För kräsen?

Vad är grejjen med detta liksom? Antingen så är hästen för pigg, eller så är de för lat?
Är den för pigg är den jobbig eller 'cp', är den lat är den trög och tråkig?
Är man aldrig nöjd?

Varför inte bara uppskatta sin ponny eller häst för de den är? Vi klagar och gnäller och är aldrig nöjda, de var alltid något språng som kunde blivit bättre eller en travökning som vi kunde fått till längningen bättre i? Varför?
Hästarna gör sitt allra bästa för och göra oss tillfreds så varför klaga på en för lat eller för pigg häst?

Varför inte inte bara vara nöjda att vi har vår häst och rida på och faktiskt värdesätta de, som Therese mamma sa till henne en gång när hon var nervös på en tävling, "Kom bara ihåg att de är detta du älskar att göra mest". Och de är ju sant? Här kommer en mamma som inte alls är särskilt hästkunnig och bara prickar in helt rätt ord. För de är ju verkligen så, varför vara nervös? Vi tycker ju de är kul de är ju därför vi gör de, inte för att bevisa något för någon annan? Jag tror vi glömmer de allt för ofta. Och oftast är de för att man har presentationsångest för någon annan? WHAT?! Egentligen är de ju hur dumt som helst! Ingen annan har ju någon rätt och dömma dig och din häst efter en hopprunda eller ett dressyrprogram! Du har en tränare som ska hjälpa dig, dina kompisar i stallet har inte med de och göra annat än att pusha dig positivt och finnas där när du har motgångar!

Om dom bara finns där för dig när de går bra vad är de då för vänner?

Ta vara på din häst och glöm inte att de är du som älskar din häst, ingen annan! Så dom behöver inte lägga sig i över huvudtaget! Stå på er godingar! :)

Kram

//Carro


Perfekt exempel på häst och ryttare med mycket motgångar!

Kommentarer
Postat av: Mathilda Efraimsson

Tack Carro. Sådär skal jag tenka. Sen hjäler det ochså att har rett instelning.

2012-02-09 @ 13:53:45
URL: http://mathildaefraimssonsliv.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jag håller med dig jättemycket, kan störa mig något enormt på de som ALLTID ska klaga :(

Men man måste på något sätt också veta vad ma behöver jobba med, sätta upp mål osv.

"min häst vägrar gå i form, aja, det är bara sån han är" blblabla .. Men man ska försöka se allt positivt, som du säger, så kommer man mycket längre!

2012-02-09 @ 17:32:20
Postat av: Lisbeth Ingvarsson

Man kan ju alltid önska att ens häst är det man vill att den ska vara, är den inte det, så får man kanske antingen byta häst, eller se om det finns något annat som ens häst går igång på. Våran lelle Kalle har lyft sej oerhört både mentalt och kroppsligt sedan vi började tömköra och köra in honom, jag tror att han har lätt för att tröttna, han har sina ritualer och rutiner i och med att han har fasta rutiner i stallet med sina kompisar, men när han jobbar vill han ha ombyte.

2012-02-09 @ 21:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0