Frågestund part 4

*jag rider just nu en häst som är rätt så gammal, hon älskar att hoppa hon har jätte fin teknik och bra kapacitet men får ganska lätt ont i benen om hon överanstränger dem, tror ni att de skulle bli bättre om man lindade dem innan varje ridpass? hon går även barfota så de skulle ju kunna påverkas av de!

-Jag hade absolut köpt ett par back-on-track skydd om jag var du, DOM ÄR GULD! Köpte sådana till Patriks då han kan bli lite gallig, dom har funkat ypperligt. Något annat du hellre kan tänka på än o linda innan ridpasset är att linda efter? Eller något som är superbra är Kylgele efter ridpassen på benen.. Jag är jättenoga med o linimenta eller kylgela mina hästars ben efter större ansträngningar! Lycka till :)

*den här hästen är också nästan helt skänkeldöv och jätte hård i munnen!finns det nått sätt att göra så det blir bättre? vad skulle ni gjort?

-Träna mycket övergångar, haltar o igångsättningar, blir din häst lite stum i munnen kan de vara bra o variera bett, kanske använda en liten sporre om hon/han inte tar skänkeln! Man måste se de som ett hjälpmedel o inte vara rädd för o använda de i lagom mängd! :) Lyssnar hon inte på skänkeln kan man möte upp med ett litet pet med spöt direkt efter skänkeltillägg, till slut lär sig hästen att respektera din skänkel bättre! :) Dock försiktigt så man inte överanvänder de! :)

*på samma stall som den första hästen står på så står de även en häst som aldrig riktigt lärt sig att hoppa och därför är väldigt osäker när hon hoppar! t.ex när vi satte upp ett hinder på kanske 20-30 och hon gick om kull! nu har de förbättras lite och hon hoppar hinder på kanske 50-60 jätte bra men blir ändå väldigt tittig av sig är löshopping en bra sak så att hon lär sej hoppa på och så att hon får lite mer självförtroende!
hur långt mellan rum ska de isåfall vara mellan hindrerna(till en häst)?

-Löshoppning är jättebra, ta de lugnt bara så ni inte höjer för fort! Man måste vara försiktig när hästar är osäkra, så de inte händer något igen! :) 1 galoppsprång ska du ha 5.5m på ponny o 7.5 på häst, de är tävlingsavstånd så kan regleras lite om man ser att de behövs efter några hopp, vill du ha 2 galoppsprång kan du ha ca 8.5-9 m på ponny o 11-11.5 på häst. Hoppas de löser sig! :)

*jag vet att ni inte håller på med dressyr men caroline du vann ju allebys km så vad är ditt bästa tips på att få en häst som är jätte hård och väldigt gärna tar upp sitt huvud att få i form?

- Jobba mer med skänkeln, ta hjälp av en tränare så kommer formen! Koncentrera dig på grunderna, halter o igångsättningar även här så kommer formen automatiskt när hästen kommit igång med bakbenen o börjat arbeta! Skänkelvikningar o skolor är aldrig fel att arbeta med heller! :)

*kan inte ni göra lite videoinlägg?
-Hehe, Therese gör säkert gärna de, själv låter jag helst bli! ;)

*caroline: vad ska du göra med alla dina gymkhana ponnysar nu när du slutar?
- Peppe ska så smånigom säljas om de går, Polo är uthyrd på foder! Kommer inte säljas! :)

Många Kramar!

//Caroline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0