Dags för Emma!

Ska strax tillbaka upp till stallet med släpet på bilen o sticka iväg till Emma Emanuelsson eller ja inte till henne men till Bulycke för att träna för Emma! Ska bli lite extra kul idag för Erika o Prinzess från stallet ska också följa med! Elin följer med så med lite tur får ni bilder senare ikväll, kul va? :D

Blir lill-skruttan som åker, Ninja ska ju till Björne på tisdag så hon får stanna hemma idag! Och nästa vecka är de inte bara Björne de är hoppmeeting på Alleby RK, gööött! Hoppas gräsbanan blir torr o fin tills dess annars vill jag inte hoppa 120, gör inte de på vår grusbana den är så himla liten.. Men tror faktiskt gräset kommer vara torrt den är ju upptorkad redan nu, så att sålänge de inte spöregnar flera dagar i sträck ska den nog klara sig! :)

Släpper en liten bomb till er i eftermiddag, kanske oväntad hos många men de flesta läsarna blir nog inte förvånade, så vi hörs iallafall ikväll med träningsutvärdering och "bomb"släppning! Ha en fin eftermiddag, puss o kram på er!

//Caroline

                                 image description

Written in the sand..

Hur ofta stämmer era magkänslor?

//C


Lååååång dag

Den här dagen började helt otroligt illa, haha.. Försov mig först, sedan när jag åkte small de till i närheten av Volvo, efter en stund märkte jag PUNKTERINGEN på höger bakdäck på bilen.. Härligt.. Fick bytt däcket o tag på Pappa som bytte bil med mig, när vi körde till Ullared satt vi i vår egna värd o kör förbi avfarten.. Och de tar rätt lång tid innan vi märker de också.. Braaa jobbat.. Gick alltså inte så bra.. Men turen vände, fick bland annat en 5a av en tant till kundvagn o sen hade vi de bara så otroligt roligt efter de!!

Väl hemma var de stress till 100 och rida Lillan o sedan hem o byta kläder o vidare till Tjörn, eller ja.. Stenungsbaden! Inspirationskväll med ridsportförbundet! Blandat kul o tråkigt, mest tråkigt men med de 3 jag var med kan man nog inte ha tråkigt iallafall så de blev rätt bra ändå! :) Mer om den imorgon!

Förresten gick Lillan heeeeelt grymmt idag, så mysig häst de är inte klokt, mjuk och otroligt tacksam o rida. Störtförälskad, men sätter ändå en gräns för mig själv så jag ska slippa bli ledsen när hon blir såld.
Anyways, puss o god natt! //Carro


Ullared!

Hejhopp!
Hoppas ni sovit gott, jag är uppe med tuppen idag, ska nämligen till Ullared för o shoppa lite! Yippie!! Mest studentpresenter, men även lite annat smått o gott som kan behövas till hästarna exempelvis, de är ju mycket de som är härligheten med ullared tycker jag, man kan åka dit o inte behöva något särskilt o ändå komma hem med huuuur mycket saker som helst, hehe! Helt underbart!

Så jag vet faktiskt inte riktigt vad de blir, ska nog kunna hitta något kul, sen kommer jag givetvis dela med mig utav vad jag har inhandlat! Tänkte springa in på Hööks o spendera mitt presentkort på vägen hem också, kanske är på tiden att de blir nyttjat! Jag är alltså sämst på o använda presentkort, tycker de är skitbra o få men sen när jag ska använda de så har jag ingen aning om vad jag ska köpa! Har presentkort hemma som är 2 år gamla o fortfarande inte använda.. Känns ju schysst mot dom som köpte som till mig haha!

Ska också iväg ikväll på något som heter Inspirationskväll med Ridsportsförbundet, kan väl bli kul! Jag, Becca, Erika o Fille från Ungdomssektion på Alleby RK ska åka ner och göra lite grejjer med några från Ridsportsförbundet! Så de kommer jag berätta mer om ikväll eller imorgon, återstår o se! :) Ha annars en väldigt fin dag, så hörs vi senare, ska uppdatera jag lovar med de kanske blir sådär eftersom här emellan ska jag försöka hinna rida både Ninja o Carolien, good luck chuck! ;)

Puss o Kram på er! //Caroline

                                              


God Natt!

God Natt fina läsare!
Säger jag med en bild som bara utstrålar 100% lycka!
Puss på er!



//Caroline


Bilder i stora lass

Fler bilder från i lödags!
Tack Elin! :)

Jag har Therese kavaj på mig, de ser lite roligt ut!
Jag hade nämligen tänkt rida i pikée men de fick man inte så fick snabbt o lätt dragit på mig Therese snygga kavaj, den är snygg men kanske inte riktigt i min storlek haha.. ;)
















//Caroline


Nu blir de stallet!

Puh, hemma efter min kära brors studentfirande, tog en jäkla stund! Och de är helt sjukt vad jag saknar de alltså, champagnefrukost, åka flak, SMHÄ3, studentbalen.. Rubbet! Hade lätt vart värt o gå 3 år till bara för o få en sådan dag till i livet, men icke.. Aja, bara o njuta av andras studenter o lycka istället, haha! ;)
Grattis till min lillebror iallafall, o alla andra Hvitfeldtska studenter!

Nu blir de iallafall upp till stallet o rida Ninja, evetuellt hem till Möllis ikväll o slagga där, myspysigt!

Har förresten lite bilder från i lördags som Elin har fotat, jag o lillskruttan, något ni vill se?
Puss o Kram på er //Caroline

                           

Studenttime!

Hejhopp!
Idag tar min lillebror studenten vilket gör att jag inte har så mycket tid till annat, ska rida Ninja ikväll, men Becca tar P o Lillan får vila, hon ska trots allt åka o träna på torsdag o eventuellt tävla på söndag! Så de gör absolut inget om hon får en vilodag innan denna tuffa veckan! :)

Gick bra med allihopa igår, hade väl räknat med att båda Ninja o Patriks skulle vara rääätt pigga eftersom bägge haft ett par dagar i vila, Patriks har ju stått över en vecka med sin stackars hov! Men han skötte sig superfint, var till o med riktigt mjuk i sidorna, tror att han behövde lite vilopaus för o hämta nya krafter faktiskt! Ninja o jag stack ut i skogen en sväng, och jaa visst var hon pigg o laddad men inte överdrivet ändå! Betedde sig faktiskt riktigt bra, de var bara raksträckan borta i Torslanda som hon försökte galoppera utan att hon hade fått lov! Hihi busunge! Hon är allt ett litet powerpaket, och ett väääldigt älskvärt litet powerpaket också för den delen, har saknat o rida mina små skruttar! P o Ninja är ju bara bäst! ;)

Väntar på att aaaaallt ska vända bara, just nu känns de som de går åt rätt håll, men alltid när de känns så så brukar jag få en smäll som heter duga o få springa tillbaka till ruta 1 o börja om.. Traggel traggel... Nåja, ha en fin dag! Puss o Kram på er!
//Caroline

                                
                           Min fina från 120n på Troya förra helgen!

Bättre?

Veterinären sa att de såg lite bättre ut med Peppe, men inte helt bra! Han fick en behandling till så ska vi tillbaka om 3 veckor.. Lille knubbisen, hoppas han blir okej! Tror inte han är särskilt missnöjd med o gå i hagen o äta gräs dock! Tjock o glad är han min lille skrutt! och smutsig, hihi! Kan behöva ett bad! ;)

Glömde förresten att jag skulle rida Ada ikväll också när jag skrev förut, så de blir 4 hästar idag, hur jag nu ska orka de, men men! Bara o kämpa på! ;)

Ni måste lyssna på den här btw, tänkte lägga den i ett eget inlägg, men lika bra såhär!
Helt underbar låt, lär bli en sommarplåga!

          

//Caroline

Dags igen..

Hej o God Morgon!
Vakna o tänkte att de kan nog ändå bli en bra dag idag, var på gott humör och de kändes faktiskt riktigt bra, solen sken och sådär, sen kom jag på att Peppe ska till veterinären idag, hans spatt kom ju tillbaka för ett tag sedan så vi åkte till veterinären och var väl helt säkra på att han skulle bli utdömd, veterinär ville ge honom en behandling och se hur han svara på den eftersom han svara så fint på den förra! Nu är de återbesök för Peppson efter behandling idag iallafall o jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att han är bra nu! Eller att de går åt rätt håll, jag vill verkligen inte att han ska få avsluta sitt liv pga en hemsk skada som spatt.. Mitt lilla troll <3

Så idag håller vi tummarna för Peppson igen! <3

Hmm, jaa idag är de inte mycket mer på schemat än ridning, ridning o ridning! Alla 3 ska ridas o jag ska pinas! ;) Blir kämpit o rida 3 hästar i denna värmen, men vad gör man inte för sina små odjur, hehe! Har lite bloggtorka som ni nog märkt, men kommer säkert ikapp mig snart! Är lite omotiverad på tacc just nu också, tror de beror på att Therese inte hinner riktigt, de blir ju inte samma sak då! Men jag ska skärpa till mig, ni vet att jag inte lämnar er i sticket! :)

Puss o Kram på er! //Caroline

                                
                                         Guldponnyn <3

Fina tjejen!

Evelina Friman's fina bilder från idag!











//Caroline


Pay n' Jump

Hoppade Pay n' Jump på Lillskruttan även kallad Carolien idag, hehe! Hon var verkligen superduktig! Stannade till på 3an för de var läskiga fotografer bakom hindret som hon inte ville ha där haha, de gjorde hon första rundan som var 80 cm, resten av banan gick hon som en dans, tyckte vi fick bra avsprångspunkter o ett ganska bra flyt! Helt otroligt för o vara hästen livs första tävling! Hon var verkligen duktig! Sedan hoppade vi en 90 runda också, där hon rev 2an, slarv från hennes sida då hon kom in alldeles utmärkt och släppte bakbenen för tidigt helt enkelt, absolut inget o hänga i granen för efter de så gick de bra, sista hindret gjorde hon något knepigt typiskt unghästsprång då jag la henne lite tokigt! Men de är väl de vi lär oss av antar jag, tokiga språng o knepiga distanser! :)

Nää är riktigt stolt över henne, bra tävlingsdebut! Nästa vecka åker vi till Skultagården! :)

Förresten så gjorde Ebba o Mr Polo 2 felfria ritter en på 50 cm o en på 60 cm, SÅ JÄKLA GRYMMA!!!!!!!!! :)

Puss o Kram på er! //Caroline

                                     
                                         Ebba o Mr Polo! <3

In love with life,

Vissa dagar är livet bara helt otroligt älskvärt!

//C


Bränd!!

Usha vad jag har bränt mig på ryggen, blir nog inte mycket sömn inatt! Satan vad det svider, inte klokt! Tänk att man glömmer av hur ont de gör till varje år? Varje vår samma visa, man klär av sig så fort solen visar sig med sin likbleka hud och tänker att äsch så farligt kan de inte vara o så PANG så bränner man sig.. Istället för o bara smörja in sig o bli brun direkt istället? Skulle inte kalla mig själv smart iallafall! ;)

Red lilltossan sent ikväll, ska bli såååå roligt på lördag! Hoppas bara att hon sköter sig, lillskruttan! Dags för henne att växa upp lite nu! Hihi.. Och uppfostras, snacka om att de finns mycket o jobba med från marken haha! Men de är en otroligt godhjärtad o härlig häst, störtälskar hennes personlighet! Är kul o dela med mig till er av hennes o min resa tillsammans! Unghäst-tips o råd är alltid välkommet också för den delen, de här är mycket nytt för mig med! :)

Nåja dags o försöka sova lite, hoppas ni sover gott! Puss o Kram! //Caroline


Går runt..



Den här texten går runt på Facebook..
Jag vet inte vad jag ska tycka, man ska vara självsäker givetvis.
Men man ska ALLTID vara ödmjuk?
Lite knepig text, iaf i fels persons "händer"..
Ödmjukhet vinner i längden, inte kaxig självsäkerhet.
Självförtroende o Självsäkerhet är inte samma sak.

//Caroline


Hahaha!

Haha, helt otroligt rolig!
Ni måste verkligen se detta!
Vet ni inte vilka personerna är så kolla upp de, så värt!



//Caroline


Lycka?

Är de någon som vet vart man kan hitta lycka? Jag tror på allvar att man kan köpa sig lycka när man är ledsen, inte en hel livstid för de krävs så mycket mer än bara pengar o saker till de, men om man är ledsen eller nere så är jag helt 100 på att man blir lite lyckligare åtminstone för stunden ifall man köper sig en ny häst eller en bil? Åtminstone kunde man ju få hoppats på de om man vann lite pengar.. Haha! Förlåt, låter ytligt men de är inte alls de egentligen, jag är bara otroligt nere och känner att jag bara väntar på att livet ska bli som de var. Jag vill bara backa 1 år tillbaka ibland och uppskatta de jag hade lite bättre. Varför är man så attans naiv?

Man är otroligt duktig på att ta saker för givet och framför allt inte uppskatta de man har.. Vilket inte alls är okej, men de slår ju aldrig fel? Puh.. Jag vill bara inte vara ledsen mera, så om en ny bil eller en ny häst kunnat trösta mig, då hade jag utan tvekan tagit den chansen, tro mig! Inget är värt o vara ledsen o deppig, inget! :(

Ska strax upp till jobbet, måla måla måla! Puss på er!
//Caroline

                              

Hett!

Klockan är snart halv 12 på kvällen och de är typ 20 grader, helt sjukt! Underbart såklart, men sjukt! Har änna stått o målat staket en stund på dagen idag och fått lite färg, bränner lite nu kan man säga.. Inte helt okej, skönt o inte vara likblek längre men helt sjukt smärtsamt när man bränner sig, iallafall när man bränner sig illa. Jag har bara bränt mig lite grann nu, men de svider ändå lite! Får skylla mig själv, i know.. Men ont gör de iallafall! O kliar.. Iaf när man börjar flå!

Ninja har haft vilodag idag, Patriks får inte ridas o lillskruttan fick vilodag! Vilket gav mig en ridledig dag, faktiskt riktigt gött när de är sådant här väder, då orkar man ändå inte rida försen klockan är 9-10 på kvällen iallafall, men imorn ska Ninja få gå lugnt i paddocken tror jag o Lillan ska få sig lite dressyr även hon i paddocken. Medans P får stå med sin gipsade hov i hagen o se ledsen ut! :( Åh.. dumma dumma dumma veterinär!!

Är lite opepp på allt o de mesta idag, känner mig nere igen.. Vart bra i flera dagar, men nu ikväll gick de ner igen.. Jättetråkigt, jag måste göra saker som får mig o må bättre hela tiden. Men de går liksom inte, jag behöver ambitioner, drömmar o mål o sträva mot, så fort jag tappar de och är förvirrad så står de still igen och hjärtat värker.. Hatar de!! :(

Nåja, sov så gott sötnosar! Puss o Kram på er!
//Caroline


                                                       


Solen skiner!

Solen skiner och de är verkligen heeelt underbart! Strax över 20 graders värme och till o med vinden är ljummen liksom! Blir inte bättre! Nu när de är 18-20 grader på nätterna har våra hästar hemma börjat gå ute på nätterna, vilket är otroligt lättsamt och skönt också för den delen! Mindre mockning är alltid ett plus haha, men de har ju sina nackdelar också - flugor, knott o mygg och inte tala om fästingar!

Förut har jag alltid använt switch till mina hästar, men då de inte finns kvar ute i butikerna längre så har jag börjat testa lite andra flugsprayar, en jag faktiskt kan rekommendera er stark är Espree Sommarspray, som egentligen heter Aloe Herbal Horsespray. Hur som helst,

       

Espree Aloe Herbal Horse Spray
"De ingående oljorna doftsätter naturligt hästen med en doft som gör att hästen inte "luktar häst", vilket kan minska hästens attraktionskraft på insekter.
En produkt för heta besvärliga sommardagar. Skyddar din häst effektivt mot solen. Innehåller bla Aloe vera, mjukgörande mineraloljor och solskydd. En Ypperlig produkt för ljusa hästar och exemhästar. Spraya ett tunt lager på hästen. Undvik känsliga områden så som skap, runt ögon, mule osv. Färdig blandad."

Finns för 149:- på MyOne

//Caroline

Bildbomb!

Bildbomb på lillskruttan från i lördags!
Fotograf: Elin Olsson





















//Carro


Lillan!!

Lillans första tävling utanför hemmaplan är anmäld o klar! :)
Eller ja, inte klar men anmälan är klar! Hehe.. Nästa söndag åker vi till skultagården för o hoppa 95 & 100 cm, unghästklass då - givetvis! Ska bli toppenkul! Gillar skultagården också, var där o hoppa Patriks förra sommaren, jättefin bana och trevliga hinder!

Och på lördag ska hon hoppa Pay n' Jump på Alleby, 80 cm 2 ggr! Tror iallafall de blir 80-80, får se hur första 80 känns, hon kanske får gå en 90 runda istället. Återstår att avgöra på plats! :)

Då ska även Ebba hoppa Mr Polo, ska bli sååååå kul!

Puss på er! //Caroline

                               

Utvärderar Troya

Hoppsan sa! Glömde visst utvärdera Troya igår, inte meningen, måste varit otroligt trött bara!

Gick i vart fall sådär, 110 gick helt okej, vi peta insprånget i kombinationen, gick lite flackt in men lyckades ändå få med henne bra ut trots att de var lite långt, annars gick hon helt kanonbra! Jag red bättre igår än på Ale Jennylund tyckte jag själv. Kände mig stadigare på något sätt! Fast kan vara inbillning!

120 gick inte så bra, vi hade några nedslag.. Inga stopp iallafall vilket kändes bra men jag red som en kratta!! Föll fram och red inte på relaterade avstånden som var utan på de ställen där de var relaterat slarvade jag med vägen o gick på ett halvt typ.. Inte okej, Ninja gjorde faktiskt ganska bra ifrån sig. Men inte jag, så som jag red borde hon ha stannat på minst 2 kanske 3 hinder. Men hon redde ut de schysst, hoppade men rev istället. Och de tycker jag är otroligt schysst av hästen o hoppa iallafall! Stolt över henne, nästa gång hoppas jag hon kan vara stolt över mig också, hade vart kul!

Vi har träning för Björne idag också, vilket är bra! Så jag kan få mycket hjälp nu, är ju en helt annan svårighetsgrad på 120 än 100-110.. Inget jag är van vid att varken träna eller tävla.. Måste få Björne-hjälp! Han är den bästa tränaren jag vet! Och tror inte de finns bättre heller, hehe! ;)

Puss o Kram så hörs vi senare! //Caroline

                                  
                                       Bild från helgens 110

Kaos..

Hej o godmorgon!

Förlåt för igår, men fyfasen rent ut sagt vilken jäkla kaosdag! Måtte denna bli bättre! De var så mycket som inte gick som de skulle och inte bara de, de gick otroligt fel o blev en hel röra av allt ihop! USH!

Först o främst så försov jag mig.. Sedan ringde Stefan och Olivia, då hade dom hittat utläkt gammal spatt på röntgenplåtarna på Bea (hästen Olle skulle köpt) vilket självklart var skittrist, för veterinären avrådde o köpa hästen till tävlingshäst då. Vilket jag förstår, spatt är alltid spatt och de är supertråkigt om de blommar upp dessutom svår o lindra! Inte alltid hästar blir bra från de, faktiskt väldigt sällan! De vet jag ... Kolla på Peppe! (MED FLER..)

Sedan skulle en veterinär komma ut o besiktiga Patriks, en veterinär från Ale Djurklinik som egentligen är riktigt skicklig men som måste ha vaknat med något instoppat i öronen eller något för igår var han KAOS.. Började med o kritisera Rebecca att hästen inte var inne (trots att han skulle ringa en timme innan han kom vilket han INTE gjorde..), sedan var han sjukt nitisk och överkritiserade allt med hela hästen.. Därefter skulle han böjas, och innan han änns hinner böja säger han: "Tyvärr är hästen halt på höger fram".. Alla andra ser att Patriks har vritt skon helt snett men inte veterinären? Aha okej, då tar han upp hoven o börjar dra loss skon som sitter löst men ändå hårt fast, TROTS att mamma ber honom o inte börja dra i skon! Veterinären drar i varje fall i skon o sedan hoppsan så var han ju påväg o dra sönder hela hoven (...) o säger till Rebecca o hämta en tång och göra de fooort för "om hästen trampar ner nu får han sömmarna i kötthoven" Tog 2 sek så tappa han greppet om P's hov och Patriks fick sömmar upp i hoven, bra jobbat ändå veterinären? Sedan börjar han gräva o säger att han ska borra i hoven om de är en hovböld? Jisses amalia, lyckligtvis borrade han inte utan "bara" grävde. För nu står Patriks med gipsad hov endast för att han skulle där o gräva! Jocke sa att hade han inte gjort de hade man kunna sko honom direkt, men eftersom han grävde djupa hål o hoven fick han illa tvunget gipsa hoven och måste nu stå gipsad i 10 dagar!!!! Innan man kan rida eller sko.. (Jocke är vår grymma hovslagare för övrigt)! JÄKLIGT BRA JOBBAT VETERINÄREN!

Jag blir helt gaaaalet arg, vilket jäkla pucko! Och sådana ska få ta hand om sjuka djur? Pff!!!! Stackars lille P står o är ledsen i sin box nu! Inget hoppmeeting för honom verkar de som :'(

Nåja.. vill inte prata mer om denna hemska dag som vi hade.. Ush o fy!
Hoppas ni hade en bättre! Puss o Kram på er!

//Caroline

                                   image description
                                                   Mitt lilla troll <3

Hovböld?

Hovböld? Kul.. Duktig veterinär. //C


Söndagkväll

Go söndagkväll med grillat o gott sällskap, trött efter tävlingen! Ni får nog update innan jag går o lägger mig! :) Ha en fin kväll! Puss o Kram!

//Caroline


Fyyyyfaaaaaan....

Alldeles för rastlös för att de änns ska vara lite okej?!!! Jag hatar o vara rastlös haha, är trött men ska inte sova riktigt än för då vaknar jag bara sen, vilket ilandsproblem! Haha..

Funderar på o anmäla mig o lillskruttan till en tävling vecka 22, vad tycker ni? :)
















Bilder från provridningen på Carolien, rätt sämst sits jag vet! ;)

//Caroline


Första träningen med Carolien!

För Emma Emanuelsson på Bulycke RK, lillskruttan snart 5 år gör sin absolut första riktigt hoppträning och sköter sig superfint! //Carro


Vad är nästa steg?

Är helt fast i nuläget känns de som, trots att jag har sååå mycket som väntar på mig i framtiden så känner jag mig fast, jag vet inte vad nästa steg är? Jag har så sjukt mycket mål o drömmar som jag håller på o kämpar för o leva upp till, men de känns som de står still. Varför? Och hur kan de vara möjligt? Har så mycket frågetecken och är samtidigt otroligt rädd för framtiden! Nuet är liksom säkert på något sätt, missuppfatta mig inte för o ta livet för givet för de gör jag verkligen inte. Jag menar bara att man känner sig trygg i nuet, man vet vart man står o vad man gör (typ...) de är safe, men framtiden är skrämmande, och har mycket nytt o bjuda på. Även om du själv bygger din framtid och de är delvis den som gör dig till den du är, är det otroligt svårt o släppa taget om "den trygga vardagen".. Rädd för o misslyckas? Kan vara så.. Men jag är ändå inte rädd för o följa mitt hjärta och gå efter de jag vill ha? Jag gör saker jag aldrig trodde jag skulle klara eller våga, de går kanske inte så bra, men vill man framåt så måste man hur läskigt de än är, eller hur?

Och hur läskig framtiden än är så är den ju inbjudande på något sätt, lite dangerous men ändå otroligt lockande. Känns som man tänker som ett litet barn, men de blir ju så? Man har ju ingen aning om de, inte jag iallafall, ingen aning om hur de kommer bli eller sluta? Vinner man eller förlorar man? Är de värt o kämpa för de man vill ha även om man trillar o slår sig ibland? Jag tycker nog de, men tror de är viktigt o komma ihåg att leva i nuet på samma gång, annars kan man missa saker på vägen och ångra sig i efterhand! Hmm, dags att verkligen uppskatta de man har o inte bara springa förbi saker i farten mot toppen.

"Start with the end in mind" -Stephen R. Covey

//Caroline

                                                  

Go eftermiddag!

Hallå hallå, hoppas ni mår bra kära läsare! Själv är jag otroligt trött efter att ha vart uppe lite för länge igår, och därefter ha haft otroligt mycket o göra idag, skulle ridit 3 men hann tyvärr bara 2. Tiden springer iväg så otroligt fort när man har mycket och göra o mycket o hinna med, visst är de konstigt? ;)

Red Ninja i paddocken först o hon skötte sig fint, red lite utan stigbyglar och försökte jobba med o hitta stadga bara, gick helt okej. Ville inte rida för länge eftersom jag vill att hon ska vara pigg o fräsch imorgon! Sedan var de lillskruttans tur, o hon skötte sig jättefint, trots att dom snickra domartorn jämte paddocken, såga med stora sågmaskinen, grejja med traktorn, starta hästbussen, kom en katt genom paddocken och även ett flygplan i luften. Rörde inte en fena, helt otroligt! Eller joo hon spetsade öronen efter våran stallkatt Pelle, men tror de var mer av nyfikenhet för hon vart helt orädd! Jätteskönt att hon är så cool i psyket liksom! Så jobbade vi mycket med vändande hjälper att hon ska följa med och att även bogen ska följa med, hehe! Unghästgrejjer typ! Och de blev faktiskt rätt bra, hon blir stadigare för varje dag som går faktiskt, och idag gjorde hon 2 rena byten !!!! Duktig liten tjej, hon har nätt o jämnt kunna byta fram förut o idag gjorde hon 2 rena byten!! Helt grymm, kommer bli så duktig! Lägger ju upp ett högre tempo så att hon ska orka få med sig bakbenen i bytet, men de får man ju göra för o underlätta i början anser jag. Superkul iallafall! :)

Imorgon bär de hur som helst av mot Troya horse Arena för Regional hopptävling! :)
Hörs senare, puss o kram! //Caroline

                                

När livet sviker är det bra att vara två.


Hm..

Har fixat filmen, lagt upp den på videofyme och nu ser jag att SOM VANLIGT så har moviemaker redigerat den fel så alla småsnuttar med galopp o sådant är med i filmen och jättemycket hoppning är borta, skitkul! Orkar inte göra om den nu, eller egentligen hinner jag inte för jag är redan 1 timmer o 10 minuter sen hem till Jossan, så måste kila nu! Bloggar från mobilen ikväll, om den vill gå med på de vill säga! ;)

Puss o Kram //Carro

                                       

Amazing

Världens bästa ponny.
Jag saknar dig otroligt!



//Caroline


Utvärderar

Var på träning för Emma Emanuelsson med Lillan igår, och tänkte väl att de kunde sluta hur som helst. Men tro de eller ej så skötte hon sig hur fint som helst, hon är ju lite loj o lite vinglig, men de hör ju unghästar till! Hoppade vattenmatta o oxer med lite konor under och sådant, kikade lite på vattenmattan men var absolut inte dum. Hoppade alltihop och gjorde en fin runda på slutet! Men sen var hon sååå trött lillan hihi.

Vi tränade mycket på kortare vägar, mycket svängar och en del relaterade avstånd, Lillan försökte så gott hon kunde, och jag gjorde så gott jag kunde. Ibland blev de ju lite tokigt, eftersom jag hade lite svårare o läsa distanserna på henne jämfört med Ninja. Eller jaa, jag är rätt kass på o läsa distanser överlag, behöver jobba på de myyycket mycket! Björne och Emma hjälper till, behöver massor med hjälp! :) Men mycket var bra på henne igår också, ska bli jättekul och jobba vidare med henne och framför allt utvecklas själv.

Nästa helg ska hon få hoppa pay and jump på Alleby, första tävlingen för lillskruttan!
Har faktiskt inte så mycket mer att säga om träningen, hon skötte sig fint och jag kände mig nöjd efteråt! :)

Puss o Kram på er! //Caroline

                                  

Jag talar ut

Hej allihopa!
Det var ett tag sen. Ett bra tag sen faktiskt.
Jag känner verkligen ingen ork till någonting just nu, jag har en period i livet där allt går emot mig och där jag har så mycket och göra att jag knappt vet vart jag ska börja. Med tre veckor kvar till studenten känner jag en sorts ångestfylld förtjusning dygnet runt - för jag är livrädd för framtiden. I mångas ögon verkar jag vara den som har full koll på vad jag vill och hur jag ska komma dit, men jag har egentligen ingen aning. Jag hittar på något som låter vettigt, slänger in ett leende och tillslut så har jag upprepat det så många gånger att jag tror på det själv. Att bli vuxen suger.

Mitt i all ångest över skolarbete och all ångest över att jag inte presterar som jag borde kommer en sjuk jäkla ångest över den här bloggen. Jag vet inte vad jag ska skriva, och varje gång jag försöker skriva ett inlägg fortsätter det vara tomt. För vad vill ni egentligen höra av mig när jag knappt vill höra av mig själv för tillfället?

Jag behöver lite tid på mig att landa. Att bryta ihop - och att komma igen.
Ni har förändringar att vänta, och det kommer att bli bäst så.

/ Therese

Glömmer igår!

Bloggmässigt så förtränger vi gårdagen - ingen uppdatering! Jag har bara mig själv o skylla, meeeen idag har jag massa kul o blogga om där emot, så ni har massa goa inlägg som väntar idag, bland annat utvärdering av Caroliens första hoppträning igår, inklusive film!! Bra va? Har lite mer o berätta om vad jag gjorde igår på dagen! Var verkligen inte hemma någonting från 10 till 22, hela dagen spenderades i full rulle med min goa vän Olle m.fl.!

Är ju för övrigt fredag idag, och ikväll ska jag till min vän Michelle och spendera kvällen! Ska bli skitmysigt, träffa folk och bara koppla bort allt annat en liten stund! Ska också kolla upp flyg o allt till Wales med Emilla, för vi ska boka i helgen är de tänkt, måste bara prata med min mamms först! Kan ju vara en bra idé? ;)

Förresten så fotade Elin mig på Carolien i onsdags när jag red i paddocken, dom bilderna ska ni få ikväll! Och lite annat smått och gott! Ska också ta en otroligt tråkigt beslut i helgen vad gäller bloggandet, eller ja.. Eventuellt, kan inte riktigt ta de nu utan måste prata med Therese, vi har lite saker som måste göras. Ni får inte veta så mycket nu, men tror ni kan gissa!

Hmm.. Ja de var allt för nu, allt annat hittar ni under dagen och kvällen som sagt! ;)
Puss o Kram på er! //Caroline

                                   

Bäst bäst bäst

Bästa i världen!!!! <3

//C


Orka!

Ush, trött som en gris! Har ingen lust till någonting och livet känns rätt grått idag! Känns som jag längtar efter något men jag har ingen aning om vad? Är iallafall rätt nöjd med livet trots mycket morgångar de senaste, men saknar ändå något och se fram emot? Funderar på vad de är jag så gärna vill göra med mitt liv! Ska iallafall skicka iväg ett spännande mejl idag något ni eventuellt kommer få ta del utav längre fram, ska också ringa på en annons, eller be min mamma göra de! Även om vi inte planerat o köpa en unghäst nu, utan tänkt och vänta lite grann så är de alltid bra och hålla ögonen öppna!

Ska ringa på en 4 årig liten dam e: Hip-Hop!

                                                              
Där har ni honom!

"
Med Grand Prix hingstarna Feliciano och Electro har vi kombinerat vår fina stostam med Irco Marco och Voltaire blod. Detta gör att vi har fått fram en högställd och mycket tilltalade individ, som imponerar genom sin Intelligens, ridbarhet och kapacitet på hinder. Här har vi också en hingst med precis den försiktighet men ändå oräddhet som man önskar hos en blivande svårklass häst.

Hip Hop har 5 generationer diplom och 6 generationer Elit närmast på mödermet. Modern Mazurka har Diplom, Elit, och Tatis Anderssons Hederspris Mormodern Kotiljong Vann Kungakannan och G af Petersens Hederspris som 3.åring .Senare Elit och Tatis Anderssons Pris för sina 15 avkommer.

 

Hip Hop ”s helsyskon som uppnått 3;års ålder Finns Galliard exp. USA SV. hoppning, Courante Tyskland SV. hoppning, +3 hoppdiplom och en gångartsdiplom.

Hip Hop blev 2.a i 4.års championatets hoppfinal."

Så står de om den vältalade hingsten på stallekeberg.se

Lite spännande! Puss o Kram på er! //Caroline


Ale Jennylund, 110 cm!


Svar på tal

Anonym frågade mig,
Vad hade United tävlat innan du köpte henne? Och hur många felrfria rundor har ni i 110 cm klasser och i 115 cm klasser!

Svarar dig Anonym,
Jag vet tyvärr inte vad United gått för klasser innan jag köpte henne, men hon har en bra stam och 9a i hoppning på bruksprovet, så jag tror hon gjort lite resultat iallafall! Och ska jag vara helt ärlig vad gäller felfria rundor så har vi inga rundor utan något irriterande pet i 110 cm klasser eftersom vi bara tävlat ett fåtal gånger då jag köpte henne i oktober och red första tävlingen på henne nu i Mars! Vad gäller 115 cm klasser så har vi aldrig startat några sådana utan jag skuttade direkt från 110 - 120! Kanske är lite dumt, jag vet inte! Men ville testa och se hur de gick! :)

Mvh Caroline

                             

Lika som bär!

Man brukar säga sådan fader sådan son!
Men i de här fallet måste ni hålla med om att de är,
Sådan fader sådan dotter!

Äpplet faller inte långt från trä't! ;)





Ska försöka fixa bättre bilder på lilla skorpan idag,
men vädret är ju ganska viktig faktor tyvärr!
Så kan inte lova någonting!

//Caroline


Solstrålar!

God Morgon solstrålar!
Inge vidare mysigt väder idag heller tyvärr, hoppas de spricker upp! Vill så gärna ta bilder på Lillan och visa er!!!! Ni får en bild lite senare idag som jag förberett till er iallafall! Men de är ju ändå kul om ni kan få lite till! På schemat idag står ridning av Carolien och United och last-träning av Carolien! Hon är snäll o lasta men förstår inte de där med och backa av, haha lille skruttan! Inte lätt o vara en bebis faktiskt!

Förhoppningsvis är Uniteds mugg bättre idag, som jag kämpar med den där jäkla muggen alltså, är de någon som har bra tips till mycket mugg så tar jag all hjälp jag kan få! Tycker inte om att hon har börjat o svullna i karleden, känns sådär bra! :(

Har lektion i eftermiddag också iallafall och efter de ska jag hem till min lilla Möllis och myyyysa! De är vi jättebra på faktiskt, och mysa till de! Sover väl eventuellt där också, men de återstår och se! Jag har iallafall gjort tidsinställda till er idag så jag LOVAR att ni inte kommer gå tomlästa! :D

Puss o Kram på er! //Caroline

                                   image description

Ojojoj..

Vilken händelserik dag, de visste jag inte när jag klev upp ur sängen imorse! De har hänt alldeles för mycket för att min hjärna skulle hinna tänka -blogga! Annars går ni före mycket kära läsare men idag har vart ganska extremt! Har till o börja med fått hem en jacka jag beställde för lite över en vecka sen idag, en Equiline jacka, köpte den begangnat på en av facebooks begangnade hästsaker sida för en mindre peng, absolut värt för den var i nyskick, inget snack om den saken! Sketnöjd! Sommarjacka som är midjeskuren, i rött! Sommrigt o fräscht! Blir awesome! :)

                                  
                                            Här har ni bild på den! :)

En annan ganska intressant sak som hänt idag är att Patriks blivande ägare är nu bestämd. Från och med månadsskiftet är Patriks alltså inte min längre, utan Rebecca Wernlunds! Lilla Beccsi som jag skrivit mycket om ska få bli stolt ägare utav världens finaste kille! Snacka om att hon är lyckligt lottad! ;) Så snart kommer ni se Becca o P på Juniorhoppning i Scandinavium! Åtminstone Young Rider! Är superglad för Beccas och Patriks skull även om de är tungt och sälja häst så får han inte en bättre ägare en detta, de sjuka är att de verkligen inte var meningen när vi gick upp imorse så ringde ju dom som var här o provred honom i fredags och ville köpa honom! Och huxflux så var saker och ting vända upp o ner och allt var åt ett helt annat håll, snacka om omkastning! Självklart glad för de dock! Min lille P kommer få de BÄST!

Har också ridit lille P idag och Carolien och tvättat Ninjas ben ett par gånger och vart o handlat foder och grejjer! Så dagen har verkligen vart lång och innehållsrik, hoppas ni förstår varför ni TYVÄRR fått lida idag! Inte alls meningen och jag lovar o bättra mig!

Sov så gott så väntar lite annat kul till er imorgon istället! Puss o Kram på er!
//Caroline

                                       
                                          Kommer bli så otroligt bra! <3

Blåser bort

Hej hej i blåsten, om ni står kvar vill säga, känns som huset ska lyfta nästan, haha inte riktigt kanske men de är allt stormvindar iallafall! Och givetvis ska de regna lite också, så man inte kan rida i paddocken idag, vad kul! Åh, blir så matt av sådant här väder! Idag ska jag iaf sitta på "lillan" (Carolien) för första gången sen jag fick hem henne! Ska bli kul, och otroligt spännande, tror jag tar på mig säkerhetsvästen idag faktiskt haha! ;)

Ska rida P också, får se med Ninja hur trött hon verkar, vill verkligen att hon ska få vila upp sig min lilla tjej! Tyvärr hinner jag inte skriva mer just nu, såg att klockan var alldeles för mycket! Så ni får mer sen, Carolien - inlägget exempelvis! ;)

Puss o Kram på er //Caroline

                                    

Snygging!

Imorn ska ni få lite smått o gott om Carolien, lite stam o fakta!
Förhoppningsvis lite bilder om vädret tillåter!

Dock kan jag inte bärja mig och ge er en smygtitt nu,
Här har ni Carolien's OTROLIGT vackra pappa,

Tenerife VDL



Helt otroligt vacker, inte sant?
Måste visa bilder på henne imorgon så ni får se hur SJUKT lika dom faktiskt är!
Enda skillnaden är faktiskt stjärnen som hon inte har, hehe! :)


//Caroline


Bilder från helgen!

Elins fina bilder, tack! :)


110


110


110, slarvig tjej :)














120


120



120, 3 kombinationen


120, 3 kombinationen

//Caroline


Skit iphone..

Är så förbannad på min telefon! Har försökt o uppdatera hela dagen från den men de har verkligen inte fungerat, och nu är jag liksom hemma kl 6 på kvällen! Känns lite tyket att ni fått vänta hela dagen och jag ber om ursäkt för de, men jag har verkligen försökt! :(

Var på Ale Jennylund och kikade på Therese 120 debut, hon vill garanterat berätta hur de gick själv så jag lämnar de där. Var iallafall massa människor man känner eller känner lite grann där och hoppade, kul kul! En hel del folk som jag tränar eller har tränat med som var där iallafall, och otroligt mycket fantastiska hästar! Helt galet, tror man hittar typ 30 stycken man vill ta med sig hem, MINST! ;)

Har inte ridit idag då jag kände att jag behövde vila upp mig lite efter att jag var så trött igår, och legat sjuk hela veckan! Så hästarna får vänta tills imorgon! Funderar på om Ninja ska få vila imorgon också, så hon verkligen får hämta sig eftersom de blir 3e helgen på rad för henne på söndag! Sen har hon i för sig 2 vilohelger efter de men iallafall! Känner mig stolt över henne att hon ställer upp och presterar så bara för min skull, hon är verkligen en liten prinsessa, en prinsessa som behöver mycket träning (och självklart jag med mer än något) men en prinsessa är hon iallafall!

Film o bilder från igår utlovas till ikväll, puss o kram på er! //Caroline :)

                                 

Seg kväll

Aschill kväll med min goaste! Kollar Desperate Houswifes och tjockar oss! Är helt slut efter idag, hoppade 120! Sjukt läskigt, men ändå skönt o ha debuten gjord! En del nedslag men de var en otroligt mycket svårare bana än vad jag någonsin ridit innan så är nöjd på ett sätt även om resultatet var sådär! Men vafan, har man ingen häst för flera hundra tusen så får man jobba på de, fortsätter på 120 nu och ser om de blir bättre, annars får man väl "bara" backa ett steg..

110 gick bra, slarvigt nedslag på ett stackars hinder men ett bra flyt, och för första gången kändes 110 cm löjligt lågt vilket inte riktigt är okej, haha! :)

Har världens bästa tjej, men vi har en del o jobba med! Massa nytt, och de är ju bra! Nya saker på ny nivå - inget ovanligt väl? :)

Puss o Kram på er! //Carro


Ale Jennylund

Skitväder och tävling hör inte ihop tycker jag, men vad gör man inte för o få tävla liksom.. Upp klockan 6, ut i regnet o grejja, rida fram i lera och grisa ner sig! Men oftast är de ju bara sååå värt de, kanske inte dom tävlingarna man stannar ut sig på 1an eller trillar av i världens vattenpöl! Men typ alltid annars, nästan! ;)

Är ju rätt mycket skitväder idag men absolut inte värsta man vart med om så står ut! ;)

115 klassen börjar alldeles strax o jag tänker inte säga något försen jag kommer hem! ;) Ha en bra dag, puss o kram på er! //Caroline


Ingenting kan stoppa mig

Sjukt lång dag, har ridit 3 hästar (inte något min kropp o förskylning uppskattade).. Ridit Ninja, som var duktig men lite on-off idag, pigg o seg lite blandat, inte riktigt bra om hon är sådan imorgon! Då vill jag ha henne stadig, men förhoppningsvis vaknar hon till liv när hon fattar att de är tävling! Vi får se ;)

Red Russin efter de, min bästa Ollis ponny som är till försäljning och hon ville att jag skulle lira lite dressyr på henne idag, visst visst sa jag hon hjälper ju alltid mig så klart jag hjälper till! Även om jag och dressyr är en sämre matchning! Jag är inte så bra på de alltså, kan ju grunder och sådant men är absolut ingen dressyrryttare haha! Men men Olle tyckte tydligen de haha, upp till henne! ;)

Sedan Patriks.. Min lille prins! Red lite sedan provred dom 2 tjejerna honom som var intresserade av honom en 17 åring och en 12 åring, 17 åringen är den som främst ska ha häst, 12 åringen ska rida lite, och deras mamma ska också mysa lite i skogen typ! Gick iallafall OTROLIGT bra, herregud vilka duktiga tjejer! 17 åringen red så jäkla bra, mjukt o följsamt! SATT NER I TRAVEN?! Haha... Och de såg lätt ut! Ingen gör de första gången på P, haha! Helt grymmt duktig, och 12 åringen red honom också jättefint, helt otroligt att en 12 åring kan vara så duktig, eller ja 11, fyller 12 i oktober! Nae, riktigt duktiga tjejer som störtälskade Patriks! Och han såg också otroligt nöjd ut lillskiten! :)

Skulle inte ha ont av o sälja till dom kan jag säga, så vi får väl se vad dom säger o bestämmer sig för! Mamman vill också rida men hon har brutit fingret så kan inte rida på ett tag, haha stackarn! Men men dom skulle höra av sig så får ni veta hur de går med de! :)

Nu måste jag äta o vara social mot Olle, puss o kram på er! //Caroline

                                  

110 cm Lilla Edet, United


//Caroline 


Lilla Edet, 1m, United


//Caroline 


Friday

Fredag o heeeelg väntar, great! Blir en chill helg med tävling på lördagen och mystid med lite vänner, blir sällan bättre än så alltså! Ska bli skönt med en lugn helg o vila upp sig, är ju fortfarande väldigt förskyld - önska jag slapp.. Men halsen går åt rätt håll, inte näsan haha..

Imorgon blir de i vart fall Ale Jennylund på Regional tävling! Någon form av debut blir de, vilken har jag inte bestämt ännu.. Puuuh vad nervös jag blev nu! Aja man måste inte om man inte vill ;)!! Dock vill jag ju haha.. Får se vad de blir, ni får veta när jag vet! :)

Har fixat filmerna från hoppningen nu också, alla önskade United-filmerna först så de blir de!

En fråga till er, jag har film när jag provrider både United och Patriks, är de något ni vill se? :)

Puss o kram på er! //Caroline


Nu så, tror jag!

Nu ska videon vara påväg upp, tror jag! Haha.. Den säger de på hemsidan iallafall, varit lite joxigt! Är annars precis hemkommen från MyOne, idag var jag lite piggare i huvudet eftersom mitt halsont är 100 ggr bättre idag, känns som att man orkar lite mer bara man inte behöver ha en halstablett i käften 24/7 ;) !!

Kul dag idag, har fått göra lite av varje, vilket är roligt! Och Ninja fick sig en tur i skogen imorse, och eftersom Becca är så snäll o hjälper mig massa med P denna veckan när jag är sjuk har jag bara Carolien o jobba med när jag sticker upp till stallet strax! Hoppas hon är bättre, och att hovarna är fixade, hon hade lite ont i dom här om dagen när skorna satt illa, lilla bebisen! Tyvärr är de skittråkigt väder, annars hade jag tänkt ta lite kort på henne, men ser inte lovande ut idag! Tar med kameran så får vi se, kanske kan knäppa någon bild, ni har ju bara sett henne i boxen på en stackars bild ännu! :)

Blir nog hemma senare ikväll, då jag planerat o titta lite på gymkhanan senare ikväll, men vi får se vad jag orkar med, imorgon är de fredag sen kommer lördag.. Hehe mm.. Ha en trevlig fortsatt kväll (haha klämkäck) så hörs vi sen, puss o kram på er! :)

//Caroline

                                    image description

P.s. Såg nu att filmen redan kommit upp, hehe bläddra ner! ;) D.s.

Danska Paren 2012

 Nu så äntligen! :)

//Caroline


Förskyyyld

Är helt otroligt förskyld, idag när jag vakna kunde jag verkligen inte andas, haha! Helt galet jobbig, och hostan blir värre typ. De positiva är att när hostan blir värre gör de mindre ont i halsen för de är inte lika torrt i halsen då, så man slipper ju skavet! Och de är ju bra! :)

Ska om 5 min typ upp o rida Ninja innan jag sticker till MyOne igen för o jobba lite, eller egentligen - lära mig o jobba, kul kul! Spännande o se om jag hinner få tillbaka röste tills dess bara! Kämpar på filmen, ska försöka få upp den idag igen, de är något som krånglar på min dator men ska försöka en gång till, idag ska ni ju även få hoppfilm, så de blir mycket film idag, hörs sen! Puss o Kram på er!

//Caroline

                                

Internetskit..

Internet har damp kämpar med filmen .. Morr!! //C


Vaknat med besked..

Idag vaknade jag med ett ryck, de var som på beställning! Pang - vaken! Skitkonstigt.. Drömde något konstigt som jag tänkte att de, de måste jag berätta för våra läsare! Aa tjena, de kom jag ju ihåg va de var o så? Haha.. Har iallafall asont i halsen ännu, tänkte att de skulle gått över men nää.. Är värre idag än igår, fast de får jag nog skylla mig själv för! Tränade igår trots att jag var dålig, vilket man inte ska göra! Men kan faktiskt inte hålla mig borta från Björnes träningar, dom är de absolut viktigaste just nu! Och snacka om att jag har världens bästa mamma som kör dit mig varje vecka också, okej jag kan åka själv egentligen men de känns alltid säkrare när hon är med!

Nåja, idag ska jag faktiskt på riktigt ha första dagen på MyOne, haha! Rätt vecka nu! ;) Och ska försöka hinna mocka båda boxarna innan och tömköra Patriks (han behöver träna på de) men får se vad jag hinner, klockan är trots allt 09.25. Men om jag mockar snabbt kanske de går, inte för att jag är så bra på att vara snabb men ändå! ;)

Ni kommer få filmen från Danmark idag under dagen någon gång, dom andra filmerna är inte färdiga, den tog sån jäkla tid o göra så de är därför! Men DK filmen kommer idag i varje fall, ska försöka fixa dom andra ikväll, men lovar inget! Tror dock jag kan ha dom fördiga ikväll så ni kan få se dom imorgon, ska fundera på saken! ;)

Ha en fin dag så hörs vi nog av senare, puss o kram! :)
//Caroline

                   

Se där ja!

Mammsen hade visst en bild på oss från träningen idag!
Här har ni den! :)



//Caroline


Jäklaars!

Fytusan vilken häst jag har, förlåt men hon är bäst hihi! Allt är hennes förtjänst just nu, hon är den som får mig och må bättre och se ljust på framtiden, silken lirare va? Inte förstår hon de själv heller! Ett hjärta av guld har hästen också, utan tvekan! Glad o positiv, tänk om man fick vara som henne fast männskoversion? Lycklig hade man vart iallafall! Min älskade lilla tjej, United!

Ibland får man skryta och vara stolt över sin häst, så de så! ;)

Ser fram emot lördag, Björne gav mig mycket bra saker o ta med mig idag! Var en otroligt lärorik träning, givande på många sätt o vis! Gick inte helt fläckfritt absolut inte, men de gick ändå väldigt bra på många sätt också, bättre träning än så får man inte va? Ska ju inte gå fläckfritt då kan man ju inte få någon hjälp! Och så vill man ju inte att de går helt kasst heller för då blir de ju inte bättre? Nä, en liten mix är bra! Så tränaren kan hjälpa dig o bli bättre, precis som idag! Fick massa bra tips! :)

Han gillar ju verkligen Ninja också, Björne! Frågar massor om henne hela tiden hehe, idag sa han att han inte kände igen henne först för att hon blivit så fin, glad tjej blev jag då! Skitkul o höra eftersom hon inte var mycket till världen när hon kom, hihi! Världens finaste tjej! <3

De va de, inga bilder eller film från träningen idag tyvärr!
Puss o Kram på er! //Caroline

       
        Tog dock denna, fina tjejen var nöjd efter träningen! Hihi :)

Bildbomb!

Massor med bilder från tävlingen i söndags på Tanum!






















































Bra dag!











//Carro


Välkomnar halsont.

Hej allihopa, och godmorgon!
Vaknade precis och insåg att jag har sovit 14 timmar inatt, och nu är hela min hals uppsvullen och gör helt galet ont. Härligt, jag älskar verkligen att vara sjuk! Not.

Idag behöver jag ta tag i de sista arbetena jag har kvar i skolan, känns helt sjukt att snart vara klar. Efter slutprov i Matte och Fysik kommer jag ha betydligt mer tid att uppdatera er! Så länge får ni läsa alla superbra inlägg som Carro skriver, hon måste vara född till bloggare typ.

Misti ska även få komma ut på en liten tur idag, tänkte nog att jag ska rida ut eftersom hon gått så otroligt mycket dressyr i helgen. Upplägget fram till lördag är relativt slappt - jag vill att hon ska hinna återhämta sig såväl psykiskt som fysiskt. Inte många dagar kvar nu, shit vad jag är nervös!

Vi hörs senare i eftermiddag alla fina!

/ Therese

Samlar krafter!

God Morgon bloggeeeeen!
Just nu sitter jag i min säng o samlar krafter inför dagen, ska nämligen ha träning ikväll för Björne! Som jag absolut inte tänker missa oavsett feber eller halsont! No way.. Ipren och vatten så är jag fit for fight till kl 16.00 då de är Björne träning på Z-täcket i Kungälv! Ska bli spännande idag, måste fråga honom ang. helgen! Vad han tycker och sådär!

Skulle ju behöva rida Carolien och Patriks också, men måste verkligen försöka ta de försiktigt när jag är sjuk, och bara göra de jag verkligen måste. Annars blir jag aldrig frisk! Så vi får väl se vad jag orkar med! Är ju givetvis otroligt sugen på och rida Carolien idag, men som sagt min kropp säger ifrån! Ska dock göra mitt bästa för o rida en liten sväng o se om ni kan få lite bilder! För de gissar jag att ni vill ha! ;)

Idag får ni också filmer från helgens tävlingar! Åtminstone från en av dagarna, vilken har jag inte bestämt ännu! Vilken vill ni se först? Patriks eller United? ;)

Puss o Kram på er //Caroline

                                  

På väg hem

Nu är vi påväg hem från Stefan med lilla hästen Carolien, vad kallar man en häst som heter de förresten? Kan ju inte gärna kalla den Carro? Haha.. Några förslag?

Blir o hoppa lite unghästklasser med henne nu och jobba ett tag, nästa projekt är ju redan bestämt! Snacka om motivation! De är ju verkligen de här jag vill göra! Helt grymmt och få en sån här chans, man måste ju alltid börja någonstans. Men sättet jag börjar på nu är ju faktiskt riktigt lyxigt! Nu kör vi! Dags o gå vidare!

"Jag vänder aldrig blicken bakom mig så brinn historia brinn" -Fronda

Låter de bra eller? :) //Carro
Bild på yrvädret!


Peppe!

Peppe har fått lite mera spatt, men har också fått en cortison behandling hos veterinären idag som hon trodde han skulle svara på! Håll tummarna, om 3 veckor ska vi tillbaka.. Min lilla prins <3

//C


Sjuk..

Härligt o vara sjuk när solen skiner som aldrig förr på utsidan.. Helt underbart! Har lämnat sängen en gång i typ 2 minuter idag.. Och så ska jag hämta häst i Hunnebo om ett par timmar.. Puh! Langa iprenen! Måste göra något med Ninja också eftersom jag har träning imorgon jag INTE får missa.. Sjukt lägligt att bli sjuk nu (haha..)!!!!

Ska iaf upp o hämta en 5 åring som jag ska ha till försäljning hemma, ett sto som heter Carolien! Holländare med riktigt bra stam, så får väl se vad de blir av henne! Ni kommer o få mer info o bilder så fort jag har de! Men just nu är de bara klart att jag ska hämta hem henne o ha henne på försäljning, tävla henne lite o så och se vad hon går för ungefär! :)

Ha en fin dag, hoppas ni inte är sjuka! //Carro


Pictures!

Bilder från Lilla Edet i lördags med United!





































//Carro


Grym dag!

Helgrymm dag, Patriks har verkligen gått helt klockrent! Inga bus på framridningen, inga bus på framhoppning och 2 felfria rundor! Som en klocka! I förklassen blev de rosett för felfri ritt, i andra klassen som var stilbedömning lyckades vi ta hem en seger individuellt och en andra plats med laget för dagen och SEGRADE totalt i cupen 2012! Riktigt go dag, 4 rosetter med oss hem varav 2 var blågula, 1 blå o en rödvit! Riktigt roligt! Och när man vann cupen hade Agria sponsrat med segertäcken, riktigt roligt!

Resterande tjejer som hoppade o tävlade för Alleby idag gjorde också strålande insatser! Många individuella placeringar, med min tror jag vi var 5 som placerade oss individuellt utav 8, vilket definitivt är helt ok! ;) Så de har faktiskt varit riktigt roligt idag, fick höra att de var folk på läktaren som hoppades att min häst skulle stanna på något hinder, eller åtminstone riva! Hmm..? Charmigt! Men men folk är som dom är! Kan inte mycket säga annat än att tji fick dom! För jag vann ju haha! ;)

Tyvärr får ni filmerna imorgon för att jag har nämligen glömt kamerasladden i bilen och när jag äntligen ligger nerbäddad i min säng efter en låååång helg så orkar jag bara inte gå ut o hämta den! Live with it.. ;)
Håller för övrigt på och bli sjuk, så kryper till säng nu, har en bildbomb förberedd till er imorgon!

Sov Gott, puss o kram! //Caroline

                                   
                                                             BÄSTA!


<3


When my world is falling apart

When there's no light to break up the dark
That's when I look at you.


Misti har gått som en miljon hela helgen, jag är så otroligt lyckligt lottad som har henne vid min sida.
Nu taggar vi 120 debut på lördag!

/ Therese

Tanum

Gick ganska bra idag, haha! ;) Ni får mer info inklusive film sent ikväll, ska iväg på segermiddag nu med världens bästa lag o klubb kompisar! :)

Mitt resultat idag hittar ni på bilden, hehe! ;)

//C


Resultat

Har faktiskt gått riktigt bra idag, ett pet i första, som Fröken Ninja själv får ta på sig, slarvmaja.. Dock tycker hon verkligen att 1m är löjligt lågt nu, och jag håller definitivt med! Känns helt ovärt o hoppa! Blir inte många 1m till! Nästa helg kör vi på högre! :)

I andra klassen hände de en olycka på framhoppningen, jag o Ninja skrittade lite innanför spåret, möter en annan häst som också skrittar (om jag inte minns fel) som tvärvänder sig om och backar upp och matar sparkar mot mig o Ninja! Fick in ett par träffar o första halta hon men bara efter 2-3 steg så släppte de! Och inte fan hade hon någon röd rosett i svansen?! Blir vansinnig ibland! Anyways, rundan börja med ett pet på 1an, för att jag var helt i ofokus pga de som hände på framhoppningen.. Sedan var 2an sådär och på 3an gick hon iväg.. Var relaterat avstånd ner till 4an där de blev trångt så hon rev de också.. Efter de skärpte vi oss och på slutet av 110-rundan gick hon helt grymmt! Älskade hästen, hon skötte sig såååå fint idag, pussar på henne! :)

//Carro


Lilla Edet

Hej i blåsten!
Nu är vi på lilla Edets Ridklubb och ska strax lasta ur, underlaget verkar bra möjligen lite tungt så hoppas Ninja sköter sig, är ju trots allt våran första tävling ute tillsammans!

Ska försöka komma ihåg o uppdatera er emellan klasserna, men är inte helt säker på att jag kommer komma ihåg de, så annars får ni mer update ikväll!

Hoppas ni får en bra dag, puss o kram!
//Caroline


Imorn blire tävling

Tävling på Lilla Edet, ska försöka lösa film! :)

//C


....

Sådär idag va!

//C


Full fart

Hej allihopa!
Landade precis hemma efter skolan nu, har precis slängt i mig lite tacos som var kvar sen gårdagen och ägnar mig just nu åt att packa och käka lite choklad samtidigt som jag skriver ihop ett litet inlägg till er. Multitasking! Ska alldeles strax kila ner och dricka en kopp kaffe innan jag sätter mig i bilen och åker till jobbet och sedan vidare mot Sjuntorp där Misti står och väntar. Hoppas hon har sovit gott inatt och inte är allt för tagen av resan! När jag åkte igår var hon ganska trött, så jag hoppas att hon har piggnat till lite idag.

Nej, nu får jag ägna lite tid åt packningen igen. Jag lovar att jag har glömt något!

/ Therese




Aldrig ska jag sluta älska dig

Du är allt jag har och allt jag ber om

/ Therese

Sjuntorp

Hej allihopa!
Jag kom precis hem igen efter att ha varit uppe och lämnat Misti på Claes Peterzéns gård i Sjuntorp. Imorgon kommer jag att åka upp till henne och börja träna, men eftersom pappa ska iväg och titta på när min syster tävlar SM imorgon fick Mips åka upp redan idag. Hon stod så nöjt i sin box och tuggade på en tuss hö när jag åkte, så jag tror inte hon klagar direkt! Dock känns det himla tomt att hon inte står här hemma i sin box som vanligt, haha.. Men imorgon får jag som sagt träffa henne igen så jag ska nog överleva.

Nu ska jaga alldeles strax slänga ihop en liten packning och sedan kasta mig i säng. Imorgon väntar ett pass hos min rehabiliterings massör (ryggen har börjat spöka litegranna igen), skola, sola och sedan jobb innan jag kastar mig i bilen upp till Sjuntorp. 

Vi hörs imorgon!

/ Therese

Kommer inte att

Kommer inte att blogga dom goda nyheterna idag. Finns inget bra just nu och jag har ingen framtid. //C


Bad news first..

Som ni vet så har min lilla älskling Peppe haft spatt under en period, han blev dock frisk och symtomfri otroligt fort och allt såg verkligen jättebra ut. Nu är han riden hela vintern och allt har hittills sett väldigt bra ut, nästan lite för bra för att vara sant.. Eh aa..

På måndag åker vi till Ale Djurklinik igen för att kolla hur de är med honom då han på senaste avlastat höger bak hela tiden, och nu efter ett tag börjat att halta ganska krafftigt.. Tyvärr tror vi att spatten börjat blomstra som de kallas igen och har den gjort de finns de oftast inte så mycket att göra.. Så i nuläget förbereder vi oss på de värsta.. Givetvis vill man inte de.. Bara tanken på att åka hem med en tom transport på måndag får de att bli helt svart i huvudet.. Inget man tar med en klackspark! Håller givetvis tummarna att han ska bli bra igen! Men smärtan i magen och oron att något ska hända honom finns ju fortfarande där..

Är de någon som fått ta bort sin häst någon gång? Hur hanterar man de? Min fina lilla ponny! <3

//C

 

Snälla väck mig nu..

Helt ok!

Heeeeelt ok! ;)

//C


Idag

Senare idag kommer ni få höra lite roliga grejjer och lite ledsamma jobbiga grejjer.. Känns som allt händer på en gång, allt jobbigt! Men kanske är bättre så min tur kan få vända sen o så att de blir bra! Ingen lever ett problemfritt liv, men ibland kanske man kan få ha problemfria perioder, en sådan skulle jag kunna bjuda rätt högt på just nu! ;)

Så jaa, läs bloggen senare! Inte för att de ledsamma är alls roligt och läsa, men de är därför jag bloggar, för att kunna dela allt med er, och få respons på något sätt. Jag har en av dom tuffaste perioderna jag någonsin haft i mitt liv hittills just nu, men ni hjälper till o gå vidare, ni hjälper mig o hålla många tankar på rätt bana. Så många gånger varje dag som jag bara funderar på vad jag ska skriva här hos er!

Tack för att ni finns! De är ett stort stöd!
//Caroline


Tack!

Postat av: Lilla jag <3
Jag vill bara säga att du är nog en av dem starkaste personerna jag vet om. Och jag vill få dig på bättre humör! Alla går igenom jobbiga tider ibland som jag tex. jag har haft det jobbigt jätte länge men tack vare älskade vänner så tog jag mig igenom! vad som än har hänt är det inte ditt fel! Du är vacker , ung och helt underbar! Var med dem du älskar och tycker om och gör något du älskar att göra! Var med dina vänner så mycket som möjligt då tänker du inte så mycket på det som har hänt. Du är stark kom ihåg det , och du har inte förstört alltihop!! Sträck på dig !! Du ska inte låta det som har hänt sänka ner dig!!
Tänk på hur många som älskar och tycker om dig!! Du är bäst glömm inte det!!
Keep strong!!
Hoppas det blir bättre! <3 :)

Tack så mycket, är dock nyfiken på vem personen kan vara som skrivit en sådan fin kommentar? ;)
Även om din kommentar är gullig och godhjärtad så måste jag bara säga att de kommer dröja innan jag mår som jag borde.. :(

//C

                                   
                     Tillbaka i skiten, precis som här.. 2008 var mycket bra och myyyycket SKIT!

Tjuvar!

Vad är problemet egentligen? Varför ta saker som du vet inte är dina? Försvinner saker på stallet rätt ofta, och på senaste har de bara blivit värre! För nu har folk till och med börjat och stjäla foder utav varandra! Jag fattar inte, på alleby ingår allt, box, manege, in o utsläpp, spån, hö och krafft! Dock endast havre, korn och betfor! Vill man ha något annat får man köpa de själv. Vilket väldigt många gör, men inte alla!

Betforen tar slut jättesnabbt så många har nu börjat köpa egen, bland annat jag själv! Tror ni inte att de försvinner så fort de inte finns någon "gratis" betfor att ta av då? Jo givetvis! Folk snor betfor utan att änns tänka tanken att fråga först, vad är problemet? En säck kostar 110 kr på MyOne! Absolut inte mycket pengar, har man inte råd med de ska man kanske inte ha häst? Och definitivt inte sno av andra så dom får betala de istället? Man blir fasen vansinnig! Ge fasen i sådant som inte är erat?!

Inte nog med att de försvinner betfor som inte är så dyrt, har du glucosamin eller b-vitamin till din häst så är folk där och stjäl de med, ska man behöva låsa in de när man har en jättebra foderkammare? Bara för att de inte går att lite på folk? B-vitaminen (Shy Feeder) och Glucosamin och även Chevinal (mineraltillskott flytande) är faktiskt ganska dyrt med tanke på hur lite du får för pengarna, en en liters glucosamin i flytande form kostar 229 spänn, ingenting man vill dela med sig av till andra, helst när dom inte änns frågar!

Så ärligt talat, om tjuvarna från stallet läser de här, ge fasen i andras foder och SAKER de är INTE OKEJ!!!!

Håller ni med mig kära läsare? Eller har jag fel?

//Caroline

                         

Haha ooppss!!

Fel av mig! Är lite väl snabb, är ju nästa vecka jag ska till MyOne, bra Carro! ;)

//C


MyOne idag

Hej o God Morgon, awesome väder även idag! Sjukt gött, nu vill man inte lämna Sverige, den saken är säker! Älskar när de är såhär fint! Börjar bli väldigt grönt o fint nu också, sådana här dagar vill man rida ut! Inte rida i ridhus.. Men jag ska hålla mig i paddocken, åtminstone! Kan inte riktigt rida ut om jag ska hoppa lite, haha! Så får bli paddock! Imorn rider jag nog ut! :)

Ska förresten göra första dagen på MyOne idag, bara testa på dag och försöka lära sig lite, för att sedan kunna jobba på riktigt, har ju ingen direkt kassa vana eller butiksvana så kan vara bra att får några gånger på sig och lära sig innan man ska börja på riktigt!

Åker därför ut till stallet tidigt idag, så jag hinner rida Ninja och mocka hos henne innan! Så jag bara har Patriks i eftermiddag, blir nog toppen bra! Kan ändå inte sova, drömde allt för jobbigt.. Puss o Kram!

//Caroline


Inte värt det..

Kväll igen och känslorna som man lyckas hålla borta större delen av dagen kommer krypandes tillbaka.. Varför? Jag vill inte mer.. Har bara en sak i huvudet så fort jag sitter ensam och i lugn o ro.. JAG VILL INTE!! Fasen.. :( Varför har jag förstört allting?! Ibland är man fan dum i huvudet rent ut sagt.. BLÄ!

Har för övrigt varit en bra dag.. Var med Michelle hos Stefan o testa en häst! Sen blev de som de alltid blir - Caroline provred en häst! Haha! En 5 åring med bland annat Landgraf I och Nimmerdor i släkten, gamla fina hingstar! Jäkligt fint sto iallafall, och faaaan vad den hoppa! Tryckte av så jag fick nackspärr nästan haha, känner av de iallafall! De lovar jag! Och så hette den nästan som mig också! Haha Carolien hette den, lite sjukt haha! :)

Hmm, efter de jobbade jag, sen hade vi US möte och Ninja blev tömkörd! Imorn ska jag nog hoppa något språng så hon får hoppa lite innan lördag, annars lär hon vara supertaggad! Haha! Rebecca hade P och idag red hennes mamma! Verkade som de hade gått bra! :)

Nåja ha en fin kväll, puss o kram! //Caroline


Svar på tal

Hej !
Jätte fin blogg!!
Men kan ni/ du hjälpa mig med en sak? Ge mig tips eller så.
Jag har ridit på ridskola i 4 år och jag har nu i höstas börjat rida i en Ungdoms 3a med stora hästar. Men då kom problemet, jag blev rädd för att hoppa.. I början var det inga problem men sen med tiden blev jag räddare och räddare.. Jag har trillat av många gånger nu när jag har hoppat alla trillar av jag vet men nu känns det inte bekvämt längre. Och att jag oftast aldrig reser mig upp ''i tid'' utan bara dunsar ner i sadeln. Alla i min grupp är jätte duktiga på det här och jag knner mig helt ur usel!! Detta var inget problem när jag red ponnys. Men jag vill inte gå tillbaka och rida dem för jag har en jätte bra ridlärare och jag ÄLSKAr verkligen att rida stora hästar!Men jag vågar ändå inte prata med min ridlärare om det här. Kan inte du/ ni ge mig tips som kan hjälpa mig komma över min rädsla?
skulle vara jätte snällt isånna fall :)

Hej, för de första skulle jag bara vilja säga att du absolut inte har något och skämmas över, alla är rädda ibland och de är verkligen ingenting och skämmas över, för alla är rädda för olika saker, jag är exempelvis rädd för spindlar, astöntigt egentligen? För inga spindlar i sverige är farliga men de hjälper inte så mycket! Hehe ;)

Sen till ditt "problem", hopprädsla är otroligt vanligt på ridskolor, och säkerligen är de någon mer i din grupp som blir lite pirrig när dom ska hoppa, så känn dig inte ensam! Du skriver att du dunsar i sadeln, oftast känns de värre än vad de är, men be någon i hästutdelning ge dig en riktigt snäll häst, och mitt största tips håll i manen, många tror att nej de gör bara nybörjare, men så är de inte! Jag själv håller i manen jätteofta! Hellre de än att jag tappar balansen? Eller hur?! :)

Tycker också du ska titta på ponnyakuten, som du hittar på svtplay! En tjej med där som har hopprädsla och sista avsnittet berättar hon hur hon fick hjälp att bli av med sin rädsla och under de andra 15 avsnitten får man se hur hon får hjälp och jobba med den! Tycker absolut du ska kika på de! Och försök och komma ihåg att de finns folk som hoppar hinder på 160 cm på tävling, hästarna klarar mer än vad vi tror! Håll i manen ställ dig upp ett par galoppsprång innan hindret och försök bara hitta rytmen och följ med! Och så tycker jag absolut du ska berätta de för din ridlärare så du kanske kan få en riktigt snäll häst när de är dags att hoppa! :)

Mvh Caroline

                        


Hunnebo

Idag står Hunnebostrand på schemat, ska åka med Michelle en kompis och kolla på en häst! En vit springare som gått 130, låter absolut jättekäck!

Blir nog bra att jag gör något som får mig o tänka på annat, har i vart fall sovit bättre inatt än på länge! Dock fortfarande väldigt lätt och vaknar tidigt o är i en egen värld typ. Fick mig ett bra prat med både pappa och farbror Martin igår iallafall, de hjälpte lite och jag mådde bättre för stunden iallafall!

Klart tillbaka mycket idag när jag vakna, men hoppas på att kunna gå vidare från o ligga på gränsen o bryta ihop snart.. Life must go on, eller?

Borde vara okej om ett par veckor.. Borde iallafall sen om man är de är ju en helt annan femma! Anyways, dags att krypa ur sängen o ta tjuren vid hornen! -Försöka ta första steget mot resten av mitt liv!

Ha en fin ledig dag allihopa så hörs vi nog av sen! :) Puss o Kram //Carro

Bild på hästen förresten


RSS 2.0