Rolf Göran, mannen myten legenden

Hur stolta är vi inte över våran Rolf Göran Bengtsson?

Med 44,6 procent går våran grymma ryttare och vinner Radiosportens Jerringpris!
Tänk er själva! Av alla som rösta, så röstade 44,6 procent på Roffe!! Så galet häftigt!

"– Det känns helt fantastiskt just nu. Jag hade aldrig trott att det skulle gå ända vägen fram, jag är överväldigad och jätteglad, säger Rolf-Göran Bengtsson till Radiosporten."

Det är första gången som priset går till ridsporten och Bengtsson är även den äldste idrottaren som har vunnit priset. Totalt lades 214 333 röster på Hardebergas stolthet. Tvåa i omröstningen slutade Marcus Hellner med 28,9 procent av rösterna (138 662 röster). Alltså vann våran Roffe helt överlägset!! Trea slutade förra årets vinnare av Jerringpriset, Therese Alshammar. Det totala antalet röster var nästan en halv miljon (480 072).

"– Det här betyder att vi (ridsporten) är erkända inom de större sporterna och folket har accepterat att vi är med och är en sport på frammarsch, säger Bengtsson."

Rolf-Göran Bengtsson red felfritt i sista omgången i EM-finalen i Madrid, men han drabbades av tidsfel. Tre ryttare återstod, men alla inklusive ledaren Gerco Schröder rev bort sig. Allt avgjordes vid det sista hindret som tysken inte lyckades ta sig över.

EM red Rolf Göran på sin berömda Ninja La Silla som jag sagt förut är han bara fantastiska 162 cm hög. Och 16 år gammal, fräck liten häst som uppenbarligen gör precis allt hon kan för sin ryttare.

STORT GRATTIS ROLF-GÖRAN BENGTSSON!




Denna bild är från OS silver i Peking, på Ninja La Silla!

//Caroline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0