bäst

De finns ingen som du, jag finner inte ord för hur otroligt vacker min prins är!


Jag älskar dig.

//Caroline


7 dagar!

Om 7 dagar är jag i Trysil !! Wiho! :)

De blir de snowboard för heeela slanten, har bara åkt snowboard 2 ggr (alltså inte 2 åk eller dagar) utan 2 ggr.. Så har än så länge bara åkt röd backe! I år blir de förhoppningsvis svart! :D Kanske borde åka med hjälm i år? ;) Känns som de är en bra ide med tanke på hur mycket jag o Jossan trillade förra året haha.. De sjukta är att om man trillar o sätter sig på rumpan tillräckligt många gånger så får man ont i huvudet tillslut, haha.. Sjukt ont också! Hahaha, ser framför mig hur Jossan trilla förra året och satte sig på rumpan och man verkligen såg hur ont de gjorde upp i skallen.. Haha kan inte sluta skratta åt de!! Så kul ;)

Har ni själv några roliga skidresa minnen? Snälla dela med er jag älskar sådana historier! :D

Puss o Kram

//Carro

Dags för gymkhana!

Står i manegen o väntar på att mina små kids ska bli färdig uppvärmda för sin gymkhana träning!

De är barn/ungdomar på 7-16 år som tränar på lektionsponnys varje onsdag :)! Nu är dom färdiga! Puss o kram //C


10 saker

10 saker ni inte visste om mig?

*Jag är otroligt rapp i käften och säger ofta saker jag ångrar i efterhand..

*Jag o Therese säger alltid samma saker i mun på varann 'great minds think alike' ..

*Jag avskyr folk som ljuger. Helst om o om igen?

*När jag var yngre var jag livrädd för att rida men vägrade ändå sluta..

*Har tvångstankar, härligt ...

*Jag ändrar snabbt uppfattning om folk. Både till gott o ont..

*Jag var 17 år första gången jag red på Scandinavium

*Är otroligt osäker kring nya människor.

*Bryr mig alldeles för mycket om vad andra ska tycka o tänka om mig..

*Jag hade inte klarat mig utan mina föräldrar!

//Carro


RSS 2.0