Släkträd à la Misti

Satt och googlade runt lite på Misti's stamtavla som faktiskt består av ett antal kända namn. Tänkte därför dela med mig  av lite delar av hennes stamtavla tillsammans med bilder på dessa otroligt snygga hästar.

Hittar ni några likheter mellan Misti och några av dessa? Berätta!


Mistis Pappa, Aston - DVH 668. En dansk hingst som tyvärr dog tidigt i tarmvred och därför inte hann använda sig av sin otroliga kapacitet fullt ut. Sägs ge avkommor med väldigt bra galopp, långa smäckra ben samt ett lite hetsigt temprament. Rekommenderas till smäckra och högresta ston. Två av hans avkommor syns idag på svårklassbanorna. Har ett rykte om att hans avkommor kan vara svåra att rida in.


Mistis Farfar, A'khan Z - DVH 543. Danskt halvblod född 1991. Tyvärr finns inte mycket information att hitta om denna vackra hingst mer än att han tävlade svårklasshoppning och är bedömd som elithingst. 


Mistis farfarsfar - Alexis Z. Född 1977 i Belgien och tävlades på elitnivå i hoppning. Halvsyskon till världsmästaren I Love You.

Far till Alexis Z hittar vi den otroligt kända hingsten Almé Z. Är bland annat far till kända namn så som Galoubet A, I Love You och Jalisco B. Detta är den enda hingsten i världen som är pappa till två världsmästare och tre os-hästar.  Själv tävlade Almé många EM och Världscupfinaler, och sägs vara väldigt entusiastisk och villig att göra sin ryttare nöjd. Det sägs att ägaren till Almé blev erbjuden 350 miljoner för denna häst under sin storhetstid men de tackade nej då de ansåg att hästen var värd mer.


Nimmerdor, Mistis farmors far. Blev utsedd till århundrades hingst år 2000 i Tyskland där han hade den största av sin verksamhetstid. Är bland annat far till kända hästar så som Heartbreaker och Glendale. Dog den 25 april 2003, då 31 år gammal. Sägs ge väldigt heta, skarpa och lite väl vakna hästar men som också bär på de goda hoppegenskaperna och driften att hela tiden rätta till ryttarens misstag.


Längst bak i Mistis stam hittar vi även hingsten Pilot. Detta gör att Misti och Carolines häst Patriks är släkt! Haha. Pilot är känd för att lämna skarpa och välhoppande avkommor, som ibland är lite väl skarpa för en "normalryttare". Dessa brukar också ha väldigt mycket temperament, precis som Pilot själv. Många utav hästarna vi ser i världscupen, och även en del av flyinges hingstar har Pilotblod.


Längst bak i Mistis stam hittar vi även något som jag minst sagt blev chockad av att se. Nämligen en hingst vid namn Farn. Denna hingst är känd för att bidra med väldigt mycket temperament i blodslinjerna som han finns med i, och även skapa hästar som är väldigt känsliga för allt möjligt - framförallt sadel. Kanske bottnar Mistis sadeltvång såhär långt bak i historien... ? För mycket Farnblod i en häst sägs skapa i princip okontrollerbara hästar, med så mycket temperament att de inte är ridbara. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0