Sverige är bra på många sätt,

Men det här tycker jag bara är sjukt.
På Svenska Ridsportsförbundet släpptes idag ett förslag (remiss) från djurskyddsinstitutet om nya djurskyddslagar.
Om ni inte visste detta så är det idag inte förbjudet enligt lag att i Sverige använda djur i sexuella syften (tidelag som det också kallas), sålänge inte djuret tar skada av handlingen. Det fanns ett förbud mot detta fram tills 1944 då man valde att ta bort det, med argumentet att de flesta som utför dessa handlingar är psykiskt störda och därför inte kan stå till svars för detta. Du får alltså inte lov att gå mot röd gubbe, men det är fullt tillåtet att ha "sexuellt umgänge" med ett djur sålänge det inte tar skada.

Åter till ämnet. Idag släpptes alltså ett förslag att återinföra förbudet mot tidelag vilket jag tycker är helt rätt - djur kan användas i många syften men det ska verkligen inte vara lagligt att använda dom sexuellt för det är bara sjukt och strider mot naturens lagar. Jag satt precis och läste igenom remissen, och jag tycker att djurskyddsinstitutet formulerar sig ganska konstigt.

"Risken för att djuren far illa är allt för stor för att tillåta sådan användning".
Risken för att djuren far illa är väl självklar?
Djur är bra för att tjäna oss i många syften, men sexuellt är inte en av dem. Såväl psykiskt och fysiskt far ett djur väldigt illa av att bli sexuellt utnyttjat av en människa, och djuren har dessutom inget sätt att visa det på - dom kan inte prata med någon som lyssnar. Så vad är egentligen defenitionen på att djuret tar skada? Fysiskt eller psykiskt? Det är ju nämligen inte normalt för ett djur att bli utnyttjat på detta sätt, det kan vi nog alla hålla med om. 

Trots all kritik mot deras formulering ger jag iallafall djurskyddet en stor eloge för att de äntligen fått tummen ur och lagt fram detta lagförslaget. Självklart borde det vara straffbart med tidelag.

/ Therese

Kommentarer
Postat av: Victoria

Håller med dig helt, jisses vad sjukt det är. Förstår inte hur de kan tycka det är okej att ha ett sexuellt umgänge med djur. OCH som DU skrev att klart djuret far illa, det kommer ju aldrig bli själv själv igen. Tycker det är riktigt sjukt.



Riktigt bra blogg annars!

2011-11-29 @ 14:29:00
URL: http://victoriaochsanna.blogg.se/
Postat av: Hanneh

Det är helt sjukt! :(

2011-11-29 @ 20:42:14
URL: http://coronaonslow.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0